24. října 2015

10 nejvýraznějších citátů Putina z Valdajského fóra

10 nejvýraznějších citátů Putina z Valdajského fóra
Převzato: http://leva-net.webnode.cz/news/a10-nejvyraznejsich-citatu-putina-z-valdajskeho-fora/
24.10.2015 00:18
TauRus |


Celý projev (rusky)
https://www.youtube.com/watch?v=-W923PAexwU




O informační válce:

Globální informační prostor je dnes otřásán válkami. Agresivně se vnucuje jediný správný názor a traktováni události, překrucují se a zamlčují určitá fakta. Všichni jsme si zvykli na nálepkování a vytváření obrazu nepřítele. Vlady zemí, které zdá se, vždy apelovaly na hodnoty svobody slova, na volné šíření informace, jak jsme často slyšeli dříve, dnes se snaží bránit šíření objektivní informace. A jakýkoli jiný názor, rozdílný s jejích, prohlašují za nepřátelskou propagandu, se kterou je třeba bojovat, přičemž vyloženě nedemokratickými metody.


О migrační krizi:

Dnes, desítky tisíc migrantů se snaží integrovat do jiné společnosti. Přičemž nemají vzdělání, neumí řeč, neznají tradice, kulturu zemí, do kterých se stěhují. A původní obyvatelé podrážděně mluví o cizí naplavě, o zhoršení kriminální situace, o penězích, které se utrácí za utečence z rozpočtů postižených zemí. Samozřejmě, existuje hodně lidí, kteří soucítí s utečenci, chtějí jím pomoct. Otázka není o tom, jak jím pomoct. Otázka je o tom, jak to udělat, aniž by nebyly omezeny zájmy původních obyvatel těch zemí, do kterých se utečenci přesídlují.
Ale takový šokující, masový, neřízený střet různých životních kultur může přivést, dokonce už vede, k růstu nacionalismu a nesnášenlivosti, vzniku nepřetržitého konfliktu ve společnosti.


О podpoře terorismu:
Během posledních let se situace zhoršovala, počet bojovníků se zvětšoval, a zbraně, které se předávaly “umírněné opozici”, se ocitaly v rukou teroristů. Na jejích stranu přecházeli celými bandami za doprovodu “hudby a orchestru”. Problém není v nedostatku vojenského potenciálu, USA ho mají největší. Ale vždy je těžké hrát dvojí hru: s jedeními teroristy bojovat, a jiné používat, jako “beranidlo pro svržení nepohodlných režimů”.


O “umírněných” teroristech:
Není třeba hrát si se slovíčky a dělit teroristy na “umírněné” a neumírněné”. Chtělo by to pochopit, v čem je rozdíl. Asi, dle názorů některých specialistů, umírnění bandité v umírněném množství a jemným způsobem odřezávají lidem hlavy. V jádru, dnes vidíme opravdové klubko teroristických organizací. Ano, občas bojovníci “Islámského státu”, “Džabhat al-Nusry” a jiné různého druhu následníci a odštěpky Al-Kaidy dokonce bojují mezi sebou. Ale oni bojují za peníze, za přerozdělení peněz, za území, které je živí – za toto bojují, a ne kvůli ideologickým důvodům. Ale podstatu a metody mají stejné – teror, vraždy, přetvoření lidí ve vystrašenou, a poslušnou masu.


О sankčních válkách:

Realita dnešní globální ekonomiky – jsou obchodní a sankční války. Přičemž sankce se zneužívají, jako nástroj nečestné konkurence, který má za cíl vytlačit nebo úplně vyhodit z trhu soupeře. Jako příklad uvedu skutečnou epidemii pokut, mimo jiné i evropských společnosti ze strany Spojených států. Používají se vymyšlené záminky: tvrdě se postihují ti, kdo si dovolil porušit jednostranné americké sankce. Dovolím si položit otázku: “Chovají se tak ke spojencům?” Ne, tak se chovají k vazalům, kteří si dovolili chovat samostatně. A trestají je za špatné chování.


O zkouškách PRO:

Nedávno proběhly zkoušky PRO USA v Evropě. Znamená to, že když jsme oponovali naším americkým kolegům, měli jsme pravdu. Nejen nás, ale i celý svět se snažili zmást, a jestli říct jednoduše – klamali. Problém není v hypotetické íránské hrozbě, která nikdy nebyla. Problém je v pokusech narušit rovnováhu, změnit jí ve svůj prospěch takovým způsobem, aby nejen dominovat, ale mít možnost diktovat svoji vůli všem – i svým geopolitickým soupeřům, i svým spojencům. To je velmi nebezpečný scénář rozvoje pro všechny, dle mého názoru, i pro Spojené státy.


О činnosti Západu na Blízkém východě:

Mezinárodní společnost by se měla zamyslet: nebylo by na čase začít koordinovat svoje úsilí v zónách konfliktů s těmi lidmi, kteří tam žijí… Posledním, kdo se dozvídal o tom, co se děje, byli právě lidé, kteří žijí na Blízkém východě.


О operací Ruska v Sýrii:

Na základě žádosti oficiální vlády Sýrie o podpoře, přijali jsme rozhodnutí o začátku vojenské operace v této zemí. Ještě jednou zdůrazním – operace je naprosto legitimní. Jejím jediným cílem je pomoct k nastolení míru.


О uregulování konfliktu na Blízkém východě:

Co, dle našeho názoru, se musí udělat, aby podpořit dlouhodobé uregulování v regionu, jeho sociální, ekonomickou a politickou obnovu. Zabezpečit, a především osvobodit území Sýrie a Iráku od teroristů a nedovolit jím přemístit svoji aktivitu do jiných regionů. Pro tento účel je třeba spojit veškeré síly, regulérní armády Iráku a Sýrie, oddíly kurdské domobrany, různé opoziční skupiny, které jsou připravené vnést svůj reálný vklad v porážku teroristů. Zkoordinovat činnost regionálních a okolních zemí, bojujících s terorismem…


О politickém procesu v Sýrii:

Je zřejmé, že samotné vítězství nad teroristy nevyřeší všechny problémy. Ale vytvoří podmínky pro hlavní – pro začátek politického procesu za účastí všech zdravých, patrioticky naladěných sil syrské společnosti. Právě Syřané musí rozhodnout o svém osudu při výhradně korektní, uctivé pomoci mezinárodní společnosti, a ne pod tlakem zvenčí, cestou ultimatu, vydírání a hrozeb.



Více zde: http://leva-net.webnode.cz/news/a10-nejvyraznejsich-citatu-putina-z-valdajskeho-fora/

4 komentáře:

  1. Uvidíme jak to zkousne ta naše cenzura. Pokud to bude stát vůbec za to, zmínit to :D
    Tento pán je jediná šance...

    OdpovědětVymazat
  2. Nie je to zasa až tak dlho, čo by som sa každému vysmial, keby mi prorokoval, že raz budem fandiť Rusku. Vraj sa nemá nikdy hovoriť "nikdy". Na druhej strane mi to dáva nádej, že sa snáď aj to 25-ročné vyštrngané "zamatové dobro" v niečo lepšie obráti a je mi v podstate jedno, kto k tomu prispeje. Či dnes ideovo nevzhľadné Rusko, či módne a odrazu zmúdlerlé (neverím na zázraky) USA. Hlavne, aby sa to k lepšiemu obrátilo. A to čím skôr prajem nie len sebe. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. ...Šanca, cesta, smer, vízia ... začiatok,. Bojím sa, pretože mamon už tak pustil korene, že ak chce, tak aj sneh je čierny a uhlie biele. Doteraz ten, kto im bol hrozbou, už nie je. Tento pán je iný level, ale oni majú čas a my ťažko.
    apropo. To čo im urobil s Krymom je dnes nedocenené, ale raz tam bude za to svätý, tak ako je dnes u nás Mikuláš. Taký Barák s Oknama sa ťažko zapíše do histórie ľudstva v dobrom, ako Voloďa.

    OdpovědětVymazat
  4. To říkají Světelné síly taky. Jediný politik, na kterém se dá stavět...

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.