15. května 2015

Historie naruby: Evropané si myslí, že jejich kontinent osvobodili od nacistů Američané

Historie naruby: Evropané si myslí, že jejich kontinent osvobodila ve 2. světové válce americká armáda
http://rt.com/news/253753-europeans-wwii-victory-poll/
Published time: April 28, 2015 16:47
Překlad: Orgonet


Pouhých 13 procent Evropanů si myslí, že vedoucí roli při osvobození Evropy od nacismu během 2. světové války hrála Sovětská armáda, jak odhalil nedávný průzkum, kterého se zúčastnilo více než 3 000 lidí ve Francii, Německu a UK.  Průzkum byl proveden od 20. března do 9. dubna 2015, a vedla ho britská agentura ICM Research Agency pro Sputnik News  . 



Většina respondentů – 43 procent – řekla, že hlavní roli při osvobození Evropy hrála armáda Spojených států. 

Více než 50 procent Němců a více než 61 procent Francouzů si myslí, že jejich předkové byli osvobozeni Američany. Téměř 50 procent Britů si myslí, že klíčovou roli v ukončení druhé světové války hrály britské síly. Pouze 8 procent respondentů ve Francii a 13 procent v Německu připsalo vítězství sovětské armádě. 

Stručná data o 2. světové válce

2. světová válka trvala od roku 1939 do r. 1945 a bojovalo v ní 80 zemí a krajin. Odhaduje se, že v ní přišlo o život přes 70 miliónů lidí. Největší ztráty nesl Sovětský svaz, během války zemřelo nejméně 27 miliónů sovětských občanů.

USA doufaly, že zůstanou mimo konflikt a nezúčastní se války. V letech 1935 až 1939 americký kongres vydal sérii Zákonů o neutralitě, aby zabránil americké účasti ve válce. Často je citován výrok presidenta Harry S. Trumana pro NY Time 24. června 1941: „Když uvidíme, že vyhrává Německo, měli bychom pomoci Rusku, a když bude vyhrávat Rusko, měli bychom pomoci Německu, a ať se co možná nejvíce pobijí vzájemně , nicméně za žádných podmínek nechci vidět Hitlerovo vítězství." 

Různé odhady říkají, že sovětská Rudá armáda osvobodila téměř polovinu evropského území, kde se nachází současných 16 moderních zemí. Spojenci osvobodili 9 zemí, a dalších 6 bylo osvobozeno společně Sověty a spojenci, podle údajů RIA Novosti. Počet obyvatel na územích osvobozených Rudou armádou od Hitlerových vojsk byl asi 120 miliónů lidí.

Rudá armáda musela také čelit největší nacistické síle na východní frontě – asi pěti miliónům vojáků. I velká část Hitlerovy těžké výzbroje byla soustředěna na východě: 5 400 děl, 54 600 minometů a přes 3 000 válečných letadel. Dohromady to činilo ¾ těžkých zbraní, kterými Hitler disponoval. Do konce války Sověti zničili přes 70 procent německých sil.

Východní fronta byla nejdelší, měřila 4 – 6 000 kilometrů, což je 4x více než frontové linie severoafrická, italská a západoevropská dohromady. Také tam bylo nejvíce bojů, 1 320 dní boje ve srovnání s 309 v severní Africe a 49 v Itálii.

V polovině dubna 1945 zahájila sovětská armáda závěrečnou ofenzívu proti hlavnímu městu Německa, a 21. dubna vstoupila do Berlína. 27. dubna se Rudá armáda spojila s americkými vojsky na řece Labi a rozdělila německou armádu na dvě části. V tu dobu byl velitelem 12. skupiny amerických vojsk generál Omar Bradley, který chválil sovětská vojska za jejich odhodlání vytlačit Němce z Ruska. 2. května 1945 se berlínská posádka konečně vzdala sovětské armádě. 4. července 1945, na americký Den nezávislosti, se americká vojska oficiálně ujala svého okupačního sektoru v jihozápadním Berlíně.

V lednu 1945 sovětská armáda osvobodila největší nacistický koncentrační tábor v Osvětimi, v jihozápadním Polsku, což bylo chápáno jako symbolický mezník.

V lednu tohoto roku polský ministr zahraničí Grzegorz Schetyna neomaleně opovrhl rolí Ruska při osvobození osvětimského tábora smrti a prohlásil, že byl osvobozen Ukrajinci.

„Možná je lépe říci … První ukrajinský front a Ukrajinci osvobodili Osvětim, protože ukrajinští vojáci tam toho lednového dne byli a otevřeli brány tábora a osvobodili tábor,“ řekl Schetyna v interview pro Polskie Radrio. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov nazval jeho komentáře „svatokrádežnými a cynickými“. „Osvětim byla osvobozena Rudou armádou, která zahrnovala Rusy, Ukrajince, Čečence, Tatry a Gruzínce, a další,“ zdůraznil Lavrov, a označil Schetynova slova za „výsměch historii, který musí být zastaven.“ 


20 komentářů:

  1. Ta evropská nevědomost asi není důsledkem falsifikace dějin (která nepochybně probíhá), ale je to důsledek prostého mezigeneračního zapomínání. Například, pro mě (poválečná generace) je "pravda" o tom, kdo osvobodil Evropu od nacistů, důležitá, protože mých rodičů se 2. sv. válka hluboce týkala, ale pro mé děti, které se o tom učily ve škole, už to byla záležitost bez osobního vztahu: "když teda musím, tak se to naučím, dostanu známku, a můžu to zapomenout". Natož generace mých vnuků, tak té se 2. sv. válka nedotýká vůbec. Tak to na světě chodí... A propaganda má volné pole působnosti...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. suhlasim ... ale aj tak si myslim ze ten prieskum je ucelovy .... a samozrejme nepravidvy ... presne ako prieskum preferenci volieb .... ja osobne ZIADNEMU prieskumu NEVERIM ..... takze tak

      Vymazat
    2. A není to otázka postupného vymytí mozků?

      Vymazat
    3. ne postupného nýbrž CÍLENÉHO !

      Vymazat
    4. Je, tímto jako celou řadou věcí prostupuje tento terraformingový neřád (postupné vymývání mozků).
      Příklad: Když byl rok 1968, tak se řada lidí stavěla proti a otevřeně nesouhlasila se vstupem spojeneckých vojsk, někteří přišli o své životy. Řada lidí odmítla uznat, že se pomýlila a přišla o pracovní místa a vysokoškolskému vzdělání navzdory skončila v kotelnách. Tehdy výmývání mozků jistě nebylo na té úrovni, jak tomu je v posledních letech. Jsou lidé v dnešní době schopni nějakého většího odporu? Vždyť jak jen stále prochází ta kolosální korupce vůkol... Na jedné straně stále unikají miliardy a na druhé se dělá, že se nic neděje...

      Vymazat
    5. V roce 1968 možná hodně lidí protestovalo proti vstupu spojeneckých vojsk asi proto, že zde nebyly zprávy a pohledy z druhé strany. Nicméně, kdo poslouchal rozhlas, tak mohl slyšet vyjádření rozhlasového dopisovatele z Ameriky, našeho Karla Kincla. Ten jasně v rozhlase uvedl, že svět je rozdělen a my jsme jen malý kamínek mezi dvěma mlýnskými kameny. Tato informace mě nechala vnitřně v naprostém klidu. V současné době je situace zdánlivě jiná...přesto rozdělení světa stále trvá.

      Vymazat
  2. Takto "ti za oponou" tvoří dějiny více než 2000 let, a pořád jim ten starý oprášený recept funguje. Inu blbost lidská a vesmír jsou stále nekonečné !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Göebels, coby ministr propagandy nacistického Německa by musel dnes blednout závistí nad tím, jak dnešní mocní ( a doufám, že snad brzy už nemocní ) umí brilantně manipulovat veřejným míněním.

      Vymazat
    2. Mocní už nemocní jsou, máte doufat proto v jejich bezmoc a ne nemoc :-)

      Vymazat
  3. "Tvůrci dějin" postavili přehradu mezi generacemi takovým způsobem, aby každá další generace byla nucena se plácat ve stejném "marastu" jako ta předcházející a aby pokud možno, co nejpozději zjistila, v čem to žije.
    Domnívám se, že jde o strašlivý záměr, který nakonec ničí každou generaci.
    V květnu 1945 , těsně před koncem války, fašisti cestou přes vesnici vytáhli ze sklepa 15 vystrašených lidí včetně dětí a u zdi je všechny postříleli. Já se dostala na svět až za pár dní.
    V raném školním věku jsme my děti stávaly čestnou stráž u pomníku. Konec války byl 9.května. Po tolika letech jsem nepochopila, proč došlo ke změně tohoto data. Komu a čemu to slouží....?????? To je nyní důležité si uvědomit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, i v mém okolí bylo poslední květnové dny postříleno spousty nevinných lidí ustupujícími Němci. Dokonce i 8.5. masakr v nedelakém městysu. Babička stavěla barikády v Praze, a i tam padlo spousta lidí ještě toho 8-9.5.1945, co si pamatuji, když vyprávěla. Jenže, přišel k vládě Veškrna, poddaný usa, a tak se změnilo datum. Pro Čechy byl konec války až 9.5.1945, do toho dne se tu bojovalo o 106.

      Vymazat
    2. V Čechách se dokonce bojovalo až do 11. května. Mělo by tedy platit toto datum? Původní kapitulace proběhla 7. května v Remeši s tím, že bojové akce se zastaví následujícího dne v 23:01 hod. I když byl přítomen sovětský zástupce, Stalin trval na novém aktu v Berlíně, který probíhal v noci z 8. na 9. května. U nás bylo ještě osmého, v Sovětském svazu již devátého. Tolik historická data. Nyní prosím zvažte, kdo, kdy a podle koho tato data upravoval.

      Vymazat
    3. Upravování dat nekončí, je to jeden ze způsobů manipulace dějinami !

      Vymazat
  4. Ako bola položená otázka od to ho sa vyvíja odpoveď väčšina F,GB,D,E,I,sa považujú za Super europu nás berú stále ako východna europa a preto tak dopadol ten prieskum.Určite nebol ten prieskum robený v CZE,SK,H,PL,BG Chorvatsku,Srbsku aj UK ,F preto je jasné kto zśkal najviac hlasov je to pravda tieto krajny oslobodili USA.My za to nemôžeme šlolstvo sme mali lepšie ako oni viď príklad Norsko tak si prestavujú eurohujeri školstvo v celej europe za super sice je to odpad ale sionisti si mydlia ruky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zednářům a zvláště sionistům podobné, překrucovat symboly dějin tak, aby potomci nemohli zjistit pravdu. Ve vhodné chvíli se udělá změna goebelsovského typu, a už je tady dogma na věky věků. A kdo to bude popírat, půjde do chládku...

      Vymazat
  5. JJ, ano, představy a systémy přesvědčení vzaté odkudkoli jsou podkladem pro současné chápání historie a dostávají se i do školského vzdělávání.

    OdpovědětVymazat
  6. A v čí rukou je naše školství?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zeptejte se rabínů a zednářů, kdo a proč to způsobil. Ti znají odpověď, neboť jsou to osoby zasvěcené !

      Vymazat
  7. http://www.muj-motiv.cz/tricka/

    OdpovědětVymazat
  8. https://www.youtube.com/watch?v=j2SgS-cDz6o

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.