14. září 2015

Základy sociálního inženýrství: Jak vytvořit uprchlickou krizi

Výborný článek, který mi ledacos osvětlil, a doufám, že i vám bude k užitku... Velmi se mi líbí i ta paralela s Římskou říší na konci...  =Orgonet=

Sociální inženýrství - základní lekce: Jak vytvořit uprchlickou krizi


Od r. 2007 jsou USA v procesu vytváření převratů a destrukcí všech vládnoucích politických režimů na celém Středním východě a v severní Africe (v článku je oblast označována jako MENA - Middle East and North African Region).

Foto: Turecko vydalo nevysvětlitelných 6 miliard dolarů na drahé uprchlické tábory. Protože Turecko hraje klíčovou roli ve vyzbrojování a podpoře teroristů devastujících sousední Sýrii, jejich motivací není zcela jistě altruismus. Proč si tak dychtivě vzalo téměř dva milióny uprchlíků, a nyní je záměrně vyhání z Turecka? Změnily se opět válečné plány NATO?




Novinář Seymour Hersh, který získal v r. 2007 Pulitzerovu cenu, napsal v článku pro New Yorker „Přesměrování: Prospívá nová politika vlády ve válce proti terorismu našim nepřátelům? http://www.newyorker.com/reporting/2007/03/05/070305fa_fact_hersh?currentPage=all :

„Bushova vláda, aby podryla Irán, který je převážně šíitský, se rozhodla překonfigurovat své priority na Středním východě. V Libanonu spolupracuje se saudskoarabskou vládou, která je sunitská, na skrytých operacích se záměrem oslabit Hezbollah, šíitskou organiozaci, která je podporována Iránem. USA se také účastní skrytých operací zacílených na Irán a jeho spojence Sýrii. Vedlejším produktem těchto aktivit je podpoření sunitských extrémistických skupin, které jsou zástupci militantní vize islámu, jsou nepřátelské vůči Americe a sympatizující s Al Kajdou.“
Hersh také odhalil, že v té době Spojené státy – tehdy pod vládou presidenta George Bushe a přes prostředníky včetně amerického spojence Saudské Arábie – začaly již směrovat finance a podporu Syrskému muslimskému bratrstvu, které pak v r. 2011 hrálo klíčovou roli v zahajujících fázích destruktivní války, která nyní zuří v oblasti Levantu.

V r. 2008 byli do USA americkým ministerstvem obrany přitaženi aktivisté od Libye po Sýrie,, ze všech zemi MENA, aby se naučili jemnějším stránkám washingtonského a wallstreegrského průmyslu „barevných revolucí“. Byli připravováni na bezprecedentní koordinovanou kampaň vytvářenou Spojenými státy ve všech státech MENA za účelem politické destabilizace, která pak byla v r. 2011 nazvána „Arabské jaro“. 


Obr. Na "Arabském jaru" nebyl nic "spontánního". Bylo organizovány roky předem vládně-korporátní spoluprací amerického Ministerstva vnitra, gigantů IT, obrovské řady korporátně financovaných nevládních organizací  a mainstreamovými médii. 



Provokatéři byli doslova proudem přiváženi na různé příležitosti prostřednictvím organizace amerického Ministerstva vnitra Movements https://www.movements.org/ a jeho Nadace pro Demokracii (NED), do New Yorku a Washingtonu D.C., i do jiných míst světa, aby se jim dostalo tréninku a vybavení, a aby se vrátili do svých domácích zemí a pokusili se tam svrhnout své vlády.

V dubnu 2011 byl v New York Times publikován článek s názvem „Americké skupiny pomohly rozpoutat arabská povstání“, kde to vše bylo připuštěno. http://www.nytimes.com/2011/04/15/world/15aid.html?_r=3&pagewanted=1&emc=eta1

„Mnoho skupin a jednotlivců přímo zapojených do revolt a reform, zachvacujících oblast, včetně Mládežnického hnutí 6. dubna v Egyptě, Bahrainského centra pro lidská práva, a fundamentalistických aktivistů jako je Entsar Qadhi, mládežnický vůdce v Jemenu, získalo tréning a financování od amerických organizací jako Mezinárodní republikánský institut, Státní demokratický institut a Dům svobody, nezisková organizace lidských práv se sídlem ve Washingtonu.“

Ohledně americké Státní nadace pro demokracii (NED) se v článku praví:

"Republikánské a demokratické instituty jsou těsně spjaty se stranami demokratů a republikánů. Byly vytvořeny Kongresem a financovány přes Státní nadaci pro demokracii, která byla vytvořena v r. 1983, aby posílala granty na podporu demokracie v rozvíjejících se státech. Státní nadace pro demokracii přijímá ročně přes 100 miliónů dolarů od Kongresu. Freedom House (Dům svobody) také získává většinu svých peněz od americké vlády, zejména od Ministerstva vnitra.
Je jasné, že politická zástěrka - Arabské jaro – a předem organizovaná a udělená podpora teroristických skupin včetně Al Kajdy byly plánovány léta předtím, než bylo skutečně zahájeno Arabské jaro v r. 2011. Cílem byly převraty vlád, a zakrytí hegemonistických ambicí Washingtonu a Wall Streetu, jakožto i mnohem širší zájem izolovat, obklíčit a sevřít Rusko a Čínu."


Obr.: Západní schizofrenie  prohlašuje, že "bojuje" proti Al Kajdě a ISIS, a současně je vyzbrojuje a financuje. V mainstreamových médiích se stále omílaná historka pokouší přesvědčit veřejnost, že Západ vede válku proti teroru, ale v kruzích zahraniční politiky se teroristům doslova "fandí". 


Destrukce oblasti Středního východu byla záměrná, předem připravená, a pokračuje až do dnešního dne.


Vlna změn režimů krachuje


Od r. 2011 byla každičká západní „barevná revoluce“ předvídatelně přenesena na zbraně Amerikou podporovaných teroristů snažících se rozdělit a zničit všechny státy. V Libyi byl tento cíl již dávno splněn. V Egyptě a Sýrii se však tento program protahuje, s různými úrovněmi neúspěchů.

Egypt, s výhodou své velikosti a schopností své armády, zabránil celostátnímu válčení. V Sýrii, čelící invazi zejména z Turecka a Jordánska, je násilí mnohem dramatičtější a trvalejší.

Ale navzdory počáteční euforii na Západě, že jejich zákeřné spiknutí již zcela obrátilo naruby oblast MENA, schopnost Sýrie odolat západním proxy silám, i nynějším přímějším intervencím, zcela narušila vlnu krachů režimů. 


Foto: McCain (USA) s Belhajem (ISIS)



Americký senátor John McCain (republikán – Arizona) pózoval pro fotografie s teroristickými vůdci jak v Libyi, tak v Sýrii, včetně nového velitele tzv. Islámského státu (ISIS) v Libyi, jménem Abdul Hakim Belhaj, na vrcholu Arabského jara, a předčasně vyhrožoval Moskvě i Pekingu, že i jejich směrem vnese Amerikou organizovaný chaos. Moskva i Peking však byly nejen na tuto destabilizaci připraveny, ale byly schopny ji překazit předtím, než dosáhla k jejich hranicícm.

A protože se intenzita dění pozastavila, USA a jeho kolaboranti ve svých zemích se pokusili ospravedlnit přímou vojenskou intervenci v Sýrii nejprve tak, jak to udělali v Libyi – prohlášením, že jde o odvrácení humanitární katastrofy a pomoc „bojovníkům za svobodu“. Avšak zločiny USA a NATO spáchané v Libyi byly v globálním povědomí veřejnosti ještě čerstvé, a tato historka byla zcela neudržitelná.

V okolí Damašku byly provedeny inscenované chemické útoky, přímo pod nosem inspektorů OSN, za účelem falešného obvinění syrské vlády, a opětným ospravedlněním americké vojenské intervence proti Sýrii. Avšak globální veřejnost, spolu s expertní diplomacií Moskvy, odvrátila válku, protože se pamatovala na podobné vymyšlené výjevy připravené Západem během deseti let invaze a okupace Iráku.

A zatímco je stále více evidentní, že přítomnost Al Kajdy a ISIS v Sýrii jsou přímým a předem promyšleným výsledkem toho, že USA a NATO sponzorují své regionální spojence obou skupin http://landdestroyer.blogspot.com/2015/09/confirmed-us-to-use-al-qaeda-to-take.html , Západ se pokusil je využít jako záminku pro vojenskou intervenci nejen v Sýrii, ale opět i proti vládě v Damašku.


Uprchlíci jako na zavolanou

Protože tento poslední pokus odůvodnit konečný nátlak na změnu režimu v Sýrii pokulhává, a protože evropské velmoci se začínají rozhodovat, zda mají dále zasahovat v Sýrii po boku USA, náhlý a příhodný příliv uprchlíků přichází jako na zavolanou. Scény jako z filmu ukazují hordy rozedraných uprchlíků hromadících se na různých hranicích, a podle toho, jak je portrétují západní média, se tito uprchlíci zjevili u bran Evropy jen tak z ničeho. 


Obrázek:  Migranti z MENA. NATO je přímo odpovědné za uprchlickou krizi. Fakticky ji NATO přímo řídí z Turecka. V Libyi je NATO odpovědné za ničení jakéhokoli pokusu o vytvoření stabilní vlády od r. 2011.


Ve skutečnosti se však neobjevili z čistého vzduchu. Objevili se z Turecka, které je členem nato od r. 1950, a je to jeden z nejtěsnějších spojendů Americky v oblasti. Turecko v současné době hostí americkou armádu, včetně speciálních sil a CIA, a ti společně s tureckým vojskem a tajnými službami vedou od r. 2011 proxy válku proti sousední Sýrii.

Turecko podezřele udržovalo velmi nadšenou politiku „otevřených dveří“ vůči uprchlíkům, na jejichž ubytování utratilo nevysvětlitelné sumy peněz a politický kapitál. Brokings Institution – jeden z hlavních think tanků pomáhajících organizovat proxy válku se Sýrií – oznámil v červenci 2015 v článku na téma „pořádek v chaosu“, s názvem „Co znamená turecká politika otevřených dveří pro syrské uprchlíky“ http://www.brookings.edu/blogs/order-from-chaos/posts/2015/07/08-turkey-syrian-refugees-kirisci-ferris toto:
„Turecko je nyní největším příjemcem uprchlíků na světě. Od říjná 2013 se počet syrských uprchlíků více než ztrojnásobil, a nyní jsou tam registrovány téměř dva milióny uprchlíků.“
Brooking rovněž informuje, že: 
"Cena pro Turecko je vysoká. Zástupci vlády sdělili, že vydali na uprchlíky již přes 6 miliard dolarů, a stěžují si na nedostatek mezinárodní podpory."
Brooking podává detaily o úsilí, které podniká Turecdko v koordinace se západními nevládními organizacemi, aby zvládlo uprchlíky. Je málo pravděpodobné, že by tito uprchlíci náhle „zmizeli“ a skončili v Evropě, aniž by o tom věděla turecká vláda, a navíc, aniž by o tom nevěděly evropské vlády, nebo aby se toho přímo účastnily.


Válečná pěchota

Je jasné, že Trurecko postrádá jakoukoli altruistickou motivaci k uprchlické politice. Turecko je jedním z hlavních facilitátorů teroristů operujících v Sýrii a primární spolupracovník NATO v proxy válce proti svému sousedu. Turecko umožňuje doslova stovkám nákladních aut denně bez překážek překračovat hranice a zásobovat území ISIS http://journal-neo.org/2015/06/09/logistics-101-where-does-isis-get-its-guns/ . Turecko má také spoustu úkolů od americké politiky, aby tvořilo „nárazníkovou zónu“ nebo „bezpečné zóny“ , do nichž je možno umístit uprchlíky, a také aby vytvořilo v Sýrii baštu pro proxy teroristy NATO, která má být vytvořena na zabraném území, a bezletové zóny nad severní Sýrií.

A nyní, jak se zdá, jsou mnozí z těchto uprchlíků přesměrováni do Evropy. Avšak ne všichni uprchlíci proudící do Evropy z Turecka pocházejí ze syrského konfliktu. Mnozí jsou pašováni nejprve do Turecka z jiných bojišť NATO, jako je Afghánistán, Pákistán a Irák. Zdá se, že Turecko funguje jako centrální tranzitní bod nejen pro teroristy, které dodává do syrského konfliktu http://landdestroyer.blogspot.com/2015/09/global-gladio-nato-terror-network.html , ale i pro sběr uprchlíků z oblasti MENA a Střední Asie, dříve než jim dovolí pokračovat ve velkých počtech do Evropy.

Foto: Uprchlíci se v Evropě neobjevili jen tak ze vzduchoprázdna. Objevili se z tureckých uprchlických táborů, kde, jak turecké autority připouštění, se pomáhá migrantům pryč ze země, směr Evropa. Krize je výtvorem NATO, provádí ji NATO, a to za účelem ospravedlnění příštího kroku NATO, což bude zesílení ochabující války proti Sýrii. 


Některé zprávy naznačují, že uprchlíci dostávají přímou pomoc od turecké vlády samotné. Článek v International New York Times v článku „Příliv uprchlíků je spjat s posunem politiky Turecka“, se říká:

"Ostrý nárůst přílivu migrantů a uprchlíků, zejména ze Sýrie, do Řecka, vznikl dle diplomatických zdrojů částečně díky posunu v geopolitické taktice Turecka. 
Tyto oficiální zástupci spojují vlnu migrantů do východní Egeje s politickými tlaky v sousedním Turecku, které se připravuje na listopadové volby, a s nedávným rozhodnutím Ankary připojit se k USA při bombardování cílů Islámského státu v Sýrii. Analýzy několika oficiálních představitelů naznačují, že příliv ze sousedního Turecka se děje proto, že turečtí představitelé hledají jiný způsob či aktivně podporují exodus.

Katastrofy, které mají vypadat jako „náhlé“ nebo „neočekávané“ či „neodvratné“, jsou často vytvořeny plně pod kontrolou institucí USA a NATO jako funkční divadlo pro manipulovanou, vyděšenou a chybně informovanou západní veřejnost - litující zoufalé a/nebo vykořisťované uprchlíky záměrně poslané pryč z Turecka do Evropy, 

Pozornost je také ostře zaměřována na sérii inscenovaných útoků, kterým je umožněno proběhnout v Evropě. Údajně je to dílo „ISIS“. V každém případě a bez výjimky jsou jejich pachatelé dobře známi západním výzvědným službám, včetně střelců v pařížském masakru Charlie Hebdo. V tomto incidentu byly všechny zapojené osoby sledovány již téměř 10 let francouzskými bezpečnostními službami. Nejméně jeden byl dokonce vězněn http://landdestroyer.blogspot.com/2015/01/paris-shooting-suspects-under-french.html . Poté prý se tajně smluvil v zahraničí s Al Kajdou, a vrátil se do Evropy, a to vše pod dohledem. „Souhrou náhod“ po 6 měsíců, které potřebovali pro naplánování a provedení konečného činu, přestaly francouzské bezpečností služby skupinu sledovat a prohlašují, že tomu tak bylo z nedostatku zdrojů.

Ti, kteří vědí o programu studené války NATO „Gladio“ , mohou jasně vidět, že tyto útoky byly inscenovány v rámci strategie vytváření napětí a vytváření strachu v domácích zemích, a pro vytváření podpory pro válku v zahraničí. 

Foto: Gladio 2.0: Francouzské bezpečnostní agentury sledovaly střelce v Charlie Hebdo téměř 10 let, a jednoho dokonce věznily, věděly, že je v kontaktu s Al Kajdou, cestovaly s ním ve vlaku, věděly, že se vrátil do Evropy, Jakoby náhodou, po 6 měsíců, které střelci potřebovali k naplánování a provedení, akce, je "přestaly" bezpečnostní agentury monitorovat. 



Současná uprchlická krize je využívána s přesně stejným cílem. Ve skutečnosti, zatímco západní média řídí falešnou debatu, a zatímco západní politické figury buď bezpodmínečně přijímají nebo bezpodmínečně odmítají uprchlíky, za vším stojí na obou stranách jediná myšlenka, a to, že za vše může nestabilita na Středním východě a odpovědí na ni je více bombardování.

Debaty o zvýšené přímé vojenské intervenci v Sýrii jsou nyní vedeny nikoliv pod heslem „podpory bojovníků za svobodu“, „boje proti ISIS“ či „zastavení zbraní hromadného ničení“, ale místo toho jsou o tom, jak vojenská intervence může pomoci vyřešit „uprchlickou krizi“.

Hlavní story, kterou západní média denně omílají, vynechává jak roli Západu při devastaci oblasti Středního východu, tak uznání faktu, že „uprchlická krize“ se rodí primárně uvnitř hranic NATO, a nikoli za nimi. Uprchlíci jsou pěšáci, záměrně vyslaní na hrací desku, aby vyvolali předvídanou reakci svých beznadějně nevědomých oponentů – veřejnosti. Sociální inženýři hrají vysokou hru -trojrozměrné šachy, a západní veřejnost jim dětinsky požírá hrací figurky...

Vezměme v úvahu onu nešťastnou realitu, že ať už si západ vymyslí jakékoli ospravedlnění „uprchlické krize“, bude muset být opět konfrontován ze Sýrií a jejím spojenci, a západní veřejnost bude proti konspiraci, jejímž komplicem byla nevědomky učiněna, opět beznadějně bezbranná.


Sociální inženýrství znamená nevyhnutelný úpadek impéria

Uprchlická krize byla nevyhnutelná, bez ohledu na načasování a velikost každého jednotlivého přílivu uprchlíků, který mohl být kdy vytvořen či manipulován Západem. Ničení planety za účelem získání nadvlády, plenění států a kořistění světového bohatství nevyhnutelně vede k nekonečným proudům obětí, které jdou za svým uloupeným bohatstvím do brlohů zlodějů. S tím, jak se impérium rozšiřuje, rozšiřuje se i seznam obětí, a jejich počet přesáhne množství, které je impérium schopno plně asimilovat, čímž oběti nevyhnutelně přehoupnouí rovnováhu v neprospěch impéria.

Takový byl osud Římského impéria, během jehož úpadku byly jeho instituce zaplavovány dobytými národy rychleji, než je mohla Římská říše asimilovat.

Pokud jde o Západ, ten dal přednost konfrontaci před kooperací. Uzavřel ekonomické styky s Ruskem, odcizil se Číně, a vede nepřetržitou válku na Středním východě a ve Střední Asii. Dále pokračuje ve své nyní již veřejnosti odhalené kampani „rozděl a panuj“ po celé jihovýchodní Asii, a ještě ji zvětšil o terorismus a politické rozvracení států, přičemž nedbá jakýchkoli hodnot, které ho vytvořily a které z něj učinily respektovanou západní moc.

Jak mnoho ze současné uprchlické krize je sociálním inženýrstvím, a jak mnoho je nevyhnutelným úpadkem impéria, je těžko říci – ale fakt, že sociální inženýři se dají svést k využití velkého počtu uprchlíků vytvořených jejich vlastní politikou, naznačuje, že jejich trik sám o sobě je indikátorem obrovského a nezvratného geopolitického úpadku.



8 komentářů:

  1. Jeden fakt a jeden drb...Rusové u Damašku staví tábory pro uprchlíky...Drb..Němečtí piloti mají po práci tajný kšeft,že nakládají uprchlíky a vozí je zpět do Syrie..

    OdpovědětVymazat
  2. Neuznávám vládu USA, protože je to teroristická organizace a podporuje jej. STOP USA.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. USA na to dojedou, protože chtějí vytěsnit globálního prediktora z jejich sféry vlivu. Ale neustále zapomínají, že nemají jeho potřebné znalosti, informace a dovednosti. Tím se globální prediktor chrání a brání proti takovým elitářským nýmandům, jaké vláda USA představuje.

      Vymazat
    2. Není to dílo přímo vlády USA. Ta je nyní již delší dobu mimo hru, či lépe řečeno, je ve vleku událostí, které jí samotné již nevyhovují. Jsou tu jiné síly v pozadí.

      Vymazat
    3. Vždyť nikde neříkám, že je to dílo US vlády. US vláda jen nechce akceptovat rozhodnutí globálního prediktora, který je dostal tam, kde jsou dnes, a nechtějí o to přijít - nechtějí být sraženi s "nebes". Všichni budou chudnout a propadat se v životní úrovni. Tak se GP rozhodl, a tak se i bude dít nezávisle na tom, co chtějí nebo nechtějí jakékoli elity. Procesu vyrovnávání se musí podle GP podrobit každý ať pán či kmán !

      Vymazat
    4. Putin a SBD něco už naznačili. Ale zatím jen opravdu naznačili. Tak uvidíme, co se z toho vyklube.

      Vymazat
    5. Není to můj příspěvek, ale dovolil jsem si ho okopírovat a vám ho zveřejnit.
      Gazdovský alebo sedliacky rozum je taký, že jednoduchá vec sa rieši jednoducho a správne.
      Príklad:
      a) Sedliacky rozum: na košiar sa hrnie svorka vlkov, beriem guľovnicu a čuvače a idem ovce brániť
      b) Moderný rozum EÚ: Nechám vlkov pol roka v košiari vyčíňať, ustanovím komisiu na obranu košiara, zvolám pár zasadnutí, dám vypracovať stratégiu na ochranu všetkých okolitých košiarov. Nakoniec prijmem kvóty na rozdelenie vlkov do všetkých okolitých košiarov. To na tu Únií sedí ako rit na šerbel. :-)))

      Vymazat
  3. uprchlická "krize" je predovšetkým riešenim nepriaznivej demografie EU a bola planovana už velmi davno...potrebuju sviežich a lojálnych otrokov...

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.