25. září 2009

Co to ten Klaus vlastně řekl, že všechny tak naštval?

Krátký, ale výstižný článek z Reuters. (Náš tisk to asi moc neprobírá, ani nevím?) Václave Klausi, seš dobrej! Sice tam nezazněly chemtrails, ale nevadí, světovým papalášům to řádně hnulo žlučí ... On je ten Klaus fakt jedinej státník na světě, co dokáže říct pravdu (částečnou, ale aspoň tak)... Český překlad (možná spíš výklad?) jeho poznámek k projevu je tady. Na Klausově blogu jsou .jeho poznámky k projevu z r. 2007. Na letošní konferenci Václava zjevně rozčílilo srdceryvné představení indické holčičky ... . Snad to někdo natočil a dá to aspoň na youtube, ať si taky užijem.

http://www.reuters.com/article/newsOne/idUSTRE58L6ID20090922

22. 9. 2009, Louis Chardonneau

Český prezident: Schůze OSN o klimatu byla propagandou

OSN, Reuters: Český prezident Václav Klaus ostře kritizoval schůzi Spojených národů o klimatických změnách v úterý, na níž prezident Barack Obama byl mezi hlavními mluvčími, a popsal ji jako propagandistickou a nedůstojnou.

„Bylo to smutné a frustrující,“ řekl Klaus, jeden z nejhlasitějších světových skeptiků ohldně globálního oteplování.

„Je to propagandistické cvičení, kde 13leté dívky z jakési vzdálené země předvádějí předem nazkoušenou báseň,“ řekl. „Je to prostě nedůstojné.“

Na zahájení summitu, kterého se zúčastnilo téměř 100 světových vůdců, řekla 13letá Yugratna Srivastava z Indie publiku, že vlády nedělají dost pro boj proti hrozbě klimatických změn.

Klaus řekl, že ve vědecké komunitě jsou vzrůstající pochybnosti o tom, zda lidé způsobují změny klimatu, či změny jsou prostě přirozenými jevy.

Ale politikové, jak se zdá, docházejí ve věci klimatických změn spíše ke konsensu, řekl.

„Vlak se nedá zastavit a pokládám to za velkou chybu,“ řekl Klaus.

Generální tajemník OSN Ban Ki-moon zorganizoval vrcholnou schůzku ke klimatu, aby pomohl urychlit dohody před schůzí OSN v Kodani v prosinci, aby mohlo být dosaženo shody o nových cílech pro redukci takzvaných emisí skleníkových plynů.

Avšak nové návrhy Číny a sjednocující volání amerického prezidenta Baracka Obamy málo přispěly k tomu, aby byl prolomen mrtvý bod o tom, co je třeba učinit.

Klaus v r. 2007 vydal knihu o světové kampani za zastavení klimatických změn nazvanou „Modrá planeta v zelených poutech: Co je ohroženo – klima nebo svoboda?“

V knize Klaus řekl, že globální oteplování se změnilo v náboženství, v ideologii, která hrozí podkopáním svobody a světového ekonomického a společenského řádu.

Související stránky: Klaus - souhrn jeho aktivit na webu Climate Realists: http://climaterealists.com/index.php?tid=93&linkbox=true

3 komentáře:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=V5KqY8jRWko

    OdpovědětVymazat
  2. Co to ten Klaus vlastně řekl, že všechny tak naštval?

    týka sa to aktuálneho prejavu?
    Lebo ten na ktorý je odkaz - Klausovy vlastní anglické poznámky k projevu - zdají se ostřejší než říká překlad! - zde na jeho blogu - je z roku 2007

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.