9. prosince 2015

Jak velká je skutečná hrozba terorismu?

Je dobré si občas uvědomit, že mediálně vnucované strachy jsou naprosto iracionální, ba směšné ... =Orgonet=

Jak velká je skutečná hrozba terorismu?

Zdroj: http://www.washingtonsblog.com/2015/12/just-dangerous-terrorism-really.html
Just How Dangerous Is Terrorism, Really?
Překlad Orgonet (Zkráceno.)


Je daleko větší šance, že zemřete neobvyklou smrtí, jako je zabiti divokým zvířetem, krávou, psem, parazity požírajícími mozek, batoletem, bleskem, pádem z postele, alkoholismem, otrávenou potravou, zadušením se špatně spolknutým soustem, finančním krachem, obezitou, lékařským omylem a autoerotickým samoškrcením, nežli že zemřete při útoku teroristy. 

Hrozba terorismu je vysoce přeceňována. Protiterorističtí experti, kteří často vystupují v mainstreamových zpravodajstvích, mají velkou motivaci k tomu, aby nafukovali hrozbu terorismu, protože je to pro ně výborný byznys., zvaný dokonce „teroristický průmysl“.

Totéž platí pro vládní zaměstnance. Bývalý asistent ředitele FBI Thomas Fuentes řekl letos toto:
"Když podáváte návrh na rozpočet pro policejní organizaci, výzvědnou organizaci, nebudete tam psát „Vyhráli jsme válku s terorismem a všechno je skvělé“, protože první věc, která se stane, bude, že váš rozpočet bude snížen o polovinu. Víte, Jesse Jackson napsal „Udržujte naději“, a tady je to obráceně: „Udržujte strach.“ 

Šíření strachu slouží i politickým účelům. Napříklat agenti FBI a představitelé CIA, nejvyšší ústavní a vojenský expert na právo, magazín Time, Washington Post i jiní řekli, že představitelé americké vlády „se snaží vytvářet atmosféru strachu, v níž jim americký lid přenechá větší moc“. Bývalý tajemník Vnitřní bezpečnosti Tom Ridge připustil, že je na něj vyvíjen nátlak, aby šířil poplašná varování před terorem, že to pomůže Bushovi vyhrát volby. Bývalý poradce americké Státní bezpečnosti Zbigniew Brzezinski – rovněž poradce pro zahraniční politiku presidenta Obamy. - řekl v senátu, že válka s terorem je „mytický historické povídání“.

Vláda obhajuje své geopolitické cíle – včetně získání větší moci doma a převratů v zemích bohatých na ropu – tím, že dělá obrovský humbuk kolem hrozby teroru. Vláda chce, abyste byli strachem z terorismu celí podělaní.

I když nedávno proběhla vlna teroristických útoků v Paříži, Kalifornii, Londýně i jinde (Pozn. Orgonet: … inscenovaných; to by mě zajímalo, jestli počítají do statisktik i vymyšlené "oběti"…), stupeň hrozby terorismu je stále mnohem nižší, než mnozí domnívají. Představitelé vlády a protiterorističtí experti totiž nadsazují hrozbu teroru kvůli prosazení svých vlastních zájmů. Ale, jak je ukázáno níže, riziko, že budete zabiti při teroristickém útoku, je stále mnohem nižší než být zabit z jakékoli jiné příčiny.

Daniel Benjamin, koordinátor pro antiterorismus v americkém ministerstu vnitra v letech 2009-2012 v lednu řekl (v 10:22):
„Celkový počet úmrtí z důvodu terorismu je na Západě extrémně nízký. I samotné ohrožení bylo podstatně sníženo. Podle novinových titulků se to nezdá, ale statistiky ukazují, že je tomu tak.“
Magazín Time v roce 2013 uvedl, že šance na smrt při teroristickém útoku v USA od roku 2007 do r. 2011 byla dle Richarda Barreta, koordinátora amerického týmu monitorujícího al Kajdu/Taliban, jedna ku 20 miliónům.

Americké ministerstvo vnitra oznámilo, že na celém světě bylo v roce 2011 zabito v důsledku terorismu 17 lidí. Toto číslo zahrnuje úmrtí v Afghánistánu, Iráků a dalších válečných dějištích.

Naproti tomu americká agentura sledující příčiny smrti ze zdravotních důvodů – U.S. Center for Disease Control - vydala tento přehled nejčastějších příčin smrti v USA:

1. Onemocnění srdce
2. Zhoubné nádory
3. Chronické respirační choroby
4. Cerebrovaskulární choroby
5. Nehody
6. Alzheimerova choroba
7. Diabetes mellitus
8. Chřipka a zápal plic
9. Onemocnění ledvin
10. Sebevražda
11. Sepse
12. Chronické onemocnění jater
13. Hypertenze
14. Parkinsonova nemoc
15. Zadušení pevnými a tekutými látkami



Prostým porovnáním (vydělením) údajů CDC a počtu zemřelých při terorismu zjistíte, že máte v USA:
  • 35 079x větší šanci zemřít na srdeční chorobu nežli při teroristickém útoku
  • 33 843x větší šanci zemřít na rakovinu
  • 4 315x větší šanci zemřít na cukrovku
  • 3 157x větší šanci zemřít na chřipku nebo zápal plic
  • 2 091x větší šanci zemřít na otravu krve
  • 1 064x větší šanci zemřít, když špatně spolknete jídlo a udusíte se otokem plic
A to si uvědomte, že tato čísla jsou ještě podhodnocena, protože berou v úvahu úmrtí na nemoci pouze ve Spojených státech, kdežto úmrtí v důsledku terorismu v celém světě.

Wikipedie uvádí, že obezita ročně způsobuje smrt/přispívá ke smrti 100 000 – 400 000 osob v USA. To znamená, že obezita vás může zabít 5 882x až 23 528x pravděpodobněji než terorista.

Roční počet úmrtí v USA v důsledku lékařských omylů činí až 100 000. Jeden z nejvýznamnějších světových lékařských časopisů, Lancet, v roce 2011 informoval:

„Dokument Oddělení pro zdraví a služby lidem oznámil v listopadu 2010, že každý sedmý pacient Medicare (státem sponsorovaná lékařská péče) má komplikace z důvodu lékařského omylu, které přispívají k 180 000 úmrtí za rok.“

A to jsou jenom pacienti Medicare, nikoliv celá americká veřejnost. Časopis Scientific American uvedl v roce 2009:
Lékařské omyly, kterým bylo možno předejít, a infekce jsou odpovědné v USA ročně za 200 000 úmrtí, podle šetření Hearst media corporation.
Nová studie v Journal of Patient Safety uvádí, že počet může být až 440 000 ročně. Ale použijme nejnižší číslo – a to znamená, že máte 5 882x větší šanci zemřít na lékařský omyl než na útok teroristy.

CDC také uvádí, že na excesívní užití alkoholu zemře ročně 80 000 lidí, což znamená, že máte 4 706x větší pravděpodobnost se upít k smrti než zemřít na terorismus.

Přibližně 38 329 Američanů ročně zemře na předávkování drogami. To je 1 255x více než na útok teroristů.

Dle Wikipedio bylo v roce 2011 32 376 úmrtí při automobilové nehodě, což znamená, že máte 1 904x větší pravděpodobnost zemřít v automobilu než při útoku teroristů.

Jak píše Washington Post:
V měsících následujících po 9/11 milióny Američanů odmítly létat letadlem. Velký podíl z nich se místo toho rozhodl dojet do svých cílů autem. Jízda autem je nebezpečnější než létání. A jeden učenec, Gerd Gigerenzer, vypočítal, že více lidí zemřelo v důsledku tím vzniklých automobilových nehod, než bylo lidí zabitých na palubách čtyř unesených letadel 11. září.
Přisvědčil tomu i president Obama.

Podle zprávy CDC z roku 2011 je dokonce pravděpodobnější, že vás zabijí léky na předpis, nežli automobilová nehoda. CDC uvedla, že ve většině států USA vás pravděpodobněji zabijí předepsané léky než jakékoli jiné zranění. Takže, je několikatisícinásobně větší pravděpodobnost, že vás zabije váš doktor, než Al Kajda.

Kolikrát je pravděpodobnější úmrtí na různé málo obvyklé příčiny než při teroristickém útoku?

finanční krize, chudoba 2 245x
sebevražda 2 059x
HIV, syfilis 452x
pád ze střechy 359x
používání telefonu při jízdě 353x
kontaminovaná potrava 294x
pracovní úrazy 271x
utopení 235x
podvýživa 187x
komplikace po chirurgickém zásahu 170x
akutní otrava alkoholem 129x
pád ze schodů 127x
horko, zima 118x
cyklistické nehody 59x
pád ze schodů
autoerotická asfyxiace (samoškrcení) 59x
zastřelení policií při oprávněném zásahu 55x
alergie 42x
elektrický proud 24x
pád z postele 26x
mozkoví paraziti 22x
zabití při nárazu s divokou zvěří 12x
opaření horkou vodou z kohoutku 10x

Dokonce je pravděpodobnější, že vás zabije batole než terorista.

Zabití při teroristickém útoku má stejnou pravděpodobnost jako smrt při pádu asteroidu.

Terorismus působí na naše emoce, a politikové a média nafukují jeho riziko mimo veškeré proprce. Ale jak ukazují čísla výše, terorismus je velmi nepravděpodobnou příčinou smrti. Státní výdaje na antiteroristická opatření jsou nefunkční – velká většina peněz je vyplýtvána nadarmo. Ve skutečnosti nás tato mise nahánění hrůzy činí zranitelnějšími skutečnými teroristickými útoky. A zkorumpovaná vládní politika je prokazatelně nebezpečnější než terorismus

(Zkráceno). 


Dodatek Orgonet:

Výše uvedené údaje jsou z USA, ale vzhledem k tomu, že v ČR je počet úmrtí na terorismus od počátku až dosud 0, ostatní nebezpečí, kterých se vůbec nebojíme (kouření, obezita, alkohol, z toho plynoucí choroby, dopravní nehody atd.) nás evidentně ohrožují daleko a daleko více, a přece nikdo z nich nevyšiluje jako při zmínce o terorismu (a islámu) (:-)))

Přehledné údaje o příčinách úmrtí v Česku například zde: 


Z článku: 

Jaké nemoci nás nejvíc ohrožují

Čeho se máme bát

Bojíte se, že se vám může něco stát? Máte třeba obavy, když máte letět letadlem? Je 2x pravděpodobnější, že vyhrajete první pořadí ve sportce, než že se stanete obětí letecké havárie. Když usednete do dopravního letadla, je pravděpodobnost 1: 16 000 000, že let vinou havárie nepřežijete. Ale pravděpodobnost, že někdy dostanete rakovinu, je 1:3. Pravděpodobnost, že někdy zemřete na srdečně-cévní onemocnění, je 1:2. Jistě, pravděpodobnost bude různá podle vašeho věku. A také třeba podle toho, jaký máte životní styl. Ale v každém případě je dobré ujasnit si, co vlastně představuje skutečné nebezpečí.



7 komentářů:

  1. napřed je dobré se seznámit s dobou PO. https://www.youtube.com/watch?v=QP4iMKhtq18 Posléze je mu ukradená celá ta pěstírna terorismu..Zdraví ALOIS KAJDA.

    OdpovědětVymazat
  2. Strach nařizuje, nafukuje a rozšiřuje veličenstvo kat na potlačení duchovního probuzení a duchovního vývoje povrchové populace.

    OdpovědětVymazat
  3. Zde je článek o tom, co dělat proti strachu snižujícího naše vibrace. Být odvážný a dělat to, co naše vibrace zvyšuje a o vede k duchovnímu probuzení: http://worldtruth.tv/ways-to-help-raise-your-consciousness/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moje consiousness stúpa s rokenrollom ...

      Vymazat
  4. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=977237399016725&id=166641313409675&refsrc=https%3A%2F%2Fm.facebook.com%2Fvideo.php&_rdr

    OdpovědětVymazat
  5. Člověk by si neměl o svůj život dělat tak velké starosti. Čím více si kdo připouští strach, tím více se také odvrací od Božího působení. Nebo-li "zhmotňuje" a tak si zatemňuje mysl. Nebo-li snižuje rozpínavost svých vnitřních vibrací... ať už si to člověk nazve jak chce, jedno je jisté. Člověk stižený strachem z čehokoliv nemůže projít duchovním probuzením. Nedosáhne ho. Strach neposiluje. Není z Boží podstaty.

    Terorismus je ta největší pračka na státní peníze. Nikdo nikdy nespočítá, kolik peněz se vytahalo na válku, která ve skutečnosti ani neexistuje. Ale ještě jednodušeji: Peníze na terorismus zajišťují vládnoucí elitě ten nejúžasnější komunismus všech dob ! Ani císařové se neměli tak císařsky. Každý měsíc jdou miliardy ze státních pokladen všech porobených států povinně někam, Bůh ví kam. A zkus se ptát, človíčku, kam ! Proto je přísně zakázáno popírání terorismu. Ač, před tím to byly miliardy na obnovu ozónové vrstvy a také si nikdo nedovolil pochybovat.

    dan.

    OdpovědětVymazat
  6. Jakmile člověk jako jedinec, skutečně pochopí libovolný strach, začne se ve svém vývoji posouvat dál. To je jeden ze základů bytí tady na této planetě.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.