26. června 2020

Pohádky a mýty o Miladě Horákové. Možná ani nebyla popravena.

Všechna dezinformační masová média hlavního proudu a prolhaní politikové nás dnes tak těžce bombardují protikomunistickou propagandou, jak "komunisté zavraždili Miladu Horákovou" (ač byla fakticky odsouzena za protistátní činy, k nimž se hrdě doznala), že si neodpustím vyvěsit něco málo informací naznačujících jinou možnou verzi události.


Vsuvka 28. 6. : Co vlastně komunistům udělala? To ví málokdo. Níže je to hezky stručně vysvětleno (z diskuse na Parlamentních listech:)
Moc , demi, 28.06.2020 11:53:20
se o to nezajímám, ale co vlastně Milada Horáková těm komančům udělala, že ji popravili? Je mi 60 pryč, ale z běžných informací o tom nic nevím. Doplňte mi prosím vzdělání, ale bez nadávek.
Re: Moc , Živa, 28.06.2020 11:57:18toužila jen po moci. Chtěla se stát ministryní, a když jí odmítli, začala pracovat proti režimu a vynášela tajné informace na západ. To je zrada v každé zemi...
Re: Moc , Jirka..I, 28.06.2020 12:21:21 odpověď jednoduchá, horáková škodila, byla státní mocí opakovaně přátelsky upozorněna, aby nepřátelské činnosti proti naší zemi zanechala. Následný proces byl proto neodvratný. Začala Studená válka a ona se okatě stykala s Brity a Američany. Bavila ji hra na konspiraci a sloužila více pánům, její špionážní činnost byla objektivně prokázána. Jako přesvědčená socialistka, feministka a protižidovská bojovnice byla podivnou směsí mindráků a ideologií. Ze stejné partaje byl i nechvalně známý Beneš, který, už jako soukromá osoba ve službách cizí mocnosti, velké Británie, aktivně pomáhal nepříteli, mimo jiné také s diverzními výsadky tetoristických skupin, jedna z nich zavraždila pana Reinharda Heydricha a tím přímo zavinila smrt tisíců nevinných občanů Protektorátu. Nikdo horákové bezdůvodně nebo protiprávně neublížil. Kdyby nebylo jejího procesu a rozsudku trestu smrti, neštěkl by po ní ani pes. Obdobně špatně dopadl pan Hašler, když si za Protektorátu myslel, že je, jako populární umělec, nedotknutelný a otevřeně provokoval proti Velkoněmecké Říši, opět byl mnohokrát přátelsky upozorněn, ale jeho vzpupnost ho dovedla až do koncentračního tábora, kde zemřel.

Vždy, když je kolem něčeho takový kravál, tak se to ukáže jako účelová dezinformace či naprostá lež; a jako vždy, pravda, kterou se nedovíme, je zřejmě někde úplně jinde.
Osobně věřím, že blíže skutečné pravdě je následující článek z Parlamentních listů z r. 2014. :

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapujici-uvaha-historika-Milada-Horakova-mozna-nebyla-popravena-314171

Překvapující úvaha historika: Milada Horáková možná nebyla popravena

04.04.2014 16:20
Česko-německý politolog a historik Jan Berwid-Buquoy se na svém blogu na serveru Aktuálně.cz zamýšlí nad spekulacemi, že Milada Horáková nebyla vůbec popravena. Místo toho mohla být převezena do USA, kde mohla dožít pod jinou identitou. Nebo také mohla být převezena do Sovětského svazu, čehož se podle svědectví spoluvězně obávala.
Buquoy se odvolává na novináře Rudolfa Ströbingera. „Po vydání Ströbingerovy knihy Stalins größter Schauprozess (Stalinův největší politický proces, 1983 v Rehau, SRN), jsem byl velice překvapen. Autor se tam sice intenzivně rozepisuje o Rudolfu Slánském, ale o Horákové se nezmiňuje ani slovem,“ napsal Buquoy s tím, že kvůli tomu Ströbingerovi okamžitě zatelefonoval. Ten prý chtěl již v roce 1968 napsat o Miladě Horákové monografii.

Jakoby Horáková za sebou pečlivě zahlazovala stopy

„Avšak důkazy o jejím životě jakoby se prý ztrácely v písku. Její mladší sestra Věra (provdaná Tůmová) nechtěla ani o ní, ani o rodině Horákových nic vypovídat. Prý je vázána mlčením. Zdálo se, jakoby Milada Horáková za sebou pečlivě zahlazovala stopy. Její činnost v letech 1945-1949 definoval Ströbinger jako činnost doublera (dvojitý agent). Současně prý pracovala coby vyzvědačka pro Sovětský svaz, tak jako pro USA a Francii. Tím připomínala legendární dvojitou špionku Matu Hari v českém provedení...“ uvádí česko-německý historik.

Buquoye nejvíce překvapila Ströbingerova pochybnost o popravě Milady Horákové. „Tvrdil, že o tom nelze nalézt vůbec nic - její hrob neexistuje. O její urně nikde není žádný záznam. Jakousi záhadnou cestou se ztratilo nejen popravčí prkno, ale dokonce i oprátka, na které prý byla údajně oběšena. Kdo se postaral o zmizení těchto důkazů, se neví. Údajný kat jménem Vladimír Trunda (později se stal vedoucím pohřební služby v Ústí nad Labem) se v roce 1968 vůči Ströbingerovi vehementně bránil nařčení, že popravil Miladu Horákovou. Dostal pouze odměnu 60.000 Kčs za podpis úřední listiny jako kat, ale u popravy nebyl. Tu prý provedl jeho pomocník. Jak se tento pomocník jmenoval, však vedoucí pohřební služby neprozradil.“

Lékař dostal desetitisíce za mlčenlivost?

Politolog upozorňuje i na další podezřelý fakt: „Protokol o úmrtí Horákové vystavil dne 27. 6. 1950 jistý MUDr. J. Hampl. Ani tento lékař prokazatelně u popravy nebyl a tak jako v případě kata Trundy pouze podepsal protokol, který mu byl předložen. Podle Ströbingera si tím vysloužil odměnu 20.000 Kčs. Jako bývalému zpravodajskému důstojníkovi British Intelligence Corps (Berlin-West) se mi zde vnucuje hypotéza, že v případě Trundy (60.000 Kčs) a MUDr. Hampla (20.000 Kčs) se jedná o honoráře za mlčenlivost (strict confidentiality). Pakliže by se tyto premisy zakládaly na faktech, znamenalo by to, že Horáková nikdy popravena nebyla.“

Na dotaz Buqouye, co by „nepopravou“ odsouzené vyzvědačky KSČ sledovala, Ströbinger odpověděl: „Fingovaná poprava musela být oficiálně provedena, jako odstrašující případ. Ve skutečnosti ale mohlo dojít mezi USA a ČSR k výměně agentů a Horáková pod cizí identitou strávila zbytek života v Americe.“

Buqouy popisuje další okolnosti celé záležitosti, na konec ale dochází k závěru, že Milada Horáková byla 27. června 1950 spíše skutečně popravena.



Dále doporučuji:
http://www.severoceskapravda.cz/index.php/informace/2315-milada
http://www.femistory.cz/milada-horakova-ve-treti-republice/
http://www.femistory.cz/milada-horakova-v-pohadkach-a-povestech-ceskych/#more-1123

Přidáno 28. 6.:
Nuž tedy vám povyprávím něco, co tihle vyřvávači jako je Czernín a jemu podobní neradi slyší. Vytáhněte z archivu všechny doklady o činnosti právničky Horákové a o skutečných důkazech její podvratné činnosti, která končívala smrtí lidí, kteří se s ní setkali a nechali se jí obalamutit. Stejně tak u nás na Vysočině. jezdila k nám na faru za farářem Strihalem dlouho, scházeli se tam živnostníci z širokého okolí, vždy když přijela,slezli se na faru.Tam kuli pikle ! Výsledek byl, že majitel cihelny jakýsi Mojžíš zastřelil přímo na MNV předsedu MNV, otce 4 dětí a po jeho smrti krátce se narodilo dítě páté ! Lidi to o nich věděli a tak je samozřejmě napráskali a četníci je pochytali a zavřeli. Farář Strihal i 2 živnostníci, členové toho spolku, kteří tam u té akce byli,ale nestříleli dostali vězení (byli propuštěni asi po 6 letech vězení),ale střelec Mojžíš byl odsouzen k trestu smrti, měl 1 syna, chodil se mnou do ZŠ. Kdyby je madame Horáková nebuntovala, tak se u nás na vsi nic nestalo. Ona ovšem prý jezdila po mnoha vesnicích a tam dělala podobné aktivity ! Podle mě byla vinna, samozřejmě sama nikoho nezabila, jen je naváděla a proto měla být zavřena, třeba doživotně, s trestem smrti nesouzním. Možná jí to všechno sečetli dohromady,ale dělat z ní modli, či ikonu je neskutečně směšné a trapné. Je to zase jen důvod, aby se mohli ti kreténi navážet do komunistů, nic jiného v tom není. trapáci ubozí, Horáková je jim ve skutečnosti volná,ale je to záminka k těmto kecům !

4 komentáře:

  1. Pak by mi davala smysl ta jeji zaverecna slova, kdy se kala. Vubec jsem totiz nepochopil, proc by se priznavala k cinum, ktere nezpachala.
    PS - toho Buqoje nicmene nesnasim, protoze je to kamos sudetaku a jeho blog na iDnes jsem cetl vzdycku, kdyz jsem se potreboval "povzbudit" nejakym adrenalinem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podívejte se na film Kladivo na čarodějnice a pak pochopíte, proč se lidi přiznávají k něčemu, co vůbec neudělali.

      Vymazat
  2. U těch posledních slov to důkaz není. Mohla být vynucena mučením nebo hrozbou mučením. Těžko dnes zjistit pravdu. Svědkové pamětníci už téměř nežijí.

    OdpovědětVymazat
  3. Není ta Horáková náhodou umělé odvádění pozornosti od mnohem palčivějších dnešních problémů? Zahrála jsem si na vědmu a svým příbuzným jsem řekla, že se vsadím, že celé léto bude hnusně, protože oni umí ovlivňovat počasí, ( a chtějí, aby se lidi nemohli uvolnit a koupat na plovárnách bez roušek) a hned v září to roztoči znovu roztočí. To znamená, že vládnoucí mafiáni to roztočí hned v září a vyhlásí novou pandemii a nové příkazy a zákazy a znovu budeme všichni nosit náhubky, přes které se nedá pořádně dýchat, úplně všude. A zdá se, že jsem měla pravdu- roztoči to roztáčí už teď o prázdninách a nedají nám snad už pokoj až do konce našich životů. To by tak hrálo, abychom se smáli a měli radost ze života.
    Když už jsme u těch umučených hrdinů v minulosti- jak to že po Jožce Jabůrkové nevzdechne ani pes?
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Jo%C5%BEka_Jab%C5%AFrkov%C3%A1
    Prokazatelně to byla autentická a statečná žena, která bojovala za lepší a spravedlivější svět, a která za to byla umučena nacisty v koncentráku. Ale hned po Sametovém podvodu odstranili její sochu z parku Na Klamovce na Praze 5. Komu tak strašně vadila, co provedla, že byla už tak záhy její socha odstraněna? To ten maršál Koněv vydržel alespoň ještě dalších 30 let, než ho zmrdi odstranili.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.