22. listopadu 2016

Trumpův pokus o "reset" mainstreamových médií

Trump „vybuchl hněvem“ na neveřejné schůzce vrcholných představitelů médií

http://www.zerohedge.com/news/2016-11-21/trump-exploded-media-execs-during-record-meeting-it-was-f-king-firing-squad



by Tyler Durden
Nov 21, 2016 5:59 PM
Překlad: Orgonet


Trump vyjádřil možnost "resetu" bouřlivých vztahů mezi jím a médii.

Dnes jsem již oznámili http://www.zerohedge.com/news/2016-11-21/these-mainstream-media-anchors-just-went-record-meeting-trump , že managerka Trumpovy kampaně Kellyanne Conway zorganizovala „summit“ nejvyšších představitelů hlavních mainstreamových amerických médií, mezi nimiž byli president CNN Jeff Zucker, president ABC News James Goldston, spolipresidenti Fox News Bill Shine a Jack Abernethy, a presidentka NBC News Deborah Turness,

S laskavým svolením The Post jsme získali kompletní seznam účastníků Trumpovy schůzky s médii: hodinu trvající porady se zúčastnili vrcholní pracovníci a moderátoři zpravodajských sítí, jako například: Deborah Turness, Lester Holt a Chuck Todd z NBC, James Goldston, George Stephanopoulos, David Muir a Martha Raddatz z ABC, Norah O’Donnell, John Dickerson, Charlie Rose, Christopher Isham a Gayle King z CBS, Bill Shine, Jack Abernethy, Jay Wallace, Suzanne Scott z Fox News, Phil Griffin z MSNBC a Jeff Zucker a Erin Burnett z CNN.

Obsah diskuse byl zprvu nejasný

Nyní se dle článků v the Post http://nypost.com/2016/11/21/donald-trumps-media-summit-was-a-f-ing-firing-squad/ a Politico http://www.politico.com/blogs/on-media/2016/11/donald-trump-media-transition-tension-231727 dovídáme, že zvolený president v pondělí na neveřejné schůzi v Trumpově věži „při schůzi vybuchl hněvem na velikány médií“.


Dle jednoho zdroje článku v the Post „to bylo jako ohnivá salva“.

The Post:
Podle článku the Post „Trump začal od Jeffa Zuckera, řekl mu, že nenávidí jeho síť, že všichni v CNN jsou lháři a měli by se stydět...“
 Jeff Zucker (vlevo)
„Schůze byla pro média naprostým fiaskem. Řídící pracovníci televizí a hlavní moderátoři tam šli s představou, že se bude diskutovat o tom, jaký přístup budou mít k Trumpově vládě, ale namísto toho dostali pořádně vynadáno“, praví dále zdroj. Další zdroj to potvrzuje.

Článek v The Post dodává, že „schůze se konala ve velké zasedací místnosti, a bylo tam 30 až 40 lidí, včetně velkých televizních moderátorů ze různých televizních sítí.“
Trump řekl: „Jsme v místnosti plné lhářů, prolhaných nečestných médií, která vůbec nic nepochopila.“ To, že média jsou nečestní, prolhaní lháři, se týkalo všech přítomných novinářů, a jmenovitě označil Jeffa Zuckera, a řekl, že v CNN jsou samí lháři, a že CNN je síť lhářů.
„Trump sice nejmenoval Katy Turovou, ale mluvil o ženě-korespondentce z NBC, která nic nepochopila, pak mluvil o hrozné korespondentce sítě, která plakala při moderování debaty, když Hillary prohrála – což byla Martha Raddatz, která byla rovněž na schůzi."

„Gayle se zeptal: „Jaký máte návrh pro spolupráci s médii?“ Chuck Todd položil pár ostrých otázek, David Muir se zeptal, jak se Trump vyrovná s žitím v DC, když jeho rodina žije v New Yorku. Ta schůzka byla prostě fiasko.“

Politico přidává další detaily, dle nichž si „Trump stěžoval na své fotografie, které použilo NBC, a které považuje za „nelichotivé“. Obrátil se na presidentku NBC News Deborah Turnessovou a řekl, proč její kanál nemohl dát „jeho normální obrázek“, ale vybral si ten, kde dělá grimasu s dvojitou bradou. Turnessová na to reagovala, že teď mají na svém webu jeho „moc hezké“ obrázky.

Je zábavné, že schůzka byla "za zavřenými dveřmi", což znamená, že účastníci se dohodli na tom, že nebudou nikde hovořit o jejím obsahu, takže velmi pravděpodobně nebudou moci potvrdit ani vyvrátit zprávu The Post.


Shrnutí událostí v článku Politico bylo o něco méně dramatické:

Zdroj, který hovořil s Politico, charakterizoval schůzku méně intenzívněji než jako „ohnivou salvu“, a řekl že diskuse obsahovala i Trumpovo vyjádření, jak je možné „resetovat“ bouřlivý vztah mezi zvoleným presidentem a médii: vše, co chce, je „férovost“.

Na otázku pracovníka jedné sítě, jak definuje férovost, řekl Trump prostě: „Pravda“. Ale kromě pár momentů sváru na počátku byla podle tohoto zdroje schůzka většinou věcná.
Politico také dodává, že Trump, který měl po jednom boku šéfa personálu Reince Priebuse a po druhém managerku kampaně Kellyanne Conwayovou, rovněž vyjádřil nespokojenost s předběžnými mediálními průzkumy voličského mínění, a ohledně stížností, že se vyhnul tisku, když šel minulý týden na večeři s rodinou, a novináři se dověděli, že tam je. Ale Priebus ujistil účastníky, že o oficiální členy chráněné skupiny novinářů bude postaráno, a že vše se zajistí.

Dalšími účastníky schůzky ze strany Trumpova týmu byli hlavní stratég Stephen Bannon, Trumpův zeť Jared Kushner, mluvčí Jason Miller a hlavní stratég a ředitel pro komunikaci republikánského státního výboru Sean Spicer.

Jason Miller na dotaz řekl zpravodajství Politico o slovech Conwayové vůči reportérům po schůzce, v nichž vyjádřila pocit, že s médii dojde k „obráceni na novou stránku“.
„Není třeba stavět hráze“, řekla Conweyová. „Bylo to velmi od srdce, velmi vlídné, ale velmi čisté a velmi čestné. Z mé vlastní perspektivy je skvělé zmáčknout tlačítko resetu.“
Conwayová v reakci na článek v Postu řekla, že to nebylo tak, že by „Trump explodoval v hněvu“. 

Je možno mít různé subjektivní interpretace toho, co se dělo na schůzi, ale jedna věc je jasná: Trumpův pokus o „reset“ bude médii špatně nahlížen, protože nejsou zvyklá na tento druh zacházení, i kdyby byla přesnější pravdou „vlídnější, jemnější“ verze událostí, jak ji uvádí Politico.

Rovněž to znamená, že to, co bylo dosud konvenční válkou mezi různými mediálními organizacemi USA a Trumpem, se může stát válkou nukleární.






7 komentářů:

  1. publikováno 30.9.2015 in ytb Christian News,komentářů 974,201 426 shlédnutí - Televangelists and others lay hands on and pray for Donald Trump at the Trump Towers, čas:2:17,název:PAULA WHITE, KENNETH COPELAND AND OTHERS LAY HANDS ON, PRAY DONALD TRUMP. - Jenom jako upozornění k předčasným neobjektivním očekáváním a ,,adoracím,,- známe je přece.co dokáží již po 4000 let. Zdravím.

    OdpovědětVymazat
  2. Chce-li kdo porozumět událostem spojenými s volbami v USA, nechť sleduje videa V.V. Pjakina. Zejména to poslední. Jeho analýzy jsou brilantní. Slouhové Obamy s obavami čekají nové pokyny od Trumpa. Dobře vědí, že se ze svého údělu vazala nevyvléknou. Kdo jednou zradil, zradí vždy. Jen teď budou mít o další kompromitující složku na svou osobu více v rukou nového loutkovodiče v USA. A proto budou spolupracovat na vlastizradách svých domovin mnohem ochotněji a za méně dolárků. Nemyslete si, že se GP něco nepodařilo, nebo vymklo z rukou. Jde to vše podle plánu. Je naplánována perestrójka USA a tak to i bude. Trump je pouze více vhodný k tomuto účelu, než jiný „mandžurský kandidát“. A pokud jde o Putina, ten dobře ví, že GP ho pouze dočasně respektuje, neboť k ho potřebuje pro plán, který zrovna probíhá. Tím došlo k malé úpravě na budoucí mapě evropského chalífátu, jehož centrem moci bude Teherán. A žádná Velká Arménie nebude. Nový komplex vládnoucích států bude nazýván Persie. Nebojte, země visegrádské trojky v něm nebudou :-)))) ty budou pouze dodávat služby. A služebnice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč visegrádské trojky ? Kdo ze současné čtyřky vypadne ? Polsko, Maďarsko ? A proč ?

      Vymazat
    2. jojo o bílé evropské služebnice v arabských harémech bude obzvlášť velký zájem. Jen aby se jim to pak nevymstilo jako kdysi modloslužebníkovi Attilovi a jeho soukmenovcům v Uhrách. Pojímali sobě tehdy (trhy, drancování) za ženy Slovanky, a jejich posléze odrostlé děti pak prováděly krvavé převraty na trůnech svých asijských otců a dědů. A přivedly tak Uhry zpět do evropského prostoru vyhlášením křesťanského království.

      Vymazat
  3. Byli tu, jsou tu, a budou tu zas jako věčný žid který nemá svou vlast svůj domov a proto je doma všude na celé planetě.

    OdpovědětVymazat
  4. A proc si zval tady ty sefy? Mel si pozvat ty co je plati, Sorosi, Rothchildy, Rockefellery, atd, jit primo k tem co vsechno ridi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Příliš jednoduché myšlení na složitou konstrukci světové moci.

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.