1. dubna 2015

Krym: Cesta domů. Filmový dokument o událostech 2014

Díky čtenáři za odkaz na dokument Krym - cesta domů s českými titulky.

https://vid.me/Kubm




5 komentářů:

  1. Je to takové porovnáníčko,kam jsme se s neochvějnou západní demokracií dostali.Je tu ovšem PEČLIVĚ skrytá naděje určité části české populace,která se nezviditelnuje a s poctivou pokorou prožívá stejný životní styl,jako RUSOVÉ.

    OdpovědětVymazat
  2. odkazy ke stažení filmu i v HD - http://leva-net.webnode.cz/products/krym-cesta-domu-dokumentarni-film-andreje-kondrasova/

    OdpovědětVymazat
  3. Možná se první musí probudit tygr, aby se mohli probudit i jeho lvíčata. Každopádně, k většímu probuzení by leckomu i pomohlo, kdyby to dnešní Rusko poznal na vlastní oči. Aby vystřízlivěl a nenamlouval si, že nás naši politikové vytáhli z bažin. Opak je pravdou. Z bažin se vyhrabává díky Putinovi Rusko .Sankce jsou na peněženky obyčejných Rusů opravdu drastické, ale narozdíl od nás, Rusové v té bažině neztratili duši.
    Co se filmu týče. Kdyby se Putin nerozhodl vrátit Krym Rusku, je jisté, že dnes už by byl Krym mrtvý poloostrov. Nenávist ussa proti všemu Ruskému by těm lidem tam na Krymu nedala snad ani šanci přežít. Už tak na tom lidé na Krymu byli hůře, než samotní zbídačelí ukrajinci. Krym se měl západním mocnostem s velkou pravděpodobností stát hlavní a nejbližší základnou postavenou proti Rusku. Proto tak zuří a dští proti Putinovi oheň a síru. On jim zmařil strategii a já si troufám tvrdit, že nyní ( dragon parade) nejde o nic jiného, než přesouvání sil na jiné výhodné místo v Evropě. Holt, jsou mezi námi ještě jiní, kteří se musí probudit a poznat pravdu. Někdo to prostě rád horké.

    dan.

    OdpovědětVymazat
  4. Na velikonoce se chystám znova se začíst, asi po 20letech, do knížečky Filozof a ústřice od Jamese Thurbera, oblíbeného autora Miroslava Horníčka. Někde se tam skrývá příběh, kterak se do hnízda lemurů narodilo mláďátko, které si řeklo, že nebude lovit kobry, že bude hodný, snad vegetarián... Přeneseně, do rodiny Slovanů, kde se po celé generace stále rodili Slované, tu se náhle narodí Germán, čistý Áriec... Zápaďák, Američan... či kdoví co ještě (to si přečte v novinách). Člověk prý vznikl tím, že opice z ničeho nic začaly rodit zmetky... a pak se v tom vyznejte...

    OdpovědětVymazat
  5. Tento dokument bude časem nabývat na hodnotě. Jenom mimochodem, můj kratičký příspěvek "Bravo, ms. Sahra, bravo!" k projevu dr. Sahry Wagenknecht (https://www.youtube.com/watch?v=By3VS0skOd4) ... byl kýmsi odstraněn... Warum?

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.