21. února 2017

K úniku radioaktivity v Evropě došlo při kontrole těsnosti plynovodů kvůli možnému poškození zemětřeseními v Norsku a Itálii


K úniku radioaktivity v Evropě došlo při kontrole těsnosti plynovodů kvůli možnému poškození zemětřeseními v Itálii a Norsku

http://www.whatdoesitmean.com/index2244.htm
February 21, 2017
Millions Warned At Risk After Pipeline Leak Tests In EU Cause Radiation Nightmare
By: Sorcha Faal, and as reported to her Western Subscribers
Překlad: Orgonet
Odkazy vedou na články v angličtině.


Zajímavá zpráva ruského Ministerstva zdravotnictví, vydaná dnes pro vnitřní potřeby Kremlu, konstatuje, že v důsledku nedbalého provedení testů úniků z potrubí přírodního plynu, které byly nutné z důvodu devastujících zemětřesení postihnuvších Itálii 18. ledna (viz Wikipedie: Zemětřesení ve střední Itálii v lednu 2017), byly milióny občanů Evropské unie vystaveny vážnému zdravotnímu riziku: více než polovina evropského kontinentu byla zasažena smrtící radioaktivní částicí jódu 131 (viz článek Detekce stopových množství radioaktivního jódu v Evropě v lednu 2017). 

Jód 131 v atmosféře (µBq/m3)

Jód 131 (iodes znamená ve staré řečtině fialový) je při úniku do životního prostředím jedním z nejobávanějších produktů jaderného štěpení (viz článek Jód 131: nebezpečný, avšak krátkodobý produkt jaderného štěpení), jeho nebezpečnost je však snížena tím, že má velmi krátký poločas rozpadu – 8,2 až 4 dny. Vzhledem k jeho vysoké nestálosti se při kontaktu se vzduchem proměňuje v nezaměnitelnou fialovou páru, a proto je od konce 40. let minulého století používán k detekci úniků plynového potrubí (viz článek Wikipedie: Radiaktivní prvky používané k průmyslové detekci).

Jód 131 v kontaktu se vzduchem vytváří fialovou páru.


Podle protokolů o jaderných nehodách podepsaných mezi Norskem a ruskou Státní korporací pro jadernou energii Rosatom v roce 2015 (viz článek Norsko a Rusko podepsaly dohodu o jaderných nehodách) oznámil norský energetický gigant Statoil ruskému Ministerstvu obrany, že se připravuje k provedení několika testů úniku přírodního plynu pomocí jódu 131, jelikož jsou znepokojeni tím, že některá z potrubí v Norsku by mohla být přerušena/narušena z důvodu zemětřesení o síle 4,7, které postihlo oblast Sogn of Fjordane 9. října 2016

Místo zemětřesení o síle 4.7, Sogn og Fjordane 9 říjen 2016

23. prosince 2016 upozornil Statoil ruské Ministerstvo obrany, že zahajuje své testy plynovodů pomocí jódu 131, které potrvají 3 – 4 týdny; to odpovídá zjištění amerického letectva ve druhém lednovém týdnu, kdy byl v severním Norsku zjištěna tato radioaktivní látka použitá k testu potrubí (Viz článek Vzhledem ke zjištění radioaktivního jódu 131 nad Evropou přiletěl do Velké Británie americký letoun specializovaný na detekci radioaktivních úniků).

18. ledna 2017 pak došlo k sérii 4 silných zemětřesení ve střední Itálii (Viz Wikipedie.), čímž se počet obětí zemětřesení v Itálii za minulých 9 měsíců zvýšil na několik stovek, a likvidace následků těchto zemětřesení si vyžádá více než 23 miliard Euro (Viz článek Škody způsobené zemětřesením v Itálii dosáhly 23 miliard Euro).

Ihned po těchto zemětřeseních v Itálii ruský energetický gigant Gazprom oznámil, že normální/běžný provoz plynovodů v Evropské unii byl z neznámých/nespecifikovaných důvodů zastaven, což zapříčinilo, že množství ruského plynu Gazpromu dodaného do Evropské unie dosáhlo v měsíci lednu historického rekordu všech dob (Viz článek Severním ramenem plynovodu proudí do Evropy rekordní množství ruského plynu). 


Ruské Ministerstvo obrany nedostalo od EU žádné vysvětlení toho, co se děje s jejich rozsáhlou sítí plynovodů, a jeho experti na radiaci byli znepokojeni z důvodu detekce značného množství jódu 131 nad téměř celým evropským kontinentem Viz článek Nad Evropou byly zjištěny částice nebezpečného radioaktivního jódu 131; nikdo neví, odkud jsou.) . 




Jednou z oblastí nejvyššího výskytu jódu 131 je dle zprávy oblast Periadriatického zlomu, což je geologický zlom v jižní Evropě ve tvaru S o délce asi 1 000 km, od Tyrhénského moře přes celé jižní Alpy až do Maďarska. 



Americký detekční letoun potvrdil že jód 131 se vyskytoval nad Finskem, Polskem, Česko republikou, Německem, Francií a Španělskem až do konce ledna.

Tajemstvím zůstává, proč Evropská unie prostě neinformovala své občany o provádění testů plynovodů tímto radioaktivním prvkem.

Je možné, že tento normální způsob údržby plynového potrubí měl být záměrně využit ke stupňování protiruské hysterie, což dokazuje článek protiruské propagandy „Pozdrav z Ruska? Nad celou Evropou byl zjištěn nebezpečný radioaktivní prvek a nikdo neví, odkud se vzal.“

Je nemožné, aby tento prvek byl vypuštěn z Ruska, vzhledem k tomu, že vítr a povětrnostní systémy jdou směrem od Evropské unie do Ruska, a nikoli naopak. Ledaže by radiace z Ruska obešla celý svět z opačné strany, což je však u jódu 131 nemožné, protože jeho nejdelší životnost je 8 dní. 


"Nové důkazy ukazují, že Ježíše zabil Putin".



February 21, 2017 © EU and US all rights reserved. Permission to use this report in its entirety is granted under the condition it is linked back to its original source at WhatDoesItMean.Com. Freebase content licensed under CC-BY and GFDL.

Dodatek Orgonet:
Česká antiruská propaganda nezůstala pozadu, viz např. zde: https://www.novinky.cz/domaci/429958-cast-evropy-vcetne-ceska-hlasi-radioaktivni-jod-131-v-ovzdusi-zdroj-je-nejasny.html

20 komentářů:

  1. Děkuji za článek.

    OdpovědětVymazat
  2. poprosím orgonet o názor na,,prestávku,,cca od 29.12 2016 do 12.2 2017/aspon podla mojich pozorovaní/ v chemovaní a následný ,,útok,, minulý týždeň....

    OdpovědětVymazat
  3. To bude ta ptačí chřipka it's clear :)

    OdpovědětVymazat
  4. EU přece nebude své ovčany informovat o něčem důležitém.

    OdpovědětVymazat
  5. celkom urcite za tym bol soros pomocou merkelovej.Naviedla ho a on si to urobil sam

    OdpovědětVymazat
  6. No, jak se objeví příležitost kopnout si do rusáků, tak Západ nezaváhá. Prostě za všechno může Putin. Už s tím unavujou.

    OdpovědětVymazat
  7. Diky za informacne prinosny clanek.
    Rad vas ctu !
    Hezky vecer

    OdpovědětVymazat
  8. Prý zemětřesení v Itálii dle Petera Outsidera zavinily startující létající talíře pod Vatikánem. Vůl, jak tomu někdo může věřit. Prý se to piloti teprve učili!
    Marek

    OdpovědětVymazat
  9. No jasně. A to, že ukrové střílejí na Donbase po civilistech Točkami-U je jenom pohádka, co, vy sluníčkáři. Ble.

    OdpovědětVymazat
  10. hodnoty, naměřené nad Evropou jsou v řádu mikroBq (MILIONTIN Bq)/ metr3 , tedy jsou na hranici citlivosti i speciálních přístrojů.

    Maximální povolené množství Jodu 131 (Bq/kg) Dětská výživa:150 Mléčné výrobky:500 Ostatní potraviny:2000 Tekuté potraviny: 500

    Poločas rozpadu 8 dní znamená, že za osm dní zbude polovina původního množství, za dalších 8 dní polovina té poloviny (čtvrtina), za dalších 8 dní polovina té čtvtiny, tedy osmina..... za cca 10 poločasů je aktivita tedy TISÍCKRÁT menší.

    OdpovědětVymazat
  11. Pane Orgonete, nedělejte blbýho, podívejte se na you tube - exploze v jaderné elektrárně
    ve flamaville ve francii. - Je to snad horší než ve Fukušimě. Vždyť celá evropa je
    zasažena radioaktivním mrakem

    OdpovědětVymazat
  12. Je nemožné, aby tento prvek byl vypuštěn z Ruska, vzhledem k tomu, že vítr a povětrnostní systémy jdou směrem od Evropské unie do Ruska, a nikoli naopak...

    Vzdyt je to presne naopak. Cernobyl take prvni zaznamenali ve Skandinavii...

    OdpovědětVymazat
  13. Je jasný že lže i selhala Eu a její kontrolní úřady pro jadernou bezpečnost.
    No tentokrát vítr fouká z Francie Rusko v tom není.A test potrubí by toho nezpůsobí tolik
    Buď měla Francie nějakou závažnou poruchu a únik nebo jde o nějaký špinavý útok.
    Lžou nám a to jsem zastánce jádra ale musí se k tomu přistupovat odborně. A férově informovat. Jenže je před volbama a ještě by to stálo peníze za odškodné.

    OdpovědětVymazat
  14. No jasne, vietor a poveternostné systémy idú z EU do Ruska a nie naopak. Len potom ako sa dostala bolsevicka radiácie do Európy v roku 1986, keď to bolsevicka chamrad týždeň tajila.

    OdpovědětVymazat
  15. You tube video o voze - Výbuch jader. elektrárny ve Flameville ve Francii (plameny šlehaly
    100 m vysoko) a Orgonet píše o koze - o úniku nějakéko plynu kdesi v tramtárii.
    Co se vám stalo pane ORGONETE ??? NĚCO VÁM UDĚLALI ???

    OdpovědětVymazat
  16. Už i ten Orgonet lže a stojí za hovno.

    OdpovědětVymazat
  17. dakujem že si sa ozval Orgonete

    OdpovědětVymazat
  18. blýská se na lepší časy, ale bude to nějakou dobu trvat, leda by někdo šel naproti
    http://leva-net.webnode.cz/news/tektonicke-zmeny-na-poli-duchovnim-putin-chysta-plizivou-revoluci-rpc-cekaji-horsi-casy/

    OdpovědětVymazat
  19. Vážený pane, ste v poriadku? Mám o Vás strach pretože ste už 2 mesiace nezverejnili žiadnu správu. Prosím dajte nám vedieť či je všetko OK a či pokračujete v tomto blogu, bola by ho škoda. Pekný deň Vám prajem.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.