1. února 2016

Paul Craig Roberts: Západ je omezen na to, aby drancoval sám sebe

Západ je omezen na to, aby drancoval sám sebe
Zdroj: http://www.paulcraigroberts.org/2016/01/30/the-west-is-reduced-to-looting-itself-paul-craig-roberts/
The West Is Reduced To Looting Itself
January 30, 2016
Paul Craig Roberts
Překlad: Orgonet



Já, Michael Hudson, John Perkins a několik dalších jsme již informovali o mnohazdrojovém drancování lidí západními ekonomickými institucemi, zejména velkými newyorskými bankami, za pomoci Mezinárodního měnového fondu (MMF).

Země třetího světa byly a jsou rabovány tak, že jsou vlákány do plánů rozvoje, jako elektrifikace nebo nějaký podobný účel. Naivním a důvěřivým vládám je řečeno, že mohou dokázat, aby jejich země zbohatly, tím, že si vezmou zahraniční půjčky na provedení Západem předložených rozvojových plánů, a že výsledkem budou dostatečné daňové příjmy z ekonomického rozvoje, které zajistí splácení zahraniční půjčky.

K tomu však dojde velmi zřídka, pokud vůbec někdy. Stane se to, že plán způsobí, že země se zadluží se svými výdělky v zahraniční měně až na/za hranici svých možností . Když země není schopna splácet rozvojovou půjčku, věřitelé pošlou MMF, aby řekl zadlužené vládě, že MMF ochrání důvěryhodnost vlády tím, že jí půjčí peníze, aby mohla splácet peníze svým bankovním věřitelům. Avšak za podmínek, že vláda přijme nezbytná omezující opatření, aby mohla splácet Měnovému fondu. Tato opatření znamenají omezení služeb pro veřejnost a vládní sektor, snížení penzí a prodej státních zdrojů cizincům. Peníze ušetřené na sociálních dávkách a peníze získané prodejem státního majetku cizincům slouží ke splácení Mezinárodnímu měnovému fondu.

Tímto způsobem Západ historicky rabuje a raboval země Třetího světa. Pokud president země odmítá vstoupit do takové dohody, je prostě podplacen, jako například řecká vláda, aby spolupracoval na rabování země, kterou tento president údajně reprezentuje.

Když se tato metoda rabování vyčerpá, Západ skoupí zemědělskou půdu a prosadí v zemích Třetího světa politiku opuštění potravinové soběstačnosti a výroby jedné či dvou plodin kvůli výdělku za vývoz. Tato politika činí země Třetího světa závislými na dovozu potravin ze Západu. Výnosy z vývozu typicky plynou ke zkorumpovaným vládám nebo zahraničním kupcům, kteří platí málo, přičemž prodávají státu potraviny draze. Takto se potravinová soběstačnost změní v zadluženost.

Celý třetí svět je nyní vykořistěn až na hranice svých možností, a tak se Západ obrátil k rabování sama sebe. Již je vykradeno Irsko, a rabování Řecka a Portugalska je tak kruté, že donutilo řady mladých žen k prostituci. Ale to západní svědomí netrápí.

Dříve to bylo tak, že když suverénní země se dostala do větší zadluženosti, než mohla zvládnout, věřitelé museli snížit dluh na sumu, kterou země mohla splatit. V 21. století, jak píši ve své knize The Failure of Laissez Faire Capitalism, („Pád laissez-faire (volného) kapitalismu"), bylo toto tradiční pravidlo opuštěno.



Nové pravidlo je, že lidé té země, i té země, jejíž vrcholní představitelé přijali úplatky, aby zemi zadlužili v cizině, si musejí nechat radikálně snížit penze, zaměstnanecké a sociální služby, a nechat cenné domácí zdroje, jako městské vodovodní systémy, přístavy, státní loterie a chráněné státní pozemky, jako například chráněné řecké ostrovy, aby byly prodány cizincům, kteří mají plnou svobodu ke zvyšování ceny vody, upírání příjmů ze státních loterií jako v Řecku a prodeji chráněného státní dědictví Řecka developerům stavebních společností.

To, co se stalo Řecku a Portugalsku, právě probíhá ve Španělsku a Itálii. Lidé jsou bezmocní, protože jejich vlády je nezastupují. Nejenže jejich vlády přijímají úplatky, ale členové vlády mají vymyté mozky tím, že jejich země musí být v Evropské unii. Jinak že jsou pro historii odepsaní. Utlačovaní a trpící lidé sami mají též vymývány mozky stejným způsobem. Například řecká vláda zvolená proto, aby zabránila rabování Řecka, byla bezmocná, protože řečtí lidé mají vymyté mozky tím, že musejí být v Evropské unii, ať to stojí co to stojí.

Kombinace propagandy, finanční moci, hlouposti a úplatků znamená, že pro evropský lid už není naděje.

Totéž platí ve Spojených státech, Kanadě, Austrálii a Spojeném království. V USA desítky milionů amerických občanů s klidem přijaly fakt, že ze svých úspor nebudou dostávat po sedm let žádné úroky. Namísto aby vznášeli dotazy a protestovali, Američané přijali bez přemýšlení propagandu, že jejich existence závisí na úspěchu pár uměle vytvořených megabank, které jsou „příliš velké, aby zkrachovaly“. Milióny Američanů jsou přesvědčeny, že je pro ně lepší si vyčerpat své vlastní úspory, než aby padlo pár zkorumpovaných bank.

Aby byli lidé na západě udržování ve zmatku, jaké že to hrozbě vlastně skutečně čelí, říká se jím, že teroristé číhají za každým stromem, za každým pasem, pod každou postelí, a že budou zabiti, pokud by se nesvěřili předimenzovaným vládním mocenským a vymáhacím prostředkům. Dosud to funguje perfektně, jeden falešný teroristický útok za druhým slouží k tomu, aby zabránil lidem pochopit, že je to jen podvod umožňující kumulovat veškeré příjmy a bohatství v několika málo rukou.

Nejvyšší Jedno Procento není stále spokojeno se svou nadvládou nad „demokratickými lidmi“, a tak přišlo s Transatlantickým a Transpacifickým partnerstvím. Údajně jsou to „smlouvy o volném obchodě“, které prospějí všem. Ve skutečnosti jsou to pečlivé ukrývané tajné dohody, které dávají soukromému byznysu kontrolu nad zákony suverénních vlád.

Například vyšlo na světlo, že podle Transatlantického partnerství Státní zdravotní služba v UK bude moci být ovládána soukromými výbory, nastolenými pod záminkou partnerství jako překážka pro soukromé lékařské pojištění, a bude moci být žalována pro škody soukromými firmami, a dokonce donucena k zániku.

Zkorumpovaná britská vláda s washingtonským vazalem Davidem Cameronem blokuje přístup k právním dokumentům, které ukazují vliv Transatlantického partnerství na státní zdravotnictví ve Velké Británii. (http://www.globalresearch.ca/cameron-desperate-to-stop-scandal-as-secret-plans-to-sell-the-national-health-service-are-discovered/5504306 ) Pro kteréhokoli občana kterékoli západní země, který je tak hloupý a vymytý, že to nechápe: celá podstata politiky „jejich“ vlády je obrátit veškeré aspekty života lidí tak, aby sloužily soukromým zájmům.

V UK byla poštovní služba prodána za nominální cenu politicky spojeným soukromým zájmům. V USA republikáni, a možná i demokrati, zamýšlejí privatizovat Medicare a Sociální pojištění, stejně tak jako již privatizovali mnohé aspekty armády a vězeňského systému. Politické funkce slouží k získávání soukromých zisků.

Jedním z důvodů eskalace nákladů na vojenské výdaje v USA je jeho privatizace. Privatizace amerického vězeňského systému má za výsledek, že do vězení je posíláno obrovské množství nevinných lidí, kde jsou nuceni pracovat pro Apple Computer, IT služby, oděvní společnosti pracující pro americkou armádu, a další velký počet soukromých podniků. Pracující vězni jsou placeni jen 69 centů na hodinu, méně než je mzda v Číně.

Taková je dnešní Amerika. Zkorumpovaná policie. Zkorumpovaní prokurátoři. Zkorumpovaní soudci. Ale americký kapitalismus má maximální zisky z vězeňské práce. Ekonomové volného trhu velebili soukromá vězení a tvrdili, že budou účinnější. A vskutku, jsou účinná profitování na otrocké práci pro kapitalisty.

Zde je nová zpráva britského premiéra Camerona, který popírá informace o účincích Transatlantického partnerství na systém britského státního zdravotnictví.
http://www.theguardian.com/business/2016/jan/26/anger-government-blocks-ttip-legal-documents-nhs-health-service

Britský Guardian, který se často musí prostituovat, aby si udržel kousek nezávislosti, popisuje, hněv, který cítí britští lidé k tomu, že vláda udržuje v tajnosti tak zásadní otázku pro život lidí v Británii. Ale přesto Britové nadále volí politické strany, které zrazují britský lid.

Po celé Evropě zkorumpované Washingtonem řízené vlády hledají se snaží lidi zabavit, aby odvedly pozornost od svých zpronevěr, tím, že soustřeďují pozornost lidí na imigranty, jejichž přítomnost je důsledkem toho, že evropské vlády zastupují zájmy Washingtonu, a nikoliv zájmy svého vlastního lidu.

S inteligencí a vnímavostí západních lidí se stalo cosi hrozného. Už nejsou schopni chápat machinace „svých“ vlád.

Zodpovědná vláda na Západě je historií. Západní civilizaci nečeká nic jiného než krach a kolaps.




Dr. Paul Craig Roberts was Assistant Secretary of the Treasury for Economic Policy and associate editor of the Wall Street Journal. He was columnist for Business Week, Scripps Howard News Service, and Creators Syndicate. He has had many university appointments. His internet columns have attracted a worldwide following. Roberts' latest books are The Failure of Laissez Faire Capitalism and Economic Dissolution of the WestHow America Was Lost, and The Neoconservative Threat to World Order.

29 komentářů:

  1. 7 let bez úroků, jako podle Talmudu? Až to mudlům dojde, bude masakr.
    r.m.

    OdpovědětVymazat
  2. A tímto chcete říct co? Podívejte se, jak to dopadlo u nás. Všechno rozprodáno nebo rozkradeno, vždyť nám zde už nepatří ani voda! A musím říct, že nám to přeju!! Tenhle národ si nic lepšího nezaslouží, národ bonzáků, kolaborantů, zlodějů, národ ovcí. Jen každý do všeho žvaní, všemu rozumí, ale jen někde v hospodě nebo doma u debilní televize. Kdo má rozum, zdrhá z tohoto kradistánu, až se mu za patama práší........

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní 1. února 2016 14:35 - A kam tak asi chceš zdrhnout? Tady je ještě nejlépe, jen to nevíme. Jsme v oku tornáda. Navíc, utéct umí každý, ale něco s tím udělat, to už ne.

      GG

      Vymazat
    2. Že je u nás všechno rozkadeno, rozprodáno je pravda, ale proč sebe a svůj národ tak nenávidíte a přejete to nejhorší.Co mohou obyčejní lidé s politiky udělat, vždyť je to jenom špinavá hra s námi. Nejsme ovce, copak nevidíte jak to dopadlo na Ukrajině, v Lýbii, v Sýrii, v bývalé Jugoslávii? Ti co mají peníze a chtějí státy rozvrátit tak to udělají a my můžeme protestovat, jít svrhnout vládu a stejně nám to k ničemu nebude.Jedenkrát to zlo bude poraženo, o tom jsem přesvědčená, jenom si musíme věřit, držet při sobě, snažit se udržet rodinu pohromadě, vychvávat své děti k hrdosti a v žádném případě se nepovažovat za ovce. Podívejte se na hrdost Růsů, celý svět je uráží, ale oni jsou na sebe hrdí. To je asi vše co jsem měla na srdci. Přeji vám všem krásné dny. Lenka

      Vymazat
    3. Zdrhá kam?Utiecť z domu?

      Vymazat
    4. Nezlobte se, ale jděte víte kam!! Je to celosvětový problém a nikoliv jen problém Čechů. Nedá se s tím nic dělat, protože ONI jsou tisíckrát silnější než 99 procent světového obyvatelstva. Tak si sypte popel na hlavu jen vy sám a buďte tak laskav a jděte se vycpat s tím, že prý jsme národ bonzáků, zlodějů, atd. Už mám až po krk těch strašlivých lží, je český národ nějaký vadný. Není. Jsme velmi šikovný a kreativní národ, což se ve světě hned tak nevidí. Kdo je tady kripl jste jedině vy sám.

      Vymazat
    5. Toto presne chcú, aby ste sa hádali!!! Skáčeme im na lep, ako muchy! :)))

      Vymazat
    6. Tak ruce na bradavky, nahlas bečet a pořádně v prachu šoupej nohama ať je vidět kudy běžíš abych se mohl vyhnout srážce s blbcem.

      Vymazat
  3. No není to geniální plán? Jsme to tady zažili na vlastní kůži po r. 1989 drancování - dosud. Ještě zbylo pár tisíc hekterů půdy státu, zbytek ukradl Vatikán. Nejhorší je, že tzv. restituce církvi byla parlamentem grázlů odsouhlasena narychlo, jen díky hlasu kriminálníka, pracomocně odsouzeného za korupci, který z hlasování šel rovnou do krimu :-D Super. Bože, kdy tohle vše padne?!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady nepadne NIC,leda VYŠŠÍ MOCÍ https://www.youtube.com/watch?v=DoKS_d-cW_M

      Vymazat
    2. Ale už se jich to také dotýká z "vyšší moci" - tu mrtvička, tu infárktek, tu rakovinka, onde autonehodička a oni postupně po jednom zmizí ze světa, ani nebudeme o nich více vědět.

      Vymazat
    3. A co takhle nevolit stále dokola ty samé z Kradákova. Myslím si, že si nynější vývoj běhu světa žádá volit do vedení státu ty, kterým na české státnosti a lidech záleží. Co vy na to?

      Vymazat
  4. Zdrhnout?A kam? Jsem tady doma.Tu radost těm,co už od desátého století matou,lžou i vraždí na našem ůzemí římským stylem,německým a nyní i anglickým jazykem neudělám.Nejsou tu doma,já ano.Trvá to už tisíc let,nic nového,mění jen taktiku,cizáci opět ůtočí.Vždy to byli parazitální zpozdilci,destruktoři tlačeni někým do prvních linií proti nám.Dnes jsou ale ůskočnější,záludnější a prolhanější,než tenkrát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A chtivější, hamižnější, lakotnější, ale především hrabivější a bezohlednější.

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Nevyřeší nic. Jen pomohou rozjet poslední "Matku všech válek", která byla v mnoha národech předpovězena.

      Vymazat
    2. Vždyť F.R.Čech řekl nedávno jednomu redaktorovi, že on (jako ten redaktor) jako polistopadový ročník si zcela jistě stihne zastřílet, až ho povolají na frontu.

      Vymazat
  6. Kdy tohle vše padne. Fulford svoji zprávu z tohoto týdne končí právě touto větou: there can be no doubt about it, the good guys are winning. http://earth-liberation-movement.blogspot.cz/2016/02/the-empire-strikes-out-as-khazarian.html#more
    Hovoří o pokračujících změnách ve světě financí. To, co ve věci fake peněz musela udělat bank of japan, to bude muset udělat i nechvalně známý frb. Dochází ke stále většímu odklonu od fake chazodolaru, který dlouhodobě nemá zlaté krytí a to k čínské měně podložené zlatými zásobami (opravdu zlatem, nikoliv wolframem). Chazomafiózové se snaží vyvolávat na obalamucení lidí strach, masovou paniku a jiné tradiční nástroje kontroly ujařmené povrchové populace. Mezi tyto temné úskoky lze řadit i fake zika virus. Fulford poukazuje na vazby směrem k foundation of nechvalně známý bill + melinda gates. Tento uvedený je podporovatel volební kampaně pseudopolitičky hilarry a snad chce udělat v její prospěch computer fraud, aby to sčítání hlasů dopadlo, jak chazomafie chce. hillary má být zatčna koncem února. To má Fulford od svého zdroje z cia. http://www.activistpost.com/2016/01/hillary-clinton-brags-about-getting-her-marching-orders-from-the-cfr.html
    Vedle hillary bude zřejmě předvedena i další nechvalně známá viktorie, tzv. trouble-maker na Ukrajině apod. Tak to vážně vypadá, že se to podaří. K B. Fulfordovi: Před časem odjel žít 1 rok mimo civilizaci v přírodních podmínkách, spal pod širou oblohou, nikoliv v obydlí - jistě to byla zajímavá zkušenost...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen aby se nakonec z B.Fulforda nevyloupl také další false flag neboli dobře sehraná falešná opozice. Dnes už nelze věřit nikomu a ničemu, poněvadž jsme téměř dennně konfrontváni s novými megapodvody na nás řadových občanech. Ti, co jsou u moci, jsou skutečně přesvědčeni, že lidi pod nimi jsou samí debilové, kterým lze libovolně i nach.at do jejich hlav libovolné lži a propagandy.

      Vymazat
    2. Co se týče Fulforda, celou řadu zpráv od něho si lze ověřit i od jiných zdrojů na světovém webu. A to alternativně zaměřených a dokonce i z mainstreamu.

      Vymazat
  7. V Americe mají petici požadující odhalení tajného kosmického programu, utajovaných technologií aj. In: http://www.theeventchronicle.com/editors-pick/petition-disclose-the-secret-space-program-and-hidden-technology/
    Odhalovat je opravdu co a už to nikdo nezastaví:
    http://www.theeventchronicle.com/editors-pick/a-complete-disconnect/
    http://www.theeventchronicle.com/editors-pick/operation-highjump-and-the-german-ufo-connection/
    http://www.theeventchronicle.com/metaphysics/galactic/apollo-missions-ended-because-extraterrestrials-prevented-us-navy-bases-on-the-moon/
    http://www.veteranstoday.com/2016/01/30/pravda-aliens-forced-americans-out-from-the-moon/
    http://www.theeventchronicle.com/metaphysics/spiritual/hang-in-there-big-shifts-coming/
    http://www.theeventchronicle.com/media/informational/occult-history-the-order-of-the-black-sun/
    http://www.theeventchronicle.com/editors-pick/the-ongoing-historic-fall-of-the-khazarian-empire/
    http://earth-liberation-movement.blogspot.cz/2016/01/the-connection-between-lady-gaga-cern.html
    http://www.veteranstoday.com/2014/12/05/chemtrails-synthetic-alien-biology-and-climate-change-war-on-mankind/
    http://www.nwoo.org/2016/02/01/ve-jmenu-byznysu-nam-korporace-a-lekari-zpusobuji-zamerne-nemoci-a-pak-nas-nechavaji-zemrit/
    http://www.nwoo.org/2016/02/01/americke-deti-jsou-indoktrinovany-aby-prijaly-vsemocny-orwellovsky-policejni-stat-figurkou-santova-pomocnika/ "Hillary to nepochopila – ale kolik je v evropské a české kotlině dalších, kteří to také nepochopili?" Více zde v článku Pozorovatelky: http://aeronet.cz/news/pseudo-skandal-hillary-clintonove-dva-dny-pred-prezidentskym-volebnim-soubojem/
    http://www.nwoo.org/2016/01/31/e-maily-od-hillary-potvrzuji-ze-us-a-nato-libyi-znicily-kvuli-zlatem-podlozene-mene/
    http://protiproud.parlamentnilisty.cz/politika/2223-10-000-zmizelych-deti-obchod-s-bilym-masem-a-neomezene-menu-pro-pedofily-pozdni-probuzeni-v-nemecku-jen-2-migrantu-maji-pry-narok-na-azyl-sobotka-jako-merkelova-klid-my-to-zvladneme.htm
    http://medzicas.sk/vase-dieta-dycha-to-je-znamka-incestu-a-musi-vam-byt-odobrane/




    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Překlad k petici: http://bod-zlomu.blogspot.cz/2016/02/k-rozsireni-petice-za-odtajneni.html

      Vymazat
    2. Poznámka k uvedené petici. Zatím ji podepsalo zhruba deset tis. lidí.
      "Daj mi hlasnejšie mikrofón, musí to ísť zo mňa von
      Vieš, tam vonku existuje X nepriateľov, X ľudí, ktorí Ťa budú chcieť zlomiť a poraziť
      Ale zapamätaj si, že Tvoj jediný skutočný nepriateľ, ktorého musíš poraziť, je iba Tvoj strach.."
      http://genius.com/Ekcelent-strach-slovak-version-lyrics

      Vymazat
  8. Kdyby jsme byli doma, tak by se všechny ty podrazy neděli.Domov je tam, kde se nemusím rodit, žít jako otrok, přežívat a umírat.To, že jsme takový a nebo makový je úděl našeho osudu který jsme si nadělali.Hlavním problémem je 50 hlavních vlastností, které se bojíme vyslovit jen proto, že si je chováme jako hady na srdci.Jednou vše skončí, ale netěšme se až to zase začne.

    OdpovědětVymazat
  9. To je tedy síla, aneb účel světí prostředky (citace z výše uvedeného článku): "Nejenže jejich vlády přijímají úplatky, ale členové vlády mají vymyté mozky tím, že jejich země musí být v Evropské unii. Jinak že jsou pro historii odepsaní. Utlačovaní a trpící lidé sami mají též vymývány mozky stejným způsobem. Například řecká vláda zvolená proto, aby zabránila rabování Řecka, byla bezmocná, protože řečtí lidé mají vymyté mozky tím, že musejí být v Evropské unii, ať to stojí co to stojí. Kombinace propagandy, finanční moci, hlouposti a úplatků... Totéž platí ve Spojených státech, Kanadě, Austrálii a Spojeném království. V USA desítky milionů amerických občanů s klidem přijaly fakt, že ze svých úspor nebudou dostávat po sedm let žádné úroky. Namísto aby vznášeli dotazy a protestovali, Američané přijali bez přemýšlení propagandu, že jejich existence závisí na úspěchu pár uměle vytvořených megabank, které jsou „příliš velké, aby zkrachovaly“. Milióny Američanů jsou přesvědčeny, že je pro ně lepší si vyčerpat své vlastní úspory, než aby padlo pár zkorumpovaných bank. Aby byli lidé na západě udržování ve zmatku, jaké že to hrozbě vlastně skutečně čelí, říká se jím, že teroristé číhají za každým stromem, za každým pasem, pod každou postelí, a že budou zabiti, pokud by se nesvěřili předimenzovaným vládním mocenským a vymáhacím prostředkům. Dosud to funguje perfektně, jeden falešný teroristický útok za druhým slouží k tomu, aby zabránil lidem pochopit, že je to jen podvod umožňující kumulovat veškeré příjmy a bohatství v několika málo rukou...Pro kteréhokoli občana kterékoli západní země, který je tak hloupý a vymytý, že to nechápe: celá podstata politiky „jejich“ vlády je obrátit veškeré aspekty života lidí tak, aby sloužily soukromým zájmům.
    Politické funkce slouží k získávání soukromých zisků....Jedním z důvodů eskalace nákladů na vojenské výdaje v USA je jeho privatizace. Privatizace amerického vězeňského systému má za výsledek, že do vězení je posíláno obrovské množství nevinných lidí, kde jsou nuceni pracovat pro Apple Computer, IT služby, oděvní společnosti pracující pro americkou armádu, a další velký počet soukromých podniků. Pracující vězni jsou placeni jen 69 centů na hodinu, méně než je mzda v Číně"...Ano, po velkých městech vřískají sirény, zkouší se funkčnost "zabezpečení" obyvatelsktva, všude jsou hlídky. V Paříži je od listopadového false flag (nebezpečný útok sehraný jakoby byl pravý) vyhlášen výjimečný stav. Má vypršet koncem tohoto měsíce, ale již se uvažuje o jeho prodloužení. Lidé s vymytými mozky to vítají; konečně se někdo stará o pořádnou bezpečnost a aby byl na světě pořádek! Všude hlídkují patroly s ostře nabitými zbraněmi. Policie může dělat domovní prohlídky bez povolení i zatýkat se může bez soudního povolení. Obyvatelstvo nadšené a ti, kdo na to mají, se po večerech baví v barech. No proč ne, když je tak dobře ve dne v noci o ně postaráno!

    OdpovědětVymazat
  10. Vrabci si svrlikají na střechách také o tom, že když byl Kerry v Itálii na tiskové konferenci, tak se patnáct karabiníků vrhlo na na jednu ženu. A ona směrem k Mr. Kerrymu křičela: You create Daiš! Tak se vlastně kerry dozvěděl, což už dávno věděl.
    Ze Sputniku: Kerry a Gentiloni uspořádali v úterý v Římě poradu v rámci tak zvané malé skupiny mezinárodní koalice pro boj s Daiš. Schůzky se zúčastnili zástupci 23 zemí a EU. Schůzku ukončila společná tisková konference italského a amerického diplomata. Po tom, co beseda s tiskem skončila, zamířili oba ministři k východu. V tom okamžiku vstala novinářka sedící v první řadě a vykřikla: „To vy jste vytvořili Islámský stát!" Více: http://cz.sputniknews.com/svet/20160203/2274921/italie-tiskova-konference-skandal-video.html#ixzz3z788SA4Y

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta příhoda na tiskovce s italskou novinářkou je podobná pohádce Císařovy nové šaty od Hanse Christiana Andersena. Všichni dělali jakoby byl král pěkně oblečený, ačkoliv bylo zjevné, že na sobě nic nemá a že je nahý. Až jedno dítě vykřiklo: Král je nahý! Ke všem politikům na světě se musely dostat informace, kdo stvořil Daišh. Ale ne, dělá se, jako že se to neví. Až je musela ta odvážná žena vzpamatovat, protože se na tu kašparádu už nemohla dívat.
      Jeden z komentářů na Sputniku (20:01 03.02.2016):
      "Tak jak vidno, ISIL má konečně dny sečteny, RF odvedla moc dobrou práci za ty 4 měsíce - co se ušákům nepodařilo za 5 let - jedině to, že se rozrostli do obludných rozměrů za jejich pomoci". Více: http://cz.sputniknews.com/svet/20160203/2282068/syrska-armada-blokada-mesta.html#ixzz3zBOQEWGO
      Jo, jo, např. evropští politici dávno musejí vědět i to, kdo zásobuje Daiš naftou. Ale i když to vědí, dělají, že to nevědí. Analogicky: Král je nahý, ale dělá,jako že je oblečený. A skoro všichni tomu věří.

      Vymazat
  11. "There Is No Freedom Without Truth" = Bez pravdy zde není žádná svoboda
    Paul Craig Roberts
    http://www.prisonplanet.com/there-is-no-freedom-without-truth.html

    OdpovědětVymazat
  12. Za to že tu třeba máme dnes Islámce a podobné, si můžou Evropané ..převážně sami, jen sklízíme ovoce svého počínání .

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.