20. května 2015

Co se stane, když po dva týdny jíte pouze bio? (Doplněno.)

Dost lidí zastává názor , že organická strava (česky se říká spíše biostrava) v podstatě neexistuje. Že životní prostředí je už tak znečištěné, že i tzv. biopotraviny musejí obsahovat toxiny, a o trochu víc nebo míň, to už je jedno... 
Ale přece jen, ty biopotraviny neprošly masívním "ošetřováním" pesticidy  (jako jsou herbicidy, insekticidy, fungicidy, baktericidy, a další -cidy)... a jak ukazuje následující video, v lidském organismu je to výrazně znát. 
(Další plus pro jídlo z vlastní zahrádky (biostrava odtud sice není drahá, ale zase je bohužel pracná, takže taky to není pro každého (:-))) )
= Orgonet =

Co se stane s rodinou, když dva týdny jí pouze organickou stravu 

Publikováno 4. 5. 2015

Chcete vědět, co se stane ve vašem těle, když přejdete od běžné stravy na biostravu? Sledujte toto 90sekundové video! Studie byla provedena Švédským institutem pro výzkum životního prostředí, a celá zpráva je k dispozici na  https://www.coop.se/organiceffect

K experimentu byla vybrána švédská rodina s 3 dětmi, živící se běžnou stravou, protože biostravu pokládali za příliš drahou. Před experimentem byla provedena analýza moči všech členů rodiny, byly zjištěny vysoké hladiny insekticidů, fungicidů a růstových regulátorů. Jak řekl vědec provádějící analýzu, jejich společné působení může být pro tělo nebezpečnější než každá látka sama o sobě.

Výsledky po 2 týdnech biostravy byly neuvěřitelné: téměř všechny chemikálie z moče zmizely! 

Švédská matka už nikdy nechce, aby její děti měly v těle pesticidy... 


(Anglické titulky, video je srozumitelné dle obrázků i bez překladu).



Celá studie je zde: https://www.coop.se/PageFiles/429812/Coop%20Ekoeffekten_Report%20ENG.pdf

Vyjímám z ní tabulky, jak se snižovalo množství residuí pesticidů v moči po úpravě stravy z konvenční na organickou.





Dodatek Orgonet:

Jak vidíme, ke zvláště výraznému snížení residuí došlo u dětí .... záleží samozřejmě, co kdo rád papá. Tatínkovi zůstává vysoká hladina TCP (metabolit chlorpyrifosu, viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Chlorpyrifos), což je insekticid používaný k ochraně mnoha druhů rostlin.

Někteří se rozčilují, že sem dávám reklamu na organickou stravu, kterou si lidi stejně nemůžou dovolit, ale myslím si, že nejde o tu reklamu, ale o důležitou informaci, že změnou stravy je možno tělo výrazně až úplně pročistit od obrovského množství toxinů... 

Mnozí lidé jsou ochotni vyhazovat tisíce za různé pročišťovací bylinné kúry, přitom by stačilo pozměnit stravu a dosáhli by téhož za méně peněz ... jenže měnit stravu je pro člověka to nejtěžší na světě, já vím (:-))); prostě, naložte s informací, jak umíte (:-)))

16 komentářů:

  1. Admine, kde jsi nechal rozum? Z tohodle čouhá PR jako vidlákovi sláma z bot. Další mrkvička pro oslíky. Tentokráte ty bohatší oslíky ze středních vrstev. Zamyslete se nad jednoduchým faktem. V EU je něco přes 400 milonů lidí, kde se vezme půda, když začnou všichni papat "bio"? Co budeme papat za 20 let? Amarouny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář pouštím z didaktických důvodů, jinak dehonestující komentáře mažu. Co by se stalo se smyslem příspěvku, kdyby autor nepopustil uzdu svému "spravedlivému rozčilení"a vynechal první 4 hanlivé věty a začal až Zamyslete se ...? Smysl by se nezměnil, a je to zcela rozumný názor dávající podnět k diskusi. Takže propříště, rozmyslete si formulaci a nadávky vynechte, ono to opravdu jde i bez nich. (Jak jste si jistě všimli, občas, dle momentálního stavu svého ega, připouštím nadávání některým politikům a illuminátům, ale na to nespoléhejte...)

      Já samozřejmě vím, že je to reklama hypermarketu COOP, ale ty vědecké rozbory nejsou falešné a něco ukazují. A kdo má náhodou volbu stravy, čili není příliš omezen financemi, nebo si může něco pěstovat, se takto dozví, že pokud chce své tělo vyčistit od pesticidů, tak je to poměrně snadné, a nepotřebuje k tomu drahé formule (třeba bylinné) na pročišťování organismu, za které jsou lidi ochotni vyhazovat tisíce, přitom by (třeba mírnou) úpravou stravy dosáhli téhož a nepochybně levnějí (:-)))

      Vymazat
    2. Anonymní21. května 2015 10:16 - Kde se vezme půda, když začnou všichni papat "bio"?

      Půdy je dost, mrkněte kolem sebe, kolik jí leží ladem = dotována z EU za spásání, či sečení porostu a kolik jí blokuje byznys bionafty v podobě řepky.... pak jsou rezervy ještě zde: "Na ploše 2 Ha se uživí 1 člověk konzumující maso,ale táž plocha uživí 14 vegetariánů nebo 50 veganů." Výrazem uživí je myšleno nebýt hladem, ne sežrat, co chutě ráčí.
      B.T.

      Vymazat
    3. Orgo na hrad 🏰

      Vymazat
    4. Pro Anonymní21. května 2015 10:16 - Jednoduché, půdy je dost i na pěstování všehobio, jen to chce více namáhat mozek, více hejbat rukama a šoupat nohama a méně jíst- cpeme do sebe abnormální množství potravy de facto, tělo si zvyklo na odpady ale zvýšilo příjem, aby z odpadků vytěžilo minimum pospěšných látek nutných k fungování. Začarovaný kruh, podporovaný nadnárodními kooperacemi k vyšším ziskům. Systém vymyslel velkovýkrmy lidí, jako zvířat se stejnými důsledky- sice "tělo" vyroste...ale je jedovaté...a poškozené, to ale otrokářům stačí. Dyť jde "jen" o princip je zneužít ve svůj prospěch na určitou dobu a pak do kafilérky. No ni? :-)

      Vymazat
  2. No a teď bych doporučoval sehnat si z půjčovny zakázány francouzký film "Křidílko nebo stehýnko?", v hlavní úloze L.de Funes. Je to tématicky nadčasový film, bohužel dnes ze známých důvodů nežádoucí.

    OdpovědětVymazat
  3. Přátelé, vemte rozum do hrsti. Cokoliv pěstováno pod širým nebem tzv velkopěstitelským monokulturovným způsobem je pouze biohmota bez valné výživné hodnoty. Někde jsem nedávno četl článek - zprávu kterou napsal už v roce 1937 jakýsi americký veterinář. Tvrdil v něm, že intenzivním pěstováním zemědělských plodin je půda zbavena většiny stopových prvků. Ty je nutno tehdy, co teprve dnes, dodávat do půdy uměle zvenčí. Takto se dá do půdy dostat jen zlomek toho co v ní kdysi bylo. Proto dnes nemohou být lidé „zdraví z jídla“. Hospodářská jatečná zvířata mají maso bohaté pouze na antibiotika a chemické látky používané při ochraně rostlin před škůdci a chorobami.
    Lépa na tom z tohoto principu nemohou být ani tzv BIO potraviny a maso.
    Nejlíp na tom z výživového hlediska asi bude jen zvěřina ze zdravých oblastí daleko od civilizace.
    Doporučuju přečíst knihu Jana_Kwasniewskiho Optimálni_dieta. Ten zavrhuje rostlinou stravu jako pro člověka škodlivou a doporučuje tzv Rabínskou stravu, tedy maso a hlavně tuk mladých zvířat. Dnes už lékaři opatrně připouštějí, že máslo a sádlo jsou nejzdravější potraviny. Pochopitelně, že ne to z velkochovů.
    Osobně si myslím, že BIO potraviny splňují to, čím se holedbají. Ale to je tak všechno. Jsou stejně plané jako ty ne-bio.

    OdpovědětVymazat
  4. Je to zajímavý příspěvek, je jasné, že část lidí to zase pochopí po svém. Tělo má obrovskou schopnost regenerace, jak už víme, tak někteří, kteří mu dají ten prostor, bez tedy negativního myšlení, mají šanci to zvládnout, zbytek má jaksi smůlu! Bio potravinám ale taky dávám přednost jsou prostě lepší.

    OdpovědětVymazat
  5. holt větřit a ohmatávat v BLILLE co MOmentálně člověk potřebuje...Není na to žádný mustr,každý si jede po svém..Dá se to přežít ve zdraví i v současném odpadním hospodářství...U doktora jsem byl naposledy s operací křečáku v roce 1989...ještě ZADARMIKO...Čili za MOJE DANĚ...

    OdpovědětVymazat
  6. Orgonete-ve vší slušnosti-co když ty škodliviny , nalezené v moči jen znamenají, že se jich tělo průběžně zbavuje "samo".Nevím, kde leží ta hranice, kdy už to nejde zvládnout, ale zatím lidí pořád přibývá.

    OdpovědětVymazat
  7. Hele, většina lidí žije tzv. NEZDRAVĚ a světe div se: ŽIJE!!! Lidský tělo dokáže žít snad i jen z hovna (obrazně řečeno). Vím to z praxe, jak se někteří lidé stravují/nestravují. Prostě sice jsou to trosky, ale furt jim to tělo funguje. A tím trosky mám na mysli množství svalové hmoty, které v jejich případě není velké :D. Prostě když ti je JEDNO, jak vypadáš, jakou máš fyzičku a jak si silnej a svalnatej, tak můžeš klidně DENNĚ se ožírat a furt tady žiješ. Už jsem se kolikrát zamýšlel nad tím, jak někteří můžou pořád žít, když mají tak nehoráznou životosprávu, ale holt to bude o něčem jiném. Prostě žrát (pořádně, výživně, dostatek bílkovin a všeho ostatního vč. mikroživin) potřebuješ jen když chceš mít nějaký ty svaly a fyzický výkon, jinak ti to muže bejt u prdele a žiješ si, jak chceš. Prostě kdyby se na žraní sraček umíralo, tak už náš tady většina není, ale OPAK je pravdou. Stejně jako nelze říkat o kouření, že je jasnou příčinou rakoviny, když většina kuřáků žádnou rakovinu nemá a mít nebude. Prostě je to sakra individuální. Já se třeba po 5ti pivech pobliju, jedno jaký pivo to je, proto tolik rozhodně nepiju, ale někdo si dá 10 i více kousků a nic mu není. Sranda je, když ti "zdravě žijící" jsou častěji nemocní, než ti tzv. kaliči :D. Jo, protože zdraví není jen o jídle. O jídle je akorát to, jestli seš tlustej či hubenej, svalnatej či kostra :D. Ale nemoci jsou o něčem jiným, vč. rakoviny. A vůbec celej život je prostě něco, o čem vlastně víme úplný hovno. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...Nenažranosť je evidentná. Načo potrebuje niekto 10 pív ? Aby smrdel, trepal dva na tri, mal banďoro, ochčíval záchodky, lebo netrafí ... On pije 10 pív lebo je blbec, a nahráva hospodskému....a nehovorte, že jeho vylučovací systém nie je dráždený. Ale máte pravdu, jeho vec. - Ja by som to takto nehranila...

      Vymazat
    2. Krásný komentář :D . A takhle to je :D .

      Vymazat
  8. Musím souhlasit, že "nezdravé" žití člověka opravdu nezabije. Lidské tělo se umí skvěle přizpůsobit všem podmínkám, horku a zimě - to mám dosytosti vyzkoušeno sám na sobě, čistému a špinavému vzduchu - tohle také nebo čistému a špinavému jídlu - a tohle taky. Ostatně praděda kouřil cca 40 cigaret denně, už nevím, jestli to byly machorky nebo partyzánky, které zapíjel pivkem jedna báseň. Žil do devadesáti... Pro nás nadšence do něčeho zdravějšího bude např. ta výše uvedené kniha Optimální dieta určitě zajímavá, hodím na ní oko, s tím masem je to trefné, já se zajímám o stepní indiány, kteří v drtivé většině žrali maso mladých zvířat samozřejmě včetně tuku a před větším příchodem přistěhovalců nemoci neznali, což právě ti přistěhovalci sami začátkem devatenáctého stolení potvrzují. A nejvíc si dopřávali večer před spaním, ne ráno kvůli potřebě nebýt nažraní cestou na lov nebo jen volnou jízdu na koni, ostatně tento model vyhovuje i mě. Takže suma sumárum je to individuální a každý si musíme zkusit to své - někdo je kytičkář a druhý šelma, oba mohou být zdraví a fyzicky i duchovně stejně vyspělí.

    OdpovědětVymazat
  9. lidi, uskodi vam pouze, to, co jde z vas ( emoce, nenavist, zloba, zavist, atd..., nikoli to, co jde do vas. takze polopate, zbavit se negativnich emoci, a zbytky skodliveho papani vykakame a vycurame!!!!!!!!!!! a bio potraviny uz davno neexistuji, ani to neni mozne, vsude mame hlinicek a pesticidy a fluorid a a a.
    Takze zijte hlavne v klidku a vsechno zle z vas opet vyjde
    mirca

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji moc za super doporučení na produkty, určitě vyzkouším :) Já jsem nedávno přešla na bio stravu a tak si teprve vybírám do čeho půjdu a tak nevím a zatím tápu :-) Našla jsem si i jeden obchod - je to greenmat . Máte s ním nějaké zkušenosti? Pokud ano, dejte mi prosím vědět.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.