12. února 2010

Chcete být zdraví? Nedělejte to, co dělá většina.

Neměli bychom zapomínat, že největší hrozbou pro každého z nás v této zemi není nějaký pravý či falešný teroristický útok či klimatické a jiné zbraně. Nejvíce si ohrožujeme své zdraví a život každý sám, prostřednictvím svého způsobu života. Co jíme, jak se pohybujeme, jak myslíme ... Neškodí to občas připomenout, tak přidávám malý chytrý článek, který se mi líbí.


Jak se uzdravit? Vyhněte se davu.

http://www.naturalnews.com/028136_self_healing_crowd_psychology.html

Mike Adams, 10. 2. 2010


(Obrázek: "Teď dodržuju přirozenou stravu, Joe - tak mi dej martini a do toho sójový lusk.)

Tento článek je 7. dílem série naší série Uzdrav se sám. Začneme tím, že si všimneme, že většina lidí z davu má chatrné zdraví. Chcete být tak nemocní jako oni? Jestli ano, tak prostě dělejte to, co oni!

Něco s tím udělejme. „Běžný spotřebitel“ není příliš zdravý. Lidé, kteří se drží většinových zdravotních informací z většinových médií jsou ti nejnemocnější lidé ze všech. Jedí průmyslově zpracovanou „odpadní“ potravu, berou spousty nebezpečných léků, rutinně se dávají očkovat a naprosto nechrání své zdraví tím, že by používali potravní doplňky, superpotraviny nebo čerstvou živou stravu.

Právě tito lidé podporují farmaceutický průmysl, rakovinný průmysl, cukrovkářský a srdcařský průmysl. Prostřednictvím svého utrpení a smrti udržují životnost a ziskovost zdravotnického systému. A pokud chcete být zdraví, právě těmto lidem se musíte vyhnout, abyste byli sami zdraví a v bezpečí.

Neřiďte se podle davu pohybujícího se na okraji útesu

Běžný dav, jak víte, není moc dobře informován, pokud jde o zdraví. Davová psychologie nám říká, že lidé mají tendenci dělat cokoliv, co dělá dav, právě proto, že to dělá dav. Lidská mysl si představuje, „Nu, když to dělá dav, musí být pro to dobrý důvod,“ a tak lidé dělají prakticky cokoliv, pokud to podporuje dav.
A tak lidé dojdou k tomu, že  pijí slazené bublinkové nápoje, jedí jídlo z fast foodů, pijí pasterizované mléko a žijí z průmyslově zpracované „odpadní“ potravy. Proto lidé jedí i popcorn z mikrovlnky, pijí nízkokalorické nápoje a konzumují „tavené sýry“.

Proto si lidé nechávají píchat vakcíny, které nepotřebují, nebo berou drahé léky na předpis, které jim mohou škodit (i zabít). Davy jako celek nejsou příliš inteligentní – i když jednotliví členové mohou být sami o sobě vysoce inteligentní! A když se držíte běžného davu spotřebitelů, aniž myslíte sami za sebe, můžete se dočkat pouze toho, co postihuje běžný dav: degenerativní nemoci, léková závislost a zdravotní kolaps.

Proto dosažení trvalého zdraví závisí na tom, zda se distancujete od běžného davu, a v mnoha případech to bude znamenat dělání pravého opaku.

Budete zdravější, když budete dělat opak toho, co běžný dav

Když se běžný dav žene, aby se nechal očkovat proti zveličené, nikterak hrozivé „pandemii“, prostě udělejte opak a nedejte se očkovat.

Když běžný dav běží do KFC, aby dostal zadarmo kuře, protože to řekla Oprah ve svém televizním pořadu, udělejte opak a dejte si třeba něco dobrého k pití.

Když se běžný dav žene, aby se nechal ozářit mammografickou radiací (která ve skutečnosti podporuje rakovinu), udělejte opak a nechte si udělat bezpečnější termograf (anebo si vezměte zdravou dávku protirakovinného vitamínu D a přestaňte žít ve strachu z rakoviny).

Když běžný dav zobe pilulky proti depresím, proti cholesterolu a na vysoký krevní tlak, udělejte opak a berte potravní doplňky, které vyživují tělo, místo aby ho otravovaly.

V podstatě stačí se dívat, co dělá běžný dav, a vědomě vynaložit úsilí o opak (většinou).

Nepřeskakujte z jednoho bezmyšlenkovitého davu do druhého

Při tom všem dejte pozor, abyste nepřeskakovali z jednoho nemyslícího davu do druhého. Tím, že se vyhnete běžnému davu, dejte pozor, abyste slepě nespadli do jiného davu, i kdyby to byl „zdravý“ dav.
Podle mého názoru byste se neměli nikdy řídit žádným davem, právě proto, že je to dav. Tím myslím i dav zastánců syrové stravy, dav jógy, vegetariánů atd. Místo toho myslete sami za sebe, co dává smysl vám. A teprve pak, když vaše závěry se shodují s jejich, je to v pořádku, když se připojíte k té skupině (nebo se s ní rozejdete), a nadále čas od času prověříte skutečnost. Ujistěte se, že to, co dělá dav, dává smysl i vám a nenechte se zaslepit davovou stupiditou.

Davy obvykle nejsou příliš chytré. Ale vy ano! Máte schopnost myslet samí za sebe, změnit kdykoli svůj názor, zlepšit svá rozhodnutí, zrychlit nebo zpomalit svůj životní styl, atd. Cvičte se v těchto schopnostech, kdykoli je to možné, a neobávejte se vyzkoušet nové stravovací návyky, nové způsoby cvičení a nové přístupy k péči o sebe. Zjistěte, co pro vás funguje nejlépe, bez ohledu na to, jestli existuje „dav“ praktikující totéž.

Nebuďte bezmyšlenkovití. Buďte si vědomě vědomi svého zdraví a dělejte to, co nejlépe funguje pro vás, nikoliv to, co je populární či v módě.

Občas si to pro sebe zkontrolujte

Především, pokud někdy zjistíte, že děláte to, co běžný dav – např. čekáte ve frontě na přeplněné očkovací klinice – je dobré sám sebe štípnout a s plným vědomím se zamyslet nad otázkami jako: „Opravdu tu mám být? Dává to nějaký smysl? Je to zdravější a přirozenější alternativa než to, na co bych přišel sám?“
Zamyslete se nad tím příště, až vám splácnou prsa jako lívanec na mamografické klinice. „Dává ozáření mých prsů nějaký smysl?“ Samozřejmě že ne. Lidé to dělají jen proto, že jdou s většinovým davem. A ten dav nemá žádné informace o zdraví prsou, ionizující radiaci, vitamínu D a prevenci rakoviny.
Takže buďte chytří. Buďte individualitou. A buďte dost stateční na to, abyste se vyhnuli davu a dělali něco jiného, co je pravděpodobně mnohem bezpečnější a zdravější.

Získávat vitamín D prostřednictvím slunečního světla znamená vyhnout se davu. A přesto je to nejlepší cesta, jak dělat zdarma prevenci rakoviny.

Viz též předešlé články série na originálním odkazu.

3 komentáře:

  1. V úplné podstatě davové psychózy s článkem sohlasím, ale převedení do praxe je velice zavádějící. Těžko se určuje co dělá většina a co je právě ten opak toho. To pole působností "opaku" je moc široké, můžu skončit u něčeho mnohem horšího, třeba začít brát LSD. Nebo pojídat omítku. Pořád by v tom měla být nějaká další teorie.
    Ale obecně naprostý souhlas - cokoli dělá dav, tak stojí za obrovské zamyšlení.
    A přijde mi jedna podstatná věc, která tu nebyla zmíněna (nebo jsem ji přehlídl) - dav myslí negativně, dav má strachy, nelásku - tohle dělejte naprosto opačně, za každou cenu a jste o velký krok/skok napřed.

    OdpovědětVymazat
  2. Seneca: Listy Luciliovi, 7. list: "Ptáš se, čemu se máš po mém soudu obzvláště vyhýbat? Davu." ...
    "Styk s mnoha lidmi působí škodlivě: každý nám nějakou tu svou nepravost buď doporučí, anebo vnutí, anebo nás jí poskvrní, aniž to tušíme. A čím početnější je lid, se kterým se stýkáme, tím víc stoupá nebezpečí. Ale nic není dobrým mravům tak zhoubné, jako vysedávat s davem při nějaké podívané." ...
    "Obému je třeba se vyhnout: ani se nepřipodobňuj lidem zlým proto, že je jich mnoho, ani se nestávej nepřítelem jiných proto, že se tobě nepodobají." ...
    "Stýkej se jen s těmi, kteří tě dokážou udělat lepšími." ...
    "Tohle si, milý Lucilie, musíš dobře zapamatovat, abys opovrhoval libostí, která přichází z přitakávání množství lidí. Mnozí tě chválí. Budeš se snad proto líbit sobě, že jsi takový, jakému rozumějí mnozí? Tvé přednosti se musí týkat tvého nitra. - Buď zdráv!"

    OdpovědětVymazat
  3. Mike je výborný!

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.