Informace, které tam naleznete, nejsou nové, kolují po alternativních webech již dávno. Nové je to, že se o tom poprvé konečně zmiňuje prestižní (možná nejprestižnější) lékařský časopis British Medical Journal, a v důsledku toho se o tom začalo hovořit i v masových médiích (viz rozhovor na CNN: Co je horší, tuk nebo cukr?)!
Osvícení lékaři a badatelé se tyto informace snažili šířit už dávno. U nás podobné informace přináší např. dr. Margit Slimáková.
Ovšem, tato fakta byla, stále jsou a zřejmě nadále ještě budou přehlušována konzervativním konvenčním lékařským přístupem. A také jde o výrobce umělých tuků a olejů a veškerý potravinářský průmysl, který nám rutinně bude nadále nabízet svá krabicovaná a plechovkovaná a vakuovaná nejídla plná těchto přísad.
Mimochodem, pokud se týče fruktózy, u nás je běžně "výživovými poradci" a "zdravými obchody" prezentována jako zdravá varianta cukru, vždyť je to přece z ovoce, že ... Dokázáno však bylo, že fruktóza činí v našem těle největší paseku ze všech cukrů. To sice platí hlavně v Americe, kde ji přidávají úplně do všeho, u nás zatím tolik ne, ale rychle se naši potravináři učí ...
Kardiolog vyzývá k přehodnocení stanoviska k nasyceným tukům, neboť NEZPŮSOBUJÍ srdeční choroby
Dr. Mercola, 4. 11. 2013
Zdroj: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/11/04/saturated-fat-intake.aspx
Překlad: OrgoNet
Předmluva
V předchozích 60 letech nás konvenční lékařské autority varovaly, že nasycené živočišné tuky způsobují srdeční choroby a ve zdravé stravě by měly být přísně omezeny.