14. května 2009

Dětská úmrtí na mozkové nádory narůstají

Opět něco z hnutí Next-up za uzákonění nejvyšší hladiny mikrovlnného záření na 0,6 V/m.

Londýnské onkologické pracoviště konstatuje, že od loňska se u nich zdvojnásobil počet dětských mozkových nádorů. Proč asi? A co s tím? Neužívejme mobily zbytečně. Používejme orgonitový knoflík na mobil. Podepišme petici Next-up.

Překlad: Joy

http://www.guardian.co.uk/science/2009/apr/26/brain-tumour-child-cancer-deaths


Dětská rakovina: nejvíce úmrtí je na mozkové nádory


Mozkové nádory jsou vedoucí příčinou úmrtí děti na rakovinu v Británii; umírá na ně dvakrát tolik dětí než na leukémii. Údaje Stáního statistického úřadu ukazují že v roce 2007 bylo o 47% více úmrtí na mozkové nádory než na leukémii u dětí do 15 let. Což se zatím neodráží ve financích věnovaných na výzkum, jak praví účastníci kampaně.

Tento týden zahajuje svou činnost státní koalice 14 charitativních společností, nazvaná Výzkum mozkových nádorů, která se domnívá, že na tento výzkum se věnuje velmi málo prostředků. Kampaň je podporována celebritami, včetně herečky Sheily Hancock, jejíž vnuk přežil nádor, a herce Martina Kempa a operního pěvce Russela Hancocka, kteří oba byli úspěšně léčeni.

Hancocková (76), vdova po herci Johnu Thawovi, zažila, jak jejímu vnukovi byl ve věku 4 let diagnostikován vzácný nádor. „Je hrozné dívat se, jak váš vnuk prochází diagnózou a léčbou mozkového nádoru. Cítíte takovou bezmocnost.“ - Jack byl úspěšně operován.

Kevin O´Neil, neurochirurgický konsultant na Imperial College v Londýně, řekl „Počet mozkových nádorů se zvyšuje v zemi údajně o 2% ročně. Ale na mém pracovišti je počet případů téměř dvojnásobný oproti minulému roku.“

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.