4. června 2012

Tranzit Venuše 6. 6. 2012

Ahoj Orgonete,

jen se chci zeptat, zda dostatečně víš o nadcházejícím tranzitu Venuše, případně posílám článek, ve kterém je i citace jednoho z komentářů na Orgonetu:

http://srdcenoveenergie.blogspot.cz/2012/05/upozorneni-na-tranzit-venuse-6-6-2012.html

Srdečně zdraví P.


Orgonet: Diky za odkaz, já ta všechna témata nestačím sledovat ... Opravdu pěkný článek, který rozumně vysvětluje ledacos, o čem tu vedeme laickou diskusi - přetiskuji ho i sem.


ÚTERÝ, 29. KVĚTNA 2012

Upozornění na tranzit Venuše 6. 6. 2012


Rád bych Vám dnes v rychlosti napsal, popř. třeba jen připomněl, že 6. 6. dojde k tranzitu Venuše. Základní informace najdete ZDE. Jde o několikahodinový viditelný přechod Venuše přes Slunce (velmi laicky řečeno). Podle tohoto zdroje bychom jev, jemuž starověké národy přikládaly velikou váhu, měli v ČR tento rok vidět pouze po východu Slunce...




V souvislosti s tím jste si určitě na noční obloze mnozí všimli za poslední dobu u Měsíce takové větší svítivé hvězdy = planety. Tady se trošku spekuluje, zda nemůže jít o Jupiter. Cituji však komentář pod článkem od jisté Arden, který mě zaujal a dává mi možná větší smysl:

"A nemôže to byť Venuša, ktorá sa 6. juna dostane pred Slnko a bude pred ním prechádzať?

(...)

Mimochodom. Popri hľadaní info o Venuši som narazila na článok z februára 2012, že Venuša začala rotovať o 6 minút pomalšie, ako ukazovali predošlé merania...
Vedci si nie sú celkom istí čo to môže spôsobovať a ich tvrdenia pôsobia skôr ako špekulácie..

Niektorí diskutéri si myslia, že dochádza k prepólovaniu v celom vesmíre, nielen na Zemi... "

(Ohledně aktuální situace kolem magnetického přepólování, jež potvrzuje mimo jiné i náš geolog Václav Cílek, doporučuji shlédnout tento článek.)

O tranzitu Venuše jsem se poprvé dočetl v knize švédského biologa Carla Johana Callemana Mayský kalendář z roku 2004. Této události, která je shodou okolností de facto v půlce roku 2012 (vezmeme-li v úvahu, že podle některých lidí se již 12.12. 2012 stává něco významného na úrovni Vědomí), přikládá Calleman velký význam po vzoru Mayů. Dokonce si, byť možná z dnešního pohledu naivně, myslí, že to bude čas, kdy už se sladíme formálně s kosmem tím, že přejdeme jako západní civilizace z kalendáře gregoriánského na ten mayský. Nyní vidíme, že tomu nic nenasvědčuje - asi jsme dostatečně ještě jako společnost nepochopili materialistický charakter stávajícího kalendáře.

Každopádně tranzity Venuše se dějí v párech. Zatímco Calleman ještě v roce 2004 píše, že "nikdo z dosud žijících lidí tento jev nezažil", my už to říct nemůžeme, protože jsme první tranzit zažili, resp. povětšinou propásli (8. 6. 2004). Druhý tranzit, který nás takřka za týden čeká, nemá podle autora rozhodně astrologický charakter, což znamená, že nemáme čekat něco viditelného na Zemi. Spíše je to podle něj příležitost, která "neznamená nic, není-li využita".




Calleman doporučuje zúčastnit se při této příležitosti globální meditace, jejímž tématem má být například jednota: "Venuše přechází do sjednocení. Vše by se mělo soustředit na sjednocení protikladných aspektů Východu a Západu a na překročení dualit, které nás na individuální i kolektivní rovině odvracejí od cesty k osvícení. Meditace u příležitosti tranzitu Venuše může tedy mít podobu rozjímání o Gaii, Matce Zemi." Také doporučuje představit si spojení naší pravé hemisféry s východní polokoulí a levé hemisféry s polokoulí západní.

Calleman 6. 6. 2012 považuje za možný milník v globálním osvícení lidstva...jak to nakonec bude, je stále do jisté míry ještě na nás. :-)

Patrik

7 komentářů:

  1. Globalna meditacia je napriklad tu http://2012portal.blogspot.ca/.

    Mimochodom Fewa a aj ine zdroje hovoria, ze pozitivni mimozemstania su uz tu a rokuju s vladami najvacsich statov o dalsom postupe.

    OdpovědětVymazat
  2. vůbec bych se nedivil kdyby byl ten den nějaký teroristický útok nebo přírodní katastrofa. ilumináti si totiž na venuši ulítávají. jsem zvědavý co bude.

    OdpovědětVymazat
  3. http://www.nasa.gov/images/content/652635main_ToV2012_full.jpg

    http://www.spacedepartment.cz/7-sekce/aktuality/pripravte-se-na-tranzit-venuse.html

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám ale smulu jak můžu meditovat , když budu v práci s těmi jedovatými ukecanými ženskými , jejich myšlení mě decimuje když je musim poslouchat a špunty do uší si vzít nemůžu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Osud si tvoříme sami-kdyby jste měl(a) meditovat doma nebo v přírodě,stane se tak-dle vlastního vyzařování.Ukecané ženy za nic nemohou,něco máte vzájemně společné-jinak by ve Vaší přítomnosti nebyly.Zkuste jim posílat myšlenky lásky a odpusttě jim i sobě a pomůžete tím i planetě,vlastně vykonáte víc než meditaci.Přeji Vám mnoho dobrého

      Vymazat
    2. tak nepracujte a meditujte :)

      Vymazat
  5. http://energieupramene.blogspot.cz/2012/06/cerven-dulezite-astronomicke-udalosti.html

    Hezky napsáno :-)

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.