7. listopadu 2013

Roman Kindl: Netradiční kuchařka

Dobrý den, se zájmem čtu Vaše příspěvky a zaujal mě poslední článek o výživě.  Všelijakých doporučení od vědců se již vyrojilo, každou chvíli někdo přijde na něco převratného. Nejlepší, co jsem kdy o výživě přečetla je  Netradiční kuchařka od Romana Kindla, zkušeného bylinkáře. Je to malá knížečka napsaná s humorem (mimochodem neobsahuje jediný recept) a nenásilnou formou nám ukazuje, jak se živit v jednotlivých ročních obdobích, a jak  naše orgány mění aktivitu právě v návaznosti na roční období.  I tam se dočtete o prospěšnosti špeku a vajec, zeleniny atd. A též mnoho jiných zaj ímavostí. Vřele doporučuji.
Zkuste vygooglovat, měla by být ještě k dostání.
Z Vyškova zdraví HB

Něco hezkého: Holandsko má talent

Díky čtenáři za odkaz na nádherný zážitek. Mám zimomriavky od prvního tónu ...

http://youtu.be/VBMfgLvRZJs

6. listopadu 2013

Nasycené tuky nezpůsobují srdeční choroby 2.


Jak státní výživová doporučení podporují obezitu a chronické nemoci

Je důležité si uvědomit, že státní výživová doporučení jsou z velké části ovlivněna zemědělskými dotacem. Nejsou vytvořena na základě vědy o výživě. Zkrátka, důvodem, proč se vám říká, že základem vaší stravy mají být obilniny, je to, že za obilniny jsou farmáři státem placeni. Je jich hodně, a jsou levné, ve srovnání se zdravějšími potravinami jako je zelenina, na kterou je poskytováno málo dotací. 

Výživově nemístná potravinová pyramida z roku 1992 má v nejširší základně obilniny, a radí vám, abyste snědli denně 6 – 11 porcí chleba, obilovin, rýže a těstovin. Tento nadbytek sacharidů, většinou rafinovaných, je přesně ta strava, která podporuje hromadění tuku a vytváří inzulínovou rezistenci a s ní spjaté nemoci, jako jsou cukrovka, srdeční choroby a rakovina. Na vrcholku pyramidy jsou tuky a cukr. Zatímco cukr tam bezpochyby patří, tuky ne. 

5. listopadu 2013

Jan Kwasniewski: Optimální dieta

Děkuji čtenářům za tip na knihu Optimální dieta od Jana Kwasniewského.
Už jste mi ji posílali dávno, ale tenkrát se mi to zdálo ještě opravdu příliš ... živit se samými tuky a bílkovinami, no prosímvás ...
Ale člověk se vyvíjí, a vzhledem k tomu, že v posledních dnech mi božství schválně nastrčilo do cesty několik souvisejících témat, včetně dnešního článku o prospěšnosti nasycených tuků, tak už mi metoda polského lékaře připadá dnes velice zajímavá, ba lákavá, a zřejmě to zkusím ... Pokusné vypití kelímku smetany mi kupodivu žaludek nezvedlo, jak bylo očekáváno, nýbrž mu udělalo dobře ... jíst bůček teda nevím jestli dám, ale i to zítra zkusím ... vajíčka jsou v pohodě ... fakt zajímavé.
Ta kniha je mimochodem velice erudovaná, plná originálních myšlenek nejen o výživě, to mě baví (:-)))
Doporučuju.

V 1. části Optimální diety, nazvané Interview-řeka, dr. J. Kwaśniewski prezentuje svou teorii optimální výživy, založené na správném poměru tuků, bílkovin a sacharidů ve stravě. V 2. části se dopodrobna věnuje léčbě některých nemocí. Publikace také obsahuje předpisy na jídla připravena v souladu se zásadami optimální diety, příkladový jídelníček na první dva týdny optimálního stravování, tabulky výživných hodnot potravinářských výrobků (i výrobků českých firem StonAl a Masokombinát Martinov). Přesvědčivým důkazem mimořádné úspěšnosti léčby optimální dietou je závěrečná část - Kniha "zázraků", která obsahuje sdělení pacientů dr. Jana Kwaśniewského o jejich fantastickém uzdravení.


Ke stažení:
http://uloz.to/xPWYquV/jan-kwasniewski-optimalni-dieta-ebook-pdf

Nasycené tuky nezpůsobují srdeční choroby 1.

Toto je první část slíbeného překladu z webu dr. Mercoly na téma Cukr je horší než tuk, viz včerejší rezumé jeho článku.

Informace, které tam naleznete, nejsou nové, kolují po alternativních webech již dávno. Nové je to, že se o tom poprvé konečně zmiňuje prestižní (možná nejprestižnější) lékařský časopis British Medical Journal, a v důsledku toho se o tom začalo hovořit i v masových médiích (viz rozhovor na CNN: Co je horší, tuk nebo cukr?)!

Osvícení lékaři a badatelé se tyto informace snažili šířit už dávno. U nás podobné informace přináší např. dr. Margit Slimáková.

Ovšem, tato fakta byla, stále jsou a zřejmě nadále ještě budou přehlušována konzervativním konvenčním lékařským přístupem. A také jde o výrobce umělých tuků a olejů a veškerý potravinářský průmysl, který nám rutinně bude nadále nabízet svá krabicovaná a plechovkovaná a vakuovaná nejídla plná těchto přísad.

Mimochodem, pokud se týče fruktózy, u nás je běžně "výživovými poradci" a "zdravými obchody" prezentována jako zdravá varianta cukru, vždyť je to přece z ovoce, že ... Dokázáno však bylo, že fruktóza činí v našem těle největší paseku ze všech cukrů. To sice platí hlavně v Americe, kde ji přidávají úplně do všeho, u nás zatím tolik ne, ale rychle se naši potravináři učí ...


Kardiolog vyzývá k přehodnocení stanoviska k nasyceným tukům, neboť NEZPŮSOBUJÍ srdeční choroby

Dr. Mercola, 4. 11. 2013
Zdroj: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/11/04/saturated-fat-intake.aspx
Překlad: OrgoNet

Předmluva 
V předchozích 60 letech nás konvenční lékařské autority varovaly, že nasycené živočišné tuky způsobují srdeční choroby a ve zdravé stravě by měly být přísně omezeny.

4. listopadu 2013

Nasycené tuky NEJSOU příčinou srdečních chorob

Na webu Mercola.com dnes vyšel nový důležitý článek, kde se dovídáme, že s cholesterolem je všechno je úplně obráceně. 60 let nás lékaři varovali před živočišnými nasycenými tuky a jejich zlým cholesterolem, který nám ucpává cévy. Avšak jak je nyní zjištěno, cévy (i všechny ostatní orgány) se nám zanášejí tukem z důvodu vysoké konzumace cukrů a uhlohydrátů (pardon, tak se to říká v Americe, u nás se prý musí říkat sacharidy (:-)

(Jak dobře jsou na tom ti, kteří lékařská strašení cholesterolem brali vždy s rezervou a bez fanatizmu, dle starého dobrého pravidla "všeho s mírou" , a "zlatá střední cesta", což samozřejmě platilo vždy a platí i nadále (:-)))

Významný kardiolog vyzývá k zásadnímu přehodnocení stanoviska k nasyceným tukům, protože TY NEJSOU PŘÍČINOU srdečních chorob
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/11/04/saturated-fat-intake.aspx
4. 11. 2013

Resumé:
  • V minulých 60 letech nás konvenční lékařské autority varovaly, že nasycené tuky způsobují srdeční choroby a měly by být ve zdravé stravě přísně omezeny. (Česky viz např. http://www.nasyceneskodi.cz/)
  • Zásadní článek, který publikoval významný kardiochirurg v časopise British Medical Journal, nám říká, že je čas prolomit tento mýtus.

Iva Adamcová: Berte chemtrails s klidem

Chemtrails
(Iva Adamcová, přednáška Bystřice pod Hostýnem, 28. 9. 2013, 2:15)

Vrátím se k dotazu, který mi teď nedávno vznesla jedna žena. Týkalo se to přednášky v Brně, která byla v červnu. Ta paní poslouchala moji přednášku, a byla rozhořčená, a napsala mi v tom smyslu, že jsem asi špatně odpověděla nějakému pánovi, který se tam dotazoval na chemtrails.

V Americe, tam jsou zkrátka mágové, černá magie, a ta ubližuje. Jsou lidé, kteří práškují, nebo roznášejí po planetě různé chemické látky a těžké kovy, které znemožňují lidem, aby se posunuli do vyšší dimenze. Protože oni chtějí samozřejmě cucat, mít ty lidi pod kontrolou. Paní byla vyděšená, že lidi vůbec nereagujou, a že se tomu nikdo nebrání, a spousta lidí o tom neví, to vyděšení bylo veliké.