22. prosince 2016

Inscenace teroru na vánočním trhu v Berlíně: úloha rekvizit při působení na emoce

Inscenace teroru na vánočním trhu v Berlíně: úloha rekvizit při působení na emoce
Sepsal Orgonet.
22. 12. 2016

Věc je jasná, celá berlínská akce je režírovaná inscenace.

Pachatele mají. Tedy v hrsti ho nemají, ale lze soudit, že ho do pár dní "najdou mrtvého" nebo "v přestřelce zastřelí" (proto nás již předtím informovali, že pachatel je asi zraněn, možná v nemocnici). Jeho úmrtím si režiséři představení ušetří vyšetřování, soud a nesrovnalosti, na které by museli reagovat dalším a dalším hromaděním lží. (V Bostonu naposledy udělali tu chybu, že nechali "pachatele" naživu a museli ho soudit, od té doby již všichni "pachatelé" spolehlivě hynou před zatčením.)

Už bych s touto berlínskou inscenací dal pokoj. Na youtube se od včerejška se vyrojily ony předvídané tucty videí odhalující falešný útok, krizové herce (z mnoha zemí, jak jsem předvídal), podivnou trasu kamiónu a různé nesrovnalosti, stačí zagooglovat. (Třeba něco z Berlin truck attack false flag hoax, nebo německy na Berlin Weihnachtsmarkt LKW false flag). Ale mám ještě pár vlastních zábavných postřehů ohledně rekvizit, tak je ještě uplatním, dokud jsou žhavé.

Opět tu zavzpomínám na film "Vrtěti psem" (1997), který se nám před léty zdál jako komická, naprosto nereálná nadsázka. Pokud film neznáte, jde tam o to, že volební štáb potřebuje těsně před volbami vymazat z vědomí lidí sexuální skandál prezidentského kandidáta, tak si najme/unese hollywoodského režiséra, aby jim pomohl točit pro televizi falešnou událost na odvedení pozornosti během dní zbývajících do voleb, a to "válku s Albánií". Denně se se natáčejí falešné záběry, a veřejnost je absolutně přijímá, je zcela pohlcena a rozhořčena touto událostí, ani stínem nepochybuje, dávají to přece v televizi... Jednou štáb vymyslí srdceryvný záběr, jak chudá albánská dívka prchá ze svého chudého ostřelovaného domečku kdesi v lesích ... záběr je fajn, ale cosi tomu chybí, aby to řádně působilo na emoce. Velká diskuse tvůrců: Měla by nést kočičku ..., ne, koťátko ... jaké barvy? Bílé koťátko, to je ono.



Inscenované teroristické akce posledních let dokazují, že práce s detaily evokujícími emoce je běžnou metodou organizačních týmů těchto akcí. Vše se dělá pro kamery, pro efekt, pro emoce, které mají vyvolávat fotografie či záběry v médiích. Týmy ovšem nejsou složeny z (inteligentních) hollywoodských režisérů, takže ty detaily jsou leckdy komické, bohužel však jen pro těch několik málo lidí, kteří si všimnou, že tady něco nesedí; absolutní většina lidí je vnímá tak, jak tvůrci zamýšlejí, a nechá si ty emoce vnutit ...


Například níže uvedený snímek s botou: sólová bota na místě neštěstí v podvědomí většiny lidí znamená, že někdo je na tom hodně špatně, ba mrtev. Proto si režiséři berlínského představení klidně dovolili naaranžovat pro média fotku, kde záchranáři vezou na vozíku změť materiálu, v níž dominuje bota; protože vědí, že lidi nebudou analyzovat, že takový náklad na vozíku záchranářů je naprostá blbost, ale zatrne jim: bota, někdo umřel... působení na city, vyvolání strachu, o to jde.



Významnou (v důsledku nakonec komickou) rekvizitou inscenace v Berlíně je vánoční stromek na silnici před zaparkovaným kamiónem. Tento stromek je jedním z řady stromků, které spolu s červenou zástěnou tvoří plot mezi silnicí a tržištěm, (žádný "velký strom", jak lžou naše média)..
Po zacouvání kamiónu na okraj trhu ho ho tam rekvizitáři ostentativně pohodili tak, aby to vypadalo, že kamión ho zevnitř povalil do silnice. Stromek tam poctivě leží a překáží po celou dobu představení, i po odtahu kamiónu, a protože je výrazným detailem, v průběhu akce jsou kolem něj/na něj umísťováno různé haraburdí i výmluvné rekvizity, mající evokovat neštěstí.




Niže: "Záchranáři" "loví pod kamiónem zraněné". Stromek sice překáží, ale odstranit ho nelze, je to důležitá rekvizita a orientační značka pro případné noční posuny kamiónu. (které se, jak víme z předešlého článku, děly).


Níže: Rekvizitou výrazně vyvolávající strach jsou bílé obleky, používané záchranáři při epidemiích, manipulacích s mrtvolami a podobně; evokují kontaminaci, smrt, infekci, brrr. Tým hrající v Berlíně roli "vyprošťovačů mrtvol" zpod kamiónu (evidentně amatérsky a bezradně) tyto bílé kombinézy sice neměl, neb se to i jim možná zdálo přehnané; ale když už je tam s sebou měli, tak je pro efekt na fotkách aspoň chaoticky poházeli kolem kamiónu, a jeden dokonce rozprostřeli na stromek!!! To má jako znamenat co - někdo se tam z toho obleku svlékal, nebo si ho oblékal, nebo si ho suší? Ne, je to jenom blbý nápad režiséra kvůli fotce, ale působivý. (Lidovky u něj mají lživý komentář: Forenzní oblek leží na vánočním stromku v místě, kde nákladní automobil projel davem. Ve skutečnosti stromek s oblekem pouze leží v silnici, pohozen vedle zaparkovaného kamiónu, který žádným trhem neprojel.)

Podle mě je to nejtrapnější snímek z berlínského představení, ale na city většiny lidí nepochybně zahrál...


Níže: Ráno po noční akci: forenzní obleky poházeny všude kolem.

Oblíbenou rekvizitou falešných událostí jsou i lesklé termální fólie, do nichž bývají zabalováni krizoví herci. Sem tam pro efekt nějakou zmačkanou pohodili i kolem kamiónu.

Nakonec na ten stromek naaranžovali i domácí štafle; k čemu? Potřebovali při "vyšetřování" někam dosáhnout? Vypadly z některého stánku? Z kamionu? Nikomu kromě mě se tam nezdají naprosto nepatřičné?

Berlínské představení svého cíle dosáhlo, Evropě bylo připomenuto, že jejím nepřítelem je "islám", a byla odvedena pozornost od těch, kteří si přisvojují právo vládnout světu.

Když tak někdy kouknu (omylem) na televizi a vidím, že vše se tam točí kolem naprostých lží, kterým věří všichni vysílající i naslouchající, připadám si čím dál víc jako v idiokracii. To je název filmu, který jsme kdysi ještě před pár lety pokládali za nadsázku: Vláda idiotů (2006). (Česky je to Absurdistán, což naprosto nevystihuje podstatu.) Doporučuji, drsné, ale již téměř realita.






18 komentářů:

  1. Tak to jsem se spontánně zasmála tomu, že ten forenzní oblek si na tom stromku snad někdo asi suší. :) Je to fakt všechno velmi divné a směšné- a ten žebřík tam na tom stromku, to už se asi úplně zbláznili nebo co. A i to je pravda, že na skutečném polském kamionu by bylo plno reklam. A i závozníky mají sebou řidiči.
    Ale víte co je velmi potěšující? Že český vědec Jan Procházka vynalezl jakési silné baterie, že nebude potřeba časem ropa ani černé uhlí. Tak to se „globální elita“ s prominutím posere. A starému zločinci Rockefelerovi vzteky pukne i to jeho osmé srdce. Mimochodem, to by mě zajímalo, kam na ta mladá srdce chodil. Z náhodných bouraček je tutově neměl, to by oni nikdy neroskovali mít neprověřené srdce odněkud. Spíš to bylo tak, že si ty mladé lidi dlouhodobě někde pěstovali pro ty své transplantace. Prostě jako v hororu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je dost profláknuté,že třeba v Pizzagate měli dost na výběr mladých srdíček.
      Na to se nedá ani myslet,jak je to odporné a Svět mlčí.

      Vymazat
  2. Mě zaráží, že ta kabina kamiónu má na tomto předešlém snímku červenou barvu, na jiných má barvu černou nebo tmavě modrou. Tam byly asi kamiony dva a to nám neřekli.

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě, jak to udělali s tím polským řidičem ? Dali mu tučné mlčné nebo ho fakt zabili ?

    OdpovědětVymazat
  4. Na snímku s pyžamem na stromku je v levém dolním rohu u boku dodávky fotoaparát na stativu. Že by v tak tragické chvíli někdo dělal momentky?

    OdpovědětVymazat
  5. https://vk.com/video400813730_456239109

    OdpovědětVymazat
  6. "Ten oblek si na stromku suší" jo to jsem se taky zasmál :-).

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji za informace. Je neuvěřitelné v jakých lžích žijeme. Vždycky, když si myslím, že už to nemůže být horší, tak zjistím, že je to ještě mnohem horší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřte tomu, že až bude odhalena jejich nejhlubší nora, svět to nevydýchá, jaké hrůzy odtud na nás vyskočí.

      Vymazat
  8. DEŇ PO ÚTOKU NÁKLADIAKOM V BERLÍNE SA KRAJINY EÚ DOHODLI NA PRÍSNEJŠÍCH KONTROLÁCH VLASTNÍCTVA ZBRANE.... tak tenhle titulek na mě vyskočil na "prvopodstatě". Už začínám chápat, proč to zinscenované divadlo...

    OdpovědětVymazat
  9. Orgo tak pěkně popsal absurdní scénář, že už ani není třeba více ty záběry komentovat. Ano, nejde o to, aby uvěřili všichni. Stačí, když uvěří ta většina populace. Stačí, když si "zapamatujeme", jak moc nám islámští teroristi škodí. Občas se hodí opáčko, nejlépe na Vánoční křesťanské svátky. Jednou, za nějaký ten měsíc či rok se na islámské teroristy svede možná i to, že peníze prostě došly v celé Evropě a tudíž není už na vyplácení sociálek, důchodů...a práce také není, protože nikdo nenakupuje...snad jen....pro ty, co se nechají dobrovolně očipovat...se pomoc najde. Jednoduchý scénář do velmi blízké budoucnosti.

    Dovolím si připomenout slova z Písma:
    "Nenechte se od nikoho žádným způsobem oklamat!"a ještě :"Povstane totiž národ proti národu a království proti království ...."

    dan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještě jedna důležitá věc se tam píše : Nikdo nebude moci nic kupovat ani prodávat, ať je velký nebo malý, starý nebo mladý, bohatý nebo chuďas, než skrze značku šelmy (zřejmě mikročip) na pravé ruce nebo na čele. Ti, co tu značku přijmou, budou zatraceni.

      Vymazat
    2. anonymní 13:55
      Ano, budou zatraceni, protože budou muset činit plno jiných nařízení, aby si tu "značku" zasloužili a tak budou vlastně oddaně sloužit pozemským pánům, ale ne Božím zájmům. A v tom je hřích

      dan.

      Vymazat
    3. Přijetím té značky budou moci být takoví lidé posednuti zlými duchy, kteří je budou ovládat. Ani si to většina nebude uvědomovat, že má v sobě nového pána. A tak budou ovládáni jak roboti. V tom tkví ta čertovina, proti které se nebudou moci oběti bránit. Jen vyoperováním, vyříznutím těch "značek" z těla a snad i následným exorcismem.

      Vymazat
  10. http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/439179/pri-utoku-v-berline-zemrela-i-ceska-nada-az-ted-to-potvrdily-vysledky-dna-testu.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pls ako vnimate smrt cesky Nada Cizmarova...z Ciech prave v berline??aj to je vymysel??,a este som videl jedno videjko toho kamiona ako skutocne..presiel...necuval....natocil to jeden nemec z z auta...

      Vymazat
    2. Točili agenti a policajti, žádný civil.

      Vymazat
    3. Nevnimají to vůbec nijak, jsou nemocní samopopíráním reality tzv. vytěsňovači, nebo skutečně věří tomu, že se to vůbec nestalo a vše je fingované.

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.