18. ledna 2013
Expedice do Vnitřní země, červenec 2013
Něco pro (majetné) dobrodruhy: možná by si někdo z vás chtěl splnit sen a zúčastnit 14denní expedice do Vnitřní země, kterou organizují Američané v létě 2013. Zatím shánějí prostředky. Pojede se ruským ledoborcem z Murmansku na magnetický severní pól a budou se provádět nejrůznější vědecká měření a hledat vstup ...
Účastnit se má 100 lidí, hlavně vědci různých oborů (asi kdo nejvíc přispěje, ten jede ... Rozpočet je 2 milióny dolarů ...)
Podrobné informace na:
http://www.npiee.org/index.html
http://youtu.be/q1pjqhOwjRo
http://youtu.be/ubKFmIDBMjU
Denní jídelníček Jaroslava Duška
Díky čtenáři za odkaz na článek. Dávám ho sem i proto, že to, co říká Jaroslav Dušek, velice odpovídá tomu, co prožívám právě i já.
Před vánoci mi přišlo najednou nepříjemné jíst maso, takže odešlo z mého jídelníčku. S tím, že kdyby ze společenských důvodů někdy bylo nutné kousek masa sníst, tak to nevadí.
Mám za sebou z dřívější doby přes deset let vegetariánství i veganství. Takže znám dobře problematiku, umím vařit ... Potom to bylo asi 5 let přerušeno, a už jsem zase u toho, ale ze zcela jiných důvodů. Nechci tím teď zdržovat, třeba to někdy probereme.
http://www.2012rok.sk/wp/strava-a-ocista/13817-jak-vypada-denni-jidelnicek-jaroslava-duska
Před vánoci mi přišlo najednou nepříjemné jíst maso, takže odešlo z mého jídelníčku. S tím, že kdyby ze společenských důvodů někdy bylo nutné kousek masa sníst, tak to nevadí.
Mám za sebou z dřívější doby přes deset let vegetariánství i veganství. Takže znám dobře problematiku, umím vařit ... Potom to bylo asi 5 let přerušeno, a už jsem zase u toho, ale ze zcela jiných důvodů. Nechci tím teď zdržovat, třeba to někdy probereme.
http://www.2012rok.sk/wp/strava-a-ocista/13817-jak-vypada-denni-jidelnicek-jaroslava-duska
Jak vypadá denní jídelníček Jaroslava Duška
11. 1. 2013
Jaroslav Dušek: Denní jídelníček? Vypadá tak, že v něm víceméně bývá jedno jídlo a někdy je to třeba jen polévka. Postupem času jsem zjistil, že tři jídla denně nedokáži vůbec sníst, že to je strašně moc jídla. Prostě jsem vypozoroval, že jím zbytečně mnoho a začal jsem jíst méně a menší porce. Dnes bych již jen tak bez přípravy nedokázal sníst klasické jídlo včetně polévky a dezertu.
Zajímá mě, to jedno jídlo je v poledne?
Jaroslav Dušek: Většinou to tak vychází, že to je v poledne nebo po poledni. A k tomu jsem tak postupně dospěl. Protože téměř každý večer hrávám na jevišti a před představením nejím, aby mě trávení při hře nerušilo. Jednu dobu jsem zkoušel jíst obden, ale špatně se mi to dodržovalo. Třeba jsem se přistihl, že jsem v půstový den uzobl automaticky pár oříšků. Tak jsem se rozhodl, že budu jíst denně, ale málo. Cítím se tak lépe.
Říkal jste, že jíte bezmasá jídla. Moc by mě zajímalo, jak se to stane, že se člověk přeorientuje z “všežravce” na “býložravce”, pokud to tak smím říci?
Jaroslav Dušek: Já jsem to měl velmi jednoduché. Před pár lety jsem začal zkoumat, proč mě občas pálí žaludek. Zda je to po kávě, protože mě napadlo, že to způsobuje káva. Ta to ale nebyla. Pak jsem zjistil, že to dělá maso. A když jsem začal to maso vyřazovat, přestal mě žaludek pálit, bylo mi lépe a celkově mi to prospělo. No a jak jsem začal jíst méně, začal jsem zvažovat, co vlastně budu jíst. Když jíte hodně, sníte vše, na co přijdete. Tam zobnete, tu zobnete, tam ochutnáte, dáte si, proč by ne. Pak vás trošku bolí břicho, říkáte si “to jsem to dnes ale přehnal, zítra se to už nesmí opakovat!” Jenže když jíte míň, už si začnete vybírat, zda to či ono opravdu stojí za snědení. Řeknete si, že určitá plnidla vám nestojí za to, abyste si jimi zaplácli žaludek.
Takže takhle jste se tedy zbavil masa?
Jaroslav Dušek: Takhle to maso samo nějak pozvolna odcházelo a definitivně odešlo loni, 6. února, kdy jsme se vrátili z hor z Rakouska. Tam je hodně masitých jídel v restauracích, takže jsem maso pojedl a opět jsem zjistil ověřený poznatek, že mi to zase nedělá dobře. Když jsem se vrátil, tak jsem udělal takový obřad, dal jsem si v jedné restauraci candáta a tím jsem se s masem rozloučil. Poděkoval jsem mu za všechno dobré, co pro mě udělalo a vysvětlil jsem mu, že teď již budu bez něj. I svým buňkám v těle jsem to sdělil, aby nebyly zmatené.Na masu je často mentální závislost.
Dalo by se to vlastně nazvat “Jednoduchá cesta k vegetariánství”.
Jaroslav Dušek: Já o sobě ale neříkám, že jsem vegetarián. Nelpím na takovém označování. To bych musel být opravdu důsledný a to by mě asi trochu vyšinulo. Já to nemám úplně prozkoumané a nevím, v které čokoládě je nějaká emulze, která je z masa. Vím, že jsou lidé, kteří to důkladně zkoumají a upozorní vás na to, že ve sladkostech je želatina z masa. To jsou, podle mého, opravdoví vegetariáni. Já to zase takhle nemám. Já jdu spíš jenom intuicí. Vidím potravinu, která se mi zdá pro mé tělo vhodná a sním ji, tu co se mi nezdá nejím. Radím se se svým tělem.
Někdy se mi stane, že něco dám do pusy, ale zjistím, že tělu to nechutná, tak to vyplivnu. Právě v době, kdy jsem od toho masa několikrát opakovaně odcházel, byly takové recidivy, že jsem uviděl salám, který jsem měl dříve rád a říkal jsem si, že si jedno kolečko dopřeji. A ono se fakt stalo, že jsem hodil to kolečko do pusy, se starou dobrou chutí jsem skousl a najednou se mi v puse rozlilo něco tak odporného, že jsem to musel vyplivnout. V tu chvíli jsem si řekl, že se to ode mě vzdálilo a já se od téhle potraviny posunul jinam.
Je všeobecně zažitý názor, že z jídla čerpáme energii.
Když vás ale poslouchám, u vás to tak není, nebo se pletu?
Jaroslav Dušek: Mně se líbí vysvětlení, že blíže ke světlu je rostlina. Potřebujeme do těla dostat energii a většinou jde o tu sluneční, světelnou. A my jí dostáváme přes to jídlo. No, a rostlina je blíže k slunci než maso, protože je vlastně z toho světla a vody utkána. Maso vznikne až o kousek dál od slunce, protože zvíře musí tu rostlinu sníst nebo musí dokonce sníst i jiné zvíře. A často žere různé léky, odpady či dokonce kaly. A to si my potom vpravujeme zase do svých těl. Dokonce existuje názor, který říká, že jídlo vám energii odčerpává. Že jídlo jíme, když máme energie moc a potřebujeme ji srazit dolů. To se mi líbí, neboť si dobře pamatuji stavy únavy po větším jídle či dokonce po nějaké žranici.Začalo mi to být divné a nepříjemné, že když se najím, cítím se těžce a unaveně. Tak jsem jídlo omezil a bylo mi lépe, celkově. Opět jde o mentální návyk, třikrát denně se přejíst, přitom když jíte málo, klidně obden, je vám výborně.
Znovu jste zmínil, že jíst nepotřebujete. Jak je to s tekutinami ?
Jaroslav Dušek: Piji a piji hodně. Hlavně vodu a čaj, vypiji i kávu, tak jednu denně, někdy ani to ne. A potom samozřejmě ovocné a zeleninové šťávy, které si vozíme z Bio farmy.
Nákupy na Bio farmě budou naše čtenáře zajímat, prozradíte víc?
Jaroslav Dušek: K tomu jsme postupně časem doma dospěli. Řeknete si, proč bych si nezajel nakoupit na Bio farmu, byť je to relativně o něco dražší, ale zase jak se to vezme. Ta potravina je mnohem intenzivnější. Já mám hrozně rád základní potraviny jako brambory, rýži. Miluji brambory se zelím. A ani nejsem přítelem moc velkého a přemrštěného kořenění, kdy koření přebíjí chuť té potraviny. Také se doma vracíme k opomenutým potravinám, jako je pohanka, jáhly, červená čočka. Velkým objevem je dýně Hokkaidó, úžasná osobnost. Je to oranžová dýně plná betakarotenu a dělá se z ní vynikající polévka. Něco na způsob hrachové polévky – pyré. Rozkrájíte dýni na kusy, vydlabete z ní vnitřek, jadýrka a takové to voštinaté, kupodivu tam necháváte slupku, rozsekáte ji na kousky a hodíte na orestovanou cibulku. Pak vše zalijete vývarem z würzelu (bylinná směs na vývar) a rozvaříte doměkka. Pak už jen šlehačem rozmixujeme do pyré a jemně dochutíte balzamikem nebo zázvorem a podáváte. Samozřejmě, že za nákup na této farmě zaplatíte nějakou sumu, ale zcela jistě se vyplatí investovat do zdraví, neboť jídlo je podstatnou součástí našeho života a zejména našeho těla.
Já sama patřím k těm, kteří si život bez masa neumí představit. Tohle vaše povídání mě ale celkem nalomilo a proto se chci zeptat, není pak jídelníček jednotvárný?
Jaroslav Dušek: Není. Stačí se trochu rozhlédnout a hned najdete širokou paletu a škálu vynikajících potravin a chutí. Mám moc rád houby, například hlívu ústřičnou, ze které připravíte velmi chutnou falešnou dršťkovou polévku, k nerozeznání od pravé. Pohanka, jáhly, cizrna, kus-kus, sejtan, robi, kroupy, kukuřice, přece vám to tu všechno nemusím vyjmenovat. Baví mě objevovat nové chutě a necítím se nijak omezen. Někdo říká, že bez masa si nepochutná, ale já to dnes již mám obráceně. Já si nepochutnám na mase.
Moc děkuji za velmi příjemný a pro mě osobně poučný rozhovor a přeji hodně zdraví a sil jak v osobním, tak profesním životě.
Slováci letěli na kraj vesmíru
Ahoj Orgonet,
ak máš záujem, aby som nemusela vypisovať o čo išlo , je tu článok Poletíme so SME na kraj vesmíru http://tech.sme.sk/c/6638522/poletime-so-sme-na-kraj-vesmiru.html
"BRATISLAVA. Sme.sk vám 15. januára prinesie neobvyklý online projekt SME v stratosfére. Pôjde o let balóna naplneného héliom alebo vodíkom, ktorý sa pokúsime poslať do stratosféry na miesta, ktoré sú blízkym vesmírom. Chceme, aby naši čitatelia boli pri tom"
I keď sa im pokus celkom nevydaril, napriek tomu získali niekoľko fotografií /všimni si popis k jednotlivým foto :-D/, úprimne mne osobne bolo z toho veľmi smutno
http://tech.sme.sk/c/6668005/pozrite-si-fotografie-z-letu-balona-do-stratosfery.html
"Balón nakoniec vystúpal až do výšky 38 kilometrov a priniesol úchvatné snímky. Nájdete ich vo fotogalérii."
Orgonet:
Líbí se mi to jako tvůrčí počin, splnili si sen (:-)))
Jak vypadá atmosféra nad Slovenskem?
To, co vidíme na satelitních snímcích, je tady ve stejných barvách: spodní umělá vrstva tažená vypařováním odspoda žlutá (v pozadí), nad ní vláknitá bílá vrstva vzniklá sprejováním a ozařováním.
Nad druhou bílou vrstvou ve velké výšce je ona třetí vrstva - clona, vidíme ještě zbytky rozplývajících se chemočár ...
Z výšky přes 30 km: to černé už je okraj vesmíru. Opět dole vysoká vrstva vláknité oblačnosti ...
ak máš záujem, aby som nemusela vypisovať o čo išlo , je tu článok Poletíme so SME na kraj vesmíru http://tech.sme.sk/c/6638522/poletime-so-sme-na-kraj-vesmiru.html
"BRATISLAVA. Sme.sk vám 15. januára prinesie neobvyklý online projekt SME v stratosfére. Pôjde o let balóna naplneného héliom alebo vodíkom, ktorý sa pokúsime poslať do stratosféry na miesta, ktoré sú blízkym vesmírom. Chceme, aby naši čitatelia boli pri tom"
I keď sa im pokus celkom nevydaril, napriek tomu získali niekoľko fotografií /všimni si popis k jednotlivým foto :-D/, úprimne mne osobne bolo z toho veľmi smutno
http://tech.sme.sk/c/6668005/pozrite-si-fotografie-z-letu-balona-do-stratosfery.html
"Balón nakoniec vystúpal až do výšky 38 kilometrov a priniesol úchvatné snímky. Nájdete ich vo fotogalérii."
Orgonet:
Líbí se mi to jako tvůrčí počin, splnili si sen (:-)))
Jak vypadá atmosféra nad Slovenskem?
To, co vidíme na satelitních snímcích, je tady ve stejných barvách: spodní umělá vrstva tažená vypařováním odspoda žlutá (v pozadí), nad ní vláknitá bílá vrstva vzniklá sprejováním a ozařováním.
Nad druhou bílou vrstvou ve velké výšce je ona třetí vrstva - clona, vidíme ještě zbytky rozplývajících se chemočár ...
Z výšky přes 30 km: to černé už je okraj vesmíru. Opět dole vysoká vrstva vláknité oblačnosti ...
17. ledna 2013
Chemomraky nad oceánem
Šokující umělá oblačná pokrývka z výšky 40 tisíc stop - Let nad chemomraky:
http://youtu.be/_CCXJdEI4dA
Dnešní chemomraky nad Atlantikem ze satelitu Eumetsat:
http://youtu.be/_CCXJdEI4dA
Zveřejněno 10. 01. 2013
"Letěl jsem nad oceánem a měl jsem v sobě divný pocit z toho, že v tomto letadle jsem jediný, kdo má schopnost rozpoznat tu nepochopitelnou hrůzu, kterou jsem viděl pod sebou. Mám na mysli to, že oni dusí samotnou zemi... Teď už je mi zřejmé, že oni sprejují chemomraky stejně tak nad mořem, jako nad osídlenými oblastmi. Tato pokrývka je zbraní genocidy a snaží se pokrýt polovinu země. Byl jsem v šoku, když jsem viděl, jak vážně je atmosféra změněna, je to děsivé."
Baudyš a Solis: Konspirace
Ahoj Orgoníku.
Koukni na tohle video, je to rozhovor Baudyše a Solise a je velmi inspirující. Zde je odkaz:
Zdravím MorPPheus
Budoucnost 2020 - 2200
Veronika nám před pár dny poslala krásné video s rybama, a komentář, který k němu hluboce filosoficky pasoval, a mně se to celé moc líbilo. Jako nanoboti mi přišli ti potápěči ...
Ale byl to prý omyl, chtěla poslat jiné video. I to stojí za to...
http://youtu.be/ndfXQvCe-8s
Ale byl to prý omyl, chtěla poslat jiné video. I to stojí za to...
tohle bylo ono videjko....
nějak se mi to vyměnilo....
Léčba půstem
|
9:48 (před 35 min)
| |||
|
Léčba půstem! - Tělo Ing. Dvořáka zachvátilo zhoubné nádorové onemocnění a chirurgové už jen bezmocně krčili rameny. Za dohledu ošetřujícího lékaře nakonec podstoupil tzv. Breussovu léčebnou kúru, spočívající ve 42-denním půstu, respektive dietě o čaji a zeleninových šťavách. Zvítězil. Dokument natočil režisér Viliam Poltikovič pro cyklus Zpověď v roce 2000 ve společnosti FEBIO.
Zveřejněno 16. 1. 2013
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)