8. září 2015

Rasismus Čechů vůči uprchlíkům a mediální manipulace

Rasismus Čechů vůči uprchlíkům může být do značné míry výsledkem mediálních manipulací k ovlivnění veřejného mínění
8. 9. 2015
Sepsal Orgonet


Včera (7. 9. 2015) uvedla ČT24 interview s novinářkou Magdalenou Sodomkovou  (s jejímiž názory vřele souhlasím, ale o to tady teď nejde.)

Během interview byla zobrazena následující statistika:


Podle této statistiky se mi český přístup k pomoci uprchlíkům nezdá až tak negativní. Ba tyto údaje mi připadají reálnější než dojem, který člověk může získat nahlédnutím do čtenářských komentářů třeba pod články na idnes. Tam totiž vzniká dojem, že 100% lidí nenávidí uprchlíky, a že o nějaké pomoci imigrantům nechtějí Češi vůbec slyšet...

Co když je to ale jeden z mediálních fíglů na ovlivnění veřejného mínění?



Je možné/velmi pravděpodobné, že nenávistné komentáře (na různá témata podle aktuální nenávistné kampaně) v internetových diskusích jsou vyráběny strojově, a to tak, že počítačový software generuje na základě nějakých databází falešná jména a adresy a k nim placený "brigádník" nebo skupina brigádníků připisuje smyšlené nenávistné komentáře k určitému tématu. Tyto strojové komentáře se poznají i tak, že nemívají souvislost s článkem, ale jsou jen obecným vyjádřením mediálně žádoucího názoru/nenávisti.

Pozná se to i tím, že v okamžiku vydání článku je pod ním současně zveřejněno několik set nenávistných komentářů (bývá to až 200, ba až 600). Není však možné, aby za dobu pár sekund tolik lidí pouze zahlédlo nadpis článku, natož aby napsalo komentář. Schválně si toho někdy všimněte. Já to mám vypozorováno u mnoha článků na idnes a novinkách. Podobně probíhaly dříve nenávistné kampaně proti Rusku, Putinovi, Zemanovi... (Orgonet už o tom dříve psal, teď nemůžu najít kde.)

Tato manipulace má mimo jiné znejistit a odradit od reakcí lidi rozumného uvažování a vzbudit v nich pocit, že asi nejsou normální, když "to vidí jinak" než všichni ostatní...

Stávalo se, že některé články (např. o Ukrajině) mediálním propagandistům "utekly" a zapomněli pod ně  vložit "nárazník" nenávistných komentářů na téma Putin/Rusko atd.. Pod těmito "uniklými" články pak byly komentáře ve zcela opačném smyslu, jak si mnozí čtenáři všimli a sarkasticky komentovali, a ani cenzor leckdy nezasáhl (:-))))

Takže, mají to hodně pod kontrolou, ale ne zas tak absolutně (:-)))

Věřím, že pokud by sem nějací uprchlíci dorazili, a Češi uviděli konkrétní potřebu pomoci, předchozí statistika z ČT24 by se výrazně zlepšila ve prospěch ochoty pomáhat...


18 komentářů:

  1. "Co když je to ale jeden z mediálních fíglů na ovlivnění veřejného mínění?" Trefa!!!

    Jak to říkal Churchill? "Věřím jen statistikám, které si zfalšuju sám."

    OdpovědětVymazat
  2. 808 respondentů? Už mě to začíná vážně fascinovat, to číslo vidím strašně často, všude a pořád se to opakuje. Je to jak nějaký plášť osudu, který se mi furt zobrazuje. Má někdo podobné zkušenosti? díky.

    OdpovědětVymazat
  3. Nechuť k invazi není žádný rasizmus. Ti lidé nikomu nevadí, ale ať jsou u sebe doma.

    OdpovědětVymazat
  4. Já už taky takovým průzkumům a statistikám nevěřím. Zdá se mi, že nás média v posledních dnech začínají masírovat, abychom změnili názor na muslimské migranty. Taky pořád zvyšují počet lidí, které bychom měli přijmout. Už to mají být čtyři tisíce. A za každým přijde v přístích letech aspoň deset rodinných příslušníků. A tak to začíná . . .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až padne Zlaté jablko - Vídeň do solimánských rukou, bude to signál k muslimskému obsazení Evropy přesně tak, jak to popsal Nostradamus. A jak to tak vypadá, dlouho to nebude trvat.

      Vymazat
  5. Orgonete,tys zase skočil na špek? Tato INVAZE je NÁBOR a to hl.ze strany hloupého Německa! Je to LEŽ schovávající se za soucit. A je to past. Karmu možná vnímáš ty nebo Ivanka,ale nikoliv zabiják z IS! Milosrdenství je krásná věc,ale tady se hraje mnohem děsivější hra...říkají tomu Multikulturalismus. Už jsi někdy viděl,že jde smíchat oheň s vodou?? Probuď se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nevím co na to řeknou, až se i tady budou řezat hlavy nemuslimům jak na běžícím páse.

      Vymazat
  6. No..byl v televizní debatě pan Gall a senátor původem Syřan...pan Gáll horovola proti Čechům jací rasisté to jsme....pan senátor marně se snažil i redaktorovi vysvětlit, že Češi jsou hodní, nexenofobní národ a jak je rád, že zde mohl zůstat a žít...Ostatně, jak může třeba i paní ministrině v.v. Džamila horovat proti ČECHŮM, KDYŽ V JINÉM STÁTĚ BY TĚŽKO SE MINISTRINÍ státi mohla.... jako po 10 letech pobytu v ČR.... tak prosím, ať všichni zmlknou a neklamou....
    Namur

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý den. Nemám nic proti skutečným uprchlíkům, tito jistě potřebují účinnou pomoc od obyvatel a států Evropy. např., poskytnutí dočasného azylu dle možností příslušného státu, snažit se o zastavení uměle udržovaných bojů v Africe a na středním východě, humanitární pomoc, potraviny. atd..Také nemám vůbec nic proti skutečnému Islámu. Ale zcela neuznávám uměle vytvořený a v současné době do Evropy postupně dosazovaný pseudo islám spojený s terorem a diktaturou. Toto by snad měl pochopit každý normální člověk. Jinak k těm potravinám - výnatek z Wikipedie:
    Halál (arabsky: حلال, ḥalál) v překladu „povolený, přípustný“. .Islám kromě pravidel, co smí muslim konzumovat, také určuje, jakým způsobem má být jídlo připraveno. S tím je i spojena rituální porážka, v islámu nazývaná dhabíha (ذبيحة). Zvíře by při ní mělo být položeno na zem směrem ke Kábě a zabito podříznutím hrdla, a to jedním tahem nože, při kterém dojde k přetnutí tepny, jež zásobuje mozek krví. Po podříznutí pak zvíře v některých případech může být pověšeno za zadní nohy kvůli důslednému vykrvácení (krev je v tomto případě označována jako nečistá). V případě, že dojde k usmrcení zvířete jinak než podříznutím, či pokud zvíře uhyne před vykrvácením, je maso považováno za znehodnocené.
    Způsob porážky je předmětem diskuzí mezi některými věřícími a ochránci práv zvířat. Zvíře je v některých případech dhabíhy zabíjeno bez omráčení. Existuje tak diskuze, zdali porážka bez omráčení nevede ke zbytečnému utrpení zvířete. Ačkoliv je v České republice uzákoněno, že zvířata smí být zabíjena pouze po předchozím omráčení, byla z náboženských důvodů udělena výjimka z tohoto zákona (Zákon č. 246/1992 Sb.). Úsudek o slučitelnosti víry nech´t si každý udělá sám..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, tohle nechápu tu výjimku . Když už jím maso, tak zvíře má být rychle utraceno. Viz už to , že na toto musela být udělena výjimka. Mimochodem už i naši předci, myslím babičky a dědové)))vědeli, že zvíře na porážku má být usmrceno rychle, bez průtahu. Ačkoliv v dnešní době kolikrát , když se převáží z jedné strany dlouhou cestu na levná jatka na druhý konec , ve vedru a podobně, tak to taky není ideální, takže naše zacházení se zvířatama, taky není ideální, ale ta výjimka ten styl porážky především, tak , to je smutné...
      Já teda nejím savce,tak možná bude můj názor znít přehnaně, ale myslím, že u nás je tradice v rámci rozumu , když už někdo maso jí, zvíře na porážku usmrtit bez průtahů a ne trápit nesmyslným rituálem.

      Vymazat
    2. Maso jím a jíst budu,nepotřebuji ho denně ani obden-pro výživovou hodnotu stačí jednou.dvakrát za týden,ale na sto procent s vámi souhlasím.Indiáni než zabili a zkonzumovali zvíře vždy ho poprosili a omluvili se mu za zabití.A to je ta zdravá pokora a pochopení.

      Vymazat
    3. Věřte tomu, že muslim, když bude mít hlad, ramadán neramadán, bude se cpát potajmu jak chmelový žok. Když se totiž schovají, tvrdí, že na ně aláh nevidí. Jak zvrácená víra, tak zvrácené myšlení. Proto jim nemůžete věřit ani nos mezi očima.

      Vymazat
  8. mě to mimochodem hodně pripomíná čapkovu válku s mloky.
    Kamil Bulonis, poľský cestovateľ a bloger, sa podelil o svoje zážitky z útoku imigrantov na autobus. Nie je lepší liek na “Refugees Welcome” ako priamy kontakt s “Refugees”: http://medzicas.sk/hadzali-po-nas-vykalmi-udierali-do-dveri-aby-im-vodic-otvoril-pluli-na-okna/

    OdpovědětVymazat
  9. a další aspekt na který se hodně zapomíná: Je jasné, že musíme být humánní, ale jde o to, do jaké míry. Jsou řádově desítky milionů lidí, kteří jsou ve špatné a život ohrožující situaci a my v podstatě pomůžeme jenom těm, kteří na tom byli relativně ještě dobře, že byli schopni odejít," chápete? ti největší a opravdový chudáci tam zůstaly nebo uz jsou mrtví

    OdpovědětVymazat
  10. Co toto všechno co se děje má za logiku,když z domácích českých lidí dělají vyvrhele společnosti co se neumí chovat k necivilizované společnosti,která se jde do cizích zemí roztahovat.Tak už jsou lidé zmanipulovaní a oklamaní že se nemohou zajímat a chránit svou zemi tam kde se narodili a žijí? Co to z nás dělají za poblblence kteří ničemu nerozumí.Už to došlo tak daleko že z českých občanů dělají teroristy. Lidé uvědomte si to !všechno toto mají na svědomí právě ti vetřelci,kteří mají program všechno ničit a my jsme jim to dovolili,protože byli skryti,jenže dnes to už pravda není a ví se o nich. (Tato mediální manipulace veřejnosti je toho příkladem) A když se o něčem ví tak se dá s tím také něco dělat a nejenom přihlížet co se na nás valí.
    Mír a znovusjednocení vašich národů by bylo prvním krokem k harmonii s jinými civilizacemi, než je ta vaše. To je přesně to, čemu se ti, kteří vás manipulují v zákulisí, chtějí vyhnout za každou cenu, protože dělením oni vládnou.
    Oni také vládnou nad těmi, kteří více viditelně vládnou vám. Jejich síla vychází z jejich schopnosti vštípit nedůvěru a strach. To značně poškozuje vaši vesmírnou povahu.
    Tato zpráva by nebudila zájem, pokud by vliv těchto manipulátorů nedosáhl svého vrcholu a pokud by jejich zavádějící a vražedné plány neuskutečnili během několika let od této chvíle.
    Channeling: http://www.informaceodjinud.estranky.cz/clanky/transformace---vzestup/mimozemska-zprava-k-lidstvu---prejete-si--abychom-se-vam-ukazali--.html
    tady jsme dostali návod co máme udělat ....samozřejmě bez toho že si přejeme aby se nám ukázali o tom to není.....byla nám nabídnutá možnost že vše můžeme změnit je to opravdu jen a jen na nás....lidé si to nechali pokazit a zase je to na lidech aby to napravili nikdo jiný !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně ! Probuď se, Orgonete !

      Vymazat
    2. ty pisateli se probud hned dvakrat

      Vymazat
  11. článek v Reflexu - Poradce izraelských premiérů: Je to váš konec
    http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/66249/poradce-izraelskych-premieru-je-to-vas-konec.html

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.