21. dubna 2015

Američtí farmáři musejí dovážet organické plodiny, aby uspokojili poptávku po potravinách bez GMO

Američtí farmáři musejí dovážet organické plodiny, aby uspokojili poptávku po potravinách bez GMO

http://www.prisonplanet.com/booming-organics-u-s-farmers-forced-to-import-organic-crops-to-meet-non-gmo-demand.html


Jefferey Jaxon
Prison Planet.com
April 20, 2015
Překlad: OrgoNet



Díky tomu, že americká vláda v minulosti poskytovala farmářům velké dotace na pěstování geneticky upravených plodin https://www.organicconsumers.org/old_articles/gefood/govtsoyloans.php , američtí výrobci potravin a farmáři jsou nyní nepříjemně překvapeni obrovským rozmachem poptávky po organických plodinách a potravinách bez GMO. Je hrou ironie, že to farmáře donutilo k obrovskému nárůstu importů ze států, které jsou málo zasaženy bioinženýrstvím http://www.cornucopia.org/2015/04/u-s-forced-to-import-corn-as-shoppers-demand-organic-food/





Bloomberg nedávno oznámil, že: http://www.cornucopia.org/2015/04/u-s-forced-to-import-corn-as-shoppers-demand-organic-food/

„Z většiny dovezené kukuřice a sójových bobů se stává krmivo pro slepice a krávy, aby jejich maso mohlo být certifikováno podle požadavků amerického Ministerstva zemědělství. Ti, kteří produkují organickou drůbež a mléčné výrobky, se vyhýbají krmivům vyrobeným z plodin Monsanta Co. a dalších domácích výrobců a dávají přednost zahraničním produktům, i když USA jsou největším světovým producentem kukuřice a sóji. Ve výsledku to znamená, že hodnoty importu rumunské kukuřice do USA vzrostly z 545 tisíc dolarů na 11,6 miliónu dolarů na v r. 2014, a dovozy sóji z Indie se více než zdvojnásobily, na 73,8 miliónu dolarů.“

Během řady let si veřejnost zvolila svými dolary potraviny bez GMO a toxinů v nich obsažených, a výsledky této volby jsou nyní měřitelné na všech stupních řetězce dodávky potravin. Navíc, Monsanto zaznamenává nyní stálou finanční ztrátu http://naturalsociety.com/monsanto-earnings-fall-34-farmers-reject-gmo-crops/ , velké řetězce byly donuceny prodávat potraviny bez GMO, a výrobci, kteří nejsou ochotni změnit postoj, okamžitě ztrácejí svůj podíl na trhu.

Rychlý přehled trendů http://www.statista.com/statistics/196952/organic-food-sales-in-the-us-since-2000/ potvrzuje, že nárůst prodeje organických potravin je reálný http://naturalsociety.com/sorry-monsanto-organic-food-demand-absolutely-exploding/ :

Američané utratili za organické potraviny:

2011: 29,2 miliardy dolarů
2012: 31,5 miliardy dolarů
2013: 35 miliard dolarů
2014: 39,1 miliardy dolarů



Americký experiment s GMO potravinami nyní čelí těžkostem, zjevně proto, že selhává sociálně, finančně i medicínsky. Farmáři sledují, co se kde píše a žádá, rychle vycházejí vstříc nové poptávce a zapojují se do „organické zlaté horečky bez GMO“ http://www.iowafarmertoday.com/news/crop/farmer-interest-in-non-gmo-beans-corn-grows/article_3f9ceace-8090-11e4-be38-5747c072ef34.html .



Americké ministerstvo zemědělství (USDA) nedávno oznámilo grant v hodnotě 66,5 miliónu dolarů, z něhož část půjde na podporu Iniciativy pro výzkum a šíření organického zemědělství (OREI). Jedním z cílů OREI je identifikace marketingových a politických faktorů omezujících rozvoj organického zemědělství.

Podle Nathaniela Lewise, experta na rostlinnou a živočišnou výrobu v Asociaci organického obchodu (OTA):http://civileats.com/2015/04/15/organic-food-companies-collaborating-to-increase-grain-supply/
„Grant OREI pomůže rovněž financovat výzkum organické kontroly plevelů, což je zásadní otázka. Plevely jsou z technického pohledu bariérou číslo jedna pro to, aby farmáři mohli přejít k organickému hospodaření.“
(Pozn. Orgonet: A tady vzniká prostor pro přírodní pesticidy a herbicidy z hub, viz
http://orgo-net.blogspot.cz/2015/04/jak-houby-mohou-znicit-monsanto-zmenit.html)
Doufejme, že americké Ministerstvo zemědělství, ve snaze identifikovat „marketingová a politická omezení“ přijde i na to, že jejich vlastní vědci a politici jsou napadáni, potlačováni a ohrožováni http://naturalsociety.com/usda-scientists-harassed-for-questioning-roundups-safety/ biotechnickým průmyslem za to, že se snaží zveřejnit nebezpečí GMO potravin a s nimi spjatých toxinů.


Podobný článek:

Farmáři se vracejí k geneticky nemodifikovanému farmaření, aby zvýšili své příjmy (anglicky) http://www.desmoinesregister.com/story/money/agriculture/2015/04/18/non-gmo-farming/25951693/


This post originally appeared at Natural Society


8 komentářů:

  1. Konzumace GMO potravin v těle velmi ochromuje mimo jiné činnost šišinky a tím i duchovního vzestupu. Lidé s ochromenou šišinkou nejsou daleko od toho temnáře včetně trolů prostě milovat... A to se někdo diví, proč je ve státech tolik vymytých mozků...Ano, nejsilněji se projevilo cílené vymývání mozků právě tam, ale i tam se narodilo mnoho silných lidí se silným tažením ke světlu a k pravdě, kteří se brání...
    Šišinka je důležitý orgán mimosmyslového vnímání. K šišince lze nalézt spoustu informací pomocí vyhledávače. Např. zde: http://inner-light.ning.com/profiles/blogs/vyzkum-zdrojovych-poli (info od Davida Wilcocka) https://www.youtube.com/watch?v=zygTCeOU3H4 (video, přednáší D. Wilcock, lze tam zapnout slovenské titulky)
    http://inner-light.ning.com/profiles/blogs/vsechno-co-chcete-vedet-o-sisince-a-co-vam-doposud-nechteli-rict

    OdpovědětVymazat
  2. ... no prosim, "neříkej hop, dokud nepřeskočíš, a když přeskočíš podívej sa do jakého hovna si skočil" :-D , Monsanto Zombie.... here we go...

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle bychom měli poslat "Bejbiškovi" do Emeriky, ať ještě zruší svá obchodní jednání

    OdpovědětVymazat
  4. Největším producentem agrárních komodit jsou s. státy. Hlavními komoditami tam jsou kukuřice a sója, které se mohutně vyvážejí. Není náhodou, že právě u těchto dvou hlavních agrárních komodit se nejvíce pokročilo v genetických modifikacích. A co se stane, když se spráší rostlina geneticky modifikovaná pěstovaná poblíž plodiny nemodifikované?
    Některé zdroje uvádějí, že by se neměly jíst potraviny obsahující sóju, protože sója je modifikovaná vlastně všechna. Dokonce i některé potravní doplňky prodávané v lékárnách obsahují na etiketě upozornění, že výrobek obsahuje geneticky modifikovanou sóju, přesto se ale prodávají, protože si celá řada lidí myslí, že to je pokrok. Ale jaký je skutečný účinek?

    OdpovědětVymazat
  5. sme pokusná morčata?
    Tous cobayes?

    ZEMĚ: Francie
    ROK: 2012
    DÉLKA: 115 minut
    REŽIE: Jean-Paul Jaud
    JAZYK: francouzština
    TITULKY: slovenské
    Francouzský dokument se slovenskými titulky o prvním dlouhodobém testování GMO potravy, dopad na zdraví testovaných krys a důsledky katastrofy japonské atomové elektrárny na obyvatelstvo a okolí. Představa, že vliv GMO potravy nebyl nikdy důsledně prozkoumán a přitom se už distribuuje do potravinového řetězce lidí a zvířat, může být jednou z nejhorších představ naší budoucnosti. Nemoci, hlad, finanční otroctví a sebevraždy jsou úzce spojeny s pěstováním GMO plodin a využíváním atomových elektráren.

    Ke shlédnutí online:
    http://www.mustwatchtv.cz/11-zdravi/279-jsme-pokusna-morcata/

    OdpovědětVymazat
  6. Mocní a bohatí lžou a lžou a většina lidí jim to žere i s navijákem ("no to by si přece nedovolili"). Ale dovolili.
    V Americe se více mluví o nebezpečí roundupu než u nás. Byla tam např. publikovaná studie, že teď velmi módní bezlepková dieta se nezakládá na pravdě, protože to, co skutečně tak škodí, není lepek, ale právě rezidua roundupu
    Potrefená husa kejhá nejvíc: http://www.nwoo.org/2015/04/23/monsanto-od-who-zada-stazeni-kriticke-studie-o-roundupu/

    OdpovědětVymazat
  7. Paul Stamets je vlastně trojským koněm Monsanta. Jeho vynález pod rouškou pokrokové positivity, tiše se namíchává do lidského povědomí, jako kdysi v 50-tých letech atomový pokrok Oppenheimera.

    OdpovědětVymazat
  8. Achjo, a Indie a Rumunsko jim na to skáče, místo toho, aby lepší jídlo poskytla svému lidu. Tam, kde se to pěstuje, tam by se to mělo i jíst. Jenže lidé ze střední Evropy by si už těžko dokázali představit život bez banánů, pomerančů, citrónů atd. Stejně, je to také dokázané, že ovoce, zelenina, pšenice, prostě, cokoliv, co pěstujete doma, na zahradě, nebo v dané oblasti, a jí to dané obyvatelstvo, ta potravina přináší mnohé energetické, zdravé energie.
    Ono, na tom prostě něco je. Není náhoda, kde se člověk narodí, tam má pro ně zem to nejlepší, co mu může dát. No jo, tak hodně rozsvícených hlav, přeji tomuto národu, a ještě více láskyplných, otevřených srdcí...

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, žádné urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností, minimálně 1x denně, proto se nedivte, když se váš komentář třeba neobjeví hned.