20. července 2015

Uv index, UV záření, ozónová díra. Kdo lže?

Vnoučata ještě spí, takže mám chvilku času, než začne program domácího letního tábora, a mrkám na internet. Náhoda mě přivedla na velmi sympatický a chytrý blog blogovnik.cz, který tímto vřele doporučuji. Zrovna tam mají aktuální článek stylu, který mám nejradši, kdy zvídavý inteligentní občan se zdravým rozumem zpochybňuje oficiální údaje meteorologů. (:-)))

Opět se zde prokazuje nefunkčnost a zbytečnost meteorologických institucí, pokud jde o pravdivé informování veřejnosti. Ony tyto instituce jsou totiž ve skutečnosti součástí šíření elitářské propagandy a podpory/zakrývání činnosti klimateroristů a jejich umělého řízení počasí ... 

Článek si na blogovniku přečetlo zatím pouhých 25 lidí, ale myslím, že si zaslouží daleko větší pozornost. 

(A to ještě UV index je celkem pochybnou málo vypovídající a zbytečnou veličinou, která nám má pouze napovědět, jak moc se máme chránit před sluncem, jako bychom na to sami asi nepřišli, nebo jako by se snad dnes na slunci dalo vydržet... (:-)))  (o UV indexu viz wikipedie). 

Kdyby se tak našel u nás někdo, kdo by takto přeměřil skutečné hodnoty UV záření - UVA, UVB i UVC, které jsou bezpochyby už dávno jiné, než nám předkládají k věření, viz článek Slunce je divné? Možná kvůli extrémní úrovní ultrafialového záření. http://orgo-net.blogspot.cz/2015/04/slunce-je-divne-extremni-urovne.html )
= Orgonet =

UV Index, UV záření, ozónová díra. Kde je pravda?
19. 7. 2015

Několik let se snažím měřit UV Index. Mám k dispozici přístroj pravděpodobně čínské výroby,který se ještě nedávno běžně prodával na českém trhu např. pod e-shopem Conrad. Kolega Rostouš si koupil přístroj na měření UV Indexu jiné značky, pravděpodobně také čínské výroby. Když jsme porovnávali výsledky, nebyla nalezena zásadní odchylka, měřené hodnoty se shodovaly. A připadaly nám vysoké. A zcela jiné, než nám jsou předkládány jednou meteorologickou státní organizací. Z tohoto důvodu jsem se rozhodl zjistit, kde je pravda. Kdo lže?


Existuje pouze několik variant.

a) Lžou čínští výrobci měřáku UV Indexu. Jejich přístroje nejsou dobré a neměří správně.
b) Lže státní organizace a záměrně nám předkládá lživá data, aby nebyla panika mezi lidmi.
c) Nikdo v podstatě nelže, ale realita je tak pokroucená, aby z toho byl obyčejný člověk naprostý Matěj a nedokázal posoudit hodnoty naměřeného UV Indexu. 

Kde je tedy pravda?

Poslední kapkou mé trpělivosti bylo měření dne 4.7.2015, kdy můj UV přístroj poplašně pípal a zobrazoval číslo 14, což by měla být naprosto extrémní hodnota UV indexu. Ne, nestalo se tak v Africe, ale v Česku. Z tohoto důvodu jsem napsal e-mail do hydrostátního ústavu a žádal odpovědi. Jestli jsem idiot, chci to vědět.

Tady je:

Dobrý den,

mohli byste mi, prosím, vysvětlit, jakým způsobem měříte UV index???

S kolegou máme dva různé (běžné komerční) měřící přístroje na UV index,
které se ve výsledcích prakticky neliší (odchylka je minimální). Včera v
Chropyni 4.7.2015, 11.30 jsem sérií měření (vždy měřím za jasné oblohy
nebo pokud nestíní oblačnost) naměřil hodnoty 11 - 14. Dnes v 9:40 jsem
naměřil hodnoty 7,6 - 8,2. Vy jste na včerejšek předpovídali hodnotu
kolem 7 a na dnešek něco k osmičce.

Hradec Králové hodnota 2,8 v 8:30. V 8:30 jsem naměřil 6,2...

Dále nechápu, proč tuto důležitou hodnotu měříte pouze na dvou místech -
Košetice a Hradec Králové. Prosím o vaše vyjádření, jsme tady na něj
všichni zvědaví a rádi se poučíme, jak se měří UV index, čím to měříte,
kde to měříte a proč je na vašich webovkách tak málo údajů. Budu rád
také za kontakt na pracovníka, který má měření na starosti, abych se
pokusil více pochopit výsledky, které nám předkládáte.

S pozdravem

V mailu se dotazuji na základní informace: čím měří, jak to měří, proč nemají víc měřících přístrojů a kde může být u mě problém.

Odpověď mi přišla do dvou dnů a odpovídal mi specialista s tituly RNDr. a Ph.D.:

Dobrý den,
Pokud jde o měření UV-indexu, měříme pomocí UV biometrů 501A od formy SolarLight. Tyto biometry máme v současné době umístěné v Hradci Králové a v Košeticích. Biometr v Kuchařovicích (jižní Morava) je v současné době mimo provoz, realizuje se ale nákup nového přístroje a po zkalibrování bude opět umístěn v Kuchařovicích. UV biometry jsou kontrolovány a kalibrovány pomocí Brewerových spektrofotometrů, z jejichž měření lze rovněž hodnoty UV-indexu vypočítat.
UV-index je silně závislý na oblačnosti a kromě toho i na celkovém množství ozonu a zeměpisné šířce dané lokality. Množství ozonu však nebývá prostorově příliš proměnlivé, takže za jasných dnů dominuje závislost na zeměpisné šířce. Proto se snažíme měřit jak v severní části území (Hradec Králové), tak i ve střední (Košetice) i v jižní (Kuchařovice). S podrobnějším měřením v současné době nepočítáme, zřejmě by nepřineslo žádné zásadně nové informace.
Pokud jde o Vámi naměřené hodnoty UV-indexu 11-14, ty jsou zcela nereálné, stejně jako hodnoty 7.6 - 8.2 v 9:40 hodin. Skutečné hodnoty UV-indexu byly zhruba poloviční. Kde je problém, s tím Vám ale asi pomoci nedokážu, nevím, o jaký typ přístroje jde, ani jak se správně nastavuje.

S pozdravem
Pokud si shrnu významové části došlé odpovědi, tak daný ústav měří UV index za pomocí takto vypadajícího přístroje a nehodlá rozšiřovat měřící síť, protože o žádný problém vlastně nejde:




Specialista tvrdí, že množství ozonu nebývá příliš proměnlivé. Necháme tedy promluvit mapu ozonu nad Evropou:

První obrázek je ze 4.7.2015, druhý obrázek je o čtyři dny později, z 8.7.2015. Všimněte si, jak se nad arktickou oblastí vytvořily dvě ozonové díry. Jen tak "z ničeho". Dále si všimněte, jak je Evropa a značná část Afriky v "zeleném pásmu". Zelená by měla být "normální". 
Pro mě z toho vyplývají dvě věci. Ozonová vrstva není, jak nám tvrdí pan specialista, "prostorově neproměnlivá", ale naopak, neustále se mění a to i poměrně dramaticky. Otázkou je, proč se najednou někde vytvoří dvě velmi oslabené oblasti, v podstatě díry. Není to náhodou proto, že měření ozonové vrstvy není dost podrobné? Co když existují tzv. ozonové minidíry, které se občas spojí a vytvoří větší oslabení.




Mnou naměřené hodnoty jsou nereálné, tehdy jsem ještě netušil proč, a tak jsem napsal další e-mail. Na českém internetu se mi podařilo objevit diskusní vlákno, kde si majitelé jiných a dražších UV přístrojů stěžují, že se jejich hodnoty také neshodují se státní organizací. Majitelé přístrojů se domnívají, že UV čidlo je rušeno tzv. RF interferencemi. Kolega Olda, specialista přes elektrotechniku (vývojář) tvrdí, že je to nesmysl. 

http://forum.amaterskameteorologie.cz/viewtopic.php?f=7&t=1236&p=34998&hilit=uv+index

Můj další mail tedy vyplynul z toho, že se mi nechtělo věřit, jak je možná tak velká odchylka mezi "profesionálním" přístrojem a přístrojem za menší peníze.

Dobrý den,

mám ještě jeden dotaz... Při měření natáčíte přístroj automaticky na
slunce, aby UV dopadalo přímo, nebo je spektrometr celý den ve statické
poloze, nesleduje pohyb slunce? Samozřejmě předpokládám, že přístroj
není stíněn, není někde v budce, je od východu až po západ slunce přímo
na slunečním světle,které přímo dopadá do ústí spektrometru. Dále bych
předpokládal, že pokud bude při měření oblačnost, mlha, smog, bude tento
ztěžující prvek vyznačen u výsledku měření jako veličina, která měření
omezuje a tím pádem nejsou výsledky správné.

Předem děkuji za vaši odpověď.


Při formování tohoto mailu jsem ještě neznal podobu přístroje UV biometr 501A. Můj ruční měřák vždy jednoduše natočím na slunce a odečtu hodnotu. Odpověď mě vyvedla ze všech omylů:

Dobrý den,
přístroje jsou ve fixní poloze tak, aby snímaly záření z celé oblohy, včetně slunečního kotouče. UV-index je pak vlastně vyjádřením erytemově váženého UV záření z celé oblohy, dopadajícího na horizontální plochu, jako násobek  hodnoty 25 mW/m2.
Hodnota UV-indexu vždy vyjadřuje skutečnou intenzitu erytemově váženého UV záření na jednotku horizontální plochy, bez ohledu na to, zda slunce svítí nebo ne. Je jasné, že při oblačnosti, mlze apod. jsou hodnoty UV-indexu nižší než při přímém slunečním svitu, ale jsou to reálné hodnoty v daném místě a čase. Tak je také UV-index definován.

Zdraví


Když jsem tuto odpověď konzultoval s dalšími kolegy, vyplynulo nám, že daný ústav měří UV index plošně. Takové měření nutně nedává stejné výsledky, jako když ruční přístroj namířím přímo na zdroj UV záření, tedy na slunce. Proto jsem okamžitě napsal následující odpověď a vyžadoval poslední vyjádření, které mi potvrdí tento stav:

 Dobrý den,

děkuji za informaci..., takže problém je, že jsem měřil až příliš poctivě. Ano, když umístím čidlo horizontálně, hodnoty se rapidně snižují a jsou podobné vašim číslům. Problém s člověkem je, že se jeho kůže nenachází "úhlově zafixovaně" v horizontální poloze vůči celé obloze a některé partie jeho těla chytají svým možným optimálním náklonem více energie. Pokud to měříte tak, jak jste uvedl, nikdy vlastně nemůžete změřit "energetickou" špičku z optimálního náklonu vůči majoritnímu zdroji UV záření, což je slunce... Např. při nízké výšce slunečního kotouče nad obzorem bude zachycená energie pravděpodobně menší... Vycházím i z toho, že pokud čidlo odkloním od kolmé polohy vůči slunečnímu zdroji, rapidně klesá naměřený UV index. Myslím, že je to podobné jako se solárními panely. Nikdo je nebude montovat horizontálně, ale tak, aby jejich úhel pobral co nejvíce sluneční energie. Takto by se mělo měřit také UV maximum, abychom věděli, kolik maximálně za optimálních podmínek (jasná obloha) může dopadnout na lidskou pokožku UV záření....

Může být úvaha správná?... UV index má přece primárně sloužit jako varování pro lidi... a nikoli pro horizontálně umístěná zemědělská políčka :-):
The UV Index is designed as an open-ended linear scale, directly proportional to the intensity of UV radiation that causes sunburn on human skin.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ultraviolet_index


Při vašem způsobu "všesměrové" detekce mi připadá, že do hry vstupuje až příliš mnoho faktorů, které ovlivňují měření...


Uplynul týden a žádná odpověď nepřišla. Možná má daný specialista dovolenou. A nebo už se vyjádřit nechce.

Za sebe mohu napsat, že v tento okamžik v tom mám jasno. Když měří UV index ústav, měří tento index z celé oblohy a do tohoto měření se maximálně projevují nejrůznější vlivy. Navíc není zohledněn efekt optimálního náklonu lidské pokožky ke zdroji slunečního svitu a k celkovému charakteru UV záření.

Proč to měří státní ústav právě takto, to netuším. Za sebe si budu UV index monitorovat svými vlastními prostředky a věřit svým vlastním měřením. Jak se vyjádřil kolega, já vlastně neměřím UV index, ale Sun UV index. Ale onen ústav potom měří Sky UV index :-). Budiž. Jestli je moje měření ve vztahu k intenzitě UV záření na lidskou pokožku správné a nebo omyl, si musí každý čtenář rozhodnout dle výše uvedených informací sám.

Na závěr článek zakončím dvěma obrázky.

1. obrázek je z agentury KNMI/ESA. Názorně zde vidíte, že nad územím Česka je stupeň žlutá až oranžová = 6,5 až 7,5 index, na Slovensku je UV index až 9. Mno, vytáhl jsem svůj měřák a měřím tady na Moravě Sun UV index 9 :-), ve vodorovné poloze měřím 8.



A co měří chmi.cz? Podívejte se sami:



52 komentářů:

  1. Jsem opálená do hněda, sotva vystrčím nos ze dveří ! Takový fofr jsem na plážové dece před nějakým čtvrt stoletím neprožívala. Nejsem si jistá, (ostatně jako nikdo si nemůže být jistý ,mimo zasvěcené) zda úbytek ozónu je přirozenou součástí vývoje planety či je to následkem atomových pokusů, včetně Černobylu, Fukušimi , včetně jiných pokusů tajných věd. Aby se tohle dalo posoudit, bylo by třeba znát výsledky měření ozónu alespoň 10-15 let zpátky, ale ty autor článku asi nemá. Což je škoda. Zdá se však, že naší civilizaci zesílené UV záření nijak významně neškodí. Dost možná, že v něčem i prospívá.

    dan.


    dan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás se ozon měří přes 50 let.

      Vymazat
    2. Biela kožka potrebuje na poškodenie UV žiarením 10 minút. tmavodhnedá hodinu. Rýchlosť tmavnutia závisí od rasy a genetických porúch. Ozón sa okamžite tvorí vplyvom UV žiarenia, diera cez deň môže vzniknúť rozprášením látky ktorá ozón rozkladá. Na póloch a v noci je ozónu málo, lebo chýba slnko. Najviac ozónu je na rovníku.

      Vymazat
  2. Zdá se, že nevysvětlených jevů ve sluneční soustavě je řada, např. slunce nezapadá na západě, ale na severozápadě a v médiích se k tomu nikdo oficiálně nevyjádří. Zasypávají nás nepodstatnými informacemi a pravdivé informace, aby člověk pohledal. Zřejmě se naplňují slova eskymáků z videa, které zde na orgu bylo vyvěšeno již v r. 2012: http://orgo-net.blogspot.cz/2012/01/eskymaci-osa-zeme-se-zmenila.html
    http://orgo-net.blogspot.cz/2012/04/strelka-kompasu-se-vychyluje-k-vychodu.html
    Připojuji pro zvídavé odkaz na zajímavý web v angl.: www.etheric.com - Ale je těžké těm věcem tam porozumět, je to snad pro vědce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v létě vždy zapadá na severozápadě.....proto je dlouho světlo
      Namur

      Vymazat
    2. "např. slunce nezapadá na západě, ale na severozápadě" - To se budete ještě víc divit v zimě - to bude zapadat na jihozápadě...
      V médiích se k tomu skutečně nikdo oficiálně nevyjádří - je to totiž učivo základní školy.

      Vymazat
    3. Všiml/a jste si velmi dobře, jako si já všímám toho, že Slunce nevychází už několik let na východě, ale na severovýchodě. Možná ještě blíž k severu. Vídám totiž od Červeného Dvora (známá protialkoholická léčebna u Č.Krumlova) vycházet Slunce napravo od vysílače (antény) na Kleti (to by znamenalo severo-severo-východ : asi 6 - 8 úhlových stupňů napravo od severu). A kompas mi ukazuje, že ta anténa je téměř přesně na sever ! Podobně má odlišnou trajektorii Měsíc, který už delší dobu pozoruji očima, a ne virtuálně na astrolábech (zde jsou v poslední době různé manipulace a úpravy).

      Vymazat
    4. Anonymní již 18. května 2012 17:34 uvedl: "Existuje množstvo vedeckých tímov na celom svete, ktoré pozorujú obrovské zmeny Slnka a planéty Zem už niekoľko rokov, ktoré médiá zámerne potierajú. Magnetické pole Slnka od r.1901 zosilnelo o 230%. Špirála DNA by mohla byť ovplyvnená mutáciou Slnka, ktorého aktivita sa zvýšila o 1000%. Potvrdzujú to aj kruhy v obilí na celom svete... Zem má potrebu mutovať, aby sa vyjadrila v novej vyššej a pokročilejšej dimenzii.... Proces čistenia je pomalý, ale neúprosný, zahrnie každú našu bunku". A až bude mnohoúrovňové čištění dokončeno, tak přijde ta změna.
      Ke kruhům v obilí:
      http://www.theeventchronicle.com/metaphysics/galactic/crop-circle-season-is-in-full-swing-round-up-of-june-2015-crop-circles/
      https://www.youtube.com/watch?v=Kuzg7HXyXes

      Vymazat
    5. Prominte, ale opravdu to neni nic divneho, a ooravdu to možná chtelo venovet trochu vic času pri fyzice na zakladce. Bez invektivy na vás. Vim, že kazdého fyzika nebere.Ve finsku nyni treba Slunce nezapadá vubec...:)

      Vymazat
    6. jestli v tom pozorování nehraje podstatnou roli práce ona protialkoholická léčebna! :)

      Vymazat
    7. Ahoj, Eskymáci jako lidé "přírodnější" mají v tomto pravdu, jak jinak. Jsou tu totiž 2 podstatné faktory, o nichž se veřejně nehovoří. Prvním faktorem je to, že mimo řekněme biologického energoinformačního masakru, proběhnuvšího především v letech 2011-12 došlo v tomto a následném období k částečnému přepólování planety. Dalším faktorem je umírající slunce. Do tohoto stavu slunce uvedli v r. 2003 Zeta Rigeliánci, alias šediváci. Jak se mění energoinformační pole slunce, mění se jeho profil a intenzita vyzařování. V následujících letech se budou emise stupňovat. Nemylte se, elity už teď hledají řešení. samozřejmě pro ně, ne pro lidstvo. Když jsem tato fakta uváděl v letech 2011-12, sklidil jsem hodně záporných reakcí, především od channelingových loutek a jejich zastánců, mnoho lidí mě špinilo. Nicméně z jejich slov se nesplnilo nic. Nyní, když jsou důsledky cítitelné a i našimi primitivními technoligiemi měřitelné, velmi doporučuji přehodnotit dřívější pohled. Realitou je, že významná část z 12 slunečních energetických vrstev je pryč. Tento proces je bohužel nevratný. Pozemské lidstvo nicméně má budoucnost, byť tato realita v roce 2976 zanikne. Mějte hezký den :) Alladin

      Vymazat
  3. Zdravím,
    velice zajimavý článek.

    Našla jsem na netu spíše starožitnost, ale funkční, tak se zkusím poradit zde, zda si ji pořídit a co s ní konkrétně měřit. Nějaký popis tam je.
    Je to carposcob
    http://www.fler.cz/zbozi/carboscop-6402548
    Předem dík za radu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z mého laického pohledu se jedná o přístroj na měření (jak je přímo v popisu uvedeno) hodnot plynů CO2 - oxid uhličitý a CH4 - metan. Oba tyto plyny by v kritických hodnotách způsobily vážné škody na zdraví (CO2) a v případě metanu výbuch a smrt mnoha horníků a velké škody v hlubinných dolech, kde předpokládám jeho praktické použití. A pokud je bez návodu, nebo proškolení na jeho kalibraci a použití, je pro laika spíše hezkou hračkou pro radost z experimentování... a je technicky líbivá :-)

      Kaštan








      Vymazat
  4. Díky za velmi zajímavý článek a evidentně poctivou snahu o zjištění skutečného stavu UV záření. Dovolte uvedu svůj názor na měření prováděné ČHMÚ. Předesílám, že nejsem ani zaměstnancem, ani meteonadšencem, proto je to jen názor.
    Důležitým faktorem při jakémkoli hodnocení čehokoli (HDP, el.napětí, .............) je použitá metoda. Z důvodů různé metodiky získávání a vyhodnocování info nejsou výsledky srovnatelné. Domnívám se, že pro jednoznačnost a srovnatelnost výsleků byla (mezinárodně?) sjednocena metodika a to v použitoém přístrojovém vybavení, jeho kalibraci, fixaci stanoviště a časech odečtu info. Tím byla dána jednotnost, bohužel na úkor zjištění maxim. hodnot, která nás ohrožují. Váš přístup je Amatérský (nejedná se o pejorativní označení, ale o lidi, ke kterým chovám hlubokou úctu, protože proniknutí do podstaty problematiky věnují spoustu času, mají o něj hluboký zájem a obrovské znalosti mnohdy převyšující profesionály), vyžaduje mnoho času a osobní angažovanosti. Profesionální řešení musí být především cenově únosné s minimálními nároky na lidskou práci a chybu (nejlépe automatizované).
    Tedy asi není chyba v info z ČHMU, jako spíše v interpretaci naměřených hodnot a nastavení tabulky UV indexu.

    OdpovědětVymazat
  5. Probíhající planeto-fyzikální změny Země dostávají definitivní podobu. Existují nezvratné důkazy toho, že příčinou probíhající transformace je vysoce energeticky nabitý materiál a energetická nerovnoměrnost anisotropického mezihvězdného prostoru, pronikající do meziplanetárního prostoru naší sluneční soustavy. Tato "darovaná" nadbytečná energie produkuje hybridní procesy a narušuje energetické stavy na všech planetách, včetně Slunce. Účinky na Zemi se projevují zrychlováním přesunu magnetických pólů, změnami vertikální a svislé distribuce objemu atmosférického ozónu a zvyšováním frekvence i magnitud významných katastrofálních klimatických událostí. Roste pravděpodobnost, že se posouváme do obdobného období prudké teplotní nestability jako před 10 000 lety. Adaptační schopnosti biosféry, společně s vlivem lidstva na tyto nové podmínky, mohou za těchto nových okolností vést k úplné globální revizi řady druhů a pozemských životních forem. Pouze hluboké pochopení příčiny zásadních změn uskutečňujících se v našem přírodním prostředí umožní, aby politici a v první řadě občané, dokázali zachovat rozvahu v průběhu obnovy (přizpůsobování) planeto-fyzikálního stavu a procesů. Toto je výňatek z vědecké práce ruského vědce Dr.Dmitrijeva (publikováno v roce 1997!) Opravdu stojí za přečtení. Odkaz na překlad : http://www.gewo.info/earth/psote(0).htm
    N.B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spolek SYSIFOS nám objasní že toto dělá Michael Kocáb při komponování nového muzikálu HAVLOVA LAVIČKA http://www.bezpolitickekorektnosti.cz/?p=33298

      Vymazat
    2. A PROTO A JEN A JEN PRO TO SE SPREJUJE SNAHA ODDĚLIT NÁS OD TOHOTO PROCESU TAK DLOUHO, JAK JEN TO JE MOŽNÉ . NENÍ TO MOŽNÉ TRVALE ..JEDNOHO KRÁSNÉHO DNE TO RUPNE, ULETÍ Z NÁS TEN MRAK RUMBURAK PRYČ JEKTEMNÝ PLÁŠŤ HALÍCÍ LIDSTVO....

      Vymazat
    3. JDE O IZOLACI PLANETY PŘED VLIVEM ZVNĚJŠKU A JEJÍ ŘÍZENÍ, PO ROZLOZE ZEMĚ UMÍSTĚNÝMI VYSÍLAČI SPOJENÝMI V JAKOUSI SÍŤ, ŘÍDÍCÍ SVÝMI PULZY SMĚŘOVÁNÍ ENERGIÍ V POLI ZEMĚ.... SNAD JE TO DOKONCE SNAHA O ZÁCHRANU Z JEJICH DOSAHU CHÁPÁNÍ

      Vymazat
    4. To se ví již delší dobu, že se Slunce při oběhu v ramenech galaxie Mléčné dráhy dostává periodicky do určitého prostoru, který není příznivý životu a jeho vývoji na Zemi. Zdá se, že se do té oblasti znovu ponořujeme...

      Vymazat
    5. Si děláš prču, že? a to vište od koho? ze školy? Není příznivý pro vývoj na Zemi...panenko skákavá.........a ta zkušenost je jistě zaznamenána v knihách... :-)

      Vymazat
  6. Pokiaľ viem, tak nie je v tom žiadna záhada. Je to bežná situácia - okolo činnosti Slnka a zvýšenej aktivite , ktorá je veľmi dobre zachytená a zdokumentovaná aj v populárnych BBC dokumentoch o planéte Zem (od - MVGroup.org), ktoré vysielali v posledných piatich rokoch.

    Netreba robiť okolo toho čáry-máry.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyvedu vás z omylu ! Slunce se transformovalo z třídy žluté hvězdy na bílou, díky čemuž se asi o cca 1/4 svého objemu zvětšilo, bíle až namodrale ostře svítí, svítí a hřeje s mnohem větší intenzitou než před rokem 2012, a také vysílá mnohem silnější a tvrdší radiace, než tomu bylo před nedávnem. Jeden z důvodů, proč někdo vyrábí nad různými částmi světa tzv.chemodeky, bude zřejmě spočívat ve stínění Země proti těmto novým slunečním účinkům. Navíc se stále častěji potvrzuje, že Země změnila náklon své osy vůči slunci, díky čemuž severní mírný pás se dostal do pásma subtropů až tropů. Je to nová realita, která neskončí ani za 10 nebo 100 let. Je to nová perioda života slunce, která může trvat další miliony či miliardy let. A my jsme byli v jedinečné době u jejího zrodu. Nyní před námi stojí dilema : ochránit Zemi před účinky nového slunce, nebo se odstěhovat dál od něj, nebo čekat na postupné vymírání a vymizení života na Zemi. Jen tak na okraj, všímáte si, jak se v poslední době roztrhl pytel se zkoumáním nebeských těles ve Sluneční soustavě, a též mimo ni ? To není určitě náhoda !

      Vymazat
  7. Proč se v článku píše toto:
    Dále si všimněte, jak je Evropa a značná část Afriky v "zeleném pásmu". Zelená by měla být "normální"

    Když na přiložených mapách není Afrika téměř vůbec vidět?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víte, řeči se vedou a kafe se mele... :-)

      Vymazat
  8. Dobrý den. konec světa v souvislosti s Mayským kalendářem nebyl. Ani lidé se nepřepólovali na vyšší kvalitu spojovanou s cestou světla. Proč je všechno tak jak je i když to je podezřele neobvyklé? tak o tom jsem se dozvěděl v knize Bájná prasíla. Kromě mnohého dalšího je v knize vysvětleno co to vlastně ta "zatracená" černá díra je. František

    OdpovědětVymazat
  9. Pred uva uvb a jinym tvrdym zareni pred kterym nas ma chranit atmosfera nas jiz davno atmosfera nechrani misto sta kilometru ma sotva deset nebe nam pada na hlavu vrchni atmosfera tam davno neni kokoti kdyz to sem vlozim pod www nikdy se tu nic co sem poslal neukaze . Kdo se de v tomto opalovat je debil brzo budem makat v noci a ve dne se bude spat v tomto pocasi by se hodil spis destnik jako slunecnik

    OdpovědětVymazat
  10. Bez komentára pobav sa

    http://raraskovzoznam.blogspot.ru/2015/04/raraskov-zoznam-zapadnych-agentov.html

    OdpovědětVymazat
  11. Čtenost článku na blogovníku stoupla z pouhých 25 lidí na 559.

    OdpovědětVymazat
  12. Spousta věcí není tak, jak se ve zmanipulovaných církvích,médiích a učebnicích atd. tvrdí.
    Dodnes se mlží o řadě věcí z dávné i nedávné minulosti a ničí se i artefakty, aby pravdy nemohly vyjít najevo...
    Ale řada lidí se brání a není divu, vžďyť všichni máme tažení k pravdě zákódované v sobě.
    Příklad: Vyšla kniha o přesunu a pobytu temnářského koně Adolfa v Argentině.
    http://beforeitsnews.com/eu/2015/07/first-the-queen-now-this-fbi-quietly-declassified-secret-files-attesting-hitler-fled-to-argentina-in-1945-2586548.html
    Prostě čas k vybřednutí z mnohého balastu a z mnohých iluzí přichází...
    Jak zde napsal Anonymní 20. července 2015 22:18:
    SNAHA ODDĚLIT NÁS OD TOHOTO PROCESU TAK DLOUHO, JAK JEN TO JE MOŽNÉ . NENÍ TO MOŽNÉ TRVALE ...JEDNOHO KRÁSNÉHO DNE TO RUPNE, ULETÍ Z NÁS TEN ...TEMNÝ PLÁŠŤ HALÍCÍ LIDSTVO....
    A jak napsal další z diskutujících dne 11. července 2015 12:36: ..."Vím, že to zní šíleně, ale TUTO PLANETU NEŘÍDÍ LIDÉ! Skrze nastrčené loutky .. ovládají lidstvo negativní energetické a zároveň velmi inteligentní bytosti ... a čerpají z lidí životní energii jako z baterií (umělecky je to ztvárněné ve slavné filmové trilogii Matrix)...jestli toto nepochopíme, utrpení lidstva se bude dále prohlubovat, protože démoni chtějí žrát víc a víc a jinak než z jiných bytostí energii brát neumí. Problém vidím v tom, že většina lidí si tuto možnost ani nepřipustí, protože jsou v zajetí oněch astrálních parazitů, je to bludný kruh ze kterého je obtížné vystoupit, ale nezbývá než se o to alespoň pokoušet. Žijeme v době, kdy je možné tuto negativní tendenci definitivně zvrátit a nasměrovat lidstvo k všeobecné prosperitě...je to ve skutečnosti naše povinnost a životní úkol".
    Naštěstí tu nepůsobí jen enegetičtí parazité, ale i naši silní bratři a sestry odjinud. Oni pomohli, aby pozitivní časová linie byla ochráněna, a tak se mohlo uskutečnit to, že naděje neumře a toto velké drama bude mít štastný konec. Oni dělají svůj díl, ale svůj díl musíme udělat i my, pozemšťané. Oni to nemohou dotáhnout bez nás a my to nemůžeme dotáhnout bez nich.

    OdpovědětVymazat
  13. Kolem slunce se dějí věci: http://www.theeventchronicle.com/metaphysics/galactic/massive-triangular-and-rectangular-spacecraft-next-to-the-sun/
    https://www.youtube.com/watch?v=y-JRahx7F6A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To už se tam děje nejmíň 10 let. Jen je toho čím dál tím víc, zahušťuje se to !

      Vymazat
  14. http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/6350-dukaz-sklad-se-zbranemi-z-usa-nasli-pri-odstranovani-zavalu-na-letisti-v-luhansku

    OdpovědětVymazat
  15. Dobrý den. Zatímco Mayové věděli proč stanovili přesně tzv. konec jejich kalendáře, tak se dnes ani náhodou neví proč tomu tak bylo. Několik let před jeho koncem se vyrojila celá řada různých domněnek a dohadů. Nejznámější jsou dva. První apokalyptický nabízí konec světa, druhý optimistický se drží staršího myšlenkového proudu uváděný jako Cesta světla. Lidé, podle tohoto science fiction, budou transformováni do vyšších duchovních dimenzí. Pokud se kolem sebe porozhlédneme, tak ani to "nehrozí" Náhodou se mi dostala do ruky kniha Bájná prasíla, jejíž autor skutečné vysvětlení podává. Potvrzuje, že nejenom před koncem mayského kalendáře dojde k mimořádným fyzikálním změnám souvisejícím jak na př. se zemětřeseními, tak mimořádnými meteorologickými jevy. F.

    OdpovědětVymazat
  16. http://www.zvedavec.org/komentare/2015/07/6529-general-wesley-clark-vyzyva-k-poslani-neloajalnich-americanu-do-koncentracnich-taboru.htm

    OdpovědětVymazat
  17. http://www.hlavnespravy.sk/vieme-co-kupujeme-rozdielne-zlozenie-potravin-pod-rovnakou-znackou-problem-celej-post-komunistickej-europy/649441

    OdpovědětVymazat
  18. nechápu, jak můžeš, orgonete, potom, co jsi tu propagoval učení ivanky adamcové, propagovat tak nízké vibrace v podobě různých konspirací a konfliktů (ať už domnělých nebo skutečných)???
    uvědom si, prosím, svoji spoluzodpovědnost za tvoření naší kolektivní reality a zkus, prosím, přehodnotit tón (a snad nejspíš i samotný obsah) tvých postů. já vím, že to by pak tento blog nejspíš skončil, protože na konfrontacích a konspiračních teoriích o boji dobra se zlem je v podstatě založen. ale přece jen je doba už jinde, a od tebe očekávám vyšší postoj než jen ublíženecké obviňování tohoto či tamtoho. svět je v podstatě obsažen v tobě samotném a tak to, co zde prezentuješ, je jen odrazem tvé vlastní reality - kterou ale tím, že ji prezentuješ jako objektivní realitu (která ale v podstatě neexistuje...), házíš vějičku těm, kteří nejsou tak daleko jako ty, a na tyto negativa se chytají. tím jim dávají sílu - bez pozornosti by ale odumřela. není to navádění k netečnosti, ale naopak zodpovědnosti za tvé okolí. stejně tak jednám i já, ikdyž vím, že ne vše je v tomto světě o.k., nešířím negace dál, ale trávím je v sobě, proměňujíc je soucitem, odpuštěním a láskou. zkus to, prosím, taky.
    jo a tohle by ti mohlo taky trochu napovědět, co jsem měl na mysli: https://eprakone.wordpress.com/2011/10/27/vibracie-tych-druhych/

    OdpovědětVymazat
  19. Milý Orgonete. Dovolil jsem si zde napsat příspěvek -prosbu o kontakt, protože mi nejde odeslat mail na Tvou adresu:orgonet@gmail.com, i když zde nepatří. Nejsem si totiž jistý, že budeš pročítat starší příspěvky:

    Dobrý večer.

    Milý Orgonete,

    prosím, bylo by možné od Vás získat kontakt na pana Anonymní 8. viz jeho komentář ohledně vody:

    http://orgo-net.blogspot.cz/2015/07/zeme-ma-hojnost-pitne-vody.html#comment-form

    Anonymní8. července 2015 11:11

    Takových lidí,jako je Pal Pauer je víc.Například můj bratr dokonce vidí vodu pod zemí.Na Sahaře ji také viděl.Problém Sahary je v tom,že kdyby se voda navrtala,okolní půda by byla levnější a to mocipáni nechtějí.Kamkoli bratr ukáže,tam voda je.Dokonce dokáže určit množství,průtok i kvalitu vody.Takoví lidé jsou ale nežádoucí a proto se s tím nikde nechválí.Pro něj je to nebezpečné,jak mi řekl.

    Já jsem na to reagoval:

    Anonymní8. července 2015 20:41

    Dobrý večer. Prosím, bylo by možné získat na pana bratra kontakt? Máme vrtanou studnu cca 36 m a voda není pitná, obsahuje množství manganu, síry, železa a bakterií, i když nás proutkař a vrtař studní v jedné osobě ubezpečoval, že pokud nám studnu vyvrtá, tak budeme mít kvalitní zdroj pitné vody a skutek utek včetně 140tKč. Moc děkuji za pomoc. Tom

    a pan Anonymní 8 mi odpověděl s odkazem na Vás:

    Anonymní9. července 2015 21:24

    Tome,orgo má moji mailovou adresu.U něj si ji vyžádejte.Tady na sebe kontakt dávat nebudu.

    Moc Vás prosím o její zaslání, moc by mi to pomohlo. Nebyl jsem delší dobu na mailu a tak se ozývám až nyní. Jsem obyč. člověk a rád bych si nechal najít dobrou vodu od profíka, který mi ji opravdu najde a kvalitní, protože od šlendryjána už ji mám za draho a nemohu ji ani pít. Bydlím u Č. Brodu a budu jen rád, pokud mi někdo poradí, jak na vrtanou studnu s kvalitní pitnou vodou.

    Sice nepřispívám k Vašim článkům, ale opravdu Vám fandím, vše čtu a jsem moc rád, že jste se po odmlce opět vrátil. Což jsem Vám taky jako Chud napsal.... :-)

    Moc díky a hezký den.

    Slunce v duši (i když to už mnohde odsuzují, ale já to myslím upřímně .... !)

    Tomáš Vomáčka








    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kvalitní vodu ano, ale NE u Č.Brodu. S tím se rozlučte !

      Vymazat
  20. naše milá Petra nám to vysvětlí http://olser.blog.idnes.cz/c/470457/vedel-jsem-ze-petra-prochazkova-je-za-afghance-provdana-paikarova-se-synem-zafarem-tusil-jsem-tez-ze-inklinuje-k-danskemu-pohadkari-andersenovi-ale-ze-je-to-az-tak-vazne.html

    OdpovědětVymazat
  21. Tento článok varuje pred pobytom na slnku v letnom období okolo poludnia, keď je vonku jasno ? Alebo ako to mám chápať ? Ja mám najradšej vtedy pobyt na slnku - stačí byť na ňom krátko (30-40 minút čistého času), aby sa človek trochu opálil a čerpal zo slnka aj iné benefity (produkovaný vitamín D, pokiaľ sa nenatrie krémom na opaľovanie, detoxikáciu cez pokožku /slnko pôsobí na krv cez lúče, atď.../, atď...)...

    Marek & Marek G.

    OdpovědětVymazat
  22. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prectete-si-co-proslo-v-USA-za-traskavy-zakon-Tyka-se-potravin-385507

    OdpovědětVymazat
  23. otitulkovani tohoto filmu zverejneni titulku na orgonetu by zvysilo jeho navstevnost
    http://literarky.cz/politika/svet/20327-michael-moore-je-teba-mit-vdy-po-ruce-njakeho-nepitele

    OdpovědětVymazat
  24. Sajrajter my preletel nad halavou Praha-Rhodes

    http://www.planespotters.net/Aviation_Photos/photo.show?id=615403&from=flightradar_200

    http://www.flightradar24.com/TVS2286/6f715a2

    OdpovědětVymazat
  25. http://aeronet.cz/news/let-mh17-byl-sestrelen-raketou-vzduch-vzduch-izraelske-vyroby-dokazuji-to-i-vysledky-holandskeho-vysetrovani-rusove-nesmeji-byt-vysetrovani-pritomni-americane-si-to-nepreji-za-tragedii-stoji-kolom/

    OdpovědětVymazat
  26. Skor ako si zacnete robit tazku hlavu z rozdielneho namerania hodnot UVI stiahnite si (ktory su elektronici, pre laikov to nema ziadny vyznam) datasheet cidla na meranie UV indexu:

    http://www.reyax.com/httpdocs/index.files/OTHER_Module.htm#REYAX UVI-01

    Na vysvetlenie. Pozrite si priebeh krivky meraneho spektra UVA a UVB. Vystupne napatie z tohoto cidla (co si moze kazdy bezne kupit na eBay ako som to urobil davnejsie ja ked sa zaujimal o meranie UVI) je bezmala linearne v zavislosti na zatazovanom odpore. Maximalna nepresnost je 15% (bez kalibracie prirodzene).
    Kalibracia na "tmu ako v prdeli" je dost nepresna pricom najpresnejsia je pri zatazovacom odpore 3MOhmy co zas vyzaduje poriadny OP a nie nejaky TL060. Kazdy podpriemerny elektronik si moze s tymto cidlom zalaborovat. Ja som ich porovnaval asi 15 ks - jeden ako druhy...
    Takze sa priatelia nevzrusujte, vsetky vami pouzivane pristroje pracuju na rovnakom principe a mozno ze aj s tymto istym cidlom. Ved nakoniec ide o prachsprostu fotodiodu so skoro linearnym vystupnym prudom na zatazovacom odpore v zavislosti na intenzite UV spektra okolo 330nm. Tie namerane rozdiely su dolezite ako volby...ide o hovno. Dajte si pred vase pristroje Fressnelovu sosovku za 3$ (http://www.ebay.com/itm/Full-Page-XL-Magnifying-Sheet-Fresnel-Lens-3X-Magnification-Magnifier-/301032701736?hash=item4616f27f28) a dostanete od strachu infarkt ake hodnoty namerate....

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj, kam mohu poslat fotky chamtrails? Nikde tu nevidím odkaz na e-mail :(
    Dnes - 6.8.2015 jsem vyfotila ráno oblohu, a je to teda síla!!!

    OdpovědětVymazat
  28. psychologicky profil pseudohumanistuu
    http://www.zvedavec.org/nazory-6570.htm

    OdpovědětVymazat
  29. Tak to vypadá spíš právě na to kam se žene naše Sluneční soustava , nebo opačně že něco přichází , viz. tohle video :
    https://www.youtube.com/watch?v=de7cAKyBsI4

    OdpovědětVymazat
  30. Svědectví o vypuštění „paliva“ z letadla na super.cz (od času 0:40)
    http://www.super.cz/371986-noskova-se-v-americe-cpala-hamburgery-a-takhle-to-dopadlo-po-mesici-v-new-yorku-se-ukazala-v-plavkach.html
    A.

    OdpovědětVymazat
  31. http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/6469-zpevak-moby-prinasi-v-rozhovoru-zasadni-poselstvi-zachrante-lidstvo

    OdpovědětVymazat
  32. Dobrý den, ten pan RNDr. , Ph.D. byl asi pan Metelka. Je na pracovišti v Hradi Králové nový a problematice UV-Indexu nerozumí. Do pozice vedoucího se nechal jmenovat bez výběrového řízení. Pokud vím, tak člověka, který se zabýval 25 let UV-zářením, tak vyhodili (zrušili mu místa pro nadbytečnost). Za jeho působnosti se UV záření měřilo na 4 lokalitách v ČR. V dnešní době jsou data dostupná jen z Hradce Králové. K tomu se nedá nic dodat.

    OdpovědětVymazat
  33. I visited several web sites however the audio feature for audio songs
    existing at this web page is actually marvelous.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.