1. dubna 2015

Barack Obama vrátil Nobelovu cenu za mír

Díky čtenářce za odkaz na pěkný inteligentní aprílový příspěvek (:-)))

Barack Obama vrátil Nobelovu cenu za mier

0
USA 1. apríla 2015 (HSP/Foto:TASR/AP-Evan Vucci)

Obamove ospravedlňujúce slová
Americký prezident Barack Obama v posledný marcový deň na tlačovej konferencii v Bielom dome verejne oznámil, že sa rozhodol vrátiť Nobelovu cenu za mier. Informáciu zverejnili viaceré svetové média.
Na snímke Barack Obama
Obama sa pred novinármi rozplakal a priznal, že si cenu za mier, v čase kedy bol prezidentom len necelých deväť mesiacov nezaslúži. „Nobelova cena by sa nemala dávať za pokusy, ale za reálne výsledky,“ vysvetlil.

„Napriek svojim pôvodným prísľubom zbaviť svet jadrových zbraní, priblížiť Spojené štáty a Európu moslimskej kultúre, resetovať a následne prehlbovať v pozitívnom duchu vzťahy s Iránom a Ruskom, som si uvedomil, že som vo svojom úsilí zlyhal. Preto som sa rozhodol vrátiť túto Nobelovu cenu, ktorú som pred šiestimi rokmi získal za rétoriku, a nie za nastolenie mieru vo svete,“ uviedol v slzách Obama.
Prezident si neprestal sypať popol na hlavu a ako ďalší dôvod vrátenia Nobelovej ceny za mier uviedol státisíce obetí, ktoré sú dôsledkom intervencie Spojených štátov po celom svete a teda i jeho politiky. Prezident sa tiež ospravedlnil najmä pozostalým v Sýrii, Iraku, Líbyi a na Ukrajine.
„Chcem sa ospravedlniť všetkým obyvateľom rozvrátených, vybombardovaných a zničených krajín, vrátane Sýrie, Iraku, Líbye a Ukrajiny. Vstupovali sme na vaše územie s dobrým úmyslom - chceli sme zvrhnúť vašich diktátorov a nastoliť demokraciu,“ vysvetlil s pokorou Obama.
Kto alebo aká udalosť spôsobila taký závažný obrat v myslení amerického prezidenta sa novinárom zatiaľ nepodarilo zistiť. Žiaľ, zostal len priestor pre dohady a vznik konšpiračných teórii.

Prekvapenie výboru
Tak ako Obama pred šiestimi rokmi neočakával cenu za mier, tak ani v roku 2015 Výbor pre Nobelovu cenu za mier neočakával jej vrátenie. Jednotliví členovia výboru potvrdili, že boli slovami prezidenta Spojených štátov do značnej miery prekvapení, niektorí použili slovo - šokovaní.
Na otázku, či očakávajú ešte od niektorého z ocenených vrátenie Nobelovej ceny, všetci zhodne odpovedali: „Áno, predpokladáme, že Nobelovú cenu za mier sa rozhodne vrátiť aj Európska únia, ktorá ju získala počas úradovania, dnes už zosadeného predsedu nobelového výboru Thorbjörna Jaglanda.“ Totiž až traja zo šiestich ocenených, ktorých zvolil Jagland, vyvolali vo svete polemiku.



20 komentářů:

  1. Tak se zdá, že i Baráka postihl Jidášův "syndrom". Dříve nebo později každý končí, obrazově řečeno ,s oprátkou na krku . Tedy zpytování svého svědomí. A to bez ohledu na to, věřil-li ve vyšší soud či nikoliv. Neboť duch pravdy, to je ten duch svatý ,v nás zůstává. A známe to všichni. Jak přichází výčitky svědomí, není v moci člověka nad tím zvítězit. Buď poslechneš svůj hlas a přiznáš vinu, nebo přichází noci beze spánku, dny bez chutě k jídlu , deprese a nakonec sebezničení. Toť jeden ze zákonů všehomíra. Jinak také přírodní zákonitost, Boží zákon. Jak kdo chce.Zdraví

    dan.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak toto foto je lepšie, to sedí presne: http://static.politifact.com.s3.amazonaws.com/politifact%2Fphotos%2Fobama_isis_speech.JPG A žiadny 1. apríl...

    OdpovědětVymazat
  3. Tady se někdo nachytal na Apríl, viď Orgonete ;-) Ale na co se Orgonet taky nenachytá :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V úvodu článku Orgonet píše, že děkuje za aprílový příspěvek. Chce to pozornější čtení. :-) N.B.

      Vymazat
    2. Inu ani ignoranti nepřekročí svůj stín, hlavně že vyčítají ostatním třísky, aniž vidí trámy ve svých očích.

      Vymazat
  4. Ten kdo iniciuje války, ozbrojené převraty a připravuje se na válku v Evropě, by bylo dost paradoxní, aby tuto cenu vlastnil. Učinil tak sám vědom si těchto skutečností což je sice správné, ale současně varující.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedejte na první dobrou, pokud nerozpoznáte dezinformace a apríly.

      Vymazat
  5. Tá fotka je nádherná krásne krídla.Prejem si aby sa to skutočne stalo a konečne aby dostal svedomie aj tak si myslím že ho dotlačili vlastne čo nechcel robiť.Spomeňme si na časy keď 1x kandidoval za prezidenta akú podporu mal v celej Európe po nástupe vojnového štváča D.G.B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo takový dračí křidýlka mu opravdu seknou. Svatí mívají kolem hlavy svatozář, Obamu zdobí dračí křídla.

      Vymazat
  6. Dobrý aprílový žert.Škoda

    OdpovědětVymazat
  7. Ak je to uprimne p. Obamu obdivujem lebo velakrat som ho kritizoval za kroky ameriky proti Rusku ktore podporil.

    OdpovědětVymazat
  8. A on to zkoušel?

    OdpovědětVymazat
  9. Článek je zkopírován ze zdroje
    http://www.hlavnespravy.sk/barack-obama-vratil-nobelovu-cenu-za-mier/590034
    ale tak trošku v něm chybí celkem důležitá poslední věta.

    "Milí čitatelia, dúfame, že Vás dnešný prvoaprílový žart pobavil :-)"

    OdpovědětVymazat
  10. Omlouvám se, nepřečetla jsem si první řádek

    OdpovědětVymazat
  11. Bytost jménem Obama nesplnil svou misi.Chci věřit, že bytost jménem Putin odolá nástrahám a svou misi dovede ku prospěchu lidstva.

    OdpovědětVymazat
  12. Toto prohlášení bylo vydáno na tiskové konferenci Bílého domu v poslední den měsíce března, uveřejněné 1.dubna, takže to budí podezření, že je to aprílový žert.
    Marie.

    OdpovědětVymazat
  13. Na fotce ho asi zvěčnili v momentě, když znechuceně přemítal: co bych tak,kur-nik ještě měl udělat, aby Putin konečně lehnul na hadr ?!

    Kaštan :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Ak to nie je prvoaprílový žart, tak práve potvrdil, že USA neriadi prezident.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A kedy ho riadil ? Ved ten obamsky šašo len vykonáva čo mu nariadia

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.