15. května 2015

Ještě k článku Hitler je gentleman: to už máme dva podvrhy

Protože ke mně přišlo dosti nazlobených hlasů ohledně zdejšího uvedení textíku Hitler je gentleman, odpovím aspoň jednomu za všechny.

Dobrý den,

Předem chci ujasnit,že tuto zprávu vedu v přátelském, nikoli útočném tónu. Včera mě však ale opravdu zvedl ze židle váš poslední příspěvek s názvem Článek Hitler je gentleman se našel. Hned na úvod chci říct, že já osobně prezentuji trochu odlišný názorový proud, než ten, kterému vy říkáte alternativní. V překladu je to samozřejmě proruský vs. proamerický. V zájmu zachování objektivity ale tak nějak sleduji obě strany. Proto si myslím, že že opravdu nejsem předpojatý, prostě jsem si jenom vybral.



Zpět ale k vašemu příspěvku. Když jsem si ho rozkliknul, odhalit že je to jasný fake mi trvali pár sekund. A také mě to během těch pár sekund dohnalo k napsání tohoto mailu. Máte totiž velký okruh čtenářů, kteří také mají sklon k jakémusi přivlastňování si toho, co se hodí do krámku. Tím tady napomáháte k vytváření nějakého falešného mediálního obrazu. A to je docela vážné. Já samozřejmě proti vaši činnosti nic nemám, však také žijeme v demokratické společnosti, kde každý může publikovat své názory, jsou-li v mezích zákona. Z vašich příspěvků mám ale pocit. že aby byl publikován, stačí mu splňovat jedno z těchto kritérii. Musí být proruský, protiamerický, nebo nějak podporovat našeho prezidenta. Když jedno z toho splňuje je článek publikován bez jakéholiv ověření. Jak jsem se mohl předvědčit u výše zmíněného příspěvku.

Jde totiž o žert JX Doležala, který v Reflexu publikoval před pár týdny, možná měsícem. Když se také podíváte na nějaké číslo Přítomnosti, zjistíte, že všechny články mají mnohem větší rozsah. Navíc poslední věta v závorce pod textem odkazuje na to, že prezident Zeman sám prohlásil, něco ve smyslu, že si pamatuje, že článek viděl v tom časopise někde vlevo. Autoři se také v Přítomnosti zřídka když podepisovali pod svým textem. To jsou základní logické věci, které kriticky uvažujícího člověka vedou k tomu, že je jasné, že jde o podvrh nebo tedy v tomto případě recesi. Na vašem blogu se však tak nějak hodí do krámku, protože nějakým způsobem pošpiňuje média a dává najevo nějaké zatajování informací, takže je okamžitě publikován.

Proto Vás prosím, ověřujte to, co na váš blog vkládáte. Je to i ve vašem zájmu. Lidi zase tak blbí nejsou, časem by stejně přišli na to, že už je to jaksi moc.

A na závěr. Vydedukovat z toho, že jakýsi profesor, který vystudoval v USA a přednáší tam to, že je nějak napojen na US ambasádu mi příjde přinejměnším velmi zavádějící.

Doufám, že jste si tento mail přečetl až do tohoto bodu. Jeho cílem nebylo vás urážet. Ale pouze apelovat a to, jak už jsem řekl i ve vašem zájmu.

Přeji hezký zbytek dne. (Pozn. Orgonet: Autor se podepsal.)



Orgonet Czech
10:05 (před 1 minutou)
komu: Michal

Dobrý den,

činnost mého blogu spočívá v tom, že se soustřeďuji na témata, o nichž se právě v médiích nejvíce lže nebo nejvíce se provádí vymývání mozků. Shodou okolností to nejlživější, co probíhá v českých médiích, je právě protiruská, protizemanovská a proamerická kampaň, a je mi potěšením, že můj blog jim ty lži trochu znesnadňuje (:-))) (Podle vzteklých mailových a komentářových reakcí je mnoha lhářům dosti trnem v oku, až se divím, že tolik lidí to čte (:-)

K článku Hitler je gentleman: Zagooglováním každý snadno zjistí, že skutečně Doležal napsal před měsícem do Reflexu velmi ubohý rádoby vtipný článek na toto téma, jehož podstatou je trapná nadsázka. Že to není žádný Peroutkův článek, to pozná i malé dítě po první větě. Ne tak čeští novináři: spousta webů/blogů/novin považovala za nutné napsat článek s obrovským titulkem, že Doležalův článek Hitler je gentleman je podvrh (či fake, jak rádi říkají neangličtináři). Můj článek na Orgonetu však s tímto článkem nemá vůbec nic společného.

Orgonet otiskl něco úplně jiného: faksimile textu z Teplického kurýra, které, pokud vidím dobře, zatím přetiskl pouze Zvědavec. Ostatní už asi dali na křik několika křiklounů, že článek o tom, že článek se našel, je podvrh (:-))), i když šlo o jiný článek. Dobře jim tak.

Proč to tisknu? Pokud je to podvrh, a to zřejmě je, pak je to alespoň vysoce inteligentní podvrh, až obdivuhodně vystihující Peroutkův styl, a to já oceňuji. A někdo si dal dokonce práci, aby ho naformátoval jako faksimile textu z Přítomnosti... takže: oceňuji výtečnou odbornou práci výrobce podvrhu, a těší mě, že to naštve několik zemanobijců (:-))) ...

Orgonet, jak říkám, je poctivě subjektivní blog, a nemusí si dělat vrásky z žádné "ztráty tváře", ani z toho, že přijde o chleba (no money, no limits), ani z toho, že by klamal veřejnost, protože úrovně klamání veřejnými médii nikdy nemůže dosáhnout, byť by se snažil jakkoli (:-)))

Přeji hezký zbytek čehokoliv.

Zdraví O.


Přílohy: 

1. Podvrh (fake) č. 1, autor J.X. Doležal: http://www.reflex.cz/clanek/komentare/63858/jiri-x-dolezal-exkluzivne-nasli-jsme-clanek-hitler-je-gentleman.html

Drazí spoluobčané, národe český!
Naše země podstupuje velkou historickou zkoušku, a je na každém z nás, jak se s novou silou přicházející z Německa vyrovná. Je jisto, že náš národ čekají strašné zkušenosti - vyvražďování, genocidium Židů a Romů, koncentrační tábory, sekyrárna na Pankráci a další jevy, které bychom si raději odpustili.  Taková ale bude vláda Adolfa Hitlera a jeho říšských protektorů.
Přesto mi nezbývá než varovat před skleslostí, pesimismem a beznadějí. Mým koníčkem od mládí byla prognostika, a tak mi nezbývá než ve vší vážnosti konstatovat, že ve srovnání s tím, co náš národ čeká v delším časovém výhledu, je Hitler gentleman. Namátkou připomínám některé pozitivní rysy jeho osobnosti: Vůdce je vegetarián, a tudíž kvůli jeho mrzkému hladu nemusí umírat žádná nevinná zvířátka. Vůdce je také abstinentem, a tak máme záruky, že rozsudky smrti bude podepisovat s jasnou hlavou, moudře a uvážlivě.
Ano, okupace Německem přinese národu ztráty. Ale neponíží náš národ, nepošpiní samu podstatu naší národní existence. To můžeme udělat jen my sami. A taky to uděláme. Tři čtvrtě století po abstinentovi a vegetariánovi Hitlerovi bude naše země v područí jitrnicožravého alkoholika. Nyní jsou české korunovační klenoty v moci Hitlerových přisluhovačů, ale přijde den mnohem větší potupy. Přijde den, kdy korunovační klenoty Karla IV. budou normálně poblitý.
Nyní se na Pražském hradě podává eintopf, ale přijde den, kdy se tam bude konzumovat výhradně gothaj. Nyní, za Hitlera, se vraždí duševně nemocní a je to v souladu s ideou čisté rasy. Idea čistého národa očištěného od méněcenných duševně nemocných ovšem nezhyne a za tři čtvrtě století bude český prezident volat po jejich segregaci ve školách.
Proto volám z plna hrdla: Hitler je gentleman! Alespoň ve srovnání s tím, co bude sedět na Pražském hradě v roce 2015.

2. Podvrh (fake) č. 2: Autor neznámý, zdroj: http://teplickykuryr.info/news.php?item.8716.2





20 komentářů:

  1. Orgo má pravdu v komentáři k mailu. Naprosto souhlasím. Není na něm, servírovat pravdu na stříbrném tácku, ale dávat podněty k prohlédnutí dějů za "oponou" . Je na každém z nás, co a jak pobereme :-) Záleží na schopnosti jednotlivce rozkódovat a každý podnět, zde uveřejněný (včetně komentářů lidí, k němu) je rozvíjející složkou pro probouzení se bytosti a cvičeníčko vnitřního zraku. Orgonet a jemu podobné weby, je takové "koření" k procitnutí. Proto - díky za něj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěkně okomentováno a blíže vysvětleno "nechápajícím".

      Vymazat
  2. Citace z mailu : " Na vašem blogu se však tak nějak hodí do krámku, protože nějakým způsobem pošpiňuje média a dává najevo nějaké zatajování informací, takže je okamžitě publikován."
    Můj názor : naše média NIKDO nemusí špinit, ona se o to starají dnes a denně tím, že lidem vymývají mozky proamerickou, protiruskou ( proti Putinovskou ) a proti Zemanovskou propagandou. Autor má však v jednom pravdu : lidi nejsou opravdu blbí a dokážou se v tom mediálním marasmu zorientovat.
    Orgo jen tak dál, je třeba aby se drtivé většině lidí otevřely oči !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidé nejsou blbí ale většina má zájem a starost jen o domek, zda prase přibyvá, zda králíci nejsou nafouklí, jestli je dost trávy na krmení. Ostatní je celkem nezajímá.

      Vymazat
    2. Zajímá, zajímá, ale asi tak jako zprávy z Blesku. Zvedne se jim na pár minut adrenalin, a pak zase upadnou do stereotypní letargie poslušných ovcí.

      Vymazat
  3. Cituji .... "V zájmu zachování objektivity ale tak nějak sleduji obě strany. Proto si myslím, že že opravdu nejsem předpojatý, prostě jsem si jenom vybral." ... To je jen vykrucování, pokud člověk sleduje dění objektivně, měl by mít jasno, v tom, co se děje na planetě Zemi a co dokázala USA a Rusko za posledních 20 let ....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Problém je v tom, že současná mladá generace je líná si na netu cíleně, intenzivně hledat dobré informace tak, aby se dobrali toho objektivního pohledu. Samozřejmě je nutná konzultace s pamětníky, a tím se sebrané informace vyčistí a vytřídí. Mladí mají nejradši nejrůznější netové návěsti, které je přímo zavedou "na zaručené zprávy". Komu tento způsob brainwashingu slouží, už asi nemusím vykládat. Proto může existovat mínění mladých, že střední Evropu osvobodili na konci 2.sv.války výlučně američané. O Rusech, demarkační linii nevěděli dotazovaní studenti ani slovo !

      Vymazat
  4. Orgo, jsem s tebou. Odpovedel jsi hezky. Ten pán má právo si takhle psát, jen jaksi v rámci sve demokracie nepochopil, TVUJ blog. Drž se! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vůbec s vámi nesouhlasím.Toto mi snad Orgonet pustí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec neštudujte, co vám zde pustí nebo nepustí. OrgoNet je soukromý blog, a tudíž jakkoli zcestné formy demokracie některých komentátorů nemohou mít vliv na jeho redakci. Uvědomte si konečně v této zemi, že co je soukromé TO JE SOUKROMÉ, a ne KOLEKTIVNÍ ! To už by nemělo být 25 let realitou, a hleďme stále mnoho lidí myslí po komunisticku v kapitalistické zemi. Jak absurdní. To aby už i Švejk zaplakal nad svým národem.

      Vymazat
  6. Naše média vč. televize zapomněla ohledně propagandy na jednu věc, která je jasná každému, kdo zažil dobu před převratem (a zejména dobu normalizace) jako už ne úplně malé dítě. Že to, co se nejvíc očerňuje a proti komu se hledá špína za každou cenu, ten je mezi lidmi mimo média postupně čím dál oblíbenější. Jako jednu z nejpřičinlivějších Zemanobijců vnímám Danielu Drtinovou, je až trapná, jak se snaží zavděčit v duchu hesla "Koho chleba jíš, toho píseň zpívej". Moc pěkně si ji vychutnal v rozhovoru F.R. Čech, měl z ní chvílemi naprosto regulérní srandu, a není se co divit. Navíc pozvat si Ringo Čecha jen proto, aby s ním mluvila o Zemanovi? Proč si nepozve rovnou Zemana? Achjo, je to bída....
    Co se týče JXD, toho není vůbec třeba komentovat, ten má tak rozleptaný mozek, že se nedá brát vážně ani v pominutí smyslů. Bohužel, stejný úpadek, jaký za poslední roky zaznamenal on, zaznamenal i Reflex - kdysi velmi dobrý časopis. Dnes už jen bulvár té nejnižší úrovně. Čili opět: svůj k svému...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cílem jsou jednoduché vzorce a povely pro většinu ovčanů. Vše směřuje k tomu potlačovat všemi prostředky svobodu myšlení a vyjadřování. Pokud se jim toto povede, budeme opravdoví živoucí zombíci, reagující na povely jak roboti.

      Vymazat
  7. Panovi davam za pravdu. Orgonet byval nestranny, ted je prorusky. Nesouhlasim jen s tim, ze spini media, protoze ta se spini sama. Rada CT rekla sama narovinu, ze musi vysilat podle not, co dostane z Bruselu. Lide maji vlastni hlavu a meli by ji pouzivat. Ve skutecnosti je mi ale uplne jedno, komu a cemu lide veri, ze se tu dohadujeme o tom, kdo ma pravdu, ve skutecnosti ji nema nikdo, vse je dilem uhlu pohledu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda je jen jedna, a tu nikdo nechce slyšet. V tom je ten zakopaný pes, to je ten gordický uzel...

      Vymazat
  8. Amihujer Michal si vybral sám a dobrovoľne. A je to jeho sväté právo. Zaujímalo by ma však, čo ho oprávňuje kecať do toho, čo si vybral niekto iný. Mesiášsky komplex á la smatana, alebo peniaze ?
    IvH

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napřed jedno, a pak i to druhé. Je velmi lákavé vydělávat peníze bez práce !

      Vymazat
  9. to byl takový článek zez Plzně,kde byl podepsán Reicin...O situaci,kde AMIS dělali v tom roce 1945 takové problémy,že žádal o pomoc Prahu...Když jsem to poslal Šináglovi,tak PRÝ je to podvrh psaný SOUČASNÝN psacím strojem ..A je VYMALOVÁNO...Takže občas se NEZÁVAZNĚ kochat ZDE a mít JASNOU INTUICI...http://leva-net.webnode.cz/products/rozkol-v-globalnim-prediktoru-dve-kridla-princip-tvurciho-konkurzu/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to jen hry o nám neznámém počtu dějství. Ale už známe většinu herců, rekvizit apod. Odhalení už nebude dlouho trvat.

      Vymazat
  10. Odhalení nejrůznějšího druhu teď bude na denním pořádku. Viz např. tento zajímavý článek na jiném alternativním webu:
    http://outsidermedia.cz/interview-edwarda-snowdena-v-nemecke-verejne-televizi-ard/
    No Německo to asi s tím příklonem k alianci BRICS, o které se tady již psalo, myslí vážně...
    Němci (tím nemyslím fašouny), často byli o krok před ostatními...
    Jeden z mnoha případů: Proč je na Slovensku u oblasti Spiše tolik uměleckých památek, z nichž řada je zapsaná na seznamu UNESCO? Protože tam ve středověku podnikala řada Němců, která na to dokázala vydělat.

    OdpovědětVymazat
  11. Dojde k rozšíření BRICS? No pro unii by to možná znamenalo důležitý předěl vedoucí k rozpuštění...
    http://www.zemavek.sk/articles/view/grecko-dostalo-pozvanku-do-rozvojovej-banky-brics

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.