1. dubna 2015

Něco hezkého: Panství Downton

Moje duchovní přítelkyně mi doporučila seriál Panství Downton (Downton Abbey).  Že prý ho musel natočit někdo, kdo je duchovně osvícený, nebo téměř. -Tak už se nějakou dobu na něj dívám, a dávám jí plně za pravdu.

Pokud to neznáte, tento nejúspěšnější britský seriál posledních let, oceněný mnoha cenami, pojednává o životě na anglickém zámku počátkem 20. století. Na povrchu je to sága o životě šlechty "nahoře" a služebnictva "dole", ale na hlubší úrovni jsou tam úžasné duchovní lekce a životní poselství. Myslím, že žáci Ivy Adamcové je ocení...



Seriál je možno vidět česky online na http://tv.sosac.ph/cs/detail/panstvi-downton za mírný poplatek, je tam 5 řad. Česká televize už dříve vysílala 3 řady.

Producentka seriálu Liz Trubridge je skutečně velice duchovní osobnost, viz interview http://iamnickwilliams.com/an-interview-with-downton-abbey-producer-liz-trubridge/

Najdete-li si trochu času na příjemnou, napínavou i duchovně poučnou podívanou, doporučuji zkusit.



3 komentáře:

  1. moje žena zíra na Pan Selfridge..Také výborné...Alespon jako ČECHÁČEK mám pocit nikoliv vyhozených poplatku za tv.

    OdpovědětVymazat
  2. ...tak sa na ten seriál pozriem, pri lúskaní slnečníc po jedle (na "dotrávenie" :D) to môže byť príjemný spoločník... Uvidí sa.

    Odkaz na seriál, keď ho niekto chce pozerať online a zadarmo ... http://www.teevee.sk/serialy/downton-abbey

    Marek & Marek G.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.