6. září 2015

Výzva Věry Čáslavské

Ten, kdo v těchto dnech době nesdílí nenávist většiny Čechů vůči (možným) přistěhovalcům a nebojí se to říci nahlas, musí mít docela velkou statečnost ... Prohlášení Věry Čáslavské vyděšené Číšky asi stejně nepřesvědčí, ale přece je to velká podpora pro nás nečetné, kteří se také k té obrovské hoře české nenávisti jaksi nedokážeme připojit... 
=Orgonet=

Výzva Věry Čáslavské


Sedminásobná olympijská vítězka Věra Čáslavská vyzývá spoluobčany ke společnému prolomení strachu, lhostejnosti a neúcty k životům těch, kteří jsou nyní v nouzi.
5. 9. 2015

Vážení spoluobčané,

obracím se na Vás, abychom společně prolomili strach, lhostejnost a neúctu k životům těch, kteří jsou nyní v nouzi.

Naši vzdálení i blízcí předkové tuto zemi budovali tak, abychom my mohli žít v demokracii a právním státě, který nám zaručuje základní lidská a občanská práva, abychom se těšili plné občanské i lidské důstojnosti. Stálo to nezměrné úsilí, překonávání strachu, pot a krev. My to štěstí dnes máme, zatímco se jiní o to dosud marně snaží a není jejich vina, že se narodili v zemi, kde zuří konflikty, bída a hlad. Jako Evropané, kteří jsme ve 20. století vypustili do světa dvě zničující války, bychom měli dobře vědět, oč jde. Tím spíše, že to byly války a hlad, které v minulosti vyhnaly do světa milióny Evropanů.


Jen solidarita a spolupráce dokáže udělat náš svět snesitelnějším. O lidskou důstojnost nepřichází lidé na útěku, ale připravujeme se o ni my sami tím, že jim odmítáme pomoc, tím že necháváme vyčerpané uprchlíky před zavřenými dveřmi. Pomoc jim znamená i pomoci sobě, své občanské a lidské hrdosti před Evropou, před světem, ale především před sebou samými. A mějme na paměti, jak se dnes chováme my k nim, mohou se příště chovat oni k nám, ocitneme-li se v nouzi. A kdo o životě něco ví, ví také, jak snadno a rychle se lze do nouze a zoufalství propadnout.

Na svůj národ jsem byla celý život hrdá. Prožívala jsem neopakovatelné okamžiky mezinárodní solidarity v roce 1968, prožívala jsem ojedinělé chvíle nenásilné revoluce 1989, která této zemi přinesla sebevědomí a celosvětový respekt. Vím proto, jaké dobré vlastnosti dokážeme projevit. Prosím, zbavme se strachu a lhostejnosti a nedopusťme, aby jediné hlasy, které bude z České republiky slyšet, byly hlasy populistických politiků, extrémistů a xenofobů. Nedopusťme, aby se za naše chování musely naše děti stydět. Prosím, navažme na to dobré, co tomuto národu pomáhalo přežít i ty nejtragičtější chvíle v jeho historii a pomozme těm, kteří to potřebují.



P. S. Orgonet:
  • Komentáře čtenářů k článkům o uprchlictví zde tisknout nebudu, neb ani sem nepřišly odlišné od těch, co si můžete po stovkách a tisících přečíst na idnes, novinkách atd...  Holt Němci si začali odpracovávat kus karmy, a Češi si jí pořádný kus přidělali... ale nemůžou jinak, i to jejich panikaření je v DNA planety. Opět je vše dobré.
  • Kdo chce pochopit DNA planety, ať poslouchá IA.

2 komentáře:

  1. http://www.zvedavec.org/komentare/2015/09/6572-proc-financuji-rothschildove-pristehovalectvi-do-eu.htm

    OdpovědětVymazat
  2. Co tak výklad k situaci od p. Ivy Adamcovej ? Be

    OdpovědětVymazat