3. července 2010

Katastrofa v Černobylu byla umělým zemětřesením

Díky čtenáři za další výborný odkaz na pravdu o výbuchu jaderného reaktoru v Černobylu: http://www.auria.sk/blog/pravda-o-katastrofe-cernobylskeho-reaktora

Vypůjčuji si část článku jako upoutávku (díky překladateli!).

"Vedci moskovského geofyzikálneho inštitútu priebeh nehody zrekonštruovali ešte raz. Zo seizmografických údajov, z protokolov elektrárne a zo správ očitých svedkov. Zisťujú celkom nový obraz katastrofy:

Je polnoc. Asi jeden a pol hodiny pred nehodou počujú rybári temné dunenie. O 1.21 hod. vedúci výpočtového strediska počas obchôdzky v centrálnej hale spozoroval modravé svetielkovanie. O 1hodine, 23 minúte a 35 sekunde začína zemetrasenie. Veľký hrmot a blok 4 sa otrasie. O päť sekúnd neskôr (1.23.40) príslušný pracovník spozoroval zemetrasenie a stláča núdzový vypínač. Vibrácie rastú. Prvý silný otras, zvislé svorníky poletujú sem a tam, Stropné dosky padajú na zem – opäť svetielkovanie. V strojovni praskajú okná – silný otras zeme a reaktor exploduje. O 17 minút neskôr pracovník vo velíne zaznamenal ďalšiu explóziu. Je po zemetrasení. 

Čečerov: „Charakter škôd v horných priestoroch nás nútil k zamysleniu. Tam museli zúriť nejaké tlakové vlny. Tam hore sa vyskytlo množstvo nezrovnalosti, ktorých príčiny sme si sprvoti nevedeli vysvetliť.“ Mohutná explózia v reaktore by určite všetko zničila. Tu však niektoré miestnosti ostali neporušené, a to bolo predsa len veľmi zvláštne. Ešte jedna vec bola zvláštna: Všetci si mysleli, že vo vnútri reaktora, blízo jadra, je intenzita žiarenia obrovská. No z ľudí, ktorí chodili v zničenom reaktore, nikto nezomrel a ani len vážne neochorel. Rádioaktívny materiál z reaktora si zrejme nenašiel cestu do budovy.

Nakoniec bola ustanovená spoločná ukrajinsko-ruská komisia. Vo svojej správe z marca 1996 dochádza k výsledku, že v noci černobyľskej katastrofy skutočne došlo k miestnemu zemetraseniu, asi 20 sekúnd pred nehodou. Správa bola zverejnená, nič sa však nestalo.

V zozname KGB sa v bode 10 uvádza: Informácie o jadre reaktora, ktoré by mohli prezradiť, že do prostredia unikli nebezpečné množstvá rádioaktivity, musia byť udržané v tajnosti.

V bývalom Sovietskom zväze pokyny KGB mohli byť účinné. Hodnoty namerané na celom svete však hovoria jasnou rečou. Podľa nich reaktor vymrštil do atmosféry oveľa viac rádioaktívneho materiálu, ako úrady uvádzajú. Oficiálne unikli iba 4 % náplne reaktora – asi 96 % sa ich nachádza v ruinách. V skutočnosti je to zrejme naopak. Skoro všetko vyletelo von a reaktor je skoro prázdny!

Nikto sa o pravdu nezaujíma. A nikdy sa nedozvieme, či Valerij Legasov poznal pravdu, keď svetovej tlači podával oficiálne vysvetlenie Černobyľu. V roku 1988, skoro presne dva roky po katastrofe potom, čo na základe jeho oficiálnej verzie neprávom obvinili zo zločinu pracovníkov elektrárne, spáchal samovraždu.

Na to, že spomínané zemetrasenie nebolo prirodzeným zemetrasením, ale bolo to umelé zemetrasenie vyvolané skalárnou zbraňou, Wernera Altnickela upozornil článok „Piknik  s Geigerovými počítačmi“ od Martina Ebnera z roku 2003. V tomto článku bol uverejnený rozhovor s Prof. Lengfelderom z Inštitútu pre výskum žiarenia Otta Huga, ktorý túto informáciu prezradil.

A takto sa vyskladal celý obraz, ktorý sa opiera o dokumentáciu WDR/ARTE: Spojené štáty americké sa dozvedeli o skalárnom zariadení. V apríli 1986 sa malá americká tajná akčná skupina zamiešala do procesu, v rámci ktorého sa sovieti pokúšali vyvolať v USA v oblasti Los Angeles obrovské zemetrasenie. Nakoniec – vtedy vládla studená vojna – táto americká skupina zničila ruské skalárne vysielače, ktoré sa nachádzali neďaleko atómovej elektrárne. Pritom na tejto sústave skalárnych antén došlo k obrovskému elektromagnetickému výboju, ktorý zapríčinil atómovú katastrofu."

5 komentářů:

  1. Opravdu i na wikipedii je uvedeno, že bylo v oblasti zaznamenáno zemětřesení o síle 2,5...Pravda už se těžko bude hledat po 24 rokách..Nevím jestli to s tím souvisí, ale asi ano,jaderná havárie je dokonce i jedna karta ve hře Illuminati.

    OdpovědětVymazat
  2. A to že je nedaleko Černobylu obrovská soustava antén (HAARP? skalární zbraň?) asi taky nebude zrovna náhoda...
    Bych tomu i věřil...

    OdpovědětVymazat
  3. No dost se všude všem cpe do hlavy oficiální verze o pochybení pracovníků. Jenže s oficiálními verzemi mám už své zkušenosti, zvláště s těmi neustále opakovanými.
    Ale těžko říct, co se tam stalo. Bej

    OdpovědětVymazat
  4. No, síla druhého výbuchu byla dle destrukce objektu spočítána na 10 000 kg TNT (S. Pakhomov, Sergej V. Dubasov - ruští, jaderní inženýři, kteří vypracovali detailní podstatu výbuchu reaktoru). Roztavený beton přímo kolem reaktoru svědčí o tom, že teplota v okamžiku výbuchu byla velmi, velmi vysoká. Prostě a jednoduše - tohle by žádný tlak páry, ani směs vodíku s kyslíkem jen tak nezvládli. Je jasné, že na destrukci objektu musel být již vysoký podíl jaderné složky výbuchu.... Blancman

    OdpovědětVymazat
  5. SURA Rusia a generátory umelého zemetrasenia sa podpísali pod tragédiu zvanú Černobyľ

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.