14. dubna 2015

Jak přivolat policii

Následující zábavný textík mi přišel mailem už od několika čtenářů, takže je už asi dost rozšířen, ale pokud ho neznáte, pobavíte se. Prý se to skutečně stalo??? (:-))) =Orgonet
(Omlouvám se mnoha čtenářům, kteří mi poslali pěkné tipy na překlady, články a texty: není v mých silách to všechno ani přečíst, natož zpracovat. Co stihnu, stihnu... výběr se činí tak nějak samovolně...) 


Jak zavolat na policii, když jsme už staří a pomalu se pohybujeme. 

Jirka Kuřátko, už starší pán, ze Zdic, si šel večer lehnout, když mu jeho manželka povídá, "Jirko, v kůlně se svítí. Asi jsi tam nechal světlo!"

Jirka z ložnice vidí, že má pravdu a chce jít zhasnout. Přijde blíž a vidí, že jsou tam cikáni a že mu kradou věci. 

Zavolal na policii, kde se zeptali, zda má někoho z cikánů i v baráku. Jirka řekl, že ne, že cikáni vykrádají jeho kůlnu. 

Policista na druhé straně řekl, "nemáme teď momentálně nikoho, kdo by k vám teď mohl přijet. Zamkněte si barák, někdo od nás přijede, až tu někoho budeme mít".

Jirka řekl "dobře". Sedl si a napočítal do třiceti. A pak znovu zavolal na policii. 

"Dobrý večer, před chvilkou jsem volal, že mám v kůlně cikány, kteří kradou. Už se o to nestarejte, já jsem je oba zastřelil" a zavěsil. 

Během necelých tří minut smykem přijela tři auta plná policistů a útvar rychlého nasazení včetně těžkooděnců. Nad hlavou létala helikoptéra, v závěsu přijela sanitka. 

Zloděje chytli při činu a hned je zatkli! 

Náčelník udýchaně říká Jirkovi: "Já jsem myslel, že jste říkal, že jste je oba zastřelil ?!"
Jirka říká náčelníkovi:" Já jsem si zas myslel, že jste říkali, že nikoho nemáte ?! "

Skutečně se to stalo. 

Závěr ? Nevyplácí se nasírat staré lidi.

8 komentářů:

  1. To jsem se zase po ránu nasmála:)))

    OdpovědětVymazat
  2. Tento příběh je úsměvný a smutný zároveň. Policie se všeobecně chová tak, že nehodlá být součástí konfliktní situace. Často je vidět když přijíždí k nahlášenému zločinu. Zapnuté sirény je slyšet už při jejich výjezdu, kolikrát několik kilometrů daleko. Není to pouze o tom, že mají tím pád přednost v jízdě. Sanitky také vypínají sirény a nechají zapnuté pouze majáky když nejedou zrovna po vedlejší silnici. Policie tak dává o sobě už zdaleka vědět, že už na místo jedou a zločincům tímto způsobem na srozuměnou, už se kliďte,, ať vás tam už nevidíme až dorazíme. Přece kdyby měli zájem zloděje na místě dopadnout a usvědčit, tak by to dělali tak aby se o jejich příjezdu vědělo co nejméně. Takže opravdu skvěle pomáhají a chrání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neřekl bych... Řekl bych, že sirény a majáky dnešní "uživatelé" pužívají bez rozumu. Sanitka projíždějící v noci opuštěnou silnicí kdesi mezi lesy... řve jí siréna, snad kvůli srnkám? Policie státní a strážníci městkých p. používají majáků, když jejich vozidlo stojí u jakéhosi nesprávně zaparkovaného auta, a jsem z toho jelen. To není domněnka, je mnohokrát a častokrát viděno a slyšeno.
      Dlužno říci, že ze současných policistů a strážníků mám nepopsatelný strach. strach z jejich blbosti, tuposti...

      Vymazat
    2. bohužel, svatá pravda. A víte, že se může stát, když budete volat policii a stačíte se představit , že Vám jednoduše položí telefon???

      Vymazat
  3. Byly časy, kdy stačilo drcnout do výlohy klenotnictví... a byli tam hned... Dnešní čidla sledují cosi jiného, na otřesy nereagují...

    OdpovědětVymazat
  4. https://www.youtube.com/watch?v=iJPwNYy1Xhs

    OdpovědětVymazat
  5. Ano skutečně se to stalo v jednom okresním městě (v Pardubickém kraji), sice je to trochu pozměněné, ale pointa je stejná.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.