30. listopadu 2015

Dokonalá kontrola na každém kroku: Schovat se v davu? Dnes už dost těžko.

Od čtenáře: hustá informace.

DOKONALA KONTROLA NA KAŽDÉM KROKU: Schovat se v davu? Dnes už dost těžko.

Jestli si myslíte, že v dnešní době existuje něco jako ,,schovat se v davu", potom jste pořádně naivní. S dnešními technologiemi vás poznají všude. Tak to je fotečka...

Tento obrázek byl pořízen s 2100 MP. Tyto kamery se neprodávají veřejnosti (z pochopitelných důvodů) a montují se do těch černých koulí všude po městech. Fotografie, kterou uvidíte, je udělaná fotoaparátem 70.000 x 30.000 pixelů (2100 MP) během pozorování manifestace v Kanadském Vancouveru. Klikněte si na zvětšení a uvidíte tváře s neobyčejnou ostrostí a podrobnosti. Byly tam tisíce lidí a přesto můžete rozpoznat a vyhledat libovolný obličej. A nyní si představte, že tyto prostředky jsou dostupné policii a armádě! Tak se pěkně upravte a stále s úsměvem, ať se foto vydaří, nebo se pěkně schovávejte, ať vás není vidět.

Celkový snímek (ilustrace).


Odkaz na snímek v plné velikosti, který je možno zvětšit na úroveň tváří:
http://www.gigapixel.com/image/gigapan-canucks-g7.html


Upřesnění Orgonet:

Jak tak čtu popisek u té fotky, tak to musím upřesnit: To není manifestace, ani jediný záběr v jediném časovém okamžiku, ale gigasnímek složený z 216 fotek braných v průběhu 15 minut. Je to fanouškovská zóna hokejového týmu Vancouver Canucks https://cs.wikipedia.org/wiki/Vancouver_Canucks čekající na zápas Stanley Cupu 15. června 2011. Je to "legrácka" pro fanoušky, že se tam mohou najít v davu a vyvěsit se na facebook ... nicméně, vyfotí to cokoliv, a nejen pro zábavu...

Fakt hustý. Je mi jasné, že takhle nám vidí do tváře i ona "monitorovaci" geoinženýrská letadla (zkuste na ně někdy zamávat, třeba vám i zamávají zpátky, jak se mi to jedou stalo...)

15 komentářů:

  1. takze, prosim, zakryt uhry, a hlavne lidi, hlavne se nevrtat v nose!!!! pristihli by vas pri tom, a to by byl pruser!!;-))))
    mirca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...chteli jste říct, abychom se přestali chovat lidsky ...když jdu ven do ulic přeci "když je mi tŕeba upšouknout, tak si ne.. a rafději se nechám roztrhnout?"

      Vymazat
    2. říká se po lidech jedna stará pravda : lepší jeden prd, než 10 doktorů.

      Vymazat
  2. Ale PRD,ověřeno osobně,pokud máte PŘÍTOMNOST zmáknutou,tak jste vibračně neviditelní..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy asi máte také císařovy nové šaty , jak tady čtu.

      Vymazat
    2. Poznám dvoch takých, jedného na fotke nevidieť, druhého ani sprievodca nezbadá vo vlaku keď ide na čierno. Ale ako sa to robí mi nepovedali, takže ako to zmáknout ?

      Vymazat
    3. To vše dělá velký bratr jenom pro dobro lidí.

      Vymazat
  3. Já chci tu kameru .... seženu to někde ? jistě to pujde sehnat ... 21 000mpx je luxus ...mám jen 8-12MPX Jinak jasně je doba že o vás vědí vše ...propojí si účty telefony karty bydliště .. plus organizace kde jste evidován ruzné slevové karty udělají si pěkný profil o člověku....

    OdpovědětVymazat
  4. Zajímavé, mají všude všudypřítomnou dokonalou kamerovou kontrolu, a přesto se v Praze krade o stošest. Kamera nekamera, zloději se činí a nikdo s tím nic nedělá.

    Před týdnem jsem byla v Tescu nakoupit na Andělu. Tam jsou také na každém kroku všude kamery, před Tescem i v Tescu. Nakupovala jsem v oddělení zeleniny a všimla jsem si, že tam stojí cikánka a pojídá (krade) jeden banán za druhým. Podivila jsem se tomu, že s tím ostraha nic nedělá. U pokladny jsem zjistila, že mi někdo z háčku vozíku ukradl celou nákupní tašku s veškerými penězi i doklady včetně občanky (já vím, moje vlastní blbost). Běžela jsem za ostrahou a zděšeně jim sdělila, že jsem byla patrně okradena v sekci zeleniny a že tam byla cikánka, která se krmila banány. Řekli mi, že o ní ví, že ji po celou dobu sledují a ukázali mi dotyčnou cikánku na monitoru. Potvrdila jsem jim, že je to ona, a divila jsem se, proč s tím nic nedělají. Až dosud jsem se domnívala, že hlídají i bezpečnost slušných občanů, aby nebyli okradeni. Ale není tomu tak. Oni mi řekli, že hlídají hlavně drahé zboží, jako je třeba alkohol, ale ochraně občanů se vůbec nevěnují, to je vůbec nezajímá. Tak vážení přátelé, dávejte si teď v předvánočním čase sami velký pozor na své věci, všudypřítomné slídící kamery vás neochrání. Od toho tu nejsou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je hrozný,to tam ale na tom monitoru museli mít i Vás ,jak Vám někdo tu tašku krade!?!
      jituš

      Vymazat
    2. A proč by se v Praze nekradlo?Vždyt to už jsou jenom poslední zbytky.Loupežníci kradou přímo z parlamentu či senátu.A ryba smrdí od hlavy.

      Vymazat
  5. Jak napsal Jaroslav Hašek v Osudech dobrého vojáka Švejka za světové války: "Voják se má držet v hrůze, musí se třást před svým představeným, bát se ho. Důstojníci musí držet mužstvo na deset kroků od těla a nedovolit mu, aby přemýšlelo samostatně nebo dokonce vůbec myslilo, v tom že je tragický omyl posledních let".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A taky tam řešili rum, kontušovku, čerta, jeřabinku, ořechovku, višňovku a vanilkovou :-)

      Vymazat
  6. tak nevím dívaly jste se na tu fotku pořádně? je skládaná nesedí tam hlavy na tělo takže nevím co si o tom myslet

    OdpovědětVymazat
  7. Čaute je jasne že technologie co známé a použivame každý den je o 10-20let pozadu od té která je použivana pro naší kontrolu.. Ale ne u nás!! A to jsem si jistej jelikož pouliční CCTV a nejen tu montuji ;) Takže narode buď v klidu :D teda jen co se tohoto typu monitorování týče... v našich pomerech by jse měli zahodit telefony a všechny tydle hračky.. příspěvek píšu na Mobilu že kterého na mě čuči kamera, poslouchá mikrofon a klávesnice ukládá vše co píš. Toho se bojte... ještě než bude příspěvek vůbec schválen co schválen neež ho odešlu bude už dávno ukladan a posuzován..

    Ps.: sem tam klikněte co vše povolíte apce při instalaci ;)

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.