Bezlepkové stravování se stává běžnou záležitostí :
téměř 1/3 Američanů se vyhýbá lepku
1. prosince 2013, Ethan Huff
Překlad: OrgoNet
Americký průmysl zpracovávající obiloviny je v těchto dnech zajisté zachvácen panikou, protože stále více spotřebitelů se snaží vyhýbat výrobkům obsahujícím lepek. Podle posledních dostupných údajů je to téměř každý třetí, celkem asi 105 miliónů Američanů, kteří se nyní aktivně vyhýbají lepku z důvodu diagnózy celiakie, citlivosti nebo nesnášenlivosti lepku, i z důvodu osobní volby. Což odkazuje, že označení „bez lepku“ se stalo oficálně záležitostí běžné volby.
Novinář Matthew Boyle, dříve horlící v deníku Bloomberg na to, co pokládal za pouhou otravnou módu, nyní vysvětluje, že mnozí výrobci potravin musejí předělávat receptury svých výrobků, aby odpovídaly rostoucí poptávce po bezlepkových potravinách. Společnosti jako General Mills a Kellogs například vyjímají z některých svých výrobků nejen pšeničnou mouku, ale i přísady podezřelé z obsahu lepku, jako sirup z ječného sladu.