28. května 2015

Pozvánka: Konference Mistr Jan Hus a duše českého národa

Konference pro veřejnost MISTR JAN HUS A DUŠE ČESKÉHO NÁRODA se koná v sobotu 13. 6. od 10.00 hod. v Betlémské kapli. Zdvořile prosíme každého, kdo vnímá důležitost tohoto projektu, na němž se podílejí čeští historici, a může jej byť malou finanční částkou podpořit, aby tak učinil na číslo konta zřízeného pro Nezávislá media:

č.ú.: 662282/5500
č.ú.pro platby ze zahraničí IBAN: CZ7355000000000000662282

Příspěvky určené na konferenci označte prosím heslem Jan Hus. 

Jsme v nečekaně těžké situaci, protože české firmy a společnosti, které jsme oslovili, nemají o podporu konference zájem. Čestnou výjimkou je Nadace Jana Klimenta, díky níž můžeme alespoň zčásti uhradit celodenní pronájem Betlémské kaple a vydat sborník textů.

Program již je detailně připraven včetně varhanního doprovodu v úvodu a v závěru, sborník textů, který bude pro posluchače zdarma k dispozici, jde do tisku. Zbytek nákladu věnujeme knihovnám a školám. Panelisté samozřejmě vystoupí zdarma. Organizátoři také žádný honorář nedostanou, naopak se podílejí i na přípravě pohoštění pro 300 až 400 lidí. Drahý profesionální catering jsme museli z finančních důvodů odmítnout.

Téma „Mistr Jan Hus a duše českého národa“ však nepotřebuje být ozvláštněno šampaňským a nadívanými lanýži, postačí káva, voda a na závěr víno a drobné občerstvení připravené našima vlastníma rukama. Chceme totiž, aby po celodenní konferenci lidé ještě chvíli zůstali spolu, aby zážitek dozněl.

Správce Betlémské kaple nám v podvečer otevře i vnitřní nádvoří, abychom si mohli povídat pod širým nebem v místech, kde Jan Hus před šesti staletími věřil, že národ náš přeslavný spojí v jedno.

Účastnické poplatky v symbolické výši 65 kč však nepokryjí zbytek nákladů na tak náročnou celodenní akci.
Proto se obracíme na vás, milí přátelé, a předem děkujeme každému, kdo přispěje dle svých možností k důstojnému průběhu konference.

Videozáznam všech panelů bude posléze přístupný na internetu.

Za organizátory Lenka Procházková: info@lenka-prochazkova.eu


11 komentářů:

  1. Jana Husa v Kostnici zlikvidovali temnáři, kteří ovládli církev. Zlikvidovali ho právě v Kostnici, čímž se snažili také znesvětit a znečistit mocný portál Bohyně (ženský aspekt Božství), který tam od pradávna byl. Jeho čištění probíhá do dnešních časů. Jo, to na potlačování energie Bohyně, znesvěcování jejích portálů, ničení přírody a života vůbec, na čarodějnické procesy atd., na to jsou temnáři kádři.

    OdpovědětVymazat
  2. ehm, takáto akcia, oslava veľkého človeka, by si zaslúžila iný plagát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s Vámi.

      Vymazat
    2. Máte pravdu, ten plakát je strašný. A divím se, že ta organizátorka Lenka Procházková je takřka všudypřítomná a nachází se u všech možných akcí. Hm, není ona náhodou umělá opozice?

      Vymazat
    3. Bacha na to ! O falešné opozici mluví docela podrobně Protokoly sionských mudrců. Má to být jeden z účinných prostředků nastupujícího řádu nwo, jak rozvracet a odhalovat skutečnou opozici. Falešnými opozicemi chtějí také vylákat skutečné názory lidí, kteří jsou na svou řeč a myšlení před druhými nebo veřejnosti opatrní. Jejich vychytralost nezná mezí, proto pozor na ně !

      Vymazat
    4. ...vždyť je to "vyvolená" sama - L.Procházková...

      Vymazat
    5. Pripomína mi to čiarový kód - že by nejaká šifra v tom plagáte ?

      Vymazat
  3. Jiný plakát určitě a nějaké to vysvětlení non mainstream...jak to vlastně bylo. Hájil svá slova, proto byl upálen. Jaká to byla slova ? mam knihu skryta česká historie. Čeká až si ji přečtu, ma 800 stran a Hus, tam určitě bude....

    OdpovědětVymazat
  4. Proč oslavujeme den umučení Mistra Jana Husa, proč ne třeba den jeho narození? Proč tzv. husité jsou dnes prezentovaní jako vandalové a hrdlořezi? Proč se tzv. křesťané modlí k mrtvole Ježíše natlučené na kříži? Domnívám se, že je potřeba nám stále připomínat, že každý, kdo bude šířit a hájit Pravdu a Morálku dopadne jako ti dva! Katolická církev je tam, kde před 600 lety. Školství stejné jako za Komenského. No přátelé, ještě to dá hodně práce, než Pravda a Láska zvítězí nad lží a nenávistí, jak s oblibou říkával jeden strejda, než se odebral do pekel...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nesuďte, abyste nebyl sám souzen. Nepředjímejte úradky Boží, neboť časnému trestu jistě neuniknete.

      Vymazat
    2. presne tak, jakoby se jiste temne sily snazili vse dobre, kdyz uz to nemuzou znicit ci zcela utajit alespon prekryt a presmerovat pomoci nejake ohavne symboliky zla. To s tim Jezisem na krizi a ostatky svatych a la kult smrti a ritualni kanibalismus pomoci 'svateho prijmani a transsubstanciace' je doslova do oci bijici (alespo pro ty kdo je nemaji zavrene)

      Jinak ten plakat je opravdu hnusny. I snad ty nejvetsi excesy moderny socialistickeho realismu by dopadly lepe... a to nemluvim o zvlastni "jakoby nahodne" symbolice v prvni dvojcili uctu, a aby nebylo pochyb (ale zas to nebylo moc napadne) i v podivne vysi vstupni ceny :-) Az se clovek divi ze to nezorganizovali o tyden driv :P

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.