1. června 2012

Bush odsouzen v Malajsii jako válečný zločinec


Díky Namurovi za tip na zajímavý článek!


Bush ml. uznán vinným z válečných zločinů 

Yvonne Ridley, 12. 5. 2012
Překlad: OrgoNet

Kuala Lumpur: je to oficiální, George W. Bush je válečný zločinec.

Bývalý americký prezident a sedm klíčových členů jeho vlády byli včera vůbec poprvé na světě (v pátek 11. 5. 2012) shledáni vinnými z válečných zločinů.

Bush, Dick Cheney, Donald Rumsfeld a jejich poradci Alberto Gonzales, David Addington, William Haynes, Jay Bybee a John Yoo byli souzeni in absentia v Malajsii.

Soud se konal v Kuala Lumpur a vyslechl výpovědi svědků z obětí mučení, které utrpěli z rukou amerických vojáků a spojenců v Iráků a Afghánistánu.

Patřilo k nim i svědectví britského muže Moazzama Begga, bývalého vězně v Guantanam, a irácké ženy Jamellah Abbas Hameedi, která byla mučena v notoricky známém vězení Abu Ghraib.

Na konci dlouhého slyšení pětičlenná komise jednohlasně uznala vinnými Bushe, Cheneyho, Rumsfelda a jejich hlavní právní poradce, kteří byli všichni usvědčeni jako váleční zločinci pro mučení a kruté, nelidské a degradující zacházení.

Plné transkripty obvinění, výpovědi svědků a další relevantní materiály budou nyní zaslány hlavnímu prokurátorovi Mezinárodního soudního dvora, OSN a Bezpečnostní radě.

Komise pro válečné zločiny v Kuala Lumpur také žádá, aby jména Bush, Cheney, Rumsfeld, Gonzales, Yoo, Bybee, Addington a Haynes byla zaznamenána do veřejného Registru válečných zločinců.

Tribunál se konal z iniciativy bývalého premiéra Malajsie, Mahathira Mohamada, který neochvějně vystupoval proti Amerikou vedené invazi vojsk do Iráku v roce 2003.

Účastnil se celého slyšení, které obsahovalo osobní prohlášení a svědectví tří svědků, kterými byli Abbas Abid, Mozzam Begg a Jamellah Hameedi. Tribunál také vyslechl dvě statutární prohlášení iráckého občana Ali Shalala a dalšího britského občasna Rahula Ahmeda.

Poté, co pět soudců vydalo výrok o vině, Mahatir Mohamad řekl: „Mocným státům prochází i  vraždění.“

Expert na válečné zločiny a právník Francis Boyle, profesor mezinárodního práva na Univerzitě v Illinois, na Americké právnické koleji, byl součástí týmu žalobců.

Po procesu řekl: „Toto je první soudní usvědčení těchto lidí ve světě vůbec.“

I když někteří nahlížejí na tento proces jako na čistě symbolický, aktivista za lidská práva Boyle řekl, že má naději, že Bush a spol. by mohli brzy čelit podobným procesům i jinde na světě.
„Pokusili jsme se třikrát dostat Bushe do Kanady, ale zmařila nám to vláda, pak jsme vyděsili Bushe, aby nejezdil do Švýcarska. Španělský pokus selhal kvůli tamější vládě a totéž se stalo v Německu.“

Pokud jde o kredibilitu malajské iniciativy, Boyle odkázal na Norimberskou chartu, která byla použita jako struktura pro proces. Citoval: „Vůdcové, organizátoři, iniciátoři a komplicové účastnící se vytváření či provádění společného plánu či spiknutí k válečným zločinům jsou odpovědni za všechny činy vykonané kteroukoli osobou při provádění tohoto plánu.“

Amerika podléhá běžnému mezinárodnímu právu a principům norimberské charty, řekl Boyle, který se také domnívá, že týdenní proces byl „téměř jistě“ zblízka monitorován jak Pentagonem, tak Bílým domem.

Profesor Gurdial Singh Nijar, který předsedal trestnímu řízení, řekl: „Proces byl velmi pečlivě veden, aby odpovídal přesně regulacím daným Norimberským soudem a Mezinárodním soudem pro zločince.“

Dodal, že je optimistou  v tom, že proces bude mít jinde ve světě následovníky, protože „státy mají povinnost soudit válečné zločince“ a citoval případ bývalého čilského diktátora Augustina Pinocheta, který byl zatčen v Británii, aby byl vydán Španělsku, kde byl obžalován z válečných zločinů.

„Pinochet byl zatčen pouhých osm let po svém prezidentství.“

Pionchetův případ byl první, kdy evropští soudci aplikovali princip univerzální jurisdikce, a prohlásili se za kompetentní soudit zločiny spáchané bývalými hlavami stát, navzdory místním zákonům o amnestii.

Během týdne bylo na soudě množství právních expertů a studentů práv, když svědkové podávali svá svědectví, a při křížovém výslechu obhajoby, který vedl právník Jason Kay Kit Leon.

Soud vyslechl, jak:
Abbasu Abidovi, 48letému inženýru z Falluji v Iráku byly kleštěmi odstraněny nehty
Ali Shalal byl připoután holými elektrickými dráty a dostával elektrické šoky, pověšen na stěně.
Mozzam Begg byl zbit, dostal kuklu a byl zavřen na samotku.
Jameelah byla svlečena a ponižována, a byla použita jako lidský štít při transportu helikoptérou.

Svědkové také upřesnili, jak až dodnes přetrvávají jejich zranění.

Mozzam Begg, který nyní pracuje jako ředitel skupiny pro lidská práva Cageprisoners se sídlem v Londýně, řekl, že byl rád, když slyšel rozsudek, ale dodal: „Když lidé mluví o Norimberku, musíte si uvědomit, že všichni tenkrát byli souzeni po válce.“

„Ale Guantanámo funguje právě teď, jsou tam stále drženi a mučeni lidé.“

Jako odpověď na otázku o rozdílu mezi Bushovou a Obamovou vládou řekl: „Jestli prezident Bush byl prezidentem mimosoudního mučení, pak americký prezident Obama je prezident mimosoudního zabíjení lidí útoky dronů. Naše práce teprve začala.“

Soudní vyšetřování se opíralo o důkazy, jak rozhodující na nejvyšším stupni, prezident Bush, viceprezident Cheney a tajemník pro obranu Rumsfield byli podporováni a naváděni právníky, veliteli a agenty CIA – všichni spolupracovali ve shodě. Mučení bylo aplikováno systematicky a stalo se přijímanou normou.

Podle soudního vyšetřování svědectví všech svědků předložila důkazy o dlouhodobém vystavení brutálnímu, krutému a dehumanizujícímu způsobu chování vůči nim.

Tyto zločinné skutky byly aplikovány kumulativně, aby způsobily nejhorší možnou bolest a utrpení, řekli právníci.

Předseda tribunálu Tan Sri Dato Lamin (...) zjistil, že vyšetřování ukázalo „nad veškeré pochyby, že obviněné osoby, prezident Bush a jeho spoluspiklenci, byli propojeni v síti instrukcí, návodů, direktiv, právních rad a činů, které vytvořily společný plán a cíl, společný podnik a/nebo spiknutí, aby páchali zločiny mučení a válečné zločiny, neomezené pouze na společného plánu a účelu spáchat následující zločiny ve vztahu k „válce s terorem“ a k válkám vyvolaným USA a dalšími v Afghánistánu a Iráku.“

Předseda Lamin řekl zaplněné soudní místnosti: Jako soud svědomí je si Soud plně vědom, že verdikt je svou povahou pouze deklarativní. Soud nemá žádnou donucovací moc, žádnou moc uložit vazbu na jednu či více z obviněných osob. Co můžeme udělat, podle Článku 31 Kapitoly IV Části 2 Charty, je doporučit Komisi pro válečné zločiny v Kuala Lumpur, aby poskytla toto soudní zjištění hlavnímu prokurátoru Mezinárodního soudu pro zločince, a také Spojeným národům a Bezpečnostní radě.“

„Soud také doporučuje Komisi pro válečné zločiny v Kuala Lumpur, aby jména všech osmi usvědčených osob byla zanesena do Registru válečných zločinců a byla dle toho zveřejněna.“

„Soud doporučuje Komisi pro válečné zločiny, aby poskytla tomuto soudnímu výnosu co nejširší mezinárodní publicitu, protože toto jsou univerzální zločiny, a je odpovědností států zahájit pronásledování, pokud někdo z těchto obviněných osob vstoupí do dosahu jejich jurisdikce.“

Podobné téma: 
 


30 komentářů:

  1. jestliže se tam NEBUDE konat zemětřesení,tak mají hoši na kahánku....

    OdpovědětVymazat
  2. konečně...ale abyse spravedlnosti dostalo za dosti učinění....

    OdpovědětVymazat
  3. jěšte aby byla spravedlnost vykonána...

    OdpovědětVymazat
  4. Sympatické, že konečně někde na světě začal fungovat zdravý rozum.

    OdpovědětVymazat
  5. Asi už mnoho lidí zaregistrovalo,ale na Novinkách cz.se konečně začalo něco dít at.Mayové: Žádný konec světa nebude, začne nový život a k tomu dne 30.6.opět zajímavé info pod názvem:Rothschildové a Rockefellerové se spojují a k tomu celkem osvícené komentáře..některé!
    S láskou Jarmila

    OdpovědětVymazat
  6. Takže další potvrzení toho, že temní budou odstraňováni, v tuto chvíli však už nejde o čas budoucí,tak jak stálo v některých sděleních, ale už jde o čas přítomný.

    OdpovědětVymazat
  7. Na novinkách tento článek? N docela koukám. ale jsem jen rád :-) http://www.novinky.cz/cestovani/tipy-na-vylety/268654-mayove-zadny-konec-sveta-nebude-zacne-novy-zivot.html

    OdpovědětVymazat
  8. Perfektní zpráva!
    Ano, je čas změn :) a toto je vlastně něco neslýchaného!!

    OdpovědětVymazat
  9. Jako odpověď na otázku o rozdílu mezi Bushovou a Obamovou vládou Mozzam Begg řekl: „Jestli prezident Bush byl prezidentem mimosoudního mučení, pak americký prezident Obama je prezident mimosoudního zabíjení lidí útoky dronů.“

    Přesně tak to je !!! Na rukou obou prezidentů lpí krev tisíců nevinných po celém světě !!! Žádná demokracie tu nikdy nebyla, není a NEBUDE !!! Demokracie je jen pro stádní hlupáky !!!

    OdpovědětVymazat
  10. No, jedno je naprosto jisté. ZAVŘOU JE NAKONEC VŠECHNY. jen se mi vybavuje scénka z filmu Dobrý voják švejk, kde se v cele zadržení dohaduje Švejk s ostatními za co jsou zavřeni a jen jeden se hlasitě ohradil. . . . JÁ JSEM SLUŠNEJ ČLOVĚK, JÁ JSEM TADY ZA UBLÍŽENÍ NA TĚLE . . nemám s Váma nic společného . . . Tak by mě zajímalo, jestli je budou zavírat mezi normální vězně, nebo jak to bude. Někde jsem slyšela, že prý pro nás měli už připraveny koncentráky a tam je teda umístí na převýchovu. . TAK NEVÍM . . IVA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, koncentráky na 72 místech v USA a tam statisíce rakví, kdy každá je cca pro 4 osoby. Viz video na youtube (bohužel bez českých titulků, ale ono to zase až tolik potřeba není):
      http://www.youtube.com/watch?v=m3zSDdm-SHI&feature=related
      vlaky s příjezdem, kde se lidé řadí jako na apelplatzu á la Osvětim:
      http://www.youtube.com/watch?v=7eLvjUL1Urs&feature=related
      a tady pohled z výšky na jeden takový obří koncentrák:
      http://www.youtube.com/watch?v=Gwm3gBTAlo8&feature=related
      dokonce i obří společné hroby:
      http://www.youtube.com/watch?v=gfuTQciwnfk&feature=related

      Vymazat
    2. A jak takový koncentrák vypadá o něco víc z blízka najdete tady:
      http://www.youtube.com/watch?v=LjPQno7tdv8&feature=related

      Vymazat
  11. Také něco zajímavého z ČR i když to není k tomuto článku.

    http://nwoo.org/nahrady.htm - Čerpání poslaneckých náhrad v roce 2011

    OdpovědětVymazat
  12. Vydat na ně mezinárodní zatykač a interpol je povinen jednat.

    OdpovědětVymazat
  13. koukněte se na novinky cz,jaká probíhá diskuze o chemtrails



    Do konce roku budeme vědět, zda existuje "božská částice", zní z CERNu

    Velký hadronový urychlovač částic (LHC) by měl být koncem roku vypnut, aby mohl projít rozsáhlým vylepšením. Vědci v Evropské organizaci pro jaderný výzkum (CERN) však věří, že se jim do té doby podaří docílit jednoho z hlavních cílů - dokázat existenci Higgsova bosonu, který je známý též jako "božská částice".

    « Zpět na článek

    Názor s nejvíce souhlasnými hlasy (28)


    David Hanák, Prostějov

    Neděle, 3.června 2012, 07:25:52 | Souhlasím | Nesouhlasím | +28

    Zase je plná obloha chemtrails.
    Kdo to má furt dýchat to jejich sviňstvo.Se pak divíme,že nárust rakovin prudce narostl a onkologický průmysl si mne ruce.proč veřejně nevystoupí vláda v televizi a neřekne na rovinu co do těch letatadel cpou za sviňstva,že se ta vodní pára vůbec nerozpouští?Zase jenom vláda mlží a lže.Já od jiných vím,že tam cpou bárium,trimethylaluminium a další škodlivé látky,které musíme dýchat.Média jsou plné Rátha a o takových důležitých věcech se vůbec nemluví,jsou to prolhanci a spiklenci proti nám.

    Názor s nejvíce nesouhlasnými hlasy (16)


    Vladimír Škréta, Slaný

    Neděle, 3.června 2012, 07:57:13 | Souhlasím | Nesouhlasím | -16

    David Hanák, Prostějov

    Neděle, 3.června 2012, 07:52:30 | Souhlasím | Nesouhlasím | Nahlásit | 2

    Vladimír Škréta, Slaný

    Neděle, 3.června 2012, 07:48:28 | Souhlasím | Nesouhlasím | Nahlásit | -1

    David Hanák, Prostějov

    Neděle, 3.června 2012, 07:25:52 | Souhlasím | Nesouhlasím | Nahlásit | 11

    Zase je plná obloha chemtrails.
    Kdo to má furt dýchat to jejich sviňstvo.Se pak divíme,že nárust rakovin prudce narostl a onkologický průmysl si mne ruce.proč veřejně nevystoupí vláda v televizi a neřekne na rovinu co do těch letatadel cpou za sviňstva,že se ta vodní pára vůbec nerozpouští?Zase jenom vláda mlží a lže.Já od jiných vím,že tam cpou bárium,trimethylaluminium a další škodlivé látky,které musíme dýchat.Média jsou plné Rátha a o takových důležitých věcech se vůbec nemluví,jsou to prolhanci a spiklenci proti nám.
    ------------------------------------------------------------
    Sorry, ale vy už to raději nehulte. Zkuste najít smysl života, na božskou částici se raději vy.... asiby vám dala zabrat. Užívejte si nakupování v Kauflandu a začněte číst ty obrázky s písmenkama za který utrácíte vaše propocenky a začněte se starat .........................
    -----------------------------
    Já mám smysl života,mám rodinu.Kdybyste se raději staral o sebe a nečetl články o božských částicích,které stejně nikdy nemůžete pochopit a opravdu si raději užíval nákupu v řetězcích,uděláte líp :)

    Hanáku, vy jste esencielní TRUBEC, ale naprosto. Pozdravujte pokladní a zamyslete se nad sebou. Ovčane

    OdpovědětVymazat
  14. Evropa má jen tři měsíce na řešení krize, varuje miliardář Soros

    Americký miliardář a investor George Soros přednesl v sobotu v italském Trentu řeč, v níž mimo jiné varoval, že,Evropa má tři měsíce čas na nápravu současné krize eurozóny. Pak bude podle něj už „příliš pozdě“. První impuls k rozkladu EU přitom podle něj vyslala německá kancléřka Angela Merkelová.

    Jednaosmdesátiletý Soros, který svůj majetek částečně nabyl i na základě odhadů ekonomického vývoje a spekulacím na burze, předpovídá pro Evropu „ztracenou dekádu“, podobně jako se to událo v Latinské Americe (Argentinská krize !!!) v 80. letech minulého století.

    „Řecká krize může vyvrcholit na podzim. Tehdy už bude oslabovat rovněž německá ekonomika,“ připomněl finančník židovského původu s tím, že pro kancléřku Angelu Merkelovou bude proto stále obtížnější přesvědčit německou veřejnost, aby přijala vyšší míru odpovědnosti za evropské záležitosti.

    Podle Sorose, narozeného v Maďarsku, je Evropská unie (EU) něco jako investiční bublina. Ve fázi boomu se dala považovat za to, co psychoanalytik David Tuckett nazývá „fantastickým objektem“. Sice nereálným, ale na druhou stranu velmi atraktivním. EU měla ztělesňovat otevřenou společnost, propojení národů založené na zásadách demokracie a lidských práv. Žádný národ nebo národnost neměly získat dominantní postavení.
    Měnová unie bez unie politické

    Vyvrcholením pak byla Maastrichtská smlouva a zavedení eura. Jenže pak následovalo období stagnace po krachu v roce 2008, které se následně dostalo až do fáze „rozkladu“. První impuls se dostavil z Německa, kdy po krachu Lehman Brothers kancléřka Merkelová poslala k ledu společnou evropskou politiku ohledně pomoci finančním institucím.

    Soros považuje Maastrichtskou smlouvu za zásadně chybnou a její architekti o jejích slabinách dobře věděli. Jde o to, že byla ustavena měnová unie, aniž by vznikla unie politická.

    Podle Sorose nese vinu za nerovnováhu eurozóny sice ekonomicky slabší země, nicméně ještě větší odpovědnost padá na její centrum, které „vždy dělá příliš málo příliš pozdě“.
    Zraky se upínají k Německu

    Soros vyzval mimo jiné k vytvoření evropského systému pojištění vkladů, stejně jako ke společnému finančnímu dohledu a regulaci. Urychleně by se také mělo uvažovat o opatřeních, jak snížit náklady v souvislosti s půjčkami těžce zadlužených zemí.

    Důležitou a vlastně vedoucí roli musí hrát Německo a jeho centrální banka, evropské země by měly být propojeny v „otevřené společnosti“ prostřednictvím finančních a ekonomických opatření. Budoucnost Evropy závisí do značné míry právě na tom.

    Tzn.že na modelu 4.říše (součást globalistických struktur NWO) v Evropě se intenzivně pracuje. Sice tajně, ale bez přestávky od roku 1945 ! A nyní to vše leze ven na světlo, a lidi by si toho zatraceně dobře měli všímat dnes a denně, pokud nemá Evropa skončit v jedné krvavé lázni ! Už to tu bylo v nedávné historii několikrát, a nikde není zaručeno, že k tomu nemůže znovu dojít !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravim,je treba udelat vsechno pro to,aby se zadna krvava lazen nekonala! A tentokrat bych navrhoval malou,ale zajimavou zmenu,ze ktery by se budouci "fuhrerove" a "elity" poucily!Paklize se bude takovy svinstvo konat,navrhuju tentokrat vystrilet je prvni,a vsechny jim podobny,minuly i soucasny! Jestlize nas do takovyho dobrodruzstvi zavlecou,nemejme s nima slitovani a jdeme prvni po nich,po vsech kdo to zpunktujou ,ale i po vsech,kdo jim k tomu pomohliDoslo vam ze smeruju svy slova i na "hrad",doufam!Ale znovu opakuju,ze je treba udelat vsechno proto,aby se jim tenhle zamer uz nikdy nepodaril!.......proud

      Vymazat
  15. Pro Orgoneta :

    Nalezl jsem pozoruhodné články (viz zde - http://www.matrix-2012.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=1418:tajne-zbran-a-projekty&catid=77:tajna-technologie&Itemid=94 ), které objasňují podivné chování klimatu, vln tsunami, zemětřesení, podivných zvuků v atmosféře - viz únor 2012, a vůbec pojem klimaterorismu. Zdá se, že nad námi probíhá něco jako hvězdné války mezi USA(banksteři a kabbala - temní vládci ekonomiky světa a obchodníci se smrtí ve světě bažící po nastolení NWO - korporátně otrokářská nadvláda nad světem) a Ruskem(chazarští sionisté - fundamentální odpadlá sekta židovstva s totalitními až fašizujícími sklony - snaha o obnovení železné opony, vytvoření dalšího bipolárního světa)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zásadně nechodím na nejmenované placené weby! (osud, matrix, zvědavec, wm magazín)
      jm

      Vymazat
    2. zrejme si pletes matrix 2001 a matrix 2012

      Vymazat
  16. Mohl by být fenomén chemtrails chápán také jako způsob ochrany před Kosmosférami a případně před účinky střelby částicových zbraní z měsíčních ruských základen ?!

    OdpovědětVymazat
  17. Pohli sa ľady? alebo ich chce obetovať ešte neznáma skupina?

    http://dolezite.sk/Rockefeller_Rothschild_Lenin_ropa_a_potoky_krvi__199.html

    OdpovědětVymazat
  18. Soros nie je žid ani Maďar aj keď sa tam narodil je to obyčajný Chachar=Ne aká nepodstatná časť obyvatelstva v Gruzinsku ,ktorá konvertovala na judaizmus a valcujú a okrádajú celý svet je to kôn ročilda=Chachar (zakladatel červený štít z frankfurtu = Iluminat).

    OdpovědětVymazat
  19. Oprava Chazar ale to je jedno sú pre Slovanov,Aziatov,Afričanom,Anglosasom naväčši nepriateľ.

    OdpovědětVymazat
  20. to je zase diskuze :) pobavila. bushe zavřít až zčerná. někde byl článek, že Buš nesmí na území švýcarska, protože by ho zabásli. teda myslím že to bylo švýcarsko. je to cca rok-dva zpátky.

    OdpovědětVymazat
  21. Okrem toho, erb mesta Frankfurt je červený štít! Tento symbol je datovaný do obdobia Chazarskej ríše. Spisovateľ Dejan Lucič hovorí o Chazaroch:
    90% dnešných Židov sú pôvodom Chazari. Sú z Turko-Mongolského kmeňa, ktorý v polovici 8. storočia konvertoval na judaizmus. Keď sa ich impérium v desiatom storočí rozpadlo, usadili sa naprieč Ruskom a Európou a neskôr aj na Americkom kontinente. Chazari sú konvertiti a nemajú vôbec žiadnych semitských predkov. Semitskí Židia pochádzajú z Palestíny a tvoria 7 - 10 % svetového Židovstva.

    Čítajte viac: http://dolezite.sk/Rockefeller_Rothschild_Lenin_ropa_a_potoky_krvi__199.html#ixzz1wqB28jyE

    OdpovědětVymazat
  22. Jsou to zločinci, kteří raději povraždí 4 miliardy lidí, než aby zbavili lidstvo závyslosti na ropě. Protože ropa je pro ně větší moc, než ovládat lidi skrze náboženství. Spolu dokáží daleko větší zlo.
    Nezapomeňte jak dopadla Evropa s EU, dík světové bance. Nezapomeňte jak dopadla Libye, která zaplatila krutou daň za svou svobodu válkou. Kolik miliony lidí, poumíralo za posledních 40let jen v boji proti utlačování a diskriminaci, vládami.
    Nesmíme se nechat zotročovat, nařizovat co můžem jíst a pít, nechat si s..t na sebe, pouštět jedy a i je pít. Nesmíme si nechat vládnou těmi, jenž nemají základní přehled nad tím komu a čemu slouží. Neslouží nám, slouží penězům, které patří jen jednomu ... A toho musíme najít, se za chvilku objeví spolu s Bill Gatesem a těmi co se na nás smějí za televizí ... a přitom podepisují vraždy těch, co nesouhlasí s jejich názory !!!
    Zorgan
    Zorgan

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.