tag:blogger.com,1999:blog-191744807590026425.post4822056810926513409..comments2024-02-08T16:35:23.734+01:00Comments on OrgoNet: Celiakie není nemocUnknownnoreply@blogger.comBlogger35125tag:blogger.com,1999:blog-191744807590026425.post-48110149671112495872014-10-19T23:09:09.678+02:002014-10-19T23:09:09.678+02:00Mívala jsem z babiččiny stravy a co se stravuju po...Mívala jsem z babiččiny stravy a co se stravuju podle sebe, nemám kilíčka z bůčků každý víkend. Lépe snáším sacharidy a bílkoviny než hodně tuku, sýrů zařazuji kvalitnějších a méně. Až si myslím, že babička mně odměňovala za chování podle ní a nikoho jiného jídlem, které mi prospívá a trestala jídlem, které mi nesedlo.<br />N.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-191744807590026425.post-30416698929362480242014-03-05T15:25:26.605+01:002014-03-05T15:25:26.605+01:00Rozhovor s členkou Sdružení celiaků Radkou Vrzalov...Rozhovor s členkou Sdružení celiaků Radkou Vrzalovou cca od 15min http://www.youtube.com/watch?v=z5FGqz7Nijs&list=PL8bXniP63xn5gOwWsYmyPhzUnfJfKxd9n <br />MikaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-191744807590026425.post-49037028899160444442014-03-04T12:10:18.002+01:002014-03-04T12:10:18.002+01:00Ahoj Jindro, díky za tipy, jen pozor - i v jednozr...Ahoj Jindro, díky za tipy, jen pozor - i v jednozrnce je lepek!!! Pro celiaky to může být velký problém. Možná není celiakie nemoc, jak je psáno v nadpisu, ale omezení tu jsou a kdo je nedodrží, následky devastace střeva jsou fatální (rakovina až smrt). Raw strava se mi líbí jako doplněk, ale ne jako základ. Každý si hledáme to své a procházíme možnosti, zjišťujeme, co nám sedí a co ne....Vždyť přece nejsme všichni stejní. V každém případě díky za tip, ráda rozšiřuji obzory. MikaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-191744807590026425.post-50617146319324198272014-03-01T14:42:44.318+01:002014-03-01T14:42:44.318+01:00Zázraky přírody, ale to většině lidí asi nic neřík...Zázraky přírody, ale to většině lidí asi nic neříká :-)))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-191744807590026425.post-13473408979441187242014-03-01T03:52:04.712+01:002014-03-01T03:52:04.712+01:00Zahrádka na balkoně 4x1,2m a na ní vypěstované jíd...Zahrádka na balkoně 4x1,2m a na ní vypěstované jídlo že stačí pro celou rodinu na rok? Co tam, proboha, pěstujete? Amarouny?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-191744807590026425.post-71364900984796096472014-02-28T15:25:37.431+01:002014-02-28T15:25:37.431+01:00To jsou dobré návody, jak se efektivně a rychle ud...To jsou dobré návody, jak se efektivně a rychle udusit.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-191744807590026425.post-10922772224818362962014-02-28T15:24:00.474+01:002014-02-28T15:24:00.474+01:00Jsou stříkány i vodní plochy, odkud se bere pitná ...Jsou stříkány i vodní plochy, odkud se bere pitná voda pro obce a města !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-191744807590026425.post-84878150678052318242014-02-28T00:12:48.549+01:002014-02-28T00:12:48.549+01:00jo je zmanipulovaná doprava na tu stranu si nejčas...jo je zmanipulovaná doprava na tu stranu si nejčastěji v poli leháAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-191744807590026425.post-72841354581536885142014-02-27T22:05:39.782+01:002014-02-27T22:05:39.782+01:00Ahoj Miko, lidi, co jedí syrovou stravu si místo c...Ahoj Miko, lidi, co jedí syrovou stravu si místo chleba dělají placky... Můžou být dělané na sušičce, sušené na sluníčku, na topení, nebo i třeba na pánvičce jako v tomhle receptu http://www.youtube.com/watch?v=w5DpFKuNcEs (placky z jednozrnky, která neobsahuje lepek). Tady je o tom nějaké forum, co jsem rychle našel http://forum.vitarian.cz/viewtopic.php?f=10&t=1724 ... Na internetu je hodně receptů, stačí zadat něco jako raw placky, chlebíčky, atd :-) Za bezlepkové pečivo se vůbec nemusí utrácet. Pokud jde o sušičku, tak to je nárazově trochu větší investice, ale časem se určitě vyplatí víc. Třeba se to vám, nebo někomu jinému bude hodit ;-)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08047250669539509971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-191744807590026425.post-65213140159776429502014-02-27T19:13:56.828+01:002014-02-27T19:13:56.828+01:00Je potreba si hlidat Ph organismu a snazit se ho u...Je potreba si hlidat Ph organismu a snazit se ho udrzet stuj co stuj na prirozenejch hodnotach!Kyselost je zaklad vsech nemoci a napadeni parazitama.80% nemoci pochazi z naseho traviciho traktu.......Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05506160460256163331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-191744807590026425.post-72798322093145323282014-02-27T19:11:43.929+01:002014-02-27T19:11:43.929+01:00Vibrace a energie jsou zakladni kameny kosmu,tezko...Vibrace a energie jsou zakladni kameny kosmu,tezko na ne neverit!S jidlem mas pravdu a bohuzel i Anonymní27. února 2014 10:28. Prakticky uz neexistuje "bio".Proto pokladam za rozumny nejen snazit se stravovat co nejzdraveji(uplne zdrave to z jde jen vyjimecne),ale hlavne se naucit alespon maximalne mozne likvidovat nasledky okolnich jedu a spatnejch vibraci,energii.......Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05506160460256163331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-191744807590026425.post-91194918579416265972014-02-27T14:27:21.754+01:002014-02-27T14:27:21.754+01:002) Údajně je celiakie dědičná. Těžko. Naše dcera j...2) Údajně je celiakie dědičná. Těžko. Naše dcera je první v našich rodinách, kdo jí má. Údajně je celiakie genetická. Neměla by se tedy projevit dříve než v dospělosti, když je genetická? Nehraje tu roli náhodou něco jiného? Třeba geneticky upravované obilí…? Nevím, a asi to ani nechci vědět. Chci si z toho vzít to důležité pro nás, pro dceru. Denně objevuji, zjišťuji a hledám. Náš nákup se proměnil v kontrolní záležitost s lupou a trvá jednou tak dlouho. Snažíme se připravovat jídlo převážně přirozeně bezlepkové. Z takového jídla je lépe celé rodině:-)<br />Ještě bych chtěla upřesnit, že je velký rozdíl mezi alergií na lepek a nesnášenlivostí lepku, tedy celiakií. Alergie je léčitelná, dieta nemusí být tak přísná, a když dotyčný omylem sní něco lepkového, není to tak velký malér. Oproti tomu pro celiaky je jedinou léčbou doživotní dodržování BL diety a i malé množství lepku může střevo velmi poškodit. Důležité je omývat nádobí = nekrájet stejným nožem lepkový a bezlepkový chléb, nenabírat stejnou naběračkou zahuštěnou omáčku…atd. My toto řešíme tak, že buď nezahušťujeme a když ano, pak bezlepkově, výborná je na to rýžová moučka.<br />Jinak mohu vřele doporučit kuchařku (pokud ji seženete) od Markéty Šichtařové CITLIVÁ KUCHYNĚ. Jde o vaření bez lepku, laktózy i vajec, chutně, levně a rychle. U receptů je vždy krátké povídání autorky, které není od věci a dobře se čte.<br />Od sestřičky z gastra mám informaci, že mají tři nové celiaky týdně. Spolu s tímto nárůstem, ať už je způsobený čímkoliv, jde doprovodný jev a to je obchod. Jsme svědci, jak se rozjíždí obchod s bezlepkovými potravinami, jak se domlouvají marže, kdo kam co poskytne a kam ne, atd. Dcera dostala katalog s BL potravinami, kde na ní svítí obrázky dovolených potravin – coca cola, gumoví medvídci, chipsy… :-( Pak držíme v ruce bezlepkový puding za 27Kč, přičemž v obyčejném pudingu je kukuřičný škrob, tedy bezlepkový a stojí pár korun. Jsou výrobci, kteří vyrábějí, aby pomohli, jsme s nimi v kontaktu. A jsou i lidé, kteří zavětřili a nestydí se. Dokonce jsme se dozvěděli, že lepek odstraněný z BL pečiva se přidává do běžného pečiva, tedy je ho tam víc než bývalo dříve. Přijde mi to brutální. Takže vynechat pečivo je dobré i pro lidi, kterým lepek nevadí. <br /><br />Přeji každému hodně sil na jeho Cestě, víru, poznání a pochopení souvislostí, nechť jsme naplněni moudrem a porozuměním. <br />Chtěla bych poděkovat všem, kteří mi věnovali svůj komentář pod Zrcadlem. Velmi si vážím vašeho času a energie, děkuji z celého srdce♥ Mika<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-191744807590026425.post-35623854592136214662014-02-27T14:24:58.702+01:002014-02-27T14:24:58.702+01:00Naše dcera má půl roku diagnostikovanou celiakii s...Naše dcera má půl roku diagnostikovanou celiakii s opatřením: přísná doživotní bezlepková dieta. Bylo těžké to přijmout, ale nic jiného nezbylo. A tak nabíráme zkušenosti a poznání. Není to až tak jednoduché, ani příjemné, ale dá se to zvládnout. Ano, je potřeba se vymanit ze stravovacích schémat. Dcera je velmi ukázněná, přesto je omezení některých potravin pro ni hodně těžké. Malér je v tom, že dnešní výrobci používají lepek jako levné pojidlo a zahušťovadlo do potravin, kde by to nezasvěcený člověk vůbec nečekal. Zatím mají celiaci omezené možnosti, i když už je situace výrazně lepší než před lety. A to díky spoustě úžasných lidiček, kteří zviditelňují tuto problematiku, dělají přednášky, kurzy BL vaření, jednají s ministerstvem školství ohledně stravování celiaků ve školách a školkách, protože jsou zatím tyto děti díky svojí dietě diskriminované. Kdo jste z jihu Čech, mrkněte na http://www.celiakie-jih.cz/ Rovněž při celiakii je potřeba hlídat léky, kdo je používá, např. sirup proti kašli nebo různé vakcíny. My díky Ravo Zapperu zůstáváme lékům vzdáleni. <br />Setkala jsem se s názorem, že BL dieta je zdravá. V určitém smyslu ano. Pozitivní je vyloučení pečiva, protože lidstvo je naučené zaplácat svůj hlad moukou. Lidé s celiakií si musejí hlídat, co strčí do pusy, musí číst etikety. To je určitě dobře. Je to změna, velká změna. Jestli jde o zdravou stravu těžko říct. Záleží na úhlu pohledu a založení člověka. Někomu vadí lepek, někomu cukr, jinému laktóza, dalšímu vejce a jsou i lidé, kteří to mají vše dohromady. Takže zdravé je pro každého něco jiného. A to nebudu rozebírat maso. Zkrátka lidí, kteří něco nemohou, přibývá. Nejsem si úplně jistá, jestli jim právě tohle zvyšuje vibrace. To už záleží jak s tím kdo naloží, jak je duchovně vyspělý a silný. Kdo není, má stres a bolest. Nebo si svojí záležitost hýčká v roli oběti.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-191744807590026425.post-69371357767098154892014-02-27T10:28:29.135+01:002014-02-27T10:28:29.135+01:00Pýtala som sa domáceho malopestovateľa na miestnom...Pýtala som sa domáceho malopestovateľa na miestnom trhovisku : <br />"Prosím Vás, čím hnojíte? Máte domáce hnojivo ? " Pozrel na mňa ako aby som spadla z čerešni. - "Ako ostatní, i umelé, veď musím dajako prežiť ". Ta čo fčul ? BAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-191744807590026425.post-21627193394627726682014-02-27T09:28:39.627+01:002014-02-27T09:28:39.627+01:00Stačí zahrádka na balkoně nebo terase, a máte jídl...Stačí zahrádka na balkoně nebo terase, a máte jídlo pro celou rodinu celý rok. Výpěstky však musíte napřed patřičně zpracovat, a to je práce. Proto na to mnoho lidí kašle, jde raději do supermarketu , a pak pokrytecky mečí, když zjistí něco (především v tisku a TV) o zamoření, otravách polotovarů a hotových potravin.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-191744807590026425.post-48789024847566330902014-02-27T09:23:36.810+01:002014-02-27T09:23:36.810+01:00Ten tedy musí být "pěkně" prolezlý červy...Ten tedy musí být "pěkně" prolezlý červy, hlísty, plísněmi a dalšími "přírodními lahůdkami". Vůbec mu to nezávidím !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-191744807590026425.post-67137771764184380782014-02-27T09:22:01.011+01:002014-02-27T09:22:01.011+01:00Všechno už je zmanipulované, takže se Pravdy a Zdr...Všechno už je zmanipulované, takže se Pravdy a Zdraví jen těžko doberemeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-191744807590026425.post-88797035168952255022014-02-27T09:21:03.707+01:002014-02-27T09:21:03.707+01:00Brambory, když se neuvaří, tak mohou ve větším mno...Brambory, když se neuvaří, tak mohou ve větším množství konzumace za syrova způsobit otravu ! Ale to vám samozřejmě nikde neřeknou !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-191744807590026425.post-76891840502434686312014-02-27T09:19:56.345+01:002014-02-27T09:19:56.345+01:00Jojo kdo farmaří jen hubou, tomu pšenka nepokveteJojo kdo farmaří jen hubou, tomu pšenka nepokveteAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-191744807590026425.post-15693334560564533752014-02-27T00:40:09.059+01:002014-02-27T00:40:09.059+01:00Osobně nevěřím na vibrace vědomí a planety a podob...Osobně nevěřím na vibrace vědomí a planety a podobně. A podle mne je zásadní problém ta hromada chemie ve všem co je k jidlu.Take GMO kukuřice, soja které jsou v ruzných upravách taktéž v mnoha věcech. Nejlepší cesta jist místní sezoni potraviny od místních pěstitelů a vařit si doma nekupovat polotovary , ale jen zakladni potraviny.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-191744807590026425.post-78335525044852414522014-02-26T22:20:32.931+01:002014-02-26T22:20:32.931+01:00tak nejen obilí je stříkáno, ale zasahuje to veške...tak nejen obilí je stříkáno, ale zasahuje to veškerou rostlinnou produkci - úřes tu se to dostává do zvířat:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-191744807590026425.post-74366354944693640382014-02-26T21:45:52.948+01:002014-02-26T21:45:52.948+01:00Ještě že se zde bavíme stále dokola o chemtrails ...Ještě že se zde bavíme stále dokola o chemtrails .... veškeré obilí je dnes stříkáno....stříkáno....a zase stříkáno chemií,buď shora nebo na zemi takže nemá už s obilím nic společného je to chemická složka která začala dělat zdravotní potíže veškeré populaci......a to je ještě i tak málo protože se většina lidí krmí zase růžovýma pilulkama které jedou ve velkým v televizi jako super reklama....na všechno jen a jen růžová pilulka ,ta vám pomůže,protože to dávají v televizi. Na jednu stranu chcete zdravé potraviny ale na druhou stranu se krmíte ve velkém růžovýma pilulkama, Naše tělo dobře funguje ,,zatím" a ví co je pro něho zdravé,proto ta odezva....a můžeme jíst opravdu všechno pokud je na něco chuť si tělo říká samo co mu chybí,tak mu to máme dopřát ,pokud se doplní chybějící složka přestáváme mít na to chuť a přijdou na řadu další chutě. A je to úplně normální proces ,který zase většina lidí nevnímá a není schopna takto s tělem komunikovat.Nejenom co se týká ohledně jídla ale i nemocí nebo bolestí....všichni honem utíkají k panu doktorovi aby jich vyšetřil a řekl co jim je ...sami nerozumí svému tělu,a chtějí to po jiném cizím člověku který jich vůbec nezná a přístrojích. A přístroj není z masa a kostí.Důkladné vyšetření probíhá v nemocnici kde je nahromaděné jenom utrpení,bolest a smrt. Dnešní hodnoty zdravého člověka (života) jsou úplně na opačné straně.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-191744807590026425.post-43364830936014324182014-02-26T20:34:35.639+01:002014-02-26T20:34:35.639+01:00Mam kamarada, co se stravuje pouze syrovou stravou...Mam kamarada, co se stravuje pouze syrovou stravou. Neznam vice nemocneho cloveka.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-191744807590026425.post-85313285506810891182014-02-26T18:41:46.101+01:002014-02-26T18:41:46.101+01:00Tohle mi krásně zapadlo. Už několik let nejím mouk...Tohle mi krásně zapadlo. Už několik let nejím mouku, cukry a další věci kvůli problémům s přemnoženými kvasinkami. No a kolikrát jsem si už říkala, že až budu zase "zdravá", už se k té staré stravě nevrátím. Základ stravy je pro mě syrová zelenina, nějaká ta máčená pohanka, ořechy, vařená zelenina, vajíčka, občas maso... A dá se takhle žít naprosto v pohodě. Energie mám dost, organizačně je to pravda občas trochu náročnější (hlavně když cestuju), ale moje tělo je za to rádo a vědomí, že mu neházím klacky pod nohy, za to stojí.<br />Stalo se mi už párkrát, že jsem třeba několik týdnů nebo měsíců neměla vůbec potřebu jíst maso, vajíčka, někdy vůbec cokoliv. Měla jsem pocit, že bych se měla živit opravdovou potravou, ale nikdy jsem nepřišla na to, co by to vlastně mělo být. Každopádně běžná strava mi připadala pro tělo zbytečně těžká, zatěžující a málo přínosná. No a teď mi to krásně zarezonovalo, ta informace, že se adaptujeme na jiný způsob výživy, protože to je přesně ono.<br /><br />IlírielAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-191744807590026425.post-51941085810124871312014-02-26T17:49:58.899+01:002014-02-26T17:49:58.899+01:00Taky bych připomenul, že i pšenice je geneticky zm...Taky bych připomenul, že i pšenice je geneticky zmanipulovaná, již několik desítek let. Anonymousnoreply@blogger.com