11. ledna 2015

Co mají společného útok na Charlie Hebdo a útok v Bostonu?

Co mají společného útok na Charlie Hebdo a bostonský útok? Cui bono?
http://www.globalresearch.ca/charlie-hebdo-and-tsarnaevs-trial-qui-bono/5423632
By Dr. Paul Craig Roberts
January 09, 2015
PaulCraigRoberts.org
Překlad: OrgoNet


Jsou dva způsoby, jak nahlížet na údajný teroristický útok na francouzský satirický časopis Charlie Hebdo.

První způsob je ten, že v anglicky mluvícím světě, nebo ve většině z něho, by se na takovou satiru pohlíželo jako na „hate speach“ http://en.wikipedia.org/wiki/Hate_speech '(pozn. Orgonet: česky nenávistnou řeč, nenávistný projev, projev náboženské/rasové nenávisti), a satirikové by byli zatčeni, ale ve Francii nepatří muslimové mezi privilegované kategorie, a tak se kvůli satiře urazili  a pomstili se.

Proč by ta satira měla Muslimy tak štvát? V těchto časech již jsou Muslimové určitě zvyklí na západní pokrytectví a dvojí standard. Není pochyb, že Muslimové se zlobí, že nepožívají ochrany podobné jako ostatní menšiny, ale proč by se mstili za satiru, a nikoliv za francouzskou účast na válce Washingtonu proti Muslimům, v níž jich zahynuly stovky tisíc? Copak zabíjení není závažnější než satira?


Druhý způsob, jak nahlížet na útok, je, že šlo o útok určený k podpoření vazalského statutu Francie vůči Washingtonu. Podezřelí mohou být jak skuteční viníci, tak nastrčené loutky. Jen si vzpomeňme na všechny teroristické intriky vytvořené FBI, které sloužily k tomu, aby se terorismus začal zdát Američanům jako reálná hrozba. Viz http://reason.com/blog/2014/07/22/human-rights-watch-all-of-the-high-profi

Francie trpí Washingtonem uloženými sankcemi proti Rusku. Loděnice jsou ovlivněny tím, že nesmějí dodávat Rusku dodávky z důvodu vazalského stavu Francie vůči Washingtonu, i další aspekty francouzské ekonomiky jsou nepříznivě ovlivněny sankcemi proti Rusku, k jejichž přijetí Washington donutil své loutkové státy NATO.

Tento týden francouzský prezident řekl, že sankce proti Rusku by měly skončit (a totéž řekl i německý vicekancléř).

To už je pro Washington příliš velká nezávislost ze strany Francie. Že by Washington vzkřísil „Operaci Gladio“, která spočívala v bombových atentátech CIA na Evropu v období po druhé světové válce, které Washington sváděl na komunisty, a používal je ke zničení vlivu komunistů při volbách v Evropě? Právě tak jako tehdy svět měl uvěřit, že za teroristickými útoky Operace Gladio stojí komunisté, nyní jsou obviňováni Muslimové z útoků na francouzský satirický magazín.

Staří Římané se vždy ptali: Cui bono? Kdo z toho má prospěch? Odpověď je: Ani Francie, ani Muslimové, ale americká světová hegemonie. Americkou hegemonii ve světě podporuje CIA. Americká světová hegemonie je zahraniční politikou USA vnucená neokonzervativci.

Podle amerického zpravodajství National Public Radio (NPR) jde v události Charlie Hebdo o svobodu slova. Jak vyhlašují mudrcové z NPR, USA mají svobodu slova, ale Francouzům ji teroristé odebrali.

Jakou ale mají USA svobodu slova, když reportér New York Times James Risen byl psychologicky týrán, aby ho donutili odhalit jeho zdroj, navzdory faktu, že Risen a jeho zdroj jsou chráněni Ústavou USA a zákonem na ochranu udavačů? Je jasné, že v USA má „státní bezpečnost“ přednost před vším ostatním.

„Státní bezpečnost“ však nemá vůbec co činit se skutečnou státní bezpečností. Jde pouze o ochranu zločinců v americké vládě před odpovědností za své činy.

Pokaždé, když slyšíte Washington odvolávat se na „státní bezpečnost“, víte na 100%, že vláda páchá/spáchala další zločin. Státní bezpečnost je zástěrka pro washingtonské zločinné operace. Státní bezpečnost brání tomu, aby vládní zločiny vyšly na světlo a tím chrání vládu před zodpovědností.

Bude zajímavé, jakou roli bude hrát „státní bezpečnost“ při soudu s údajným pachatelem Bostonského útoku Džokarem Carnajevem. Carnajev je ve vazbě od dubna 2013 a obžalován od 22. dubna 2013. Avšak vybírání poroty začíná až nyní, v lednu 2015. Proč tak dlouhé prodlení? Zákonná záruka rychlého procesu už zde neznamená nic; jelikož jsou tam různá dodatečná obvinění, k nimž vláda prohlašuje, že má svědky a přiznání, a jelikož bratři Carnajevovi již jsou v médiích usvědčeni, dlouhé prodlení je záhadou. Ale dosud jsme neslyšeli nic od samotného Džokara Carnajeva. Je těžké zbavit se myšlenky, že proces s Džokarem je odkládán proto, aby se dostal do stavu přijetí své viny, a aby byly zapomenuty mnohé otázky položené alternativními médii.

Tištěná i televizní média servírují vládní vysvětlení bez prověřování. Avšak alternativní média činí velkou výjimku ve všech aspektech případu. Protože americká vláda nás od Clintonova režimu učí, že nejbezpečnější je předpokládat, že vše, co říká vláda, je lež.

Nejpodezřelejším aspektem události v Bostonu byla rychlost, s jakou armáda 10 000 těžkooděnců sestávající se z policie pod různou jurisdikcí a z vojáků Národní gardy, vybavených vojenskou výbavou a vyzbrojených tanky a ozbrojenými osobními vozidly byla v ulicích Bostonu. Nikdy předtím tak obrovská síla vybavená těžkou vojenskou výbavou nebyla použita v honu na lidi, a tím méně na jednoho člověka, zraněného, neozbrojeného, 19letého mladíka.

Aby bylo možno dát dohromady a rozmístit takovou sílu tak rychle, je třeba předběžné plánování. To, co bylo prezentováno jako lov na člověka, kvůli jednomu těžce zraněnému podezřelému, vypadá spíše jako testovací případ a precedent pro uzavření jednoho z největších amerických měst, kdy jednotky vojska zbraní vyhánějí americké občany z jejich domovů a provádějí nejrůznější prohlídky domů, které nemají nic společného se zadržením údajně podezřelého. Šance, že některý dům ukrývá těžce zraněného uprchlíka umírajícího pro neposkytnutí lékařské péče, jsou nulové.

Uzavřen byl nejen Boston a jeho předměstí, ale Federální letecká správa uzavřela i letecký prostor nad Bostonem a vydala „zákaz létání“ pro letiště Logan. Proč?

Několik dalších velkých měst v Massachusetts a dokonce některé státy vyhlásily pohotovost pro policejní síly. Proč?

Na scéně byly: FBI, Úřad pro Alkohol, tabák, střelné zbraně a výbušniny, CIA, Správa pro vymáháni drog, Státní protiteroristické centrum. Americký generální prokurátor poskytl plné zdroje amerického Ministerstva spravedlnosti.

Proč?

Jedinou přijatelnou odpovědí je, že to bylo proto, aby se zvedla úroveň strachu mezi veřejností a ochota lidí akceptovat uzávěr města Bostonu a policejní vpády do domů občanů. Nedává žádný smysl, že takové ohromné výdaje a pošlapání ústavních práv občanů by mohla ospravedlnit nebezpečnost těžce raněného neozbrojeného 19letého mladíka.

Ten, kdo není zcela naivní, se musí ptát, zda bombový útok nebyl inscenován za účelem koordinace státních, místních a federálních orgánů při uzavírce velkého města. Průzkum mezi občany Bostonu v červenci 2014 ukázal že 42% z nich pochybuje o oficiální verzi událostí. Viz http://www.globalresearch.ca/four-in-ten-bostonians-skeptical-of-official-marathon-bombing-account/5390848

Ti, co jsou zcela naivní, říkají, že kdyby to bylo spiknutí, někdo by o tom promluvil. Ale lidé přece mluví. Jenomže to není k ničemu. Například při prvním prezidentském období George W. Bushe prozradil pracovník NSA (National Security Agency – Státní bezpečnostní agentura) novinám New York Times, že NSA obchází FISA Court (Americký úřad pro dohled nad výzvědnými službami) a špehuje americké občany bez příkazu. Podle amerického práva NSA byla spiknuta s Bushovým režimem, aby prováděla závažné zločiny (zřejmě za účelem vyděračství), ale New York Times zadržely tuto informaci na jeden rok, dokud nebyl George W. Bush znovuzvolen a režim měl čas legalizovat zločiny ex post facto.

Operace Gladio byla spiknutím udržovaným v tajnosti po celá desetiletí, dokud ji neodhalil italský prezident.

Projekt Northwoods byl udržován v tajnosti po celé roky, dokud ho neodhalila druhá Kennedyho komise.

Více než sto policistů a hasičů, kteří byli jako první na místě neštěstí 11. září, informovalo, že slyšeli a osobně zažili četné exploze poschodí za poschodím, a dokonce i v podzemí dvou věží Světového obchodního centra, ale tato svědectví neměla vůbec žádný efekt.

Na to, aby bylo vyvráceno vysvětlení NISTu (Americký úřad pro technické standardy a technologie ) o pádu budovy WTC 7, stačí jeden středoškolský profesor fyziky. Ale fakt, že bylo mnohonásobně dokázáno, že budova byla stržena řízenou demolicí, neměl vůbec žádný vliv na oficiální story.

Místopředseda a právní zástupce Komise pro vyšetření 9/11 publikovali knihy, v nichž říkají, že Komisi byly zadržovány informace, že americká armáda komisi lhala, a že komise byla „odsouzena k neúspěchu“. Ani kongres, ani média, ani americká veřejnost neměly žádný zájem na vyšetření, proč byly zadržovány informace, proč armáda lhala, a proč komise neměla uspět. Takže tato mimořádná tvrzení těch, kteří vedli oficiální vyšetřování, neměla vůbec nikde vůbec žádný vliv.

I dnes většina americké populace věří washingtonské propagandě, že Rusko provedlo invazi na Ukrajinu a připojilo si několik území. Ani schopnost úsudku, ani inteligence nejsou silnou stránkou americké veřejnosti a komisí.

Vláda napovídá Američanům jakoukoli historku, kterou si vymyslí, a pak sedí a směje se naivitě veřejnosti.

Dnes je americká veřejnost rozdělena na ty, kteří se spoléhají na „mainstreamová média“, a ty, kteří se spoléhají na alternativní internetová média. Pouze ti druzí mají ponětí o tom, co se skutečně děje.

Historky o Charlie Hebdo a o bratrech Carnajevových nejsou založeny na faktech, nýbrž na zájmech vlády. A jako vždy v minulosti, zájmy vlády převáží nad fakty.



7 komentářů:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=9Zim70WuPvU#t=38

    OdpovědětVymazat
  2. TAKÉ nevěřím vládním zprávám.

    O co ale jde? Vyhovuje jim strach chaos a vazalstvi víc než pravda a národní hrdost.
    To opravdu mají politici takový charakter ze prodají vlastní národ,republiku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už Nostradamus říkal.že za vším je strach,strach plodí války a nenávist....Bohužel si ten citát nepamatuji celý,Ale strach a nejistota vyhovuje vůdcům,protože jenom oni naši vládcové jsou neomylní a mohou nás zachránit a vyvést z nejistoty do lepších časů.Je to pořád stejné,v celé lidské historii.To je taky jeden z důvodů proč nás neustále drží skoro v chudobě,protože kdo má dostetek peněz je svobodný.A svobodný člověk nebude poslouchat.Proto nebudou nikdy nové a laciné zdoje energie,kvalitní a levné potraviny,prvotřídní zdravotnictví pro všechny.
      Naopak ,válka, epidemie a katastrofy(řízení počasí).Vždy to odnesou jenom obyčejní lidé.
      Doufám,že Evropa není tak hloupá a nenechá se zatahnout do chaosu a války proti všem na které USA ukáže.Přece nemůžeme zopakovat situaci z před století.
      A co se týká bezproblemového přepadení policií chráněné redakce a následné akce k lividaci útočníků.Je dost divné ,že v době kdy nás všude šmírují kamery není francouzská policie schopna zlikvidovat útočníky během několika minut.Teoreticky se mohli dostat pár ulic od redakce.Asi se někdo postaral aby celá akce trvala dlouho a byla z toho velká reality šou pro tupé diváky před obrazovkami.

      Vymazat
    2. Napřed slouží za dárky a peníze, později už nemohou nic s tím udělat, poněvadž se stali dobrovolnými vazaly svých chlebodárců, a jsou nuceni prodat vše, národ, republiku i vlastní duši

      Vymazat
  3. ♥ http://albafos.blog.cz ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Komisár, ktorý vyšetroval útok na Charlie Hebdo bol nájdený mŕtvy - za jaký blbce nás mají?

    http://zvedavec.org/vezkratce/9669/

    OdpovědětVymazat
  5. Už předevčírem jsem si přečetl na Czechfreepress zajímavý článek, který po dnešní miliónové demonstraci v Paříži nabývá zvlášť na aktuálnosti.

    http://czechfreepress.cz/ivo-krieshofer/a-ja-se-ptam.html

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.