20. dubna 2015

Písečné bouře po celém světě: záhada?

Od loňského prosince proběhly na různých místech světa nevídané prachové/pískové bouře. Obzvláště podivné jsou tam, kde zdroje prachu (pouště) jsou vzdáleny tisíce mil...
(Pro nás konspiratoristy to záhada není: záměrně klimateroristy (= geoinženýry) vytvářený HAARPový zmatek, svádění jeho příčin na oteplování v důsledku lidské "uhlíkové" činností, za účelem prosazení geoinženýrských zákonů NWO...) 
=Orgonet=


Tajemné prašné bouře se ženou světem. Experti jsou vyvedeni z míry množstvím „habúbů“, které způsobují chaos v dopravě a mění den v noc, tisíce mil od pouští

Zdroj:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3043849/Mystery-surrounds-spate-huge-dust-storms-world-year-grounded-flights-blotted-sun.html
Překlad: OrgoNet.
Zkráceno.


V tomto roce (2015)  proběhla po celém světě řada prašných bouří (někdy s "rudým prachem"), které způsobily chaos v dopravě a zastínily slunce – ale experti nevědí, z jakého důvodu k nim dochází.

Tento týden proběhlo médii neuvěřitelné video, ukazující, jak neobvyklá prachová bouře, známá v arabštině jako „habúb“, udeřila v Bělorusku. 

Foto: Temné mraky se stahují nad městem Soligorsk v Bělorusku. Písková bouře se žene městem. (Snímek z videa https://youtu.be/TC_sV-7-msI)

Video: Prachová bouře v Soligorsku, Bělorusko, 13. 4. 2015. 
Bouře byla údajně způsobena studenou frontou přicházejcí od ukrajinsko-běloruské hranice, jak řekla RT.
(Poznámka Orgonet: Bělorusko je nejmíň 5 000 km od Sahary!!! Zato tam mají poměrně nový haarpový radar, viz http://www.radareu.cz/)



Čína zažila již čtvrtou silnou prašnou bouři od začátku roku

Foto: Písečná bouře zuřící ve městě Golmud (200 000 obyvatel) v severozápadní Číně. 1. 4. 2015



Foto: Čínské město Golmud zakryté pozoruhodnou červenou mlhou, když písečný oblak prochází městem. 1. 4. 2015.



Foto: Londýn: The Shard, jedna z nejikoničtějších budov města, zahalena v „krvavém dešti“ 17. 4. 2015



Foto: Saharský prach z Afriky přichází neobvyklými vzorci počasí do UK. Viz článek Independent:


Auto v Británii, pokryté saharským prachem:


Foto: V prosinci 2014 zasáhla prašná bouře malé město v Queenslandu v Austrálii. Obyvatelé říkají, že tak velkou bouři dosud nezažili.



Dr. Steven Goldby z Nottingham University, geograf studující pohyby prachu a písku ovzduším, vysvětlil jev takto: "Prach vzniká ve zdrojích v severní Africe, je vtažen do severního proudění a může cestovat na dlouhé vzdálenosti, až do UK. Avšak tyto úkazy, které u nás zažíváme, jsou malé ve srovnání s těmi, které jsou blízko hlavním zdrojům prachu."


Foto: Písečná bouře 4. dubna 2015 ze satelitního pohledu: Saudská Arábie a emiráty 

Video: Hrozivá písečná bouře 21. 2. 2015, Dubai:



Neobvykle silné písečné bouře proběhly od počátku r. 2015 i v Egyptě, Pákistánu, Iráku, Íránu, Izraeli, Palestině, kde ovlivnily leteckou dopravu.
Dr. Emilio Cuevas-Agulló, ředitel atmosférického výzkumu v Tenerife, řekl tisku, že situaci sledují pomocí satelitů již 5 - 10 let, ale je obtížné říci, zda počet bouří se skutečně všeobecně zvýšil, protože roste populace žijící v pouštních oblastech, kde je zvýšené riziko těchto bouří. Od r. 1970, kdy monitorujeme přechod prachu ze Sahary přes Atlantik, jsou velké meziroční odchylky i odchylky mezi dekádami.

Studie NASA říká, že "asi polovina prachu v dnešní atmosféře může být důsledkem změn životního prostředí v důsledku lidské aktivity, včetně zemědělství, příliš intenzívního pastevectví a kácení lesů."


Dodatek Orgonet:

Jak si všimli nezávislí badatelé z různých konspiračních webů, klimateroristické (= geoinženýrské) experimenty probíhají často v ročních cyklech. Některý rok je "rokem umělých hurikánů", nebo "rokem umělých tornád", "rokem umírání hejn ptáků či ryb", atd. , kdežto v následujcím roce je výskyt jevu mimořádně nízký... zkusím najít přesné údaje.

Rok 2015 je zřejmě "rokem umělých písečných bouří". 

26 komentářů:

  1. Enem bych rád věděl, kdo dělá překlady... Písečná bouře, prachová bouře, prašná bouře... saharský prach z Afriky... Míle na místo kilometrů...Není nic neobvyklého, že zrnka písku saharské pouště doletí prouděním vzduchu až do Paříže, tj. Gálie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Překlad dělá Orgonet. Jak bys ty přeložil sand storm a dust storm? A proč by se míle musely převádět na km?

      Vymazat
    2. Prosim nekritizovat zde preklady, mnozí z nas jsou za ně velmi vděčni. A Orgo je dělá dobrovolne.

      Vymazat
  2. ajaj, nejak mi dochádza , že môj sen pred asi 10timi rokmi bol predzvesťou terajších časov, roku 2015. Bola som v krajine, v kruhovej budove s deťmi, vonku sa dvíhala piesočná búrka. Ćudovala som sa odkiaľ piesočná, keď som v civilizovanej krajine, nikde púšť a piesok. - Bolo mi v tom príjemným hlasom povedané : " Neobávaj sa, ste v bezpečí. Držali sme sa asi s 5timi deťmi za ruky a pozerali oknami von. Bola som kľudná". BE

    OdpovědětVymazat
  3. Haarp či bůhvíco se prostě vyvíjí . Jako všechno. Proto ty pohromy před pár lety ještě nebyly tak rozsáhlé, jako nyní. Z jednoduchého modulu může v dnešní době být už opravdu kolosální kousek. Takže má samozřejmně i efekty rozsáhlejšího významu. viz ty obrovité písečné bouře po celém světě.

    dan.

    OdpovědětVymazat
  4. jako v Interstellaru...

    OdpovědětVymazat
  5. Sluneční svit se mi už několik dní vůbec nelíbí. I když je poledne a slunce svítí jako blázen, jeho světlo je jakoby ne tak intenzivní, jak jsem zvyklý a jeho barevnost je trochu jinde. Nemám na mysli barvu samotného slunce, ale jeho světlo v krajině.

    Všímáte si toho barevnýho posunu taky ??? Kdo fotí, rád využívá rána a večera, kdy sluneční svit je posunutý díky atmosféře a fotky mají půvabný nádech. Ale ve dne je tento nádech romantice poněkud vzdálen, protože si kladu otázku, mění se slunce, nebo je to tou sračkou v atmosféře... I když je zcela jasno, přes svářecí sklíčko je slunce jakoby v jakémsi oparu. My tomu doma říkáme, že je hliníkový. A nyní článek o prachových bouřích a tedy písku v luftu mě přiměl se o sluneční svit se podělit. Třeba mi jen stárnou oči.

    A tak každý ráno se dívám na oblohu. A každý ráno mimo hrsti vyjjímek mi je nějak teskno z těch šmrdlinců, které už nelze nazývat obláčky. A tak u nás vznil úzus : Jó, to za Husáka, to byly mraky...

    Petr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš petře naprostou pravdu, barva svitu slunce a hlavně osvětlení krajiny je, přesně tak jak píšeš, úplně jiná než za dob 60-70-80-90 let, Vše se změnilo, je mi taky teskno u srdce z toho všeho. Naše děti už (nebo prozatím) nezažijí tu nádheru která kdysi byla. Nestárnou ti oči, vidíš věc naprosto správně. Možná až šmejdům dojdou peníze a poženou je k mezinárodnímu soudu, třeba se zase po nějaké době objeví normální mraky a původní slunce. Mraky jsou vysušené.
      Dívám se každý den do slunce, pokud není chemtraily zataženo. Změna tady oproti minulosti je. Je dosti značná. Všechen ten sajrajt co poletuje ve vzduchu a my ho dýcháme, mnohé změnil.
      mp

      Vymazat
    2. Dnes v úterý bylo modro jak za Husáka. Jen ten silný studený severák by si mohl Gustav tam nahoře odpustit. I když kdoví, kde je.

      Vymazat
    3. https://www.youtube.com/watch?v=9rT7msKJdYg
      Toto krátké video je přeložené (dole jsou titulky).
      Pojednává se v něm o tom, co říkají změnám mj. v atmosféře obyvatelé severu - eskymáci. Dle nich se dokonce posunuly i světové strany - konkrétně západ. Uvádějí, že je to tím, že se změnil náklon zemské osy. Na videu hovoří stará eskymácká žena denně pozorující přírodu o tom, kde u nich konkrétně zapadalo slunce dříve a kde dnes - je to na jiném místě. Západ se poněkud přesunul směrem k severu.

      Vymazat
    4. To není jen pár dní, je to už velmi dlouho a postupuje to plíživě. Zabývám se tím už několik let – a je to přesně tak, že zmizely barvy. Provedla jsem pokus a změřila jsem bílý bod na několika záběrech v poledne při jasném dni. Průměrné hodnoty teploty oblohy (zády k slunci) byly jen 4600°K - a měla by mít cca 8000°K. Všechno venku je šedé, ponuré, protože barevný jas stoupá s čistotou oblohy. A ta je zaneřáděná chemodekou. Modrá obloha už není šmolkově modrá, protože ten jejich sajrajt je vícevrstevný a vícedruhový – a když se rozfoukne nižší chemodeka, pořád zbývá ta vyšší vrstva svinstva, co se ani nehne. Mně už je docela jasné, co to je, ale není mi jasné, proč to je. Stalo se prostě to, že těch chemikálií – aerosolů je tam už tak moc a takového druhu, že paprsky slunečního světla zaniknou a nedopadnou na zem. Tak se stalo, že je z jedné strany viditelného spektra s nejmenší vlnovou délkou odfiltrovaná fialová - a z druhé strany červená. Nejvíc paprsků, co se sem se probojuje, je z oblasti azurové a zelené. Udělali jsme si tady katastrofální peklo. Nejen, že to dýcháme a jíme, ale svět je najednou šedivý. Ztratily se barvy. Ale to není všechno. Pravá katastrofa je, když si uvědomíte, jak např. rostliny, na nichž závisíme, provádějí fotosyntézu, a jaké vlnové délky světla potřebují k zrání. A nakonec - i my jsme světelné bytosti. A ke správnému zdraví potřebujeme všechny barvy, které nám Bůh ve své milosti dopřál. Čili jde také o naše fyzické i duševní zdraví.

      Vymazat
  6. Něco velkého se začíná odehrávat a elity se připravují.
    http://prvopodstata.blog.cz/1504/neco-velkeho-se-zacina-odehravat-a-elity-se-pripravuji#komentare

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dlouho to bylo nerozhodně. Padesát na padesát. Bylo tomu tak, protože pozemšťané byli a jsou v pozici rukojmí. Ale, pravda si vždycky cestu najde. A ani žádná pozice rukojmí netrvá navěky. Něco velkého se dlouho připravovalo, aby se to mohlo odehrávat. Něco se už zatím před námi skryto odehrálo, i dnes se odehrává a ještě odehraje. A pak se opona úplně roztrhne... Zde je odkaz na píseň Now we are free do dnešního slunečného dne: https://www.youtube.com/watch?v=HwmT_Sskaek

      Vymazat
    2. když jsme té prvopodstaty - tam začali řádně strašit poslední dobou, jistě bude následovat nabídka levných školení - kdy jedno téma stojí cca 500-600 Kč, jistě se možete objednat na tom webu :-)))

      A kolik bude účastníků? No asi tolik, kolik se povede Marnýmu vystrašit lidí :-)))

      janos

      Vymazat
    3. Na prvopodstate nie je dovolené kritizovať nárast strašenia - mňa zablokovali. A to som s Woodmanom bola kedysi skoro kamarátka.
      Čo mne bije do očí sú slová p. Marného, že len prináša články zo zahraničia. Pre mňa alibistické.

      Vymazat
  7. Polský prach už je v prachu
    http://infomet.cz/index.php?id=read&idd=1429611558

    OdpovědětVymazat
  8. Už to tu jeden anonymní zmínil. Začíná to přesně jako v novém filmu Interstellar. Postupem času už rostla pouze kukuřice. Pochopitelně ta GMO.
    Změny barvy slunce jsem si poprve všimnul 5. května 1992. To datum si pamatuju přesně. Ráno jsem šel na zahradu napustit dětem bazének a zarazilo mě divně ostré namodralé světlo. Postupně jsme si zvykli.
    Od té doby mám divně neurčitý pocit, že něco je jinak. Jako by tohle nebyl náš svět jako ho znám od dětství. Už jsem starý člověk a můžu to srovnat. Teď nemám na mysli politické uspořádání nebo chod světa. Mám na mysli prostor a čas. Někdo s celou planetou něco provedl. Přes noc nebo během jednoho okamžiku. Jako by tato realita byla, tento vesmír byli jiné. Jako bychom sem nepatřili.
    Nedávno jsem přečetl (možná sci-fi) reportáž „Tvůrci křídel“. A najednou mi to všechno dává smysl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to přesně mě zarazilo ! Místo zlatava je namodralo! Já si to ujasnil teprve před týdnem... Něco mi na tom svitu slunce nesedělo.

      Vymazat
    2. Ano, pozoruju to více let, že svit je ostrý, bodá, a jiné spektrum barvy i jinak "hřeje" hmm...říkám si, asi chemtrails, ale dost možná že to není jen tím.

      Vymazat
    3. Přesně přesně - namodralé ostré světlo, jakoby rentgenovalo. Vše v něm má velmi ostré kontury. A všímám si, že i objekty na slunci "hážou" velmi "ostré" stíny.

      Vymazat
    4. Interstellar je zase jenom ukázka toho, co elity připravují do naší blízké budoucnosti. Sledujte scifi nebo fantasy filmy, a najdete stopy toho, co se děje nebo má, bude dít.

      Vymazat
    5. S temňáky to stejně dopadne takto:
      https://www.youtube.com/watch?v=acTlEucunRY

      Vymazat
    6. Teď jsem dokoukal na Interstellar. To není "lidské tvoření"- film. Začíná to tu pěkně smrdět odjinud!!! Uměle přetváření myšlenek lidem, tvoření na zánik Země, nás, tady, přírody, planety! Semínko vloženo. Všimněte si, na různé sci-fi filmy dosud, napadení planety ufounama. Vždy zvítězil člověk, zachránila se civilizace, planeta! Teď nám "sejou" zkázu. Myšlenkama tvoříme, lidé! Netvořte podle vložení etalonů (filmu) Tvořme srdcem pozemšťana, planetu přírody a života a my její součástí!
      Kdo pochopil, rozumí mi. Omlouvám se za jakoby zmatečnost. Ne, je to informace.

      Vymazat
  9. Uznal, jsem, že tato reportáž, o které jsem psal o příspěvek výše je tak závažná, že by o ní mělo vědět víc lidí. Možná je to fikce, ale osobně jsem přesvědčen, že není.
    Celou reportáž jsem zkopíroval z webu, upravil do dvousloupkové sazby a vytvořl pdf. Zde je odkaz:
    http://ulozto.cz/xwX8V5iW/tvurci-kridel-pdf

    OdpovědětVymazat
  10. A kruciš. Koukám, že sluníškoví lidiškoví jsou pilní brabebečci. Na základě reportáže tvůrci křídel vznikly celé esoterické weby prodávající semináře a slaměná letadla. Je toho plné uložto.
    Copak lidi musí ze všeho udělat matějskou pouť?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo musej protože jsou to jenom lidi lidiškoví

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.