19. ledna 2013

Kryštof Koucký: Vědomí českého národa a jeho probuzení

Hezký večer, právě jsme viděli moc hezký rozhovor, mohl by zajímat ostatní. Takže: Kryštof Koucký, Vědomí českého národa a jeho probuzení

http://www.cestyksobe.cz/vedomi-ceskeho-naroda-a-jeho-probuzeni-ad2001/


Orgonet: 

Zajímavé video! (Je samospouštěcí, takže při vložení na blog dělá neplechu, pusťte si ho z odkazu.)

Kryštof je mladík velmi sympatický a (poněkud chaoticky) vidící, ale (nejméně) jedna věc mi na tématu českého národa pořád nesedí, a budiž to otázka do diskuse.

Kryštof říká mimo jiné, že naše země v rámci planety obzvláště krásně září. Je jasnovidný, věřím, že to tak vidí, ale nerozumím proč. Nevím, proč se v českém duchovnu stále živí názor (podle mě je to OOO - obecně oblíbený omyl), že česká země a čeští lidé jsou v rámci planety něco energeticky a duchovně výjimečného. Vysvětlit si to umím pouze všeobecně mizivým přehledem Čechů o světě.

Ať jste ve světě kdekoli (nikoli na krátkodobém zájezdu, ale nějakou dobu tam fungujete spolu s místními lidmi), tak zjistíte, že krásná příroda, energetická místa, posvátná geometrie, osvícení mistři, zájem o duchovno, historické základy společnosti, atd. jsou tam nejméně v téže intenzitě jako u nás, a většinou ještě mnohem hojněji. I severské země jsou skálopevně přesvědčeny, že jsou vyvoleny v rámci Země předávat duchovní poselství, a mnohé další země jsou o tom taky přesvědčeny ...

Pokud mohu porovnávat se zeměmi, s nimiž mám blízkou zkušenost, tak mám dojem, že duchovní vibrační úroveň běžných Čechů je zatím ve srovnání s nimi poměrně nízká, a úroveň základní životní energie je dokonce velice nízká.

Například se podívejme na životní energii publika na koncertě, nebo na energii lidí nakupujících v supermarketu, u nás a v Itálii/Francii/Německu/USA/Španělsku atd (výjimky potvrzují pravidlo): U nás je energie lidí ospalá, unavená, otrávená, lidé často zanedbaného zevnějšku, tuční, jakoby nemocní, vzájemně na sebe nevražící ... v cizině je energie svěží, čiperná, radostná, lidé upravení, štíhlí, vzájemně se vnímající ... (Že by důkaz zákona Jsi to, co jíš?)

Pak ještě je tu ta věc, že jako Češi stále zápasíme s karmou a mentalitou "dětského národa", a "otrockého národa", jak popsali už naši klasikové, ale to už by bylo dlouhé povídání.

Takže mi není jasné, z čeho může pocházet ona jedinečná záře, kterou vidí čeští jasnovidci vycházet právě z českého národa. Určitě nejsme horší než jiní, ale že bychom byli nejlepší a výjimeční mezi všemi? Co my máme a jiní ne? Třeba mi to někdo blíže vysvětlí.

Update 21. 1. 2013, 13:13


Ahoj, to jsem já z toho videa. Kdyžtak pište na krystof.kouckyseznam.cz. Snažil jsem se ty věci říci co nejlépe, i když si uvědomuji tu chaotičnost. Neřekl jsem 60% věcí a nedokončil mnoho myšlenek. Všem se za to tímto hluboce omlouvám, neboť se snažím pouze v rámci svých osobitých možností. Budu rád za jakékoli TVŮRČÍ náměty.
Mé stránky zde: http://vnitrnivesmir.weebly.com/
Děkuji za shovívavost s mou nedokonalostí:)

Díky, Kryštofe, za reakci! Vnímám tě jako krásnou čistou duši a tvůj rozhovor vzbudil velký ohlas, a to je skvělé.


Ovce se smajlíkem

Ovce se smajlíkem 
Zdroj: http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4749754/Sheep-branded-with-smiley-face.html
18. 1. 2013
Překlad: OrgoNet

Na boku stovek ovcí po celém UK se objevil „smajlík“.


Podivný obrazec byl zjištěn na 20 ovcích na pastvinách Melton Mowbray, Leicestershire. Byl viděn i na dalších 5 pastvinách, od Pertshire ve Skotsku až po Exeter, což je o 500 mil dále v Devonu. Fotky ovcí se šíří rychlým tempem na Twitteru, svědkové si vyměňují poznatky a spekulují o zdroji onoho „smajlíka“.


Obviňováni jsou především šprýmaři, kteří takto označkovali zvířata, ale někteří lidé na internetu jsou přesvědčeni, že za to mohou mimozemšťané. Farmáři si mezi tím lámou hlavu – diví se, proč si někdo vybral jako cíl jejich stáda.

Ros Turner, jehož stádo v Melton Mowbray bylo „označkováno“, řekl: „Kolemjedoucí motoristé a chodci nemohou věřit tomu, co vidí, a pár lidí se mě ptalo, co se děje. Je to jako kruhy v obilí – ale na ovcích. Nezdá se, že by zvířatům něco bylo. Pasou se a chovají se jako obvykle.“ 


Ellie Stokeld, další postižený farmář z Great Aytonu u Middlesbrough, řekl: „Symbol vypadá podivně, ale je to docela pěkná změna oproti obvyklé bílé barvě ovcí. Když vidíte takové ovce se smajlíkem na boku na pastvině, tak se musíte smát.“

Update 20. 1. 2013: Neuplynul ani den, a čtenář už nám zjistil, o co jde: Je to docela vtipná virální reklama - logo pro novou horskou dráhu v zábavním parku Alton Tower, která bude dána do provozu v březnu (:-))). Takže Orgonet se zájmem o UFO senzace se stal typickým šiřitelem (:-))) No vida, zase poučení (:-)))

Celkem hezka viralni reklama: http://www.altontowers.com/2013/


"Virální marketing funguje na principu spontánního šíření reklamního sdělení mezi lidmi. Obsahuje většinou vtipná videa, různé zlomyslnosti, senzace, situace se známými osobnosti, atp. Sdělení musí být tak atraktivní, že je lidé a celé komunity začnou dobrovolně šířit. K virálnímu marketingu lze využít mix marketingových nástrojů od e-mailů (nepatří tam spam - nevyžádaná pošta), blogů, komunitních a zájmových webových stránek, diskusních fór atd. Název virální marketing odhaluje podstatu principu - lidé jsou "naočkováni" a šíří informační "nákazu" dále. Pokud má být virální marketing úspěšný, vyžaduje mnoho času, přemýšlení a energie. Jsou ale známy případy značných úspěchů v této oblasti."



Magická zrcadla - okna do budoucnosti


Předmět: Magická zrcadla - okna do budoucnosti a do jiných světů
Zajímavý dokument.S láskou Jarmila
http://youtu.be/oRgKXhcxIS0





Zveřejněno 11. 12. 2012, zdravaplaneta
Jistě každý znáte z mnoha pohádek i jiných míst, jak se používají křišťálové koule, magická zrcadla a podobné pomůcky. Už o mnoho méně je známé to, že tyto věci skutečně fungují a že jsou i dnes podobné přístroje využívány. Již mnoho let se zajímám o magii a je mnoho postupů jak podobné věci vyrobit, nebo jak je používat. Často jsem to probíral se svým kamarádem, který bydlel v Ženevě a pracoval tam ve výzkumném ústavu, tam jak je urychlovač částic. Byl vynikajícím odborníkem také na drahé kameny a mnoho mě o nich naučil a nebylo to jen o kamenech.

Před lety se mě podařilo sehnat křišťálovou kouli. Je docela velká a je asi 100 let stará po jedné věštkyni. Křišťál takto zabroušený má v podstatě tvar paraboly a dochází k rezonanci lidské lebky a toho křišťálu. Působí to jako zesilovač informačního pole a my můžeme z tohoto pole čerpat informace. Podobné zrcadlo se dá udělat i ze dřeva a použít prášky z různých kovů, které se vztahují k určitým planetám. Ten prášek se nanese na dřevo a zalakuje a zrcadlo je hotové a může se používat podobně jako křišťálová koule. Má to svoji technologii a postupy.

Dnes je tu bohužel jeden závažný problém. Celá planeta je zamořena elektromagnetickým signálem různých frekvencí a síly, který příjem z informačního pole ruší. Proto to co by normálně fungovalo, funguje špatně, nebo vůbec.

Tento dokument je možná pro hodně lidí překvapující, že se dnešní vědci zajímají o podobné věci a že jim to skutečně funguje. Základy položil vynikající astrofyzik Nikolaj Kozyrev (1908 - 1983). Ten byl v roce 1936 na 10 let uvězněn do gulagu a byl tím odříznut od objevů té doby ve světě. Možná také díky tomu, že měl určitě dost času na přemýšlení a nebyl ničím ovlivněn, jsou jeho teorie o běhu času, gravitaci a dalších věcech velice zajímavé a hlavně fungují.

Mnoho vynikajících ruských vědců již mnoho let pracuje na výzkumech, při použití Kozyrevových zrcadel. Princip zrcadla v podstatě spočívá v tom, že se člověk odstíní od magnetického pole Země. Od existence magnetického pole Země, se odvíjí naše vnímání času. Pokud jsme zbaveni dosahu tohoto pole, naše lineární vnímání času přestane existovat. Naše vědomí se potom dokáže pohybovat v prostoru a čase a získá i další schopnosti.

Ruští vědci rozhodně nejsou jediní na světě, kdo dělá podobné pokusy. Podobné experimenty se dělali i v rámci projektu Montauk v USA. A nejen tam, ale i u jiných projektů se na tom pracovalo. Samozřejmě úspěšně. Jedná se zde o fyziku, která se dost odlišuje od té, co se učí veřejně. Určitě není žádoucí, abyste mohli koukat do budoucnosti, minulosti, nebo na vzdálená místa. To by se potom dost těžko vládlo, protože dnešní systém vlády je založen na lžích a dezinformacích.

Jak vidíte v tomto filmu, tak je to vše spojeno s mnoha podivnými událostmi. Různé polární záře při experimentech, přítomnost létajícího disku při pokusech. Možnost nahlížet do minulosti i budoucnosti. Konstrukce těchto zrcadel. Je také zajímavá informace o Nostradamovi, který podobné zařízení také používal a technologii převzal od templářských rytířů.

Zkuste také přemýšlet o tom, co se stane, když na nějakou dobu přestane existovat, elektromagnetické pole, tak jak ho známe. Naše vědomí bude naladěno podobně, jako když budete v zrcadle, o kterém se mluví v tomto filmu. To by mělo mít souvislost s otevřením našeho vědomí. Může to být nadcházející scénář, na naší planetě. Další zkoumání a odpovědi nechám na vás. Určitě to stojí za úvahu.



Něco hezkého: Hrajeme pro změnu

Díky čtenáři za tip!

Hrajeme pro změnu 
Hrajeme pro změnu je multimediální hnutí, které má inspirovat, spojovat a přinášet světu mír prostřednictvím hudby. Myšlenka projektu vzešla z běžného názor, že hudba má moc zlomit hranice a překonat vzdálenosti mezi lidmi. Nezáleží na tom, že lidé pocházejí z rozdílných geografických, politických, ekonomických, duchovních či ideologických základů, hudba má univerzální moc to vše překonat a spojit nás jako jednu lidskou rasu. A tuto myšlenku jsme se vydali sdílet se světem.
Více na: http://playingforchange.com/




Stand By Me  Stůj při mě

This song says, no matter who you are, Tato píseň říká, že je jedno kdo jsi,

No matter where you go in your life Že je jedno, kam v životě jdeš, 

At some point you're going to need V určitém bodě budeš potřebovat

Somebody to stand by you. Někoho, aby stál při tobě.


Oh yeah! Oh my darlin' Stand by me! Ach ano, moje zlato, stůj při mě!

No matter who your are, no matter where you go in life Je jedno kdo jsi, je jedno kam jdeš v životě,

You gon need somebody, to stand by you. Budeš potřebovat někoho, aby stál při tobě.

No matter how much money you got, or the friends you got, Je jedno, kolik máš peněz, jaké máš přátele, 

You gon need somebody, to stand by you Budeš potřebovat někoho, aby stál při tobě.


When the night has come, and the way is dark, Až přijde noc a cesta bude temná,

And that moon is the only light you see. A jediné světlo, co uvidíš, bude měsíc, 

No I won't be afraid, no I-I-I won't be afraid, Ne nebudu se bát, nebudu se bát,

Just as long as the people come and stand by me. Protože lidé přijdou a budou stát při mě. 


Darlin' darlin' stand by me, Ooo stand by me Oh stand Zlato stůj při mě, stůj při mě,

Stand stand by me C'mon stand by me stand by me Stůj při mě, tak pojď a stůj při mě




18. ledna 2013

Expedice do Vnitřní země, červenec 2013


Něco pro (majetné) dobrodruhy: možná by si někdo z vás chtěl splnit sen a zúčastnit 14denní expedice do Vnitřní země, kterou organizují Američané v létě 2013. Zatím shánějí prostředky. Pojede se ruským ledoborcem z Murmansku na magnetický severní pól a budou se provádět nejrůznější vědecká měření a hledat vstup ...

Účastnit se má 100 lidí, hlavně vědci různých oborů (asi kdo nejvíc přispěje, ten jede ... Rozpočet je 2 milióny dolarů ...)

Podrobné informace na:
http://www.npiee.org/index.html

http://youtu.be/q1pjqhOwjRo



http://youtu.be/ubKFmIDBMjU

Denní jídelníček Jaroslava Duška

Díky čtenáři za odkaz na článek. Dávám ho sem i proto, že to, co říká Jaroslav Dušek, velice odpovídá tomu, co prožívám právě i já.

Před vánoci mi přišlo najednou nepříjemné jíst maso, takže odešlo z mého jídelníčku. S tím, že kdyby ze společenských důvodů někdy bylo nutné kousek masa sníst, tak to nevadí.

Mám za sebou z dřívější doby přes deset let vegetariánství i veganství. Takže znám dobře problematiku, umím vařit ... Potom to bylo asi 5 let přerušeno, a už jsem zase u toho, ale ze zcela jiných důvodů. Nechci tím teď zdržovat, třeba to někdy probereme.

http://www.2012rok.sk/wp/strava-a-ocista/13817-jak-vypada-denni-jidelnicek-jaroslava-duska

Jak vypadá denní jídelníček Jaroslava Duška

11. 1. 2013

Jaroslav Dušek: Denní jídelníček? Vypadá tak, že v něm víceméně bývá jedno jídlo a někdy je to třeba jen polévka. Postupem času jsem zjistil, že tři jídla denně nedokáži vůbec sníst, že to je strašně moc jídla. Prostě jsem vypozoroval, že jím zbytečně mnoho a začal jsem jíst méně a menší porce. Dnes bych již jen tak bez přípravy nedokázal sníst klasické jídlo včetně polévky a dezertu.
Zajímá mě, to jedno jídlo je v poledne?
Jaroslav Dušek: Většinou to tak vychází, že to je v poledne nebo po poledni. A k tomu jsem tak postupně dospěl. Protože téměř každý večer hrávám na jevišti a před představením nejím, aby mě trávení při hře nerušilo. Jednu dobu jsem zkoušel jíst obden, ale špatně se mi to dodržovalo. Třeba jsem se přistihl, že jsem v půstový den uzobl automaticky pár oříšků. Tak jsem se rozhodl, že budu jíst denně, ale málo. Cítím se tak lépe.
Říkal jste, že jíte bezmasá jídla. Moc by mě zajímalo, jak se to stane, že se člověk přeorientuje z “všežravce” na “býložravce”, pokud to tak smím říci?
Jaroslav Dušek: Já jsem to měl velmi jednoduché. Před pár lety jsem začal zkoumat, proč mě občas pálí žaludek. Zda je to po kávě, protože mě napadlo, že to způsobuje káva. Ta to ale nebyla. Pak jsem zjistil, že to dělá maso. A když jsem začal to maso vyřazovat, přestal mě žaludek pálit, bylo mi lépe a celkově mi to prospělo. No a jak jsem začal jíst méně, začal jsem zvažovat, co vlastně budu jíst. Když jíte hodně, sníte vše, na co přijdete. Tam zobnete, tu zobnete, tam ochutnáte, dáte si, proč by ne. Pak vás trošku bolí břicho, říkáte si “to jsem to dnes ale přehnal, zítra se to už nesmí opakovat!” Jenže když jíte míň, už si začnete vybírat, zda to či ono opravdu stojí za snědení. Řeknete si, že určitá plnidla vám nestojí za to, abyste si jimi zaplácli žaludek.
Takže takhle jste se tedy zbavil masa?
Jaroslav Dušek: Takhle to maso samo nějak pozvolna odcházelo a definitivně odešlo loni, 6. února, kdy jsme se vrátili z hor z Rakouska. Tam je hodně masitých jídel v restauracích, takže jsem maso pojedl a opět jsem zjistil ověřený poznatek, že mi to zase nedělá dobře. Když jsem se vrátil, tak jsem udělal takový obřad, dal jsem si v jedné restauraci candáta a tím jsem se s masem rozloučil. Poděkoval jsem mu za všechno dobré, co pro mě udělalo a vysvětlil jsem mu, že teď již budu bez něj. I svým buňkám v těle jsem to sdělil, aby nebyly zmatené.Na masu je často mentální závislost.
Dalo by se to vlastně nazvat “Jednoduchá cesta k vegetariánství”.
Jaroslav Dušek: Já o sobě ale neříkám, že jsem vegetarián. Nelpím na takovém označování. To bych musel být opravdu důsledný a to by mě asi trochu vyšinulo. Já to nemám úplně prozkoumané a nevím, v které čokoládě je nějaká emulze, která je z masa. Vím, že jsou lidé, kteří to důkladně zkoumají a upozorní vás na to, že ve sladkostech je želatina z masa. To jsou, podle mého, opravdoví vegetariáni. Já to zase takhle nemám. Já jdu spíš jenom intuicí. Vidím potravinu, která se mi zdá pro mé tělo vhodná a sním ji, tu co se mi nezdá nejím. Radím se se svým tělem.
Někdy se mi stane, že něco dám do pusy, ale zjistím, že tělu to nechutná, tak to vyplivnu. Právě v době, kdy jsem od toho masa několikrát opakovaně odcházel, byly takové recidivy, že jsem uviděl salám, který jsem měl dříve rád a říkal jsem si, že si jedno kolečko dopřeji. A ono se fakt stalo, že jsem hodil to kolečko do pusy, se starou dobrou chutí jsem skousl a najednou se mi v puse rozlilo něco tak odporného, že jsem to musel vyplivnout. V tu chvíli jsem si řekl, že se to ode mě vzdálilo a já se od téhle potraviny posunul jinam.
Je všeobecně zažitý názor, že z jídla čerpáme energii.
Když vás ale poslouchám, u vás to tak není, nebo se pletu?
Jaroslav Dušek: Mně se líbí vysvětlení, že blíže ke světlu je rostlina. Potřebujeme do těla dostat energii a většinou jde o tu sluneční, světelnou. A my jí dostáváme přes to jídlo. No, a rostlina je blíže k slunci než maso, protože je vlastně z toho světla a vody utkána. Maso vznikne až o kousek dál od slunce, protože zvíře musí tu rostlinu sníst nebo musí dokonce sníst i jiné zvíře. A často žere různé léky, odpady či dokonce kaly. A to si my potom vpravujeme zase do svých těl. Dokonce existuje názor, který říká, že jídlo vám energii odčerpává. Že jídlo jíme, když máme energie moc a potřebujeme ji srazit dolů. To se mi líbí, neboť si dobře pamatuji stavy únavy po větším jídle či dokonce po nějaké žranici.Začalo mi to být divné a nepříjemné, že když se najím, cítím se těžce a unaveně. Tak jsem jídlo omezil a bylo mi lépe, celkově. Opět jde o mentální návyk, třikrát denně se přejíst, přitom když jíte málo, klidně obden, je vám výborně.
Znovu jste zmínil, že jíst nepotřebujete. Jak je to s tekutinami ?
Jaroslav Dušek: Piji a piji hodně. Hlavně vodu a čaj, vypiji i kávu, tak jednu denně, někdy ani to ne. A potom samozřejmě ovocné a zeleninové šťávy, které si vozíme z Bio farmy.
Nákupy na Bio farmě budou naše čtenáře zajímat, prozradíte víc?
Jaroslav Dušek: K tomu jsme postupně časem doma dospěli. Řeknete si, proč bych si nezajel nakoupit na Bio farmu, byť je to relativně o něco dražší, ale zase jak se to vezme. Ta potravina je mnohem intenzivnější. Já mám hrozně rád základní potraviny jako brambory, rýži. Miluji brambory se zelím. A ani nejsem přítelem moc velkého a přemrštěného kořenění, kdy koření přebíjí chuť té potraviny. Také se doma vracíme k opomenutým potravinám, jako je pohanka, jáhly, červená čočka. Velkým objevem je dýně Hokkaidó, úžasná osobnost. Je to oranžová dýně plná betakarotenu a dělá se z ní vynikající polévka. Něco na způsob hrachové polévky – pyré. Rozkrájíte dýni na kusy, vydlabete z ní vnitřek, jadýrka a takové to voštinaté, kupodivu tam necháváte slupku, rozsekáte ji na kousky a hodíte na orestovanou cibulku. Pak vše zalijete vývarem z würzelu (bylinná směs na vývar) a rozvaříte doměkka. Pak už jen šlehačem rozmixujeme do pyré a jemně dochutíte balzamikem nebo zázvorem a podáváte. Samozřejmě, že za nákup na této farmě zaplatíte nějakou sumu, ale zcela jistě se vyplatí investovat do zdraví, neboť jídlo je podstatnou součástí našeho života a zejména našeho těla.
Já sama patřím k těm, kteří si život bez masa neumí představit. Tohle vaše povídání mě ale celkem nalomilo a proto se chci zeptat, není pak jídelníček jednotvárný?
Jaroslav Dušek: Není. Stačí se trochu rozhlédnout a hned najdete širokou paletu a škálu vynikajících potravin a chutí. Mám moc rád houby, například hlívu ústřičnou, ze které připravíte velmi chutnou falešnou dršťkovou polévku, k nerozeznání od pravé. Pohanka, jáhly, cizrna, kus-kus, sejtan, robi, kroupy, kukuřice, přece vám to tu všechno nemusím vyjmenovat. Baví mě objevovat nové chutě a necítím se nijak omezen. Někdo říká, že bez masa si nepochutná, ale já to dnes již mám obráceně. Já si nepochutnám na mase.
Moc děkuji za velmi příjemný a pro mě osobně poučný rozhovor a přeji hodně zdraví a sil jak v osobním, tak profesním životě.

Slováci letěli na kraj vesmíru

Ahoj Orgonet, 
ak máš záujem, aby som nemusela vypisovať o čo išlo , je tu článok Poletíme so SME na kraj vesmíru http://tech.sme.sk/c/6638522/poletime-so-sme-na-kraj-vesmiru.html

"BRATISLAVA. Sme.sk vám 15. januára prinesie neobvyklý online projekt SME v stratosfére. Pôjde o let balóna naplneného héliom alebo vodíkom, ktorý sa pokúsime poslať do stratosféry na miesta, ktoré sú blízkym vesmírom. Chceme, aby naši čitatelia boli pri tom"

I keď sa im pokus celkom nevydaril, napriek tomu získali niekoľko fotografií /všimni si popis k jednotlivým foto :-D/, úprimne mne osobne bolo z toho veľmi smutno

http://tech.sme.sk/c/6668005/pozrite-si-fotografie-z-letu-balona-do-stratosfery.html

"Balón nakoniec vystúpal až do výšky 38 kilometrov a priniesol úchvatné snímky. Nájdete ich vo fotogalérii."


Orgonet: 
Líbí se mi to jako tvůrčí počin, splnili si sen (:-)))
Jak vypadá atmosféra nad Slovenskem?
To, co vidíme na satelitních snímcích, je tady ve stejných barvách: spodní umělá vrstva tažená vypařováním odspoda žlutá (v pozadí), nad ní vláknitá bílá vrstva vzniklá sprejováním a ozařováním.


Nad druhou bílou vrstvou ve velké výšce je ona  třetí vrstva - clona, vidíme ještě zbytky rozplývajících se chemočár ...

Z výšky přes 30 km: to černé už je okraj vesmíru. Opět dole vysoká vrstva vláknité oblačnosti ...