7. dubna 2015

Významní letečtí odborníci: Lubitz je obětním beránkem

Řečí o letecké katastrofě Germanwings proběhlo tiskem už víc než dost, a pravdu se stejně nikdy nedovíme, ale jelikož média stále ještě (i dnes 7. 4. viz http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/366270-lubitz-si-rikal-nebesky-dabel-a-chystal-pry-svatbu-s-pritelkyni.html) považují za nutné vršit další a další pomluvy mající usvědčit z činu obětního beránka Lubitze, tak je vidět, že oficiální lháři stále ještě nepovažují oficiální lež za dostatečně zakořeněnou. Pár informací z "neoficiální" strany proto neuškodí. =Orgonet=

Velmi zasvěcený článek z Protiproudu: http://protiproud.parlamentnilisty.cz/politika/1589-vyznamni-letecti-odbornici-pilot-lubitz-je-obetnim-berankem-prace-stejne-agentury-jako-pri-11-zari-vice-otazek-nez-odpovedi-platili-oficialni-verze-prestanme-cestovat-letadlem.htm


Významní letečtí odborníci: Pilot Lubitz je obětním beránkem. Práce stejné agentury jako při 11. září? Více otázek než odpovědí. Platí-li oficiální verze, přestaňme cestovat letadlem

Václav Danda se zamýšlí nad příčinami pádu německého airbusu a důvody zjevné mediální masáže, které jsou občané vystaveni a jež nese podobné znaky jako v předchozích případech mediálních mystifikací.

Havárie airbusu ve francouzských Alpách, při které zahynulo 150 pasažérů včetně posádky, se zdála být zpočátku, při vší pochopitelné hrůze, relativně jasná. Konečně, chtělo by se trochu cynicky říci. Po dvou předchozích tragédiích boeingů malajských aerolinií, jejichž pravdivé objasnění je v nedohlednu, se v první chvíli zdálo, že tentokrát šlo o „normální“ havárii. Jenže její přinejmenším dosti nestandardní vyšetřování jakoby „v přímém přenosu“, ignorování řady nejasností a především obrovská mediální kampaň, která zjevně má zafixovat ve veřejnosti „první verzi“, začala otevírat jiné otázky. Po více než týdnu je jich více než odpovědí.

Je proto užitečné zamyslet se nad tím, zda oficiální verze o psychicky narušeném německém kopilotovi, který záměrně navedl letadlo na skalní masiv, která je den za dnem „podepírána“ novými a novými „důkazy“, je skutečně věrným obrazem toho co se nad Alpami odehrálo. Mnohé totiž opět nasvědčuje tomu, že jsme svědky další mediální manipulace, která má za cíl skrýt skutečnou příčinu tragédie a svalit vinu na ty, kdo se již nemohou bránit. Co se tedy vlastně odehrálo? Respektive – co o tom víme?

Rozpačitý rozjezd

Airbus A320 společnosti Germanwings odstartoval 24. března v deset hodin ráno z Barcelony do Düsseldorfu a za půl hodiny dosáhl letové hladiny 11 km. Záhy začal údajně klesat rychlostí až 900 metrů za minutu a z obrazovek radarů zmizelo letadlo v 10.47. Po dopadu v horách ve výšce zhruba 2000 metrů nad mořem se letoun roztříštil o skálu. Nikdo neměl šanci přežít.

Je opravdu jen náhodou, že bláznivou verzi o šíleném pilotovi, která se rázem stala oficiálním „hitem“, museli přinést Američané?

V prvních informacích o tragédii se ještě hovořilo o tom, že pilot vyslal nouzový signál. Například podle webu heavy.com, který citovala všechna světová média včetně našich, pilot údajně vyslal nouzový signál 7700, což znamená, že letadlo je v nebezpečí a potřebuje při přistání prioritu. Zpráva o nouzovém signálu je klíčová, neboť vyvrací pozdější mediální verzi příběhu.

Druhý den poté již francouzské úřady zkoumají první nalezenou „černou skříňku“ se zvukovým záznamem z kabiny a nevylučují žádnou příčinu tragédie včetně terorismu. Objevuje se také zpráva, že důležitým svědectvím by mohla být výpověď pilota stíhačky Mirage 2000. Ta odstartovala, když piloti airbusu neodpovídali na výzvy věže, a podle svědků se k letadlu přiblížila. Tato zpráva ovšem z pozdějších mediálních výstupů jako zázrakem mizí. Proč nemáme vědět, zda tam jedno či dokonce dvě letadla „asistovala“?

https://youtu.be/_PNFsDPKSz0


Zkušený pilot Lufthansy a letecký odborník Peter Haisenko oficiální verzi nevěří

Náhlý obrat – z Ameriky

Po osmačtyřiceti hodinách se objevují první spekulace, že viníkem je druhý pilot. S informací přichází jako první New York Times (NYT), který tak určil směr celé mainstreamové mediální interpretace havárie. Tuto verzi, kterou americkému listu údajně sdělil nejmenovaný zdroj obeznámený s vyšetřováním, potvrzuje ve čtvrtek i francouzský žalobce Brice Robin, který ve zjevných rozpacích konstatoval, že není známo, proč tak německý kopilot jednal.

Mediální mašinérie, která má tuto verzi zafixovat, se okamžitě rozjíždí na plné obrátky. Vzápětí jsou zveřejněny podrobnosti z přepisu záznamníku, které dodal opět tajemný zdroj z NYT, „jasně dokazující“ že Lubitz, nekomunikoval, nedovolil pilotovi vrátit se do kabiny a neodpovídal leteckým kontrolorům. Světové televize včetně našich přinášejí podrobné animace, jak se celá věc seběhla, včetně citací NYT. „Ten člověk venku lehce klepe na dveře, ale nikdo se neozývá. A pak udeří na dveře silněji, ale pořád žádná odpověď. Až do konce nikdo nezareagoval.“ Od té chvíle to už „každý viděl na vlastní oči“, takže jediná pravda je na světě.

Na scéně se dokonce objevuje sekyra, kterou se prý snažil nebohý první pilot rozbít pancéřové dveře do kokpitu. Pak si ale někdo zřejmě uvědomil, že z bezpečnostních důvodů sekyra v letadle již dávno být nesmí, a tak se nástroj zmenšil na sekáček. Ti, kteří pochybovali i o sekáčku, byli rychle umlčeni.

To nejhorší ale mělo teprve přijít. Média se okamžitě vrhla na hledání motivů, které z Andrease Lubitze učiní psychicky narušené krvelačné monstrum, a tím vysvětlí nevysvětlitelné – v historii dopravního letectví bez precedentu. V záchvatu „oprávněného rozhořčení“ chvíli dokonce publikovala nesprávnou fotografii pilota, a teprve když se dotyčný ozval, že žije, dodala správný obrázek.

https://youtu.be/qb1FBdDcEmg

Reportáž televize ABC o tragické nehodě natočená podle zdroje NYT

Piloti se bouří

Pak už to šlo ráz na ráz. Rychle vycházelo najevo, že mladík trpěl depresemi, dokonce se z nich léčil – a konečně se objevily i „kýžené“ sebevražedné sklony. Zlatým hřebem „investigativců“ napojených na policii byla nalezená roztrhaná neschopenka u něho doma v koši. Něco jako zázrakem nepoškozený pas teroristy Muhammada Atty v troskách newyorských dvojčat.

Pokud bychom něco takového nedostávali „po kouskách“, zřejmě by si racionálně uvažující lidé museli začít ťukat na čelo a ptát se Kdo a Proč nám chce vyprávět podobné pohádky. Není divu, že se okamžitě vyrojila řada teorií, které spekulovaly o sestřelení („nedopatřením“) letadla novou laserovou zbraní, zkoušce dálkového „převzetí“ řízení letadel či zkoušce nových parapsychogických zbraní atd. Nevypadají příliš přesvědčivě, ale když není dostatek ověřitelných a uvěřitelných informací, nelze vlastně vyloučit nic.

Podstatnější byla okamžitá reakce německých pilotů, kteří si odmítli sednout do letadel a nepřišli do práce. Výmluvná byla rovněž solidarita jejich kolegů z celého světa, podle kterých je předčasné a neprofesionální házet vinu na Lubitze. Sdružení pilotů z celé Evropy vyjádřila pohoršení nad tím, jakým způsobem vyšetřovatelé a potažmo média informují o příčinách tragédie. „Neměli bychom dělat předčasné závěry založené na omezených zdrojích informací. Důvody, které vedly k této tragické havárii, budou známy teprve potom, co budou pečlivě prozkoumána veškerá data,” sdělil předseda německého odborového svazu pilotů Ilja Schulz.

https://youtu.be/_LnFB9vStH8

Zvukový záznam z černé skříňky airbusu Germanwings 4U9525
Záhada záznamníku

Hlavní francouzský odborový svaz pilotů SNPL oznámil, že zvažuje trestní oznámení za vyzrazení služebního tajemství. K tomu podle něj došlo tím, že z vyšetřování předčasně unikly informace o hlasovém záznamu v pilotní kabině. Opravdu – tento „důkaz“ je zcela klíčový. Nelze si totiž nepoložit otázku, proč byl okamžitě zveřejněn – a především, je-li autentický.

Analogicky bychom se totiž museli ptát, proč dodnes nebyl zveřejněn tentýž záznam z boeingu MH 17 sestřeleného nad Doněckem? Jaký důvod mají vyšetřovatelé postupovat zcela opačně? Proč v jednom případě máme po několika hodinách k dispozici nic neříkající zvuky, které bez srovnání s daty z druhé „černé skříňky“ nemají fakticky žádnou výpovědní hodnotu – kromě vytvoření mediální iluze – zatímco ve druhém případě budeme muset čekat na „zveřejnění“ mnoho měsíců?

Proč nejprve zazní zpráva, že druhý záznamník byl nalezen – aby vzápětí přišlo dementi a už se nikdo neptá, kde původní informace vznikla? Z jakého důvodu se dodnes tento záznamník nenašel? Nebo snad mají pravdu ti, kteří tvrdí, že nalezen byl a je pouze potřeba získat čas na manipulaci s daty? Tomu by odpovídaly i dohady, že zmizela paměťová karta ze záznamníku číslo jedna. Zmizela, nebo ne? A chce-li s daty někdo manipulovat – proč?

Francouzští vyšetřovatelé oznámili, že do konce týdne budou identifikovány pozůstatky všech pasažérů – i členů posádky. Jinými slovy, posbírali všechny „kousky“ jeden po druhém. Černou skříňku číslo dvě však přesto neobjevili? Nenajdou ji snad nikdy, přestože i ze dna oceánů ji lze získat, protože vysílá?

Otázky se vrší

Prostor před pilotní kabinou sleduje kamera. Záznam z ní by musel být rovněž součástí „dat“ v černé skříňce. Kde je? Komunikace s pilotní kabinou je pro posádku možná přes palubní telefon. Je uvěřitelné, že kdyby se první pilot nemohl dostat do kabiny, že by nejprve nezvedl telefon, aby se kolegy zeptal, co se děje, jestli mu třeba není špatně? Jenže to by také muselo být na záznamu. Je to tam, nebo není? Nebo snad také přeskočilo prvnímu pilotovi, takže místo aby zvedl telefon, začal rovnou bušit na dveře sekáčkem?

Co způsobilo, že se letadlo při dopadu (?) rozprsklo na milióny kousků, aniž začalo hořet? Vždyť od startu neletělo dlouho a v nádržích muselo mít spoustu benzínu. Nebo snad „šílený pilot“ pohonné hmoty vypustil, jako se to děje před plánovaným nouzovým přistáním? Proč by to dělal? A hlavně – proč by nám o tom dosud nikdo nic neřekl, když vše ostatní domněle probíhá jako „vyšetřování v přímém přenosu“?

Otázky přibývají – ale nikdo se jimi ve veřejném prostoru nezabývá. Místo toho sledujeme budování příběhu depresívního mladíka se sebevražednými sklony, kterého léčí spousta psychiatrů, aniž se o tom jeho zaměstnavatel dozví. Pokud by to byla pravda, měl by okamžitě každý rozumný člověk přestat dopravní letadla používat. Musel by si totiž položit otázku, kolik takových pilotů v aerolinkách všech světových dopravců asi je – když i ty německé, pověstné svou precizností, se zachovaly naprosto diletantsky.

Falešný obraz – proč?

Nevíme, jak to bylo. Den za dnem, s pravděpodobností hraničící s jistotou, však můžeme říci, že obraz, který nám v mohutné kampani staví před oči mediální mystifikátoři, je patrně falešný. A nikoli náhodou jeho počátek měli v rukou ti, kdovybudovali „neprůstřelný obraz“ 11. září. Je opravdu jen náhodou, že bláznivou verzi o šíleném pilotovi, která se rázem stala oficiálním „hitem“, museli přinést Američané?

Pak zbývají ovšem stejné základní otázky jako v případě „zmizelého“ boeingu MH 370 a jeho „dvojčete“, sestřeleného MH 17. Nikoli jen mimochodem: Kde je po osmi měsících vyšetřování havárie u Doněcku, která spustila novou studenou válku proti Rusku, nejlépe vystihují slova vyšetřujícího prokurátora Freda Westerbeka. Ten právě vyzval (citovala jej dokonce i Česká televize, která přece bezpečně zná „vraha“ od prvního okamžiku a několik měsíců to lidem cpe do hlav):

„Hledáme jakéhokoliv svědka, který ví, co se stalo, nebo viděl něco, co by mohlo vysvětlit příčinu sestřelení MH17.“

No, panečku! A to má k dispozici oba letové zapisovače... Jestli by se pan prokurátor neměl zeptat v Kyjevě či ve Washingtonu – ti to přece věděli ještě dříve než současní francouzští vyšetřovatelé příčinu havárie airbusu. Američané měli jasno v několika minutách. O New York Times , respektive České televizi a spol. ani nemluvě. Tak nějak jako nyní.. .

A proto nyní, stejně jako tehdy, existují jediné otázky, které dávají smysl: Kdo? Proč? A především – z jakého důvodu a v čí prospěch?

Budeme se jimi dále zabývat. Stejně jako předchozími "haváriemi".

15 komentářů:

  1. Orgo-nete, myslím si, že se zde příliš řeší témata, která jsou víc než dostatečně zastoupena na webech jako je ac24, prvopodstata, outsidermedia, protiproud, aeronet, zvedavec, paratdnes, svobodnenoviny, nwoo,czechfreepress. Články a témata se navíc na většině z nich kumulují, čili věnovat se tolik politice znamená nošení dříví do lesa. Uvítala bych spíše to, co vám šlo nejvíc, tj.informace o manipulace s počasím a další prasárny, o kterých se většina výše jmenovaných webů nezmiňuje vůbec, nebo pouze okrajově. To je podle mě to podstatné, nikoliv politická situace. DášaV

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu. Polepším se.

      Vymazat
    2. Nesmysl je psát Orgonetovi , čemu se má věnovat. Manipulace s počasím apod.je o leteckém provozu a i o politice a obráceně. Jen je potřeba si to umět propojit. Orgonet vždy najde informační materiál, který má velmi dobrou vypovídací hodnotu a pro laika je velmi srozumitelný.
      Orgonete, máš mou důvěru v tom , co děláš, protože i když jiní dělají totéž, co ty, není to totéž. ir.

      Vymazat
    3. Obdivuju , že dnes někdo tak dobře ví, co je podstatné.

      Vymazat
    4. Ale politika je bohužel ve všem. Každá zpráva je dobrá.

      Vymazat
    5. Není na škodu si připomenout i tyto události. Vždyť ne nadarmo se říká, že opakování je matka moudrosti !

      Vymazat
    6. Nene Orgonete, nepřestávejte s těmito informacemi. Vždy zde najdu něco postatného i jiného, než je na zmíněných webech, protože jako v tomto článku máte "své" zdroje:-)). Zcela náhodou jsem včera viděla na ČT2 dokument o akci americké armády za druhé světové války. V letadle plném výbušnin za zvláštních okolností zemřel J.Kennedy, když měl uvést letadlo Liberátor(jak výstižné) na německá sila raket V2 nebo V3. Letadlo měl opustit na padáku a rádiem ovládané letadlo mělo být ""na dálku" navedeno na cíl. Tedy již tenkrát měli tuto technologii, ještě v plenkách, ale měli!!! V době satelitů a jiných možností je to tedy hračka. Hodně slunce a lásky přeje JanaR.

      Vymazat
  2. Gigantický pytel příčin a následku,kde člověk,co má nastavený odchod,tak,kdyby ležel v posteli a nehnul se.tak ho sklátí nějaká mrtvice nebo infarkt. Takže COBY,JAKBY,to je matrixová hříčka učených kecu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepřímo jste naznačil, že každý má předem určený osud. Já jenom dodávám, že mám z této oblasti velmi bohaté zkušenosti. A mohu přesvědčivě říci, že jsme vsazeni zrozením do předem určené hry, kde záleží jen na našich reakcích a činech, když tou hrou procházíme. Pravda, často ta hra bývá drsná a nemilosrdná, ale když poznáte "vo co go",přijímáte ty "věci" lehčeji a s větším pochopením. Upínáte se pak na podstatné, a překážky, pády a různé jiné příjemné i nepříjemné události berete s jistým nadhledem. A už nepropadáte strachu, fóbiím, stresu apod. nešvarům této doby.

      Vymazat
  3. Orgonete,
    čtenářka DášaV ti vyčítá politická témata, já to naopak vítám ! Jsem ráda, když u tebe najdu výběr ode všeho, i co je aktuální. Jako třeba ten Airbus Germanwings. Na vyhledávání po netu bohužel nemám tolik času. Takhle je to "pohodlnější".

    dan.

    OdpovědětVymazat
  4. Další, velmi inteligentní článek, poukazující na mediální kachny, jak šly systematicky za sebou. Až jsem se pobavila. Ač, bohužel, k smíchu to není, když si člověk uvědomí, že pro nějaké (ne)tvory není žádný problém zabít tu 3.500, tam 260, zde 150 lidí. Bez mrknutí oka, bez nějakých výčitek svědomí ! Protože, co si můžeme namlouvat...veškeré vyjmenované i ty nejmenované "zvláštní nehody" byly prostě účelové ! A ta pravda se nám pomalu odhaluje.

    dan.

    OdpovědětVymazat
  5. Orgonete, reaguji na Dášu ze 7.dubna 10:58. Je to její názor, její náhled, já jsem ale za tato podobná témata nesmírně vděčná, ráda si je přečtu zrovna u tebe, nepotřebuji hledat jiné weby. A myslím si, že to určitě nebudu jen já, že je nás pěkný zástup! Není člověk ten, aby se zavděčil lidem všem...Já Ti děkuji a moc ráda Tě čtu. Eva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Připojuji se. Jsem ráda za Orgonet.
      N.B.

      Vymazat
  6. Orgonete, díky moc za podrobně zpracovaná témata tohoto typu. Zdůrazňuji, že je třeba být důvěryhodný a důsledně uvádět zdroje... i s pomocí Tvých informací jsme dali dohromady komplexní rozbor této kauzy: http://www.ragauian.cz/pripad-airbusu-a320-letu-4u9525-germanwings-manipulace-prichazi-z-usa-technicke-detaily-ovsem-mluvi-jasnou-reci-2/

    OdpovědětVymazat
  7. V Gliwicích převlékli mrtvoly do německých ( vlastních) uniforem a důvod k marši na Polsko byl na světě.. Tohle je dobré si občas zopakovat. NY dvojčata taky dobrý tréning na další kamufláž když pak senát odklepne miliardy na zbrojení proti teroristům je to v suchu.-
    Správné informace nemusí být pravdivé, aneb účel světí prostředky (že by manévry nějakého letectva s novými zbraněmi?)

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.