8. února 2016

Lze prát bez pracího prostředku pomocí magnetů?

Lze prát bez pracího prostředku pomocí technologie magnetů?

Něco pro koumáky: může to fungovat?

Přišel mi mailem odkaz na firmu waterliberty, která vymýšlí, jak uchovat na světě čistou vodu. Na videu propaguje svou novou patentovanou technologii praní: místo prášku dáte do bubnu pračky dva magnety, a ty prý vyperou úplně stejně jako prášek. Ty dva magnety fungují už navždycky, už nikdy nekoupíte ani deko pracího prášku. Nebude vás svědit kůže od zbytků detergentů. Toxické detergenty nebudou unikat do přírody. Paráda. Šetří to peníze, zdraví i planetu.
Já vím, že už jsme zažili různé reklamy na zázračné praní, ale není to drahé, přijde mi to možné a nechám si to vyzkoušet od známých v USA, a dám vědět (:-))

Stručné video:

https://youtu.be/726Q35fzScI




Podrobné informace:
http://www.waterliberty.com/detergent/new_mlsvideo1a.php


21 komentářů:

  1. Toto se objevilo už před mnoha lety jako tzv. "prací karta", prodávaná formou "letadla". Byla to destička o velikosti zhruba kreditní karty, silná 4-5 mm a poměrně těžká. Dle tvrzení prodejce v ní byly speciálně orientované permanentní magnety - a mělo to způsobit malý zázrak v pračce...
    Zkoušel jsem to (naletěl jsem kamarádovi - prodejci), prací prášek to tedy rozhodně nenahradilo, ale zdálo se, že ho stačí dávat trošku míň, aby byl efekt praní stejný jako s větší dávkou prášku a bez magnetů. Měli jsme hodně tvrdou vodu a ty magnety ji fyzikálním působením pravděpodobně trochu změkčovaly...
    Jako zvýšení účinnosti praní to tedy opravdu trochu pomáhalo, zázrak to ale nebyl;-)
    Radek

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den ,
    jako škodolibý Čecháček bych to učitě nechala ozkoušet někoho v USA , to ano ,
    ale jako člověk se selským rozumem bych to do pračky nedávala .
    Nejlepší cesta k tomu jak si nechat rozmlátit buben pračky . Z logiky věci mi z toho vychází, že je to nejlepší návod k tomu jak zvýšit prodej praček .
    O peníze jde přeci až na prvním místě !!!

    OdpovědětVymazat
  3. Kdyby měli co ukázat, tak to ukážou. Číslo patentu, proces praní, schémata, tabulky... Však tam nebylo vůbec nic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na webu waterliberty (viz konec článku) to všechno je, včetně patentu.

      Vymazat
  4. Omlouvám se ,je to mimo téma ,ale budějčáci máme ještě v živé paměti demonstrace pořádané policií ČR,kde provokatéři z řad policie převlečení za neonacisty vyvolávali rasové nepokoje.Tak si představte jedná se o zásadní překročení pravomocí a zákona.
    http://nazory.aktualne.cz/komentare/policajti-jako-fake-fasisti-pokud-ano-porusili-zakon/r~64db6a76ce5111e593630025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=A&utm_term=position-1
    V Budějovicích jsou na to stovky svědků a mají to i natočené na svých vlastních kamerách.
    Nikdo mi to nevymluví,byla to zkouška na věci následující.Už tenkrát věděli,co bude v Evropě následovat a že budou nepokoje.
    Je to klasická policejní práce,nasadit provokatéry a pobrat a zaevidovat případné radikálnější odpůrce.Pak následuje represe a vyhrožování všem,včetně celé rodiny.
    Máme se na co těšit.I tady nás monitorují.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, já jsem taky svědek. Na točnu trolejbusů v ČB na Máji, kde měli policajti základnu (pojízdné stáje koní, parkoviště donucovací techniky a vanů) jsem viděl dojet pár aut plných "hustě oblečených" hochů (asi přespolních, co to tam neznali), kteří byli odtud směrováni policisty na místo události.

      Vymazat
  5. Peticeblog.kamens.us/2009/01/01/magnetic-laundry-scam/

    OdpovědětVymazat
  6. TAK TO MA VEĽMI ZAUJÍMA.......
    Keď to bude fungovať a chce sa prevonať prádlo, dá sa nakvapkať do práčky pár kvapiek nejakého prírodného éterického leja, a je "vymaľované".....
    Tiež by som sa VEĽMI RÁD zaobišiel bez tej chémie v pracom prášku.
    (Mydlové orechy neodporúčajte...)

    Marek & Marek G.

    OdpovědětVymazat
  7. Na amazonu to má dobre komentáře....myslím,že by to stalo za zkoušku...

    OdpovědětVymazat
  8. no.. jsem zvědavý, samozřejmě pokud by to fungovalo byla by to paráda

    OdpovědětVymazat
  9. Podla mňa je to rovnaká amícka blbosť, ako napr. aj všetky ich produkty na chudnutie /keby boli účinné, tak USA je krajina štíhlych ľudí a nie krajina najväčšieho množstva bachrošov /. Iba v jednom prípade to bude trochu účinné, a to, ak sa budú prať napr. monterky pracovníka, ktorý opracuváva kovové výrobky.Ten kovový prah to možno vytiahne... :-)

    OdpovědětVymazat
  10. A asi by nemělo být prádlo rozežrané jako od agresívních prášků ?

    OdpovědětVymazat
  11. Ja to koupil a uz to mam na ceste toudle dobou se to vali nekde na celni poste tak az to dorazi a vyzkousim to tak dam vedet :)

    OdpovědětVymazat
  12. Asi to pere, pracovní oblek byl již zdánlivě ušmudlán nevypratelně. Jeden silný magnet jsem do pračky dal a polovinu tekutého prostředku a tedy prokouknul.

    OdpovědětVymazat
  13. Anonymní proto, že nevím jak jinak. Magnetické kuličky růžové,či zelené s velkými otvory (netedy ty velké s hrbolky)se prodávají , ale jen v internetovém obchodu různých firem již mnoho let. Já je používám nejméně 15let velmi účinně. Jako chemik bych upřesnila, že jejich funkce spočívá v tom, že magnet vytvoří z tvrdé vody měkkou tak, že se tvrdost vysráží do tak jemných částic, že při praní nevadí. Pereme tedy v měkké vodě. Ta změkčovadla tvoří podstatnou část pracích prášků. Zcela bez mýdla to je ale nedokonalé. Já používám vždy lžíci lanolinu na jedno praní a jsem s výsledky spokojena.Pro umělá vlákny je potřebná aviváž. Elektrický náboj, který mají uměliny opačný, než je třeba se tak eliminuje. Magnety se opravdu v obchodech neprodávají, poněvadž by obchod s pracími prášky ZKOLABOVAL. P.S. Žasnu, jak může být motorem pokroku utrácení, když od přírody si i to zvíře bere jen to ,co potřebuje k životu a pak žije. My žijeme proto, abychom utráceli, není to zcestné????

    OdpovědětVymazat
  14. Robili sme experimenty a veci sa pekne oprali bez prášku (nepoužívali sme ani magnety, nič) Asi to závisí aj od pračky, ale niektoré veci fakt nepotrebujú žiadny prach. Ale predsa len je niekedy lepšie pridať niečo. Mne prášky na pranie silno smrdia všetky nejakým parfémom. To bol dôvod, prečo sme skončili s práškami na pranie. Teraz používam to mydlo na pranie, PALMA-KOKOS. To trochu postrúham a dám do pračky. V tom mydle sa mi ale nepáči zložka Tetrasodium Etidronate (Tetrasodium EDTA) preto hľadám niečo prírodné. Keď viete o niečom kvalitnom, dostupnom a bez parfémov napíšte!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejlepší na praní je lanolín ,je to přírodní produkt z ovcí ,koncentrát stačí ho dát trošku dak dlouho vydrží, jedem litr za 83 kč je na internetu ho má jedna Brněnská firma.

      Vymazat
  15. Já už léta peru jen v práškové / krystalická se skoro nerozpustí/ sodě na namáčení/ drog. TETA 300gr za 17,- kc - min. 3 pračky /, když je nějaký flek, pomydlím mýdlem / je to ta nejlepší věc na odstranění skvrn, ty prostředky propagované v reklamách mi odstranily jen finance/ Utěrky a silněji zašpiněné věci namočím do kyblíku s horkou vodou a trochou sody, pak promíchám zvonem na odpady a je už v podstatě vypráno, ale přidám to k ostatnímu prádlu a vyperu, abych nemusela máchat a ždímat. Ponožky namočím a pořádně pomydlím, trochu vymáchám a také vyperu s ostatním prádlem. Místo aviváže používám ocet, není poté cítit a prádlo je hebké. Nejsem žádná fanatická hospodyně, ale tohle mám ošetřené, protože každé svinstvo máme pokožkou do tří vteřin v těle. A i na toto používám gumové rukavice. Ale nejen o prádlo, starám se jinak i o svou pokožku, vlasy, zuby, stravu a mysl. Výsledkem je zářící zdraví, - 38 kg a viditelné omládnutí, ale to je na delší povídání. rosa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mohla byste me poradit, cím si cistíte zuby?

      Vymazat
    2. Střídám 3 věci: kokosový olej http://www.detoxy.cz/clanky/kokosovy-olej-60-ucinku-a-uziti.html , Dentii, což je tradiční japonský přípravek na čistění zubů / pražený lilek s mořskou solí / a občas ajurvédskou zubní pastu bez fluoru. Ale často si zuby vyčistím jen kartáčkem a vodou, díky mé stravě mám čistý organismus a tudíž povlak na jazyku a zubech není. rosa

      Vymazat
  16. zdravím, já jen přispěji do debaty ohledně čištění zubů... já to dělám tak, že do vlažné vody ( asi 1dcl) kapnu asi 3 kapky tea tree oleje od saloosu a to uplně bohatě stačí, vyčistí i desinfikuje. I když nepění vůbec to nevadí a co zbyde ve sklenici tím vypláchnu pusu a jeto :-)

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.