21. února 2012

Jak farmaceutické firmy uplácejí lékaře

Moc děkuji čtenáři za super příspěvek, který mi otevřel oči ...

Dobry den, dnes jsem dostal mail, kde je celkem jednoduse vysvetlen vztah lekaru a farma firem, mozna budete chtit zverejnit. Zaroven Vam touto formou chci vyjadrit obdiv a moc podekovat za vse co delate.

Úplatky lékařů 

Pracoval jsem 3 roky pro farmaceutický průmysl jako Medical Representative. Pracoval jsem u 2 řekněme z 5ti největších farmaceutických společností na světě. Z 500 doktorů, které jsem navštěvoval, si za ty 3 roky nevzalo zájezd (rozuměj kongres) či peníze (rozuměj studii) asi 5 lékařů. 

Kongresová turistika funguje následovně: 1. ledna si vás posadí na školení a řeknou, letos má každý rep 10x Mexiko, 40x Turecko, 40x Itálii a 40x Chorvatsko. Dostanete seznam a počty léků z vašeho portfolia, které musí doktor napsat svým pacientům, aby mohl jet na některý z těch kongresů. Navštívíte lékaře... "Pane doktore, tak kam byste si letos chtěl zajet na dovolenou, co byste řekl na Mexiko? ... "Mexiko? Hmm, kolik vám toho musím napsat?" ... "Tady máte tabulku, pane doktore ..." "Sakra to je moc, tolik pacientů nemám..." "No a co říkáte na Turecko?" ... "Tam toho máte kolik? ... Tak to by šlo." A je to... doktor vám dělá čárečky do tabulky, řekne vám, kam posílá pacienty do lékárny, vy si kontrolujete odběry lékáren přes centrální Sjetiny prodejů léků (AMS data). 

Peníze se lékařům platí zcela legálně přes tzv. Klinické studie. Domluvíte se s lékařem, že vám nasadí na váš lék například 50 pacientů a že bude dostávat 100 Kč měsíčně za jednoho. Sepíšete s ním dohodu, že pro vás bude "zkoumat" účinky léků na pacienty (třeba bolí vás po požití hlava, noha, oko, nos ...) s odměnou třeba 2000 Kč na hodinu, on vám vykáže 2,5 hodiny za měsíc a na účet mu jede 5000 Kč. Měl jsem doktory, kterým se platilo i 50 - 70 tis. měsíčně. Tato data pak vyplňují repíci doma u televize tak, aby byla dohledatelná studie, kdyby se někdo ptal. U jiných společností jsem potkával kolegy s počítači, notebooky, televizemi a tak dále. Vůbec se to nebere jako korupce, lékaři vám řeknou, že něco tomu pacientovi napsat musí, tak proč by si za to nemohl vzít zájezd nebo televizi, když už mu to píše. Výroba těch léků stojí pár halířů, pojišťovny proplácejí 1000x nadhodnocenou cenu. Farmaceutické firmy generují obrovské zisky a ještě uživí flotilu 300 obchodních zástupců na republiku, 300 aut, 300 noteboků, 300 telefonů. Plat se pohybuje mezi 30 - 50 tisíci Kč, mimořádné odměny za splnění plánu byly i 200 tis. Kč ročně. Proto nejsou peníze na zdravotnictví. Nefunguje tam trh. 

Doktoři kradou a farmaceutický průmysl je masivně uplácí. Na českém trhu se uživí 300 farmaceutických firem. Jeden druh stejného léku dodává třeba 30 firem. V lékárně máte na polici 1000 různých krabiček, ale účinných látek je z toho 20. Místo aby se psala na recept účinná látka, lékárník bral vagon od nejlevnějšího dodavatele za korunu, tak vám lékař předepíše konkrétní přesný název, který stojí 500 Kč. Bohužel změnu doktoři nepřipustí, budou vám tvrdit že ten či onen lék je mnohem lepší, že oni jsou lékaři a oni s ním mají své zkušenosti, ale že to plácá stejná výrobní linka v Indii, a akorát se na to tiskne jiný název, to už vám nikdo neřekne.

P. S. Orgonet: 
Ahááá  ... to mi vysvětluje ledacos! Já lékaře moc nenavštěvuji, takže nevím, jak to chodí. Ale v poslední době občas doprovázím k lékaři našeho alzheimerového člena rodiny (k psychiatrovi nechodíme, ten už nám nemá co nabídnout). Při poslední návštěvě s celkem banálním zánětem, kdy šlo o předepsání antibiotik, nám lékařka (tenkrát pro mě nepochopitelně) udělala dlouhou prezentaci všech možných použitelných antibiotik, a pak předepsala jakési divné, na velmi krátkou dobu. Samozřejmě nezabralo, po jeho dobrání jsme tam museli znovu. Lékařka předepsala další - tentokrát známý penicilín - a provedla nám další dlouhou prezentaci na téma opary - nabídla škálu drahých antivirotik - nic jsme nechtěli, na opar mažeme úspěšně přírodní antivirotikum - měsíčkovou mast s peruánským balzámem za 50Kč, vystačí na léta.  To ji rozladilo, a tak nás aspoň děsila a varovala všemi možnými komplikacemi a napsala nám (včetně mně) žádanky několik různých přístrojových vyšetření (:-))) úplně mimo její obor ... a zejména trvala na tom, že po vyšetření musí žádanka přijít zpět do její ordinace ...


Tenkrát jsme se divili, jak je pečlivá, a že nám věnovala tolik času a starostlivosti, ale teď už chápu, co sledovala ...

25 komentářů:

  1. Tenhle příspěvek už několik měsíců koluje mezi lidmi :) Nicméně je třeba doopravdy přiznat navenek, že naše zdravotnictví již není o poslání pro lidi, ale je o penězích a hmotném chování lékařů, které je čím dále více jasně vidět... těch s posláním je jenom hrstka (jednoho znám a děkuji, že zůstal takový jakým je).. z poslední návštěvy mé lékařky jsem utíkala, jelikož mi nacházela diagnózy, které nemají podklad (asi si nepřečetla v kartě, že mých prvních 7 let bylo opdracováno ve zdravotnictví jako sestra) a málem jsem odešla s doporučeními k dalším vyšetřením, ne-li receptem na neexistující problémy... takže asi mají málo nemocných, kteří jim vynášejí provize z nových léků či ostatních přípravků...a naopak jsem byla svědkem mladé lékařky, která těžce nemocnému člověku na vozíku s progresívní RSkou řekla s lehkým svědomím a srdcem, že pro něj je léčba zbytečná, protože se již nevyplatí - zdravotnictví by mělo zmněnit slogan: ZDRAVOTNICTVÍ = OBCHOD PRO VAŠE ZDRAVÍ JDE ZDE PRO VÁS... .přeji všem hodně zdraví a žádné nemoci :) Mata

    OdpovědětVymazat
  2. Na Alzheimra zkuste koloidní zlato (5-15ml denně, THC čajík, D3 vitamín -5000j. denně
    a koloidní minerály k tomu...tato kombinace pomůže zregenerovat nervové axony v mozku..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepoznáte aj niečo účinné na Parkinsona ?

      Vymazat
  3. Je to velký děs a bída, když to člověk trochu sleduje ve zdravotnictví. Rozdíl je totiž v lékařství a léčitelství.
    Léčitelství - dokáže předejít problémům (prevence před problémy) , lékařství - to co se tady děje. saje, saje z lidí peníze a zdraví.

    OdpovědětVymazat
  4. Ano a proto v tomhle vlaku taky nejedu :-)

    DITA

    PS:Ještě k Plejáďanům: udělala jsem během posledního roku přesně ten posun jako Orgonet, šlo to zcela přirozeně a plynule

    OdpovědětVymazat
  5. Článek je mimo jiné z webu mudrjosefjonas.bloguje.cz.........pan doktor tam má hodně zajímavých článků:)

    Coccinelle

    OdpovědětVymazat
  6. Zasluhovala by, svi.ě,stříknout petrolej pod kůži, až by sr.la maggi v kostkách, bestie prodejná !

    OdpovědětVymazat
  7. A to ještě ti zm.di budou vyhrožovat, že odejdou ?! Hned bych je zbavil občanství, a pakoval za hranice, jakmile by jenom pípli !
    Špína, už zase neví, jak by si ty svoje držky nacpaly !

    OdpovědětVymazat
  8. Proč mě to nepřekvapuje?! Já k doktorům už nechodím léta, tohle fakt nebudu podporovat!

    OdpovědětVymazat
  9. Musím potvrdit. Z ústa mého kamaráda kardiochirurga.....

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj stale rad kuknem tvoje stranky,ja mam uz skusenost ako chodia agenti farmaceuti k lekarom a nahovaraju ich na lieky ktore maju predpisovat ,samozrejme lekar dostane proviziu a uz to ide ako na masle,z mojho okolia predpisovali tie iste lieky kazdemu ,ludia co maju boreliozu,zapal priedusiek atd stale tie iste lieky ,ja som ich osobne musel prestat uzivat mal som zavrate sumenie v usiach a dokonca clenka nasej rodiny zvracala a odpadavala ,ide len o zisk a ako najviac uskodit .Ja lekarov nemusim velmi a verim ze par ich este stale na svete existuje co su proti tomu aby ludom skodili a okradali na zdravi .

    OdpovědětVymazat
  11. Skvelej clanek uplne charakterizuje "pater"doktora.Coby pecovatelka bych mohla napsat SAGU na tema leky pro "zivoreni cloveka" hlavne kdyz ma dobry duchod. Nebylo by od veci, aby si i oni uvedomili, ze Bozi mlyny melou pomalu , ale jiste, a ze na kazdeho dojde.

    OdpovědětVymazat
  12. Dobrý den, musím souhlasit. Mám kamaráda který pracuje jako farmaceutický reprezentant několik let a přesně tak to funguje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdysi mi sestra dala podepsat nějaký papír.Když jsem se ptala,co to je,řekla že přihláška do IZIPu.Odmítla jsem.To bylo zle,div nekřičela!U jiného lékaře jsem byla s bolestí zad.Posílal mě na mamografii.Řekla jsem,že nepůjdu,nechci do sebe rvát RTG paprsky.To bylo zle!Posílal mě i na vyšetření kostí,jsem po padesátce tak musím,aby se zjistilo,proč mám potíže s bederní páteří.Nepůjdu-nepojedu do krajského města,nemám čas.To bylo zle!Tak to u nás chodí.Odmítejte,odmlouvejte!

      Vymazat
  13. A proto buďme rádi, že v případě nemoci pro nás Jim Humble objevil MMS1.
    Mám s ním během třech let mnoho skvělých zkušeností, zvláště při léčbě rakovin.
    MMS není žádná hračka, vždyť vyléčí rakoviny a při správném a pozvolném dávkování dělá doslova zázraky.
    V žádném případě nemůže ublížit, jak se nám snaží BigPharma svými kecy a bludy namluvit, jen aby nás všechny od užívání odradila a sála z nás peníze dál!
    Děkuji za MMS Jimu Humble.
    Alfa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pomáha MMS aj pri liečbe detskej mozgovej obrny? Gringo

      Vymazat
  14. Na opary zabírá kromě B6, také B-komplex forte a C. Ovšem velmi vysoké dávky - léčba max den. Pokud se to zkombinuje s antivirotikem mastí, tak to ani nevykvete. Vysoké dávky D3 jsem zatím nezkoušel ale C prokazatelně zabírá. V dávce několik gramů za den lze použít léčebně. 1-2 g denně je dobrá prevence. Asi by to ve většině případů nahradilo antibiotika podobně jako mms. Případně to zesílí jejich účinek. U atb je nejhorší, že člověk dostane typ neúčinný proti konkrétní baktérii a pak má štěstí, že zaberou nová. Bohužel i náhrada nefunkčních atb je pro některé lékaře novinka. U nás má člověk štěstí, když má trochu schopného praktika. Zdravotnictví, jako takové dnes prakticky nefunguje, protože je intenzivně tunelováno a likvidováno pány z ODS, pojišťoven, narko-firem a lékařů.
    jm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Liečba vitamínom C a megaskorbická liečba je pekne opísaná na webe: rizika očkovania sk.
      Konkrétne je to stránka: http://rizikaockovania.sk/dok/Vitamin_C-liecba.pdf
      Je to v pdf formáte. Gringo

      Vymazat
  15. V mejlu uvedené potvrzuji. Třeba za 1 balení určité antikoncepce se doktorům načerno vyplácelo i 200,- Kč. Lyžovačky, poznávačky a válení šunek u moře maskované jako kongresy. Je ale rozdíl mezi originální a generickou firmou. Originální firma musí něco vyvinout, odzkoušet a nechat schválit, což stojí nemalé peníze. Generická firma ten patent může po určité době převzít bez nákladů, tedy má i nižší cenu léčiv. Kdo má pak víc prostředků na dárečky?

    OdpovědětVymazat
  16. Kdysi mi někdo poradil na začínající opar, jako první pomoc, neuvěřitelnou věc... Vlastní ušní maz. Opravdu to hnědé, čeho se uchošťoury zbavujeme. Ale funguje to jen na opar, když je v počátečním stadiu. Aspoň u mne. Naštěstí už mám delší dobu klid. Doporučuji preventivně užívat česnekové kapky. Dobré dělá např.Alivictus, ale domácí výroba je levnější. Chce to česnek z ČR, keramický nůž a max. 40proc alkohol, nejlíp aspoň dvakrát destilovaný. Česnekový odér vyprchá do 30 min. Jsem již několik let bez oparů, chřipek, angín. Starší pánové uvádí i blahodárný vliv na jejich potenci :-) A koloidní minerály určitě taky doporučuji.
    -emv-

    OdpovědětVymazat
  17. Liečiť by mal vedieť každý človek. Prenosné choroby neexistujú. Väčšina chorôb je prejav otravy. Hnis, soplik, bolesti zubov a klbov, cisty, psychicke choroby, autizmus, zly zrak, rakovina, neprirodzeny zapach, krvacanie... su prejavy jedov. Clovek by mal poznat jedy, vediet ich zistit (testy, priznaky, zdroje) a odstranit (mechanicky a protijedy). Sucasne zdravotnictvo treba zrusit ako celok.

    Peter

    OdpovědětVymazat
  18. Orgonet: Alzhaimer sa da vyvolat chemickou lobotomiou ktoru davaju doktori starym ludom. To su take tabletky. Nedavaj otcovi ziadne tabletky doktorov, ani kvapky, injekcie, masti... Doktori nepomozu iba uskodia.

    Peter

    OdpovědětVymazat
  19. Doporučuji si přečíst knihu "Nežádoucí účinek: smrt" od Johna Virapena. Tam jsou postupy a praktiky farmaceutických firem popsány. John Virapen dlouhá léta pracoval jako obchodní a marketingový ředitel pro severní Evropu v jedné z nejvýznamnějších farmaceutických firem a popisuje své zkušenosti.

    OdpovědětVymazat
  20. Teším sa keď padne NWO, a konečne budú môcť povyliezať všetci čo už dávno majú lieky na všetky "nevyliečiteľné" choroby.
    Ďakujem za MMS
    Koloidné zlato som ešte nepočul, nemalo byť koloidné striebro? H16
    a samozrejme Pfizer a monsanto - súčasť plánu

    OdpovědětVymazat
  21. zajimavy, ... jeste se mi to nikde jinde nestalo, ale mam zato, ze jste v hledacku 'NEPOHODLNI' na Facebooku.
    chtel jsem sdilet tady clanek a vyskocila na me velmi podivna tabulka, ze prej BEZPECNOSTNI ZAJISTENI.
    jste teda asi NEBEZEPECNI, to vypada.

    tak zatim, ...

    dobra prace mimochodem

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.