6. listopadu 2016

Julien Assange poskytl exkluzívní videorozhovor

Jak vidíme z nového interview, Julien Assange je živ a zdráv na ekvádorské ambasádě, naše obavy o něj se díkybohu nepotrvrdily. =Orgonet=


Assange: Clintonová je jen kolečkem v soukolí pro Goldman Sachs & Saudskou Arábii (exkluzívní videorozhovor Johna Pilgera)
Assange: Clinton is a cog for Goldman Sachs and the Saudis (JOHN PILGER EXCLUSIVE VIDEO  and TRANSCRIPT)

https://www.rt.com/news/365405-assange-pilger-full-transcript/

Published time: 5 Nov, 2016 05:59
Překlad transkriptu videa: Orgonet


Whistleblower Julian Assange poskytl  jedno ze svých nejzávažnějších interview Johnu Pilgerovi v pořadu Special, pro Darthmouth Films. V něm shrnuje, co lze vyčíst z desítek tisíc emailů Clintonové, zveřejněných WikiLeaks tento rok. John Pilger, rovněž australský emigrant, provedl 25minutové interview na ambasádě Ecuadoru, kde žije Assange od roku 2012 z obavy z vydání do USA. Minulý měsíc mu odstřihli internet, pro údajné „zasahování“ do amerických presidentských voleb prostřednictvím svého webu.



"Clintonová způsobila, že FBI vypadá slabá, a ti se teď zlobí"

Pilger: Jaký je význam zásahu FBI obviněním Clintonové v posledním týdnu americké volební kampaně?


Assange: Když půjdete do historie FBI, zjistíte, že se stala ve skutečnosti americkou politickou policií. A FBI ukázala tím, že sundala bývalého šífa CIA kvůli tajným informacím, které dal své milence, že téměř nikdo není nedotknutelný. FBI se to snaží dokazovat stále. „Nikdo nám neodolá.“ Ale Hillary Clintonová velice podezřele odolala vyšetřování FBI. Takže, uvnitř FBI je zloba, protože teď vypadá FBI slabá. My jsme publikovali mnoho emailových složek, celkem asi 33 000 emailů, z doby, kdy Clintonová byla státní tajemnicí. Pocházejí ze souboru více než 60 000 emailů. Z těchto 60 000 emailů si Clintonová polovinu ponechala pro sebe, a polovinu jsem publikovali my. A pak jsou tu maily Podestovi. Podesta je manager primární kampaně Clintonové. A to je niť, které vede skrze všechny ty emaily. Je tam spousta „pay to play“ („zaplať a hrej“) emailů, jak tomu říkají, jak celá řada států, jednotlivců a korporací dostala přístup výměnou za peníze- V kombinaci s zatajením mailů Clintonové, když byla státní tajemnicí, to vedlo k situaci, že nátlak na FBI roste.


"Ruská vláda není zdrojem uniklých mailů Clintonové"

Pilger: Ale kampaň Clintonové říká, že za tím vším stojí Rusko. Říká, že Rusko manipuluje kampaň a je zdrojem pro WikiLeaks a emaily.
Assange: Tábor Clintonové je schopen produkovat takovouto neo-meccarhyovskou hysterii, že za všechno je odpovědné Rusko.

Pilger: Ano.

Assange: Hillary Clintonová mnohokrát prohlásila – lživě – že 17 amerických agentur odhadlo, že zdrojem našich publikací je Rusko. OK. To je lež. My můžeme říci, že naším zdrojem není ruská vláda. WikiLeaks publikuje už 10 let, a za tu dobu jsme vydali 10 miliónů dokumentů. Několik tisíc indidividuálních publikací, několik tisíc různých zdrojů. A nikdy jsme se nespletli.



"Saudská Arábie a Katar financují ISIS a Clintonovou"

Pilger: Všechny ty maily poskytují důkaz přístupu k penězům a jak sama Hillary Clintonová měla z toho prospěch, a jak z toho profituje politicky, to je zcela mimořádné. Myslím to, kdy představitel Kataru dostal 5 minut s Billem Clintonem, aby mu podepsal šek na milión dolarů, a mnohé další příklady. Můžete … ?

Assange: … nebo 12 miliónů z Maroka….

Pilger: 12 miliónů z Maroka … ano?

Assange: … aby ho Hillary Clintonová navštívila.

Pilger: Pokud jde o zahraniční politiku USA, právě tam toho, alespoň pro mě, ty maily odhalují nejvíc, tam, kde ukazují přímé spojení Hillary Clintonové a financování džihádismu, či ISIL na Středním východě. Můžete o tom něco říci? Jak ty maily ukazují spojení mezi těmi, co mají bojovat s džihádistickým Islámským státem a těmi, kteří ho pomohli vytvořit?

Assange: Je tu mail od Clintonové manageru své kampaně Johnu Podestovi z roku 2014, nedlouho poté, co přestala být státní tajemnicí. Ten email říká, že ISIL/ISIS je financován Saudskou Arábií a Katarem – vládami Saudské Arábie a Kataru. Myslím, že je to nedjdůležitější email v celé kolekci.
A možná proto, že saudské a katarské peníze jsou roztrušovány na všech místech, včetně mnoha mediálních institucí; to vědí všichni seriózní analytikové, a dokonce i vláda USA to zmínila či přiiznala, že některé saudské osobnosti podporují ISIS, financují ISIS. Ale je tu vždycky výmluva, že to nějací darebáčtí princové používají takhle své peníze za ropu, a dělají to, s čím vláda ve skutečnosti nesouhlasí. Ale tento email říká, že to tak není, že to jsou vlády Saudské Arábie a Kataru, které financují ISIS.

Pilger: Saudové, Katar, Maroko, Bahrain – zejména Saudové a Katar dávají nadaci Clntonové tu spoustu peněz, a Hillary Clintonová jako státní tajemnice schvaluje obrovské prodeje zbraní, zejména Saudské Arábii.

Assange: Za Hillary Clintonové, a její emaily odhalují, že se o tom vedla významná diskuse. Největší obchod se zbraněmi, jaký kdy byl na světě, byl proveden se Saudskou Arábií – za více než 80 miliard. Během jejího úřadu státní tajemnice celkový export zbraní z USA se v dolarových hodnotách zdvojnásobil.

Pilger: Zdvojnásobil. A samozřejmě, důsledkem toho je ona známá teroristická džihádistická skupina zvana ISIL či ISIS, která byla vytvořena z peněz týchž lidí, kteří dávají peníze Nadaci Clintonové.

Assange: Ano.

Pilger: To je zvláštní.



Clintonová je sžírána zaživa svou ambicióznosti

Assange: Podívejte, Hillary Clintonová je jenom člověk. Mně je jí jako člověka vlastně líto, protože vidím, jak je sžírána zaživa svými ambicemi, mučena doslova až do bodu, kdy se stávají chorobnými. Víte, oni následkem stálého pokračování svých ambic ztrácejí soudnost. Ale ona reprezentuje celou síť lidí, a rovněž síť vztahů z jednotlivými státy. Otázka je, jak Hillary Clintonová zapadá do té širší sítě. Je centralizujícím kolečkem v soukolí, v němž operují různé nástroje od velkých bank jako je Goldman Sachs, a významné elementy Wall Street, rozvědky, lidé z ministerstva vnitra, Saudové a tak dále. Ona je, jestli chcete, centrální kolečko, které propojuje ta různá další. Je centrálním představitelem toho všeho, a to vše je více či méně nyní v USA u moci. Jeden z nejvýznamnějších Podestových emailů, který byl zveřejněn, je o tom, jak byl vytvořen Obamův kabinet – polovina jeho kabinetu byla v základě nominována zástupcem Citibank. Je to dost ohromující.

Pilger: To tedy je … Citibank tedy poskytla seznam?

Assange: Ano.

Pilger: A ten se ukázal být …

Assange: A ten se ukázal být …

Pilger: převážnou částí Obamova kabinetu.
Assange: Ano.

Pilger: Takže o kabinetu presidenta Spojených Států rozhoduje Wall Street.

Assange: Kdybyste sledoval zpětně Obamovu kampaň, viděl byste, jak blízko k bankovním zájmům byla vedena. Nebyla ani tak blízko ropným zájmům, ale velmi blízko bankovním zájmům.

Pilger: Ano.

Assange: Takže, myslím, že nemůžeme doopravdy pochopit zahraniční politiku Hillary Clintonové, aniž pochopíme Saudskou Arábii. Konexe se Saudskou Arábií jsou tak těsné.



"Libye je válka Hillary Clintonové"

Pilger: Proč byla tak ostentativné nadšená destrukcí Libye? Můžete trochu pohovořit o mailech, co nám o tom říkají maily, a co se tam stalo? Protože Libye je zdrojem pro velkou část zmatku, který je nyní v Sýrii: ISIL, džihádismus, a tak dále. A byla to zejména invaze Hillary Clintonové. Co o tom říkají maily?

Assange: Libye byla především válkou Hillary Clintonové. Barack Obama byl zpočátku proti ní. Kdo byla osoba, která ji prosazovala? Hillary Clintonová. To je doloženo emaily. Vtáhla do toho svého favorizovaného agenta Sidney Blumenthala. Z 33 000 publikovaných emailů je 1 700 týkajících se Libye. Nejde o to, že Libye má levnou ropu. Ona vnímala odstranění Kaddáfího a svržení libyjského státu jako něco, co použije k tomu, aby mohla kandidovat ve volbách na presidentku. Takže z konce roku 2011 je tam email s interním dokumentem, nazvaný Libye odfajfkována, který vypracovala Hillary Clintonová, a je to chronologický popis, jak Hillary Clintonová byla ústředí postavou při zničení libyjského státu. V důsledku toho zemřelo v Libyi 40 000 lidí. Pronikli tam džihádisté a ISIS. 

To vedlo k evropské uprchlické a migrační krizi, protože lidé neprchají jen z Libye, ale i ze Sýrie, a další africké země jsou destabilizovány v důsledku přílivu zbraní. Libyjský stát už nebyl schopen kontrolovat pohyb lidí přes své území. A Libye je u Středozemního moře. Takže, byla předtím evidentně zátkou na africké láhvi. A s všemi těmi problémy, ekonomickými, s válkou v Africe … Předtím lidé prchající před těmito problémy nedošli až do Evropy, protože Libye střežila Středozemní moře. A v tu dobu to bylo explicitně řečeno Kaddáfím v roce 2011: co si Evropané myslí, že dělají, když se snaží bombardovat a zničit libyjský stát? Budou v Evropě zaplaveni přílivem migrantů z Afriky a dřihádistů. A přesně to se stalo.



"Nedovolí, aby Trump vyhrál"

Pilger: Dostáváte mnoho stížností od lidí: „Co to WikiLeaks dělá, ona se snaží dostat Trumpa do Bílého domu?“ 

Assange: Moje odpověď je, že Trumpovi nebude dovoleno zvítězit. Proč to říkám? Protože celý politický establishment není na jeho straně. Nemá ani jednu organizaci – možná s výjimkou Evangelicals, pokud je můžeme nazvat establishmentem. Ale banky, výzvědné služby, obchod se zbraněmi, zahraniční velké peníze atd. Jsou sjednoceny kolem Hillary Clintonové. Rovněž tak média, jejich vlastníci i sami novináři.

Pilger: Obvinění, že WikiLeaks je spřežena s Rusy a že vám lidé říkají „A proč WikiLeaks nehledá ani nepublikuje emaily o Rusku?

Assange: Publikovali jsme přes 800 000 dokumentů různých druhů, které se vztahují k Rusku. Většina z nich je kritických. Z našich publikací vzešlo mnoho knih o Rusku, většina z nich je kritických. Naše dokumenty jsou stále používány v množství soudních sporů, případů uprchlictví, kdy lidé prohlašují, že v Rusku jsou politicky pronásledováni, a k podpoře jsou používány naše dokumenty.

Pilger: Máte názor na americké volby? Máte preference pro Trumpa či Clintonovou?

Assange: Pokud se týče Donalda Trumpa, co ten reprezentuje v americké mysli a v evropské mysli? Reprezentuje americký „bílý odpad“, „ubohý a nenapravitelný“, jak nazvala obyčejné lidi Hillary Clintonová. Znamená to, z hlediska establishmentu nebo z hlediska vzdělané kosmopolitní třídy, že s těmito lidmi, např. jako jsou „červené krky“, nemohou spolupracovat. A protože je jasné, slovy i činy, že typ lidí, kteří chodí na jeho shromáždění, nejsou vzdělaná vyšší střední třída, tak tato třída bojí, aby s nimi nebyli asociováni. Je to sociální strach, že ten, kdo bude nařčen, že pomáhá nějakým způsobem Trumpovi, či kritizuje Clintonovou, že tím se snižuje jeho třídní status. A když se podíváte na to, jak střední třída získává svou ekonomickou a sociální moc, dává to absolutní smysl.



"USA se pokoušejí ochromit WikiLeaks pomocí mého statutu uprchlíka."

Pilger: Rád bych mluvil o Ekvádoru, malé zemi, která vám poskytla útočiště, a dala vám azyl na ambasádě v Londýně. Nyní odtud Ekvádor odstřihl na ambasádě, odtud, kde děláme nyní toto interview, internet, pro zjevný důvod, že se obávali, aby se nezdálo, že zasahují do americké volební kampaně. Můžete říci něco k tomu, proč podnikli tento krok, a vaše vlastní názory na ekvádorskou podporu vaší osoby?

Assange: Vraťme se o 4 roky. Požádal jsem Ekvádor o azyl na této ambasádě, abych se vyhnul vydání k trestnímu stíhání do USA. Výsledek byl, že po měsíci byla moje žádost úspěšně vyřízena, a pak byla ambasáda obklopena policií. Byla to dosti drahá policejní operace, britská vláda připustila, že na ni vydala více než 12,5 miliónu liber – připustili to před rokem. 

Nyní je tam skrytá policie a robotické dohlížecí kamery různých druhů. Takže, v samém srdci Londýna to byl docela vážný konflikt mezi Ekvádorem s 16 milióny lidí a Spojeným královstvím, i s Američany, kteří po straně pomáhali. Od Ekvádoru to bylo velmi statečná a zásadová věc, že to udělal. Nyní jsou nám v patách americké volby. V Ekvádoru budou volby v únoru příštího roku. Bílý dům cítí politický žár jako výsledek pravdivých informací, které publikujeme. WikiLeaks nepublikuje z jurisdikce Ekvádoru, publikujeme z Francie, Německa, Nizozemí a mnoha dalších zemí. Takže se nás Američané pokoušejí zmáčknout přes můj status uprchlíka. A to je skutečně netolerovatelné, když se snaží dostat na publikační organizaci, snaží se jí zabránit v publikování pravdivých informací ohledně voleb, které jsou v nejvyšším zájmu amerického lidu i ostatních lidí.

Pilger: Řekněte nám, co by se stalo, kdybyste vyšel z ambasády.
Assange: Byl bych okamžitě zatčen britskou policií a byl bych vydán ke stíhání, buď rovnou do Spojených států, nebo do Švédska (Pozn. Orgonet: kde byl Assange falešně obviněn ze znásilnění). Ve Švédsku nejsem obviněn, byl jsem tam již dříve zproštěn obvinění atd. Takže není jisté, co by se stalo tam, ale víme, že švédská vláda odmítla říci, že mě nevydají do Spojených států. A od roku 2000 vydali ze Švédska do USA 100% lidé, o které USA požádaly. Takže, za posledních 15 let každá osoba, o kterou USA požádaly, byla vydána. A odmítli dát záruky. Takže tak nějak.

Pilger: Lidé se často ptají, jak snášíte zdejší izolovanost.

Assange. Podívejte, jeden z nejlepších atributů lidí je, že jsou adaptabilní. Jeden z nejhorších atributů je, že jsou adaptabilní. Adaptují se a začnou snášet zneužívání. Adaptují se na to, že se sami účastní zneužívání. Adaptují se na nepřízeň a jedou dál. Takže, v mé situaci … upřímně, jsem tady trochu jako v nemocniční péči. Takový je svět, vizuálně, takový je svět.

Pilger: Je to svět bez slunečního svitu,

Assange: Je to svět bez slunečního svitu, ale já už jsem ho neviděl tak dlouho, že si ho ani nepamatuji. Takže, člověk se adaptuje. Jediná iritující věc je, že moje malé děti se také adaptují. Adaptují se na to, že jsou bez otce. To je těžká adaptace, o kterou nežádaly.

Pilger: Máte o ně starost?
Assange: Ano, mám o ně starost, a o jejich matku.


"Jsem nevinný a svévolně zadržen"

Pilger: Někteří lidé říkají: „Tak proč to neukončíte a prostě nejdete ven a nenecháte se vydat do Švédska?“

Assange: OSN se na tu celou situaci dívalo. Strávilo 18 měsíců formálním sporem – Já a OSN versus Švédsko a UK: kdo má pravdu? OSN učinila závěr, že jsem zadržen svévolně, ilegálně zbaven svobody. To, co se stalo, nebylo podle zákonů UK, a Švédsko musí poslouchat. Je to ilegální zneužití. OSN se ptalo, co se tu děje, jaké je vaše legální vysvětlení pro toto. Řeklo, že by měli uznat můj azyl. Švédsko formálně odepsalo OSN: „Ne, to neuděláme.“ a nechalo si otevřenou možnost mě vydat. 

Shledávám absolutně udivujícím, že historka o této situaci se nedostala na veřejnost a o tisku. Protože se to nehodí pověsti západních států:„Ano, Západ má politické vězně.“ Je to realita. Nejsem to jen já, je to i pár dalších lidí. Západ má politické vězně. Žádný stát ale neakceptuje, aby lidé jím zadržení pro politické důvody byli nazýváni „političtí vězňové“. Ani v Číně je nenazývají politickými vězni, ani v Azerbajdžánu, ani v USA, UK nebo Švédsku. Je absolutně nepřípustné mít tento pohled na věc. Když mluvíme o případu Švédska, kde jsem nebyl nikdy obviněn ze zločinu, kde jsem byl již očištěn a prohlášen za nevinného, kde sama ona žena řekla, že policie si to vymyslela, kde Spojené státy formálně řekly, že celá věc je nezákonná, tam stát Ekvádor rovněž vyšetřoval a shledal, že by mi měl být dán azyl. To jsou fakta. Ale jaká je rétorika?

Pilger: Odlišná.

Assange: Rétorika prohlašuje, bez ustání prohlašuje, že jsem byl obviněn ze zločinu. Nikde se nezmiňuje, že jsem byl již zbaven obvinění, nikde se nezmiňuje, že ta žena sama řekla policii, že si to vymyslela, snaží se vyhýbat pravdě, že OSN formálně prohlásila celou věc za nezákonnou. Natož aby zmínili, že Ekvádor učinil formální hodnocení na základě svých formálních procedur, kde zjistil, že skutečně jsem podroben pronásledování ze strany Spojených států.



8 komentářů:

  1. Začínám nabývat dojmu, že s tím Julianem Assange je to úplně jinak, než se nám prezentuje. Vzhledem k tomu, že měl před očima desetitisíce mailů Clintonové a také Obamy, toho "prozradil" velmi málo. Nezdá se vám ?
    Rodinu prý dlouho neviděl, bojí se o ni... Tož, on se skrývá na ambasádě, slunce prý neviděl roky , ale děti s manželkou žijí volně kdesi na Bahamách (či kde ?) To neměl strach, že ho budou psychicky skrz manželku a děti nutit k vydání se FBI ?!
    Myslím, že bychom se měli zbavit iluzí o féfovosti tohoto člověka. Dle mého, je to jen jeden z trojských koní, který účelově odvádí cizí vlády, ale i obyčejné lidi žádaným směrem. Takový mučedník dnešní doby...to přeci dělá dojem !
    A pohleďme na toho člověka, jak se nám zjevil ve videi ! Opravdu vypadá takto člověk, který de fakto psychicky velmi strádá ?! Pěkná to pohádka !

    dan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždyť v Protokolech je jasně napsáno, že sionisti budou vytvářet falešné opozice, aby se projevili především ti, co skrývají před mocí své myšlenky a názory. Takto chtějí vylákat i opatrné, aby "přiznali barvu", na čí straně stojí. Je to přímo satanské fašistické zvrácené myšlení vládnoucích deprivantů.

      Vymazat
    2. Pohádkář je jen jeden. Ale herců v jeho pohádkách, kterými nás denně krmí, bezpočet.

      Vymazat
    3. vypadá , zcela nedávno neměl šedé vlasy ...

      Vymazat
    4. Správné to postřehy, dan. Ještě uvidíme, že zlý loutkář má nepřebernou škálu podob, jimiž nás i celý svět oblbuje dnes a denně.

      Vymazat
    5. anonymní 18:08
      Ano, tak je to řečeno nejlépe. Falešná opozice, které zajišťují, že se každý sám a dobrovolně přiřadí na stranu, která je mu bližší. A tak vědí o každém, kdo z davu trochu vyčuhuje.

      anonymní 21:38
      ze života vím, že muži mohou být šediví prakticky do měsíce. Obzvlášť po 40.

      dan.

      Vymazat
    6. No to jsi mu dan teda musela dát pořádný kouř, když tak rychle zešedivěl.

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.