27. října 2015

Captagon®: tajná zbraň ISIS

Informace navazující na včerejší článek o výbuchu autobusu ve Francii. http://orgo-net.blogspot.cz/2015/10/teroristicky-utok-na-francouzsky.html
 =Orgonet=

Captagon®: tajná zbraň ISIS
Překlad: Orgonet (odkazy na články v angličtině.)







Z Kobani v Sýrii (2014) přišly zprávy, že u mrtvých rebelů ISIS byly nalezeny pilulky.

Ekram Ahmet, Kurd, který se svou rodinou prchl z Kobani, řekl pro článek Mirroru: „Jsou špinaví, s divokými vousy a dlouhými černými nehty. Mají u sebe spousty pilulek, které stále berou. Zdá se, že právě ty je činí stále šílenějšími. Jsou nervózní a rozčilení, a zoufale touží mstít se všem, i dětem, i za tu nejmenší věc.“

Kurdové se domnívají, že tyto pilulky jsou amfetaminy, a mohli by nám toho říci ještě více, proč členové ISIS jsou tak maniakální a bojují se sebevražedným odhodláním.

International Bussines Times informuje, jak analýza hlasu ukazuje, že zabiják ISIS Jihadi Johns má zvláštní vzorec hlasu, který může naznačovat, že byl „sjetý“ amfetaminy, když stínal zajatce Davida Hainese.

Je nanejvýš pravděpodobné, že tyto amfetaminy se prodávají pod značkou léku Captagon.

V lednu tohoto roku Reuters informoval, jak se Sýrie stála velkým konzumentem a vývozcem amfetaminů, z nichž je nejpopulárnější Captagon.

Podle Reuters Captagon „generuje v Sýrii stamilióny dolarů ročních příjmů, čímž potenciálně financuje zbraně, zatímco droga sama pomáhá bojovníkům vydržet v dlouhých vyčerpávajících bojích.



V roce 2013 libanonská vláda zadržela v blízkosti hranice Libanonu a Sýrie 12,3 miliónu pilulek Captagonu, a turecká policie zachytila 7 miliónů pilulek na cestě ze Sýrie do Saudské Arábie.

Dubajské úřady informovaly, že v prosinci minulého roku zabavily 4,6 miliónu pilulek Captagonu.

Captagon je obchodní značka pro lék Fenethylline, vynalezený v roce 1961 společností Degussa AG pro léčbu „hyperkinetických dětí“, neboli dětí s diagnózou ADHD. Ve většině zemí světa je dnes tento lék zakázán.

Fenethylline je v těle metabolizován na složky amfetamin a theofylin. Theofylin je chemkálie ze třídy xantinů, do níž patří i kofein.

Smarter Nootropics (web o látkách posilujících činnost mozku) uvádí, že „Captagon se v těle mění na d-amfetamin a theofylin; tyto dvě nové složky jsou absorbovány krevním řečištěm, a mohou tak překročit krevní mozkovou bariéru a stát se centrálně aktivními.

Avšak studie, kterou v roce 2005 provedl Alabdalla MA pro časopis Forensic Science International, prozkoumala 124 dávek zadrženého Captagonu, a zjistila, že neobsahoval vůbec žádný fenethylin.

Tyto tablety pašovaného Captagonu však obsahovaly amfetamin, metamfetamin, efedrin, metronidazol, kofein, teofylin, chlofenamin, prokain, trimetroprim, chlorokvin a chinin. Čili, jde o lékový koktejl obsahující kromě stimulantů i antihistaminikum, anestetikum, antibiotikum, antimalarikum, antiamoebikum, atd. (viz tabulka), zcela jiného obsahu než jeho původní verze s obchodní značkou Captagon. (Pozn. Orgonet: lék na míru potřebám teroristů.)




Další zprávy uvádějí, že syrské povstalecké skupiny berou daleko více druhů dalších silných drog, známých jako Baltcon, Afoun, Zolm, Opium, heroin, kokain a hašiš.

Jak píše Frank Limb v CounterPunch: „Zdrogovaní džihádisté se zjevně cítí nepřemožitelní a nepřátelští, a nebojí se smrti. Mnozí z nich jsou opravdu divocí a nebojácní bojovníci ve dne, jak informují mnohé mediální zdroje. Ale jak padne noc, když droga vyprchá, bojovníci jsou vyčerpáni a někdy usnou na místě, z něhož bojovali.“



 Zázračná pilulka džihádistů  
23. 5. 2015
Překlad: Orgonet 
Prý se stal nejlepším spojencem bojovníků ISIS. Captagon, lék na bázi amfetaminů, pomáhá zapomenout na bolest a strach. Bojovníci Islámského státu, stejně jako obyvatelé států Zálivů, prý jsou dnes závislí na této malé bílé pilulce. Ale to není všechno. Členové al-Nusry a Syrské svobodné armády ji polykají, aby si dodali odvahu.

Captagon je skutečný magický elixír pro bojovníky, kteří v něm vidí prostředek, jak vydržet boje. „Nakopne tě to, bojuješ bez únavy, jdeš přímo vpřed, neznáš strach. Bojovníci ho užívají, aby neusnuli, aby měli kontrolu nad svými nervy a aby zvýšili svou sexuální výkonnost.“ To sdělil jeden z překupníků zprávám Arte. Ještě pozoruhodnější je, že po Captagonu necítíte bolest. Jeden důstojník z protinarkotické brigády v Homsu popisuje chování vězňů pod vlivem drogy: „Mohli jste je bít, a necítili bolest. Většina z nich se chechtala, když dostávali rány.“ řekl pro Reuters. Podle Khaleda, závislého mladíka, jdou účinky ještě dále: „Zapomeneš na lidi, máš halucinace, všechno je lepší, máš spoustu nápadů, lépe uvažuješ. Je to jako kdyby lidé neexistovali.“ sděluje pro National.

Velmi lukrativní byznys

Captagon nebyl vždy drogou. Byl vytvořen v roce 1963 jako lék proti poruchám soustředění, proti depresi a narkolepsii. V roce 1986 byl lék dán na seznam psychotropních látek Světové zdravotnické organizace. Od té doby je ve většině zemí zakázán, včetně Francie.
Dnes se stal Captagon prostředkem k financování války. Sýrie se stala význačným místem obchodu s Captagonem, podle informací v Observateur. V roce 2014 bylo údajně prodáno více než 50 miliónů tablet. Jeho pašování je velmi lukrativní byznys. Specialista na džihádistická hnutí Radwan Mordada na svém webu vysvětluje: „Bojovníci v Sýrii ho část zkonzumují, ale vyvážejí ho také do ciziny, zejména do států Zálivu. Zisky jim umožňují financovat nákup zbraní a vojenské operace“. Obchodování je o to výnosnější, že na výrobu 200 000 tablet Captagonu stačí pouhých „několik tisíc dolarů“, ale toto množství vynese 1,2 miliónu dolarů, jakmile se dostane ke spotřebiteli“, zdůrazňuje Radwan Mortada.

34 komentářů:

  1. Hašiš jako silná droga? To nemyslí vážně. :))) To je jako, když na Slovensku zveřejnili článek o zabavení několik kila marihuany a pro představu jako příklad uvedli, že z tolika množství marihuany lze vyrobit několik tisíc tablet LSD.lol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty lol, si na scestí, prestaň sa posmievať... Alebo vieš o hašiši všetko ?.

      Vymazat
    2. Ja se docela pysnim tim, ze o tom zasranym fetu nemam ani paru :-). se mas cim chlubit

      Vymazat
    3. Vtipné :-) hašiš a LSD nazývat zasraným fetem je stejně vtipné, jako nazývat hašiš silnou drogou. Ač se tady nehodlám zastávat drog, určitě je dobré o tom něco vědět než o tom začnete kecat.
      Z neznalosti vychází celá protidrogová politika, která je mimochodem zcela nefunkční.

      Vymazat
    4. o hašiši všetko ?
      To nie, ale isto viem že LSD sa z hašu nevyrába, to je úplná hlúposť.

      Vymazat
    5. ale lidi.... fet a marihuana ?? 2 naprosto rozdilne veci... i zasranej chlast bych zaradil mezi tvrde drogy a fet... lidi jsou po alkoholu stejný trosky jako po fetu.. a proč je marihuana neco jineho ?? uz jen podle chovani po pouziti a celkovem dopadu na cloveka... ale vetsina z vas videla jointa jen v televizi kde vam rikali ze se po tom lidi zabijej, skacou z mostu atd... chapu... mimochodem hašiš je marihuana, jen minimálně upravená (dejme tomu přeceděná)

      Vymazat
    6. Hašiš se vyrábí z konopí, je sice silnější než samotná tráva, ale určitě bych to nezařazoval mezi fet nebo tvrdé drogy, možná tak mezi omamné/psychotropní látky.

      Vymazat
    7. Hašiš se vyrábí z marihuany. Určitě bych jej nezařadil mezi tvrdé drogy, natož abych nevěděl o co jde a nazval to fet, :D Možná omamnou/psychotropní látkou, ale to jsou i některé byliny.. Přijde mi vtipné komentovat něco o čem vím prd. S takovou můžeme nazvat Pšenici fetem protože obsahuje až 200x více lepku než kdysi a lepek dělá v hlavě taky neplechu :D.

      Vymazat
    8. Se proberte kzpte si gram haše zhulte se .... A nic na tom neni je to fajn stavik THC x 3 maximalně. Ps.: zkusenost na netu ani v Tv nehledejte.. Radeji si to zkuste .... LOL na predsudky...

      Vymazat
    9. THC je prý účinný lék💊, tedy žádná tvrdá smažkovní droga, nebo ne??? Teď mě prosím omluvte, bo si musím íst šlehnouť💉nějaké konopí,když to tak dává...👌😷

      Vymazat
    10. jsou to drogy vsechno a skero jerozhodne fet...naka maruska se dneska myslim nehuli \\axto ostatni je fet,,,

      Vymazat
  2. Ktovie kolko taych lentiliek prenasaju v batohoch nasi imiganti..?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miro,
      to není vůbec špatný nápad ! Že by i za to dostávali cestou tolik všestranné povinné péče všech států a slušné kapesné ?

      dan.

      Vymazat
  3. Saúdský princ byl zadržen s dvěma tunami drog na libanonském letišti samozrejme to boli tabletky captagon ....tu je jasný dokaz kto koho podporuje


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verím, až na tie dve tuny - to bol veľký kufor...BE

      Vymazat
    2. Myslíte že letěl linkovým letadlem?

      Vymazat
    3. Saudský princ s aerolinkami nelétá, takze velky kuft to byl, celý nákladový prostor letadla



      Vymazat
    4. On si myslí, že šéf kúpeľov čo sa mu nechce prezliekať a rovno nastúpi do svojej stíhačky lieta nízkorozpočtovkov teda s tým kufrom si ma pobavavil.

      Vymazat
    5. ..tým kufrom som mierila porovnanie ku dvom tonám - tudum ?
      Poukázanie na serióznosť správy. 100 kíl. dvesto, tisíc, dvestoticích a davy šílí ... Inak článok hore je o inom ako marihuane, a hašišu. Je o princovi saúdskom v bielom háve, s rohami na čele.

      Vymazat
    6. Pro mdnamur28. října 2015 15:29
      Aby bylo jasno , saudský princ má na létání létající koberec a pro nás pohádky Ticíce a jedné noci.

      Vymazat
  4. Nic nového pod sluncem. Přečtěte si recenzi knihy Alamut a pak i celou knihu.
    http://www.seniortip.cz/?module=article&id_article=914

    OdpovědětVymazat
  5. Drogy na posilování odhodlání anebo také "léky šílenství", to není nic nového. Us army a vše, co je pod palcem us army, má takové praktiky obešlápnuté už z dob Vietnamské války a Korejské války. Nevím už kde, ale kdesi se o tom psalo, kterak cpali americkým vojákům plné igelitové pytlíky bílých pilulek.Jak kdo chtěl. Na uklidnění, antidepresiva, kokain , jak kdo žádal. Také díky tomu ta krvavá válka vydržela tak dlouho. A bylo tolik odhodlaných, statečných a pak mrtvých. A následně po návratu válečných hrdinů a invalidů začala zaplavovat celou Ameriku vlna tvrdě závislých vysloužilců, kteří s sebou stahovali další mladé američany Viz Květinové děti. Hippies, People's Peace apod. úlety. A v případě ISIS se praktiky mohly po 45 letech jen vylepšit. Neb se osvědčily.

    dan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. satanovi otroci musejí být pod jeho vlivem, poněvadž by jich jinak více než žádoucno odpadlo nebo přímo zběhlo. A drogy tomu jednoznačně zabrání. Všem satanovým pacholkům neb užitečným idiotům je tak garantována sladká odměna - předčasná a pomalá smrt.

      Vymazat
    2. to se přeci ví, že už za císaře klacka se na frontách fasoval rum nebo pálenka, aby se vojáci lehce vožrali, a otupěli strach z bolesti a smrti.

      Vymazat
  6. Populační hodiny
    http://www.census.gov/popclock/

    OdpovědětVymazat
  7. tento pád Evropy do druhohor srovná snad LUCY se svým kouzelným křeslem..

    OdpovědětVymazat
  8. http://protiproud.parlamentnilisty.cz/politika/2031-vznik-ceskoslovenska-trochu-jinak-masaryk-benes-a-dalsi-jako-stiny-prvni-republiky-obnova-statnosti-z-cizich-rukou-cas-boje-za-nasi-narodni-existenci-je-opet-tady-osvedcime-se-jako-nasi-predkove.htm

    OdpovědětVymazat
  9. Vybbavily se mi illuminaty karty...teď ještě velké nepokoje a invaze marťanu


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. uměle předčasně vyvolaná apokalypsa aby se budoucnost odklonila na negativní časovou linii ve prospěch temnářů. Zdá se že klíčové kauzální uzly se temnářům podařilo buď prolomit nebo dokonce upravit. Vesmířané nás opakovaně varují abychom si s "těmito věcmi"" přestali hrát" že si koledujeme o skutečnou celoplanetární katastrofu - definitíva kapíto ? už žádný věk šestého či sedmého slunce !!!

      Vymazat
  10. Takhle to nebylo s hnutí hippies na jejich zrod měli vliv beatnici .Hippies byla jediná generace mladých chytrých lidí které došlo jak funguje sféra vlivu a moci ve většině světa a kdo jí ovládá snažily se od ní odosobnit v podstatě se tomu postavit . Šířili mír a bojovali proti válce a rasizmu prostě skoro proti všemu co kur...lo tehdejší dobu . Nebyli to válkou zmrzačený feťáci co měli zmagořený hlavy takovéto individua hippies záměrně infiltrovala tehdejší vláda aby je zničila a mediálně pošpinila . Většinou to byly mladí velmi chytří lidé co jsi rozšiřovali vědomí pomocí lsd a snažili se ukázat celému světu co zde vládne za korupční špínu která si pomocí války,strachu,okultismu,satanismu a materializmu podmaňuje všude a všechno . Bohužel byli zameteni pod koberec proto blízký východ vypadá tak jak dnes vypadá . Chcete se dozvědět co bylo doopravdy hippies ? čtěte knihy od jejich géniů :Terence mckenna, Timothy leary, Aldous huxley atd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. anonymní 10:29
      Já diskusí momentálně neřeším, co mladí jako hppiies přinesli pozitivního, ale co z nich dělalo ony mírumilovné lidi. Naznačuji, že vlna závislých na různých psychotroních látkách měla přímou souvislost s navracením se vojáků do svých domovů. Vraceli se po půlročním odsloužení ve válce. A "úžasné pilulky na pohodu a věčný mír v duši "dávali ochutnat těm, co neochutnali. Spojitost mezi Vietnamskou válkou a vlna závislých američanů je očitá, stačí náhled do hloubky událostí, známých i nám.Nakonec, Beatles se na té vlně od cca 1965 svezly též. Ne, že by měli na tom vliv .

      dan.

      Vymazat
    2. a podobně to bude s islámem v Evropě na to nám žádné drogy předepisovat nebudou jediný předpis bude aláh nebo mačeta

      Vymazat
  11. To to video nám ne ako ušlo od David Icke silné kafé

    https://youtu.be/lRjMo84_p5E

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.