7. listopadu 2016

Paul Craig Roberts: Americká oligarchie má už připravenu půdu pro ukradení voleb


Americká oligarchie má už připravenu půdu pro ukradení voleb
How the Oligarchy Has Prepared the Groundwork for Stealing the Election

http://www.paulcraigroberts.org/2016/11/06/how-the-oligarchy-has-prepared-the-groundwork-for-stealing-the-election/
November 6, 2016
Překlad: Orgonet




Vedle kybermanipulace elektronického hlasování (viz http://www.paulcraigroberts.org/2016/11/01/very-easy-to-invisibly-steal-us-elections/ vysvětluje novinář Finian Cunningham i druhou metodu, kterou má oligarchie připravenu, a která umožní, aby byly volby ukradeny pro Hillary. Oficiálně zahájené přípravné práce naznačují, že preferovanou metodou bude falešný kyberútok.


Digitální 9/11, pokud Trump vyhraje
(podle Finiana Cunninghama)

Jsou znepokojující znamení, že na den voleb je připravován falešný digitální teroristický útok, zajišťující, aby Donald Trump nevyhrál.


Takový útok, znamenající rozsáhlý výpadek internetu a elektřiny, by neměl nic společného s Ruskem ani s jiným cizím státem. Byl by proveden agenturami amerického tajného stínového státu klasickým skrytým způsobem jako „falešná vlajka“. Ale z výsledného chaosu a „útoku na americkou demokracii“ by bylo příhodně obviněno Rusko.

To přinese dvojí užitek. Rusko bude ještě více zdémonizováno jako cizí agresor, což „ospravedlní“ ještě tvrdší protiopatření Ameriky a jejích evropských spojenců proti Moskvě.

Za druhé, digitální útok v den amerických presidentských voleb tento týden by umožnil Washingtonu prohlásit Trumpovo vítězství za neplatné, kvůli „ruské kybersubverzi“. Zneplatnění je připravenou opcí, pokud by výsledky hlasování ukazovaly, že hrozí vítězství republikánského kandidáta Donalda Trumpa.

Mezi washingtonským establishmentem je jasnou volbou do Bílého domu jeho demokratická soupeřka Hillary Clintonová. Má podporu finančního kapitálu Wall Streat, korporátních médií, vojensko-průmyslového komplexu a vnitrostátních agentur Pentagonu a CIA. Již měsíce je předurčeno ovládající mocí, aby byla zvolena, silami, díky její přičinlivé poslušnosti vůči americkým imperialistickým zájmům.

Magnát vlastnící miliardový majetek Trump je pro americké vládnoucí elity přílišný samorost na to, aby mu byl svěřen Bílý dům.

Problém je, že navzdory masívní kampani k diskreditaci Trumpa průzkumy ukazují, že jeho podpora zůstává tvrdošíjně blízká podpoře Clintonové. Clintonová je poskvrněna příliš mnoha skandály, mezi něž patří obvinění ze špinavých dohod s Wall Street, z politického favorizování formou „zaplať a a hrej“ v době, kdy byla státní tajemnicí, a její sklon k podněcování válek v zámoří za účelem změn režimu, za použití džihádistických teroristických žoldáků.



Jak uvedl před pár dny titulek v McClatchy News: „Většina voličů se dle nového průzkumu domnívá, že Clintonová jednala nezákonně“. http://www.mcclatchydc.com/news/politics-government/election/article112635048.html#emlnl=Evening_Newsletter

Trump má pravdu. Americké presidentské volby jsou zmanipulované. Systém je těžce zabarikádován proti jakémukoli kandidátu, který není konformní se zájmy establishmentu. Masívní mediálně organizovaná kampaň proti Trumpovi je toho důkazem.

Ale mezi lidmi je takové znechucení Clintonovou, jejím nemorálním manželem Billem a washingtonským establishmentem, že její vítězství není zdaleka jisté. Ve skutečnosti v posledním týdnu před volbami ukázaly různé průzkumy, že závod je těsný, i když některé indikátory kladou republikány do čela.

O víkendu oznámil Washington Post, který je jedním z hlavních mediálních prostředků denodenně kritizujících Trumpa, toto: „Volební mapa se definitivně přesunuje Trumpovým směrem“. https://www.washingtonpost.com/news/the-fix/wp/2016/11/04/dont-look-now-the-electoral-map-is-definitely-moving-in-donald-trumps-direction/?wpisrc=nl_headlines&wpmm=1

V posledních dnech americká vláda a bezpečnostní agentury varují přes americká média před tím, co prohlašují za „ruské snahy k vyvolání zmatku v den voleb“.

V jedné „exkluzívní“ zprávě sítě NBC z 3. listopadu se prohlašuje, že: „americká vláda se domnívá, že hackeři z Ruska nebo odjinud by se mohli pokusit v příštím týdnu podminovat presidentské volby, a vyvíjí bezprecedentní úsilí, aby čelila jejich kyberzásahu.“ http://www.nbcnews.com/news/us-news/white-house-readies-fight-election-day-cyber-mayhem-n677636?cid=sm_tw

4. listopadu oznámil Washingon Post: „představitelé rozvědek varují před ruskými zásahy při volbách i jinak“: https://www.washingtonpost.com/world/national-security/russia-seen-as-unable-to-alter-election-but-may-still-seek-to-undermine-it/2016/11/03/b7387160-a1cd-11e6-8832-23a007c77bb4_story.html

Naléhavá bezpečnostní reakce je podle NBC koordinována s Ministerstvem domácí bezpečnosti Bílého domu, s CIA, NSA a dalšími elementy Ministerstva obrany,

Tato tvrzení o ruských státních hackerech zasahujících do amerického politického systému nejsou ničím novým. Již minulý měsíc Obamova vláda oficiálně obvinila Moskvu z tohoto činu. https://www.theguardian.com/technology/2016/oct/07/us-russia-dnc-hack-interfering-presidential-election

Ruský president Vladimír Putin zkritizoval americká prohlášení, že jeho země se snaží rozvrátit presidentské volby, jako „hysterický nesmysl“, zaměřený na odvedení pozornosti voličstva od skutečných hlubokých vnitřních problémů. http://abcnews.go.com/International/wireStory/putin-rejects-claims-russian-interference-us-election-43103312

Obamova vláda a její státní bezpečnostní agentury neposkytly ani zrnko důkazu k podpoře svých tvrzení proti Rusku. Nicméně, opakovaná obvinění mají tendencí ulpívat.

Kampaň Clintonové již po měsíce obviňuje Trumpa z toho, že je „proruskou loutkou“. Také prohlásila, že ruští hackeři spolupracují s whistleblowerskou organizací WikiLeaks na zveřejňování tisíců soukromých mailů poškozujících Clintonovu, se záměrem ovlivnit volby ve prospěch Trumpa.

Ředitel WikiLeaks Julien Assange stejně jako ruská vláda popřel jakékoli tvrzení, že by zde byla jakákoli spolupráce, anebo že pracují na zvolení Trumpa.

Ale těsně před volbami americké autority dle svého scénáře prosazují hysterii, že Rusko se pokouší podvrátit americkou demokracii.

Michael McFaul, bývalý americký velvyslanec v Rusku (2012-2014) je citován slovy: „Rusové jsou v ofenzívním režimu a USA pracují na strategiích, aby na něj reagovali na nejvyšší úrovni.“

NBC cituje představitele Obamovy vlády, který řekl, že Rusové „chtějí zasévat tolik zmatků, kolik je možno, aby podvrátili náš proces“.

Zpravodajství zlověstně dodává, že „jsou podniknuty kroky k přípravě na nejhorší scénáře, včetně kyberútoku, který by vyřadil část energetické sítě nebo internetu.“

Téměř před dvěma týdny, 21. a 22. října, byly USA postiženy rozsáhlým výpadkem internetu. Aktéři za „distribuovaným odepřením služeb“ nebyli identifikováni, ale přerušení bylo po celém státě, a dočasně zastavilo mnoho populárních spotřebitelských služeb. Jeden bývalý představitel amerického ministerstva domácí bezpečnosti popsal tuto událost, že „měla veškeré příznaky toho, že šlo o cvičení“. http://www.nbcnews.com/news/us-news/white-house-readies-fight-election-day-cyber-mayhem-n677636?cid=sm_tw

Mohl tento kyberútok být prací amerických agentur ministerstva bezpečnosti, jako zkouška na ještě větší plánovaný výpadek 8. listopadu – v den voleb?

Washingtonský establishment chce Clintonovou, nikoliv Trumpa. Ona je zvolenou loutkou pro jejich strategické zájmy, včetně ještě nepřátelštější politiky vůči Rusku v Sýrii, na Ukrajině i jinde. Ale volbou lidu by se mohl stát i Trump, a v takovém případě by šedé síly, které ve skutečnosti vládnou Americe, mohly rozpoutat „digitální 9/11“.

Není těžké si představit chaos a zmatek z výpadu internetu, proudu, dopravy, bank a komunikační paralýzu – i kdyby to bylo jen na pár hodin. Měsíce poukazování na Rusko a jeho destabilizující nepřátelský záměr zasáhnout do americké demokracie a dostat „soudruha Trumpa“ do Bílého domu by posloužily jako vyplněné proroctví. V tou případě by americké autority mohly věrohodně prohlásit zvolení Donalda J. Trumpa za neplatné.

Ve skutečnosti by scénář mohl být doveden i na závažnější úroveň než jenom zneplatnění voleb. Americké autority by mohly snadno předstírat stav nouze, v němž je třeba „bránit státní bezpečnost“. Tato eventualita jde dále než „zmanipulovaná politika“. Je to zelená pro státní převrat hlubokých státních sil, které zjistily, že nemohou vyhrát pomocí „normálních“ manipulačních metod.






5 komentářů:

  1. ParlamentníListy.cz se ohledně volby prezidenta v USA bavily s Karlem Köchrem, jediným špionem, jenž se v rámci východního bloku dostal do Ústřední zpravodajské služby (CIA).
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Zasrany-pelech-americke-politiky-Mnozi-do-nej-chteji-hodit-Trumpa-coby-rucni-granat-Hillary-chce-valku-Rude-pravo-hadr-promlouva-Karel-Kocher-461565
    Kéž by měl Köchr pravdu!

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych se zítřejšího jakéhokoliv útoku neobávala. Spíše se bojím, co bude po nich. Myslím si, že si Clintonovic s Trumpavci půjdou těžce po krku, ať vyhraje ten, nebo ten. A pravděpodobně se v tom semelou i obyčejní lidé. Msty mocných mají téměř planetární rozsahy .

    dan.

    dan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žádní mocní po sobě nepůjdou. To už je historická minulost, bohužel nedobře pro nás voliče.

      Vymazat
  3. Washington.elita chce Clintonovou.A v ČR zase sílí velký tlak na presidenta,Herman a ,,kavárna"pokračují,jako šílení.Je potřeba podpořit 17.11.v Praze ne-islám,ne-násilí jestřábů..podpořme,konejme,přijďme ukázat na zlo..

    OdpovědětVymazat
  4. Nějak ti ten digitální 9/11 nevyšel.................................................................................................................................................................................................................opět...

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.