Finačně to vypadá na slušnou úsporu - jestli z kila cukru uděláte 4 HHG nebo 16 i více TB.... Podrobné informace na odkazu pod článkem, francouzsky.
Mara: Orgonit z cukru
Cukr může v orgonitu výhodně nahradit pryskyřici.. Obě hmoty mají společné to, že základem jsou dlouhé řetězce polymerů na bázi uhlíku. Účinnost orgonitu z cukru je široce potvrzena. Tento orgonit byl propracován v roce 2003 a dlouho testován webmastery z kandského gifterského fóra (např. vyrobili CB z cukru stejně výkonný jako z pryskyřice). V dnešní době je cukrový orgonit nejméně drahý a nejvíce přirozený a nejsnadněji se dělá v bytě. A když se vaří, pěkně voní...
Přísady (množství na přibližně 4 sklenice o 500 g, nebo 2 kilogramové.)
- 4 šálky (1 litr) krystalového nebo práškového cukru
- 2 šálky (500 g) vody (nejlépe destilované a nabité)
- 45 ml bílého octa
- krystaly, kovové třísky (naprosto suché!)
- kastrol – dost vysoký, aby to nestříkalo
- teploměr cukrářský (na bonbóny) – umožní vám kontrolovat stupeň vaření cukru
- dřevěná lžíce a hůlky
- sklenice s víčkem na nalití směsi
Na HHG (sklenice musí být naprosto suché):
- Pět dvouhrotých krystalů
- 1 krystal nejméně 2,5 cm nahoru
- 4 menší krystaly dolů, naplocho do kříže, lepší špička míří ven, druhá do středu.
- Poznámka: jeden velký krystal dvouhrotý (např. o délce 7 cm a tloušťce 1 až 2 cm může nahradit všech 5 krystalů).
(Kde si co obstaráte - myslí se ve Švýcarsku, ale u nás si taky poradíme): teploměr na cukr – dodavatelé pro cukrárny. Krystaly a kameny: trhy, krámky s minerály, Internet. Měděný drát: sběrny, obchody pro kutily, stavby.)
Postup:
- dobře promíchat cukr, vodu a ocet
- přivést do varu (teploměr je v hrnci)
- při vaření nemíchat
- teplota pomalu stoupá až na 110° a pak velmi rychle až na 160° (dát velký pozor ke konci varu, protože teplota stoupá fakt velmi rychle - neradno překročit 160 - pálilo by se to.)
- odstavit, nechat minutu odpočinout před nalitím do sklenic
- nalít část, pak vložit kovové třísky - nikdy nezačínat kovem!
- nalít vařený cukr asi do třetiny či poloviny sklenice
- přidat kovové třísky a zamíchat (rychle to chladne)
- umístit dolů naplocho 4 krystaly do kříže; pokud používáte 1 velký krystal, jděte rovnou na předposlední bod
- dolit trochu cukru, potom přidat kov (stlačte ho hůlkou trochu dolů)
- umístit velký krystal lepším hrotem nahoru. Doplnit.
- nechat 2-3 hodiny schnout, pak zapečetit sklenice silným lepidlem. (Jsou-li určeny pro zahrabání do země, oblepte je silnou lepící páskou látkovou či umělou).
TB z cukru: potřebujete malé skleničky s víčkem, do každé 1 krystal (obsah 90ml či více).
Tipy a triky: 1. Když předehřejete kov i sklenici, cukr nebude chladnout tak rychle. 2. Jestli cukru krystalizuje příliš rychle, může se znovu ohřát. 3. Zkazili jste to při lití? Namočte sklenici do vody: cukr se rozpustí a ostatní přísady jsou znovu použitelné. 4. Směs můžete barvit potravinářskými barvivy...
Orgonit z pryskyřice i z cukru je originálním dárkem, velmi užitečným a vždy oceněným. Jeho životnost je dlouhodobá: kusy vyrobené v r. 1999 stále fungují. Orgonit zlepšuje nepříjemné charaktery, podporuje nebo urychluje osobní či kolektivní uvědomování, nechává dozrát a odblokovává nepříjemné situace (někdy velmi nečekaným způsobem). Strach, častá příčina konfliktů, se zmenšuje, když se vytvoří pole orgonu. A jak všichni víme, to, co zmenšuje strach, zvětšuje odvahu a lásku!
http://www.evolutionquebec.com/site/outils/sucre.html
http://orgone-art.all4orgone.com/orgonomie/sucre.htm
Komentář čtenáře:
... a až vás cukrový orgonit přestane bavit, můžete si s ním třeba osladit kafe :-D Ne, vážně - není důvod aby to nefungovalo, jen na gifting to asi nebude, protože po prvním dešti byste mohli giftovat znova :-)Orgonet: Nebojte se, to je vymyšlený. Proto se to víčko, jak je výše psáno, musí "zapečetit" dobrým lepidlem. Na tom kanadském fóru to mají naprosto vymakaný, pokud bude zájem, dodám podrobnosti. Pro giftování venku se má použít víčko z umělé hmoty, aby nezrezlo. Vydrží to prý i ve vodě. Taky se to má omotat lepicí páskou na balíky nebo textilní kvůli rozbití. Nesmí se to akorát házet ...