22. dubna 2012

Průlet neznámého objektu před Sluncem

Díky za odkaz v komentáři!
21. 4. 2012 byl pozorován průlet neznámého obřího objektu (planeta X?) před Sluncem. 7.21 - 7.49 UTC, viz helioviewer.org
NASA předem upozornila veřejnost, že dojde k průletu Měsíce před Sluncem a že to bude viditelné na jejích snímcích. Je možné, aby to byl Měsíc? Nebo opět NASA lže a skrývá neznámé obří těleso?

45 komentářů:

  1. Pokud by snímky byly z observatoře Stereo, tak při průletu Země v blízkosti stanic A a B by to možná Měsíc mohl být. Klíčové je místo snímání a a vzdálenost objektu od kamery. Takto by se možná obrys Měsíce mohl promítnout na pozadí Slunce...Maybe..?
    http://stereo-ssc.nascom.nasa.gov/where.shtml

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento názor nevysvětluje, jak je možné, že tzv. Měsíc je"průhledný" a při zpomalených záběrech je skrze něj vidět Slunce. CZK

      Vymazat
    2. Může být Měsíc průhledný? Jestli ne, tak to, co se vydává za Měsíc, není Měsíc :-) CZK

      Vymazat
    3. Obávám se, že Měsíc to nebude, bo není průhledný. A skrze ten černý terč je Slunce vidět :-) CZK

      Vymazat
  2. Vždyť už tady nebo na Yurynově blogu někdo psal, že mezi Zemí a Měsícem je "zaparkovaný" nějaký obrovský objekt, který je temný (černý ?), ale že přilétl směrem od Slunce, a při tom letu že svítil jak "druhé slunce". Po "zaparkování" na orbitě Země pak "zhasl" a zůstal tak pro pozorování "neviditelný". Zajímalo by mě proto, zda existují nějaké záznamy z jiného vlnového spektra, kde by tento objekt byl identifikovatelný.

    Navíc mě zaujaly koncové záběry tohoto videa, kde je zcela zřetelně vidět, že onen objekt pohlcuje světlo, zůstává vůči ozáření Slunce zcela temný, a nevykazuje ani minimální srpek ozáření na jednom z okrajů, jakoby tomu bylo např.u Měsíce !

    Napadá mě příměr z jednoho sci-fi filmu "Riddick", kde se podobně "chovala" planeta Crematoria, kterou posádka kosmické lodě také musela hledat v jiných vlnových spektrech, aby ji vůbec našla, a mohla na ní přistát.

    Takže Anunnaki či jiní vesmírní kolonizátoři už k nám dorazili ? A když ano, proč se skrývají na orbitě Země ? Na co čekají ? Na konkrétní datum nebo událost, které jim dovolí vstup na Zemi ? Události se začínají vyvíjet poněkud Temným směrem. Doufám, že Světlo zamezí tomu nejhoršímu, a že nenechá Armageddon vylézt na světlo světa !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uniklo ti, že ten "objekt" je průhledný a je skrze něj vidět Slunce. Nemůže to tedy být skutečný hmotný objekt. CZK

      Vymazat
  3. NASA neskrývá žádné těleso ani planetu, NASA je totiž Nový Světový Řád a chce pouze dezorientovat všechny hloupé občany. Nebo snad někdo z astrologů tento úkaz zaregistroval ???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč astrologů a proč ne astronomů ?!

      Vymazat
  4. Pokud je tu nějaké obrovské těleso se silnými energetickými poli, nedivil bych se mnohým událostem přírodních katastrof ve světě, které probíhají přibližně od počátku tohoto roku.

    OdpovědětVymazat
  5. Hned po shlednuti sem si rekl, ze si to overim. Existuje jisty program Celestia, ktery ve 3D modeluje veskere nam zname pohyby teles v nasi galaxii. A na co jsem prisel? Ze 21.4 v 7:45 opravdu doslo k castecnemu zatmeni slunce, takze o Nibiru se tu nejedna. A mimochodem, podle materialu Zacharia Sitchina jde draha Nibiru mezi Marsem a Jupiterem (teda pokud mi pamet dobre slouzi), takze mezi Zemi a Sluncem opravdu nema co delat...

    OdpovědětVymazat
  6. Při úplném zatmění slunce měsícem, které je možné pozorovat pravidelně, dojde k zakrytí celého slunečního kotouče. Co je na tom divného či nemožného? Říká vám něco jev zvaný perspektiva? Vzdálenosti? Nehledejte záhady za každou cenu všude, je to potom spíše komické.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s vámi, anonymní01:28.
      Ten, kdo si vyhledá, kde a jak jsou umístěny satelity, které snímají Slunce, pochopí.

      Všechny zdravím.
      N.B.

      Vymazat
    2. Ale tak neberme lidem možnost žít v jejich vymyšleném světě. Někomu prostě realita nestačí. Mají na to právo. :-)

      Vymazat
  7. tak a ted jen spocitat kde je teda ta sonda, jakej by mel mit mesic prumer v te dane vzdalenosti od sondy vuci slunci... a vite jestli to mesic byl bo ne... ja umisteni sondy neznam, tudiz jsem zase opet pouze zmaten :)

    OdpovědětVymazat
  8. Nehledě k tomu, že k "důvěryhodnosti" NASA asi nemá cenu se vyjadřovat - rád bych zde upozornil na jednu věc...
    Na této animaci zcela schází přirozená hra světla a stínu - jinými slovy - jakýkoliv objekt kulovitého tvaru může být zobrazen jako naprosto tmavý kruh pouze a jedině v jednom případě - a to, pokud leží střed tohoto objektu na spojnici středu Slunce a objektivu (oka). V každé jiné poloze musí být nutně jedna z jeho stran (ta bližší) nasvětlena a měla by tedy připomínat i v tomto případě tenký srpek Měsíce - tak jak ho všichni známe. Při této velikosti a rozlišení by měl být zřetelný i reliéf jeho povrchu...

    Jen tak mimochodem - sekvence snímků z EUVI 195 od 7.15 do 7.45 pro daný den schází - že by náhoda...?
    hezký den Boban

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem rád, že si té absence srpku a viditelného reliéfu objektu také někdo všiml ! Již u vícero podobných zde uváděných případů postrádám hlubší rozbor diskutujících. Většina se uchyluje k streamovým klišé,a dnes již postupně odhalovaným nedůvěryhodným dogmatům vědy, které jsou ještě stále natloukány do hlav školáků stejně, jako středo- a vysokoškoláků ! Prostě 3D realita se nechová striktně podle vědeckých TEZÍ, POUČEK a hlavně TEORIÍ stejně, jako okolní vesmír, jeho projevy, cykly, dimenze atd.

      Na základě čeho si dovolujete posuzovat cokoli, co se děje ve vesmíru ? I roztržení komety Shoemaker-Levy a následný pád jejích obrovských částí do tělesa Jupitera byl doslova ŠOKEM pro světovou astronomii. A nikdo dodnes spolehlivě nevysvětlil, jak k tomu a proč došlo ! Podobně je tomu s Jupiterem jako plynné planetě. Urputně se toto dogma udržuje v učebních osnovách. Základní rozpor už vidím v tom, když kouli plynu nazvu planetou ! Jak mi potom tito dogmatisté vysvětlí, když proletěly jupiterovou atmosférou výše uvedené roztržené kusy S-L komety, že byly ze sond na orbitě Země (nebo snad ze sondy z výzkumných letů letící někde poblíž)vyfotografovány impaktové (po dopadu na pevný povrch) výbuchové sloupy "dýmu" ve vysoké atmosféře Jupitera podobné sloupům,hřibům při výbuchu atomových bomb na Zemi?! Jak se vůbec něco takového v ryze plynné planetě může stát ?!

      A je tu další věc : je snad polární vortex na pólu Saturna ve tvaru pravidelného šestihranu něčím zcela přirozeným ?! U nás na Zemi pozorujeme na radarových mapách poměrně nový útvar - čtvercové oblačné spirály ! Existuje silné podezření na jejich umělý původ (haarp apod.). Jak ale pozemští mudrci vysvětlí přírodní původ tohoto hexagonu na Saturnu?!

      Vymazat
  9. Zdravím všechny. Těžko říct co si o tom člověk má myslet. Jestliže to byl skutečně však měsíc, proč je tedy lehce na snímcích průhledný, když se snímek zesvětlí, nebo proč během 15-20 minut prolétne takhle rychle kolem slunce ? Záleží taky na dalším faktoru jak daleko ten objekt byl od družice a jak daleko zase od slunce. V obojím případě to však stojí za zamyšlení. Jestliže teda (teoreticky) byl to měsíc a byl takhle blízko snímku družice, nebyl by větší ? Nebo naopak neletěl pomaleji ? Družice sice taky nestojí pořád na jednom místě, ale ta rychlost se zdá být celkem velká (toho objektu). Co si myslíte lidi o tom Vy ? S pozdravem Arm0r!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z pohledu ze Země by měl mít měsíc stejný průměr jako slunce a z pohledu z družice dokonce větší.Mě se zdá,že je menší,takže pohled z Marsu?

      Vymazat
    2. Dobrý postřeh. Respektive - aspoň jsi si přečetl, na co tam upozorňují - že ten "objekt" je průhledný, tudíž se nemůže jednat o žádný fyzický objket a plní to stejnou funkci jako takový ten černý čmáranec v textu, který nemá být k přečtení. CZK

      Vymazat
    3. Že by se jednalo o cenzorské stínítko ?! Ale co by tam v tu dobu stínilo ? Všiml si někdo něčeho ?

      Vymazat
  10. Ještě by mohlo jít o Zemi, koukal jsem na Solar System Scope a pokud jim to dobře fachá, Měsic to být nemusel. Vše záleží na tom, kde se nachází sonda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Země to rozhodně NEBYLA ! To už je opravdu "mimo mísu" !

      Vymazat
  11. NASA nelže 21.4. byl tzv. nov, tedy měsíc se nacházel z pohledu země v tzv konjunkci.

    OdpovědětVymazat
  12. Pro srovnání je možno shlédnout podobný úkaz pozorovaný sondou SDO již 7.10.2010 od 11:17 do 12:23 UTC na helioviewer.com nebo na http://www.youtube.com/watch?v=LRdW8Fw1-as

    Pokud někdo dokáže přesně stanovit polohu Slunce, Měsíce a sondy SDO v daný čas, bylo by na 100% jasno. Podle mapy hvězdné oblohy http://hvezdnamapa.ic.cz/index.php ,je možno usoudit, že k danému jevu skutečně mohlo dojít.
    Ma

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom je největší problém ! Že neznáme polohy sond s kamerami, případně polohy sporných těles !

      Vymazat
  13. Počas meteorického roja spôsobil jeden meteor hluk a chvenie...

    http://www.theweatherspace.com/news/TWS-42212-meteor-possible-impact-lyrids.html

    OdpovědětVymazat
  14. Nakonec to je opravdu Měsíc :) http://sdoisgo.blogspot.com/2012/04/lunar-transit-and-camilla-on-tv.html

    OdpovědětVymazat
  15. Poloha sond STEREO je znázorněna tady.
    http://stereo.gsfc.nasa.gov/where.shtml

    N.B.

    OdpovědětVymazat
  16. Zaujimavé / ale či dôveryhodné?/ video "planéty x" zo 17/04/2012

    http://poleshift.ning.com/video/wafting-tail-of-px

    OdpovědětVymazat
  17. No mě zaujala druhá polovina videa kde ukazují, že to bylo částečně průsvitné, že v tom filtru byla stále skrz vidět kontura slunce. Co to? že by měsíc se stěhoval už do jiné dimenze ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to by byla docela prča, pokud se cokoli hmotného "stěhuje" ze Sluneční soustavy kamsi do "nadpozemska" !

      Vymazat
  18. umístění observatoří A a B: http://stereo-ssc.nascom.nasa.gov/where.shtml

    OdpovědětVymazat
  19. tak tady je dráha SDO
    1.
    http://www.n2yo.com/?s=36395
    2.
    http://heavens-above.com/orbit.aspx?satid=36395&lat=0&lng=0&loc=Unspecified&alt=0&tz=CET

    dokonce někde se tam dá naklikat kde byl tehdy a tehdy

    A přikláním se k měsíci neb jsem o této události byl informován 2 měsíce dopředu na stránkách spaceweather.com

    OdpovědětVymazat
  20. Myslím že iluzi průsvitnosti objektu mohla způsobit "setrvačnost" snímacího fotočipu sondy. Dívejte se chvíli do Slunce a pak pohled rychle přesuňte jinam. Obrys Slunce budete ještě nějakou dobu vidět, i když se do něj už nedíváte...

    OdpovědětVymazat
  21. Je nesporné, že právě díky týmům vědců, spoustě šikovných, chytrých lidí( i v té často zavrhované NASA) můžeme sledovat alespoň nepatrný kousíček našeho nejbližšího Vesmíru.
    Tajemství a nekonečnost(?) Všehomíra nás, zvídavé lidičky, podněcuje k rozvíjení fantazie i k přemýšlení. A to je na tom to krásné.
    N.B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud nás někdo naučí tvořit myšlenkou, nepotřebujeme pak žádné prohnilé systémy moci, nebudeme na žádných daňových vyžírkách závislí a vše, co potřebujeme, si prostě vytvoříme. Svět v naprostém dostatku z pouhého hnutí mysli pak nepotřebuje už žádné války ani zločinnost !

      Vymazat
  22. hm... ale nikdo si naprosto nevsiml toho ze to slunce jako takovy je az neuveritelne staticky... pri tom pruletu by se neco nekde muselo aspon trosku pohnout apon ty plyny na okraji kdyz uz ne to zhavy na povrchu.... takze pro me pekna prace at uz kohokoliv ve photoshopu nebo jinem podobnem programu, na desorientaci a odkloneni myslenek lidi od neceho jinyho....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem také někde na netu zachytil názory na tento a podobné záznamy jako hoax či fake. A nebude to asi daleko od pravdy !!!

      Vymazat
  23. Podobné články zdiskreditovávají orgonet... Protože když víte, kde je solární observatoř která zachytila tyhle snímky, což je před naší zeměkoulí směrem ke slunci a pak se podíváte na rozložení planet a měsíců 21.4.2012, je jasné, že v tu dobu tam přesně procházel Měsíc, takže není důvod myslet si, že by to bylo cokoli jiného... Takže příště byste si to měli líp ověřovat a sami pátrat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měsíc pro svou 3D hmotnost nemůže být průsvitný, jako ten "objekt" před kamerou. takže už asi podesáté sem přikládám, že to NEBYL a NEMOHL BÝT Měsíc !!! Nepozornost nebo natvrdlost některých komentátorů je neuvěřitelná !

      Vymazat
  24. Neboť takových cenzur je zde mnoho a mnoho , fotografie marsu v mizerném rozlišení když zde satelty dokážou přečíst nápis na krabičce od sirek na zemi. cenzura severních a jižních polů a nejistých uprav obrazků.

    OdpovědětVymazat
  25. Nemyslíte si že by to mohla být opravdu jen umyslná cenzura něčeho co by nám mělo být skryto? Jelikož je to průhledné nemuže se jednat přeci o měsíc .. Ale opravdu mi to spíš připomíná stínítko na nějakou cenzuru .. jako by tam něco v tu chvíli prolétlo a nemělo se o tom vědět .. co vy na to?

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.