4. března 2014

Jak zvládnout útok

Mnozí zde rádi zdůrazňujete, že aby se něco ve společnosti změnilo, je třeba konečně něco dělat, a ne jenom mluvit. 
Já tohle "dělání" chápu nikoliv jako fyzickou péči o vlastní osobu, své blízké a planetu, ani jako dodržování základních morálních zásad, které jsme se naučili už v mateřské škole. To vše je jaksi samozřejmost.
 Pro mě "něco dělat" znamená zbavovat se negativních emocí, jako strach, hněv, lítost, a žít neustálou spokojenost, to jest přítomnost. Nejde to hned, ale jde to!
V dětství nás naučili, že na útok se má reagovat protiútokem, jinak jsme srabi. A tak se toho stále držíme, a tudíž stále trpíme - křivdou, hněvem, lítostí - protože každou chvilku se nás snaží svět nějakým útokem "vytočit". Ale můžeme reagovat i jinak - zůstat v klidu! 
Nádherná životní etuda od Ivy Adamcové je názornou inspirací, jak to zvládnout.
=Orgonet= 



Jak zvládnout útok
Iva Adamcová, z přednášky v Jilemnici
Přepis: OrgoNet


Dotaz:
Jak se zachovat, když na mě někdo zaútočí? Vím, že se nemám bránit útokem, ale je mi to líto a rozbrečím se. Co dělat v této situaci?

Iva Adamcová:
Stačí, když toho člověka pozorujete. Nesmíte ho odmítnout. Vy ho odmítáte i lítostí. Je vám líto, že to dělá. Ne. Tím si plánujete, že se vám to bude dále dít, protože tohle neumíte.


Odmítnutí je karma, a každá čakra má své podmínky. Někdo neumí jedničku – považuje toho člověka za špatného. Někdo má „vztahovky“ na dvojce - vadí mu to. Když pláčete a je vám to líto, tak neumíte minimálně čtyřku. Někdo zuří – neumí trojku. Každý si přinesete v plánu vašeho života to, co neumíte, a souvisí to i se znamením, ve kterém jste se narodili. Tam jsou nastaveny podmínky učení. A když to neumíte, tak co? Musíte pořád pokračovat v učení.

Vy to tím to nevyřešíte, že začnete bulet. Vyřešíte to tím, že zachováte v té chvíli klid. Ten člověk na vás zaútočil: Proč by mi to mělo vadit? On útočí, ale pozor. Ve chvíli, kdy na mě útočí, já vím, že někdo bude útočit na něj. On si zapisuje tuhle fázi vývoje do svého těla, někde v budoucnosti toho těla. Tady stačí jenom soucit. Soucítit s tím, že ten člověk to dělá. Později vám to bude absolutně lhostejné, takový stav, že je vám to jedno.

Víte, když to nechcete, tak jakoby ztvrdnete, a ono se to na vás zachytí. Když je vám to jedno, ono to proběhne, netýká se vás to. Ono to toho člověka dostihne velmi rychle.

Nedávno jsem tohle zažila s jedním lékařem, se kterým spolupracuju. Víte, já dvacet let nespím, a teď se to všechno vyřešilo. Vždycky jsem ráno v 7 hodin v laborce, jdu odvézt práci a pracuju, dopoledne mám rychlovky, ty odevzdávám v jednu hodinu, v jednu naberu další práci a končím o půlnoci, někdy i později. Ale teď, vzhledem k tomu, že ani soboty neděle neodpočívám, někde cestuju, a mluvím, a ty cesty jsou někdy dlouhé, tak si nemůžu odpočinout ani tak, jak bych potřebovala. Tak jsem najednou cítila, že už je zapotřebí skončit, ale nechtěla jsem to těm lékařům říct. Říkám si, nechám to projít, uvidím, co se bude dít. Jestli ten Otec chce, abych si odpočinula, tak mi to zařídí. A začaly se dít věci.

S tím panem doktorem dělám asi deset let. A ti lékaři si zvykli, že přestože přinesou otisky třeba v 6 hodin večer, že ráno v 7 hodin mají práci. A už je přestalo zajímat, kdy to dělám. Pozor, ta technologie se nedá obejít, to je na dlouhé hodiny. Ale já jsem to neřešila, já jsem to nedělala pro ty doktory. I když taky, protože oni pak nemusí chodit škemrat do těch laboratoří, kdo jim to udělá. Prostě řeknou každému pacientovi, že v sedm ráno to bude. Usnadňovala jsem jim cestu, ale velmi ráda.

Já jsem to dělala hlavně pro ty lidi. Protože oni tak měli už ráno nasazené zuby, nemuseli šišlat, jedli a mohli se usmívat, a mohli fungovat. (Italsky jsou fungi houby, a můj italský zeť – pardon že odbíhám - když my říkáme v češtině fungovat, tak on říká houbovat. To jen tak na rozesmání.) Tak aby mohli „houbovat“ ti lidi, tak jsem to vlastně pro ně celá ta léta dělala. Nepovažovala jsem to za něco, za co by mě měl někdo chválit. A najednou se stala zvláštní věc. Když jsem mluvila s Otcem, tak jsem řekla: "Jestli chceš, abych si odpočinula, tak to udělej. Já se nebudu angažovat."

Tenhle pan doktor mi vždycky přivezl autem práci a šoupl mi ji takhle do okýnka, a zavolal: Paní Adamcová! Buď tam jsem nebo nejsem, když nejsem, třeba si jdu nahoře dát kafe, tak mi napíše esemesku: Máte práci na okýnku. Tím to hasne. Jednou večer se ozvalo: Paní Adamcová! Ale já už jsem měla ten den vymodelováno, všechno v kyvetě, spousta prací, a přijel dokonce v půl sedmé večer. Já říkám: „Pane doktore, ale já to nemůžu udělat na ráno, protože to už mám všechno v kyvetě, už se vaří, to by bylo další čekání, a ještě hodinu taky bude tvrdnout otisk, to bych začala bůhví kdy, to už bych nešla spát vůbec.“ A teď najednou promluvila hladina egoismu: „Vždyť je to jenom jedna korunka.“ Já říkám: „Vím, že je to jen jedna korunka, ale uvědomte si, než to ztvrdne … kdybyste mi zavolal před deseti minutami, tak jsem to do té sádry nedala.“ Říkám mu to tak nějak lidsky. A on: „Já nemám čas vám volat.“ A já: „Aha, no tak bohužel, možné to není, fakt to bude až zítra v jednu hodinu.“ A on: „Nenene, když už teda, tak v půl dvanácté.“ A já: „Ale já mám na zítra domluvenou rychlovku, ale to je čtrnáctičlenný most, a to je domluvené, ten pán si kvůli tomu vzal dovolenou. Já to s tímhle nestihnu. Přivezu to až na jednu.“

A teď najednou to ego začalo útočit. Ale když už to vnímáte takhle v téhle rovině, tak se vás to nedotkne. Viděla jsem, jak to ego zuří, jak ono to chce mít tak, jak to chce mít, a ta Adamcová mu to nechce udělat! Tak jsem si ho tak prohlížela, a říkám: „Víte co, pane doktore, ono se to dá dobře vyřešit. Buď ten pacient si tu hodinu počká, když chce mít tu jedničku“ - protože on pak argumentoval s tím, že on může až ve čtvrtek, a další den bylo úterý - říkám: „Tak si buď počká zítra hodinu, když chce mít jedničku, nebo přijde až ve čtvrtek.“ Teď už neměl co říct... Pozor, druhý den se mi fakt podařilo ten velký můstek udělat tak na dvanáctou, všechno jsem odnesla, i tu korunku s tím.

Za týden se děly další věci. Najednou zase další problém, zase s tímhle človíčkem. Pak mi udělal za další týden zase něco. Bylo vidět, jak se brání tomu, že já bych ty práce dělala na odpoledne. Říkám mu: „Poslyšte, pane doktore, já v noci nespím. Mně je 54. Už jsem stará, už nevydržím to, co kdysi dávno.“ Víte, optimismus by byl v tom, že by si ten člověk řekl: „Tak dobře, deset let jsem se nemusel dohadovat, ráno to bylo. Tak teď, za odměnu, eventuelně, tak povolím do jedné hodiny do odpoledne.“ Protože to, co naberu v jednu hodinu, udělám vždycky na ráno, ale to, co je později, v těch šest, budu dělat dělat ráno, až tam budu. Takové soucítění. - Ne, zkrátka ne.

Najednou přišla práce, přinesl ji v 6 hodin večer. To je jak začarované, to už se pak děje samo. A teď si představte. Byl to sedmičlenný můstek, a na čtyřech zadních pilířích byly takové bubliny, že na to nešlo dělat nic. A bylo 7 hodin večer. A tak si říkám: „Aha, tak já ti to dneska zkrátka neudělám, nejde to.“ To by vůbec nenasadil. Takže jsem schovala ten model, aby viděl, že to nešlo udělat. Ale pozor: druhý den, to bylo 19. února, na to nikdy nezapomenu, v 9 hodin mi přišla kontrola z hygieny, a ráno v 8 jsem odvážela auto na opravu. Takže jsem hned ráno napsala panu doktorovi: „Pane doktore, ten můstek nebylo možno udělat, v jednu hodinu vám přinesu ten model, to vůbec není možné. Prosím, vemte nový otisk, ale nemůžu vám to udělat dopoledne, mám teď kontrolu z hygieny a vezu auto do opravny, takže bohužel, ten pacient si musí počkat do druhého dne do rána.“ Nikdy to nedělám. A ostatní laborky to dělají třeba až za týden, nemají čas. Kdo to děláte, můžete si ověřit, že to skutečně trvá dlouho.

V jednu hodinu tedy přijdu v domnění, že ten otisk bude připravený, a tam stál bůh pomsty. Rudý, začal na mě tak řvát, já měla pocit, že mi takhle vlajou vlasy (:-))). Ale nic, necítila jsem vůbec nic. Cítila jsem, jak to ego zuří, to božství v něm jsem vnímala jako sama sebe. Teď on křičel, křičel, křičel. Říkám: „Ale pane doktore, vždyť já jsem vám to psala“. A on: Kdybyste mi zavolala, já bych se vrátil, já jsem to mohl odradýrovat, to musíte …“ A já říkám: „Nemusím. Poslyšte, celá ta léta vám dělám hlavně tyhlety věci na ráno, ale tohle fakt nešlo udělat. Nemohla jsem tušit, že jste ještě schopen se vrátit, a taky, večer za hodinu, až to sundám a zjistím, že to nejde, to bych nešla spát vůbec.“ A on: „Já, já vám to vozím, já jsem tady od rána, vozím vám to všem večer!“ A já: „No vidíte, pane doktore, ale to pak mám jako další směnu, dělám to až do půlnoci.“ A on mi na to řekl úžasnou větu: „To je vaše věc!“ A já říkám: „Ano, to je pravda. Právě že to je moje věc, jestli na to chci přistoupit nebo ne. Já už nechci. Za 6 let mám nástup do důchodu, a dělám vlastně každý den od rána až do půlnoci.“ Bylo vidět, jako on tam nemůže nic dělat, já jsem tam klidně mluvila, klidně jsem odpovídala, jenom jsem řešila. A teď on říká: „Tak víte co, tak já to budu dávat jinam do laborky.“ „Ano, já budu ráda, když vám to děvčata na ráno udělají.“ Pozor, ony končí ve čtyři, ony tam nebydlí, a já tam bydlím. „Když vám to děvčata udělají, já jsem ráda, tady jde o toho pacienta, hlavně že to bude, já s tím souhlasím.“ A teď zase, vítr v plachtách byl pryč. A zase lapal po dechu.

Vidíte, kdybych byla egoistická, tak bych měla strach, že o tu práci přijdu, a on by se chytil. Říkám: „Ano, já mám radost, jestliže vám to holky udělají, opravdu budu ráda.“ Navíc taky vím, že mám tu práci o dvě stovky levnější, protože nemám žádný pronájem, pracuju doma. Načež on byl najednou takový menší a menší, tak se jako schlipoval, ono ho to tak jako opracovalo, a tak jsem si říkala, pomůžu mu. „Pane doktore, my se domluvíme. Pokud budete mít práci připravenou v jednu hodinu, jako všichni ostatní ji budete mít na ráno. Pokud to chcete mít na ráno a nestihnete to do jedné hodiny, domluvíte si to dole v laboratoři bez problémů. A když vám to tam nikdo neudělá, tak to přivezete mně, ale budete to mít až v jednu hodinu odpoledne. Ano?“ „Tak jo.“ A bylo vymalováno.

Víte, nemusíte křičet. Nemusíte plakat. Nemusíte dělat nic. Jenom logicky odpovídat, s láskou na všechny zúčastněné. Ten člověk by měl být skutečně rád, že léta to nemusel řešit, a teď by se měl smířit s další, zase příjemnou variantou, i ta jedna hodina odpoledne je výborná.

Až na vás někdo bude křičet, vzpomeňte si, že to není ten člověk. Je to jeho ego. Je zbytečné plakat, tím to nevyřešíte, naopak si to zkomplikujete. Až přestanete plakat, přestanou vám to lidi dělat. Protože i kdyby vám to udělali, vám to bude jedno. Za druhé, to není nikdy v tom člověku nebo v té situaci, je to ve vás, že to nechcete přijmout. Tak to přijměte! (5:12:00)


66 komentářů:

  1. Záleží i na slovech která se používají jako ,,nesmíte ho odmítnout" ale nahradit je můžeme mu nabídnout .....další slovíčko ,,nestíhám" protože potom opravdu nestíháte a ještě i vás něco stíhá tak obměnit ,,zvládám" ....a ještě další výraz jako ,,je mě to jedno" protože tak to není pouze se na situaci, událost, okolnost ,,dívám jinak"....a ještě jedno ,, takhle to už nechci dělat" ale ,,chci to změnit"
    Učit se správně vyjadřovat by se mělo učit ve škole.....a nevím jestli už jste si také uvědomili slovosled ,,strašně hezký" nebo ,,hrozně krásný" který se dá také změnit na hodně krásný anebo jen hezký. Většina lidí si vůbec neuvědomuje co vypouští z pusy,protože to tak říkají všichni, jen papouškují. Tak jak se vyjadřujeme takový si tvoříme život. A slovo strašně - hrozně je vytvořené a udržované záměrně protože tím si lidé stále vytváří strach a hrůzu, aniž by si toho byli vědomi.Jen si uvědomte kolikrát to řeknete za den a kolik lidí to vysloví na celé planetě zemi. Potom nás obklopuje jen strach děs a hrůza, zatím co klid ,pohoda, spokojenost,bohatství je pro nás (jako) v nedohlednu. A přitom stačí opravdu tak málo změnit způsob vyjadřování. V tom je celé kouzlo které je schopno vše změnit. Jen se věnovat vědomě svému vyjadřování a napravovat svoje výroky,které se po nějaké době sami zautomatizují a už se nepoužívají,zkrátka se smažou jako špatný program,který se nahradí novým a lepším. Opravdu to jde a ani netrvá tak dlouho ta oprava programu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak budete reagovat, když vás někdo napadne a na první fyzický kontak začne bodat nožem, skrtým v rukávu, aniž by vám dal nějakou šanci se bránit. Necháte ho vás dodělat, nebo se začnete bránit a pokusíte se ho zneškodnit? Protože se můžete dostat do situace, kdy vás útočník chce za každou cenu zabít, protože je to tak zvyklý dělat.

      Vymazat
    2. Souhlasím s Vámi. Učit se správně vyjadřovat a také znát správný význam slov. Mnoho slov bylo záměrně upraveno tak, aby ztratili svůj původní význam Jen jednoduchý příklad. Slovo "úžas" používá vesměs populace v přemrštěně kladném hodnocení "něčeho" , Ve skutečnosti význam slova je opačný, tedy něco, co je přes míru důstojnosti, chování jedince nebo skupiny, destruktivní jednání, atd. Nezapomínejme, že slova nevznikla jen tak, ale jsou uložená v genetické paměti. Proto správně, co do významu, užívaná slova s námi rezonují.

      Vymazat
    3. Tímto slovíčkařením se člověk hezky zabaví, a jeho ego se tak vyhne řešení toho nejdůležitějšího - negativních emocí. Místo toho se ego hezky posiluje, protože se cítí s tou vybranou mluvou nadřazeno nad ty nevědomce, co mluví nevybraně :D

      Vymazat
    4. Myslím, že se mýlíte. Zkuste pochopit co Vám vlastně sděluje ta bytost na kterou reagujete. :-)

      Vymazat
    5. Bůh nemá uši,aby nás slyšel.Reaguje jen na náš prožitek nitra a tou je klid a spokojenost.Můžu klidně na někoho zakřičet,ale nesmím to prožít.Když to ale ještě neumím a bloknu se negativní emocí,zapisuji si karmu a musím počkat,až přijde opravná situace a ta zcela určitě přijde.V současné době je to velice rychlé...pozoruji to sama na sobě.Když ještě neumím reagovat klidem,tak raději mlčím,nebo se párkrát nadechnu,než odpovím.
      S láskou Jarmila

      Vymazat
    6. Ale ta vybraná mluva se stane normální a tím se žádné ego neposiluje...mám s tím velké zkušenosti ony vám ty slovíčka potom napadají samy....malý příklad muž křičel na ženu a bez nějakého přemýšlení sice jsem to opakovala třikrát ale zabralo když jsem důrazně řekla ,,chovej se slušně" opravdu tzv.sklapl vytřeštil oči a odešel pryč ... mě to překvapilo,že to takto zapůsobilo.A neberu to vůbec jako slovíčkaření.

      Vymazat
    7. 19.35: Na úrovni vysoké naplněnosti Bohem má člověk úplně jiné vibrace než člověk útočící nožem,každý si chodí ve svých vibracích,takže se vlastně při útoku ani nemohou potkat.

      Vymazat
    8. Je tomu skutečně tak. Člověk svým slovem si vytváří budoucí dění, které jej zasáhne, ať chce nebo ne. Vytváří si osud. Slovům se obecně přisuzuje velmi malá důležitost, ačkoliv opak je skutečností.

      Křikem si člověk vynucuje poslušnost druhého, ačkoliv sám je v podstatě slaboch. Jeho vnitřní vybrace touto emocí znatelně klesají. Pokud by jste reagovala stejně dostali by jste se na stejnou rovinu a křik by vás zraňoval, a současně by jste dali podnět k dalšímu trvání a hádkám. Dodali by jste tak energii dalšímu trvání tohoto stavu. Že jste dokázala zachovat, jak se říká chladnou a věcnou hlavu, zůstala jste o poznání výše - došlo jakoby k rozladění ve kterém nemůže křik ani jakékoliv jiné působení k Vám proniknout. Čím více jste sama sebou, tím více se osvobozujete od podobných jednání lidí, až přijde okamžik, kdy si to k Vám již nikdo nedovolí.

      Držím palce

      Vymazat
    9. A slovicko NAPADNUT ?¿ pouziva sa nenapadne v beznej reci... napadlo ma, ze... doplnte si sami ;))) a potom su napadani a este sa cuduju, slovo nesie vibraciu, je to forma komunikacie zatial LUDSKA a prevazujuca... je to zas a opat o UHLE POHLADU&VNIMANIA&CITENIA... takze namiesto napadlo ma, ze napisem tento komentar... dam: zdielam tento uhol pohladu, alebo vnimam ci citim to takto... <3

      Vymazat
    10. Ten křik nebyl na mě ale odehrál se mezi mým švagrem a mojí mamkou a já byla i od nich dost daleko a jak jsem popsala tak se i dělo .....vím že švagr by na mě nekřičel ono mu to něco nedovolí a to je už víc jak třicet roků......dnes má už přes 70 roků a za mlada byl velký rváč to přešlo ale ten křik používá na moji sestru denně,ale to je jejich život neumí to jinak oba ...jsou ve stejných vibracích a švagr ani nechce aby se se mnou často stýkala,přitom žijeme na jednom dvoře dohromady,protože cítí tu jinou vibraci a dalo by se říci i tu převahu tak ji takto záměrně stahuje až hlídá. Ten odstup je hodně velký....

      Vymazat
    11. Souhlasím s tím, že Bůh reaguje na emoce a prožitek nitra...není třeba hlídat každé slovo...když říkám že je to strašně krásný a cítím se u toho nádherně, tak je to přece v pořádku:) slovo nemá větší váhu než emoce. opravdu můžu křičet a přitom zachovat vnitřní klid a stejně tak nemusím křičet, protože vím že klidem zapůsobím na útočníka více - ale v obou případech si to neberu osobně a neurazí to moje ego - zachovávám klid.

      Vymazat
    12. A ten emocno-energeticky klud je vnutorne suhlasim potrebne ucit sa tvorit... pouzivame pri tom VIBRACIE SLOVA-NIA... ako ucebna pomocka BYTIA V PRITOMNOSTI, ale netreba sa blokovat ved sme v SKOLE ZIVOTA <3

      Vymazat
    13. Ba naopak ! Je třeba vážit KAŽDÉ SLOVO, které ze sebe vypustíte !

      Vymazat
  2. Za dobrotu na žebrotu...On ten dobrý skutek vážit na lékárnických vahách...potřebuje ten člověk hořký lék utrpením,nebo sladký lék mojí pomocí?Tot otázečka,kterou jen intuice dokáže správně rozklíčovat a zařadit.Když si někdo zvykne na něčí dobrou vuli nějaké práce navíc,stane se pro něj STANDARTEM a když se vybočí do NORMÁLU,tak je skandál...Takže si pěstovat onu dobrou vuli,jen na OBČASNÉ požádání dotyčného žadatele...Status dharmy a sebeucty je zachován.

    OdpovědětVymazat
  3. Jenže co dělat, když je agresivní zvíře? Když vás napadne, zraní a bolí vás to, tak se třeba rozbrečíte. Nebo je člověk v šoku. Nějaká klidná domluva na něj nezabere, protože zvíře nereaguje na váš hlas, ale na jiné věci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Učte se kursy sebeobrany a trochu sportujte. Víte přeci, kam svět spěje, a bez těchto dovedností máte menší šanci na přežití (pokud tedy má někdo vůbec zájem v takovém světě,co má přijít,ještě žít)

      Vymazat
    2. No mnozí lidé umí mimoslovně komunikovat se zvířaty...dle mého máme potenciál všichni, akorát to neumíme používat. a zase se jedná o vnitřní klid a navázání kontaktu se zvířetem. 99% lidí to neumíme, ale jsou lidé, kteří uklidní zuřivého psa beze slov, kontaktují divoké šelmy bez škrábanců apod

      Vymazat
  4. Ano,dá se to naučit. Trvalo mě dlouho,než jsem se naučila podobně reagovat.
    Ale když nastane situace,kdy se zastávám svých malých dětí,tak tam bych potřebovala poradit.
    Byla bych schopná někomu zakroutit krkem.Ještě,že se to stává jen zřídka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud se někdy děti chovají jako malí bestiášové, měla byste se naučit toto rozlišovat, a spravedlivě je pokárat nebo ptrestat. Zastávat se svých dětí i když provádí lumpárny, to chce osvojit si docela velký kus cynismu a pokrytectví vůči ostatním.

      Vymazat
  5. Dneska po precteni asi za dve hodiny nasledoval na mne lehky utok, ktery mozna bude mit pokracovani jeste. Ego zesilene alkoholem. To jsou ale zkousky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud si pěstujete démona alkoholu, pak vám není pomoci vlastními silami !

      Vymazat
    2. To jsme si nerozumeli, ja byl vcelku klidny, ale prisel za mnou opilej chlap a zkousel vyvolat hadku a mozna i rvacku, ale nepovedlo se mu to. Tak na rozloucenou jeste poradne zautocil slovne, normalne obrat z popichovani primo na urazky a vyhrozovani, ze dovali nejakeho vymakaneho obra s sebou. Ale pak uz po nem ani vidu ani slechu.

      Vymazat
    3. Znám takové borečky. Jeden mi jí taky chtěl natáhnout v jednom pajzlíku, ale ja včas uhnul, a on plnou silou udeřil pěstí mezi sudy s pivem. Začaly na něj padat a dobily ho tak, že ho musela odvézt záchranka. Po několika dnech se tam znovu objevil, hubu napuchlou, modrou, fialovou, sotva hlásku ze sebe vydal.

      Vymazat
  6. Ráno jsem si příspěvek přečetla s tím, že je to vlastně tak snadné :-). Odpoledne znenadání přišla zkouška - a co myslíte? Selhala jsem na celé čáře :-(. Stále je třeba na sobě pracovat... Díky za Ivu a její moudré rady! Al.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je zajímavé...mám podobnou zkušenost z dnešního dne...
      považuji se za osobu vyrovnanou a už mě opravdu nevytočí nic,
      přesně tohle jsem si říkala po přečtení dnešního článku......- " to mám zmáknutý " a trochu polechtala svého egouše...
      a odpoledne si mě to pěkně vyzkoušelo :-)))
      Mám zkušenost, že kdykoliv si řeknu, to mám zmáklý, to se mě netýká, že si mě to prozkouší téměř okamžitě...M.

      Vymazat
    2. Neboj, takhle je na tom mnoho lidí, já také, jednou to zvládneme a potom to bude lehčí a lehčí

      Vymazat
  7. Velmi dobře popsáno do detailů, každý to pochopí!..Musím říci z vlastní zkušenosti že to takhle funguje. Díky Mirek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Většinou ano, ale když narazíte na vyjímečný exemplář zlolajného trotla, pak s tím nepohne ani pár volů.

      Vymazat
  8. ahojte :-)
    offtopic, ae neva :) Německá media právě otáčejí s názorem ohledně Ukrajiny..už píší věci téměř popravdě, tk tak, jak se skutečně mají :-).. Merkelová ta fandí Kličkoj holka jedna, no ona už jiná asi nebude .. :-))) Ae to hlavní Rusko chce definitivně zakázat GMO, prý až 80 procent rusů si přeje toto zakázat a v podstatě je komplet Rusko proti GMO.. Inu to byl další důvod pro USA a tajnou světovou vládu dostat se poblíž k Rusku, skrz Ukrajinu ... toto bude mít dohru s tím počítejme :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zvláštní je že to napíší - to nikdo ta média neovládá? protože přece když nějaké redaktor chce napsat u nás pravdu, většinou mu to zatrhne vedení, které se řídí příslovím - koho chleba jíš toho písen zpívej

      Vymazat
  9. mimochodem. nejde mi zobrazit web "Hlas Ruska", co ostatní jde vám to? díky :-)
    po kliknutí na odkaz webu Hlas ruska se objeví sice hlas ruska ALE jen radio,.,,

    tady na B listech se píše že prý to Putin zrušil ???? se mi nezdá :-)
    http://www.blisty.cz/art/71332.html

    OdpovědětVymazat
  10. Rádio Hlas Ruska mi normálně jde, http://czech.ruvr.ru/, ani nevím že to má být taky něco jinýho než rádio?

    OdpovědětVymazat
  11. Jsem zvedav na radu:"Jak zvladnout fyzicky utok" :-).Tohle skorpeni jak rikam utokum ega,me spis pobavi.......

    OdpovědětVymazat
  12. mimochodem Mr Putin má jak se zdá velmi dobrá data "vocogo"... :-) Vše zvládá s velkou noblesou a grácií, přesně ví co kdy počít, tedy aspon tak na mě působí :)

    A ty kecy různých lidí z politiky ČR v tisku no vážení, zdá se že je na čase dovézt do praglu bečky s hnojem a všechno to tam z oken naházet co vy na to?
    Je to mírové, elegantní, spousta lidí se pobaví a možná i "zatleská" :)))) jenže pak nastane tvrdá práce každýhho z nás.. Tož se na to připravme páč jinak už není cesty zpět,.. Čím dřív budeme pryč z EU, tím lépe ! :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Američani píšou, že Kreml měl vyvěšeno, že Putin zrušil RIA Novosti a Hlas Ruska, s okamžitou platností, bude provedeno prý do měsíce. V tuto chvíli obojí funguje.
    Může to být taky blbost, Rusi o tom nic nepíšou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Temnářům už z toho všeho šplouchá na majáku, a tak plodí jednu hovadinu dezinformační za druhou. Lidi jim to už tolik nežerou, jako před pár lety !

      Vymazat
  14. pamatuju ten web Hlas ruska uplně jiný.. Orgonetku napiš si do seznamu do vyjhledavače toto "web hlas ruska" a Enter, a hned první odkaz je to jak by to mělo vypadat... Čili CENZUUUURÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :-) Ted ještě vědět z které strany hm :-)))))

    OdpovědětVymazat
  15. jako chápete to???? Toto je demo demokracie? :-)))) Zas budeme nekde ve sklepě potají ladit na elektronkových rádiích svobodný hlas ruska se zataženými závěsy bo co jako? :-)))))

    toto je další jasný dukaz cenzury! Česka republika tj vláda leze do řiti Amikum, tak blokuje web "Hlas ruska" aby se lidičky nedozvěděly data z "jiné strany"? .-))
    Bo jak to je? :)

    dukaz je jasný a prostý - když napišu do vyhledavače např seznamu toto "web hlas ruska" a dám enter, tak mi vyhledávač NAJDE ORIGINÁLNÍ WEB hlasu ruska, ale když na to kliknu tk to se objeví jen RADIO hlasu ruska... .-))) možnosti vidím 2 - bud cenzura, anebo to putin fakt zrušil... JEEENŽE .-)))))
    Kdyby to zrušil, tak to seznam asi vůbec nenajde hm???? :-))))))))))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale klíííííd, já mám záložku na Hlasu Ruska už dávno, trochu ten web asi měněj, myslím že tam předtím nebylo napsáno Rádio Hlas Ruska, ale jen Hlas Ruska. a jedině si zatím všímám, že se tam změnil způsob, jak změnit jazyk webu. JInak zprávy tam jsou proruské samozřejmě jako dřív.

      Vymazat
    2. To je určitě nesmysl, že by to rušili. To asi ten Američánek, co to vypustil, špatně rozuměl. Oni určitě jen předělávají web, třeba těch jazyků, do kterých se to překládá, je tam teď mnohem víc. Proč by si Putin rušil vlastní výborně fungující nástroj proruské propagandy???

      Vymazat
    3. A navíc je tam anketa Jak se vám líbí nový vzhled webu.

      Vymazat
    4. Slovenská verzia http://slovak.ruvr.ru/ funguje kompletne, aj s článkami.

      Vymazat
  16. Ja mám problém, že nečakám útok, na um by mi neprišlo, že ten či onen na mňa zaútočí. - Všetko vidím na rúžovo. A tak som prekvapená, zaskočená, a neviem sa zmôcť na správnu reakciu. Ale pri situácii keď na mňa útočili spolu manžel s milenkou v mojom dome , som to zvládla. Vedela som, že to príde. Ale čo inak ?

    OdpovědětVymazat
  17. Fakt, že píšeš o tom, jak zvládnout útok, svědčí tak akorát o tom, že se něco chceš naučit, abys ho mohl zvládnout místo toho, abys ho raději zvládnul.. Proč se radši na tyhle poučky nevykašlat.. Takhle se můžeš učit do konce života a stejně se to nikdy nenaučíš, jenom ti přijde, že máš ze sebe lepší pocit, protože na něčem pracuješ, ale pochybuju, že to někam povede...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Člověk je na světě, aby se celý život učil. Naučit se takhle zvládnout útok už je mistrovská škola pro ty, co jsou ve vysokých čakrách.

      Vymazat
    2. Máte dokonalou pravdu, když díte, že " Člověk je na světě, aby se celý život učil." Ono to komunisty (tedy Leninem) profláknuté heslo "učit se, učit se, učit se" neměl ten sovětský sedmilhář ze svojí hlavy, ale pochopil, "vo co go"

      Vymazat
  18. ale jen změna webu,dokonce je tam anketa,jak se vám líbí,nelíbí....

    OdpovědětVymazat
  19. Myslím, že každý potřebuje probuzení z jiného soudku. Ač, přečtu si názory paní Adamcové velmi ráda, přec mám na věc někdy jiný názor. Ostatně, každý musíme hodnotit vlastním rozumem. Pokud bychom se drželi pravidel jednoho člověka (učení), nikam se neposuneme.
    Co se tedy týče mého názoru, lítost je na místě, pokud se to týká lítosti nad druhými, lítosti, že jsme komusi cosi slíbili a nedodrželi slovo,že jsme někomu ublížili apod. Naopak lítost vůčí sobě ,např, jak nás druzí nemají rádi, jak nás druzí ponižují atd. je to nejhorší. Je to cesta "do pekel"( stres, deprese = následek všech nahromaděných negací) Právě ta sebelítost a následně samoodsouzení se "jak já jsem nedoceněnný" je to, čeho by se měl člověk vyvarovat a pokud má takové sklony, najít způsob, jak se takového zbavit. V tom případě, ale nejen v tom, je zcela nejlepší cesta snaha naučit se chápat druhé, snaha pochopit slabost druhých,soucit...zkrátka a dobře, když to celé matemeticky sečteme, co nám vyjde ? LÁSKA ! Láska k bližnímu svému. O čemž bylo psáno v Novém zákoně, že dodržovat desatero přikázání je výborné, ale zdaleka nejlepší a nejcennější je právě ta láska. A to je právě to, co jsme se sem přišli učit. Ne každý to dokáže..

    dan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dan, hezky rozumuješ, ale poslouchej více Ivu. Rozlišuje dojetí - to je kladná emoce, když s něčím souhlasíme, a to můžeme klidně bulet. Když s něčím nesouhlasíme, pak je to lítost a to je egoismus, negativní emoce, ať je to lítost nad čímkoli. Samozřejmě lítosti lze ještě dělit na větší egoismy a menší egoismy, ale všechny jsou devastující.

      Vymazat
    2. Já bych si dal probuzení ze soudku s vlašským ryzlinkem. To by se to rozumovalo až ouvej :-))))

      Vymazat
    3. anonymní 8:19
      Děkuji za příznivé reakce. Oproti Ivě si opravdu myslím, že je velký rozdíl v tom, pro co "bulím" A rozdíly jsem popsala a tím vlastně tak trochu oponují moudré paní Ivě v tom, že člověk by měl zůstat vždy v klidu. Ostatně si nemyslím, že člověk je schopný naučit se být za všech okolností nezúčasněný. Tj.v klidu. Rozum vždy klade otazníky.

      anonymní 12:26
      Pokud ti to pomáhá, nemůžu bránit. Jedna sklenička z rána je prý i zdraví prospěšná.

      dan.

      Vymazat
    4. Copak sklenička, to ještě ujde, ale soudruzi z Ukrajiny jedou rovnou "stakany" (dvoudecky!) na ex ! Osobně jsem takovou ukrajinskou párty zažil.

      Vymazat
  20. Ivu mám ráda a často poslouchám, ale někdy nad něčím kroutím hlavou. Například říká, že jí je 54 a na jiném místě řekne, že starší dceři je 39, to ji měla v 15?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To asi posloucháš špatně. Říkala 32. Pamatuju si to proto, že jsem si říkala, jé,ta je stejně stará jako moje dcera. Nebo to má být chabý pokus o zpochybnění Ivy?

      Vymazat
    2. Musím se zastat pisatelky Anonymní 5. března 2014 6:51, protože jsem ten věk paní Ivy také tady na Orgo někde zahlédl s cifrou 54 let ! Ona má vícero "přeřeků" na videích a "překlepů" v textech podobně, jako se toho dopouští např. i Teal Scott nebo Kiesha Crowther. A pak si různé informace vzájemně nesedí nebo dokonce odporují. Měly by si v tom holky udělat pořádek a jasno, než něco vypustí z úst mezi lidi nebo napíšou někam na blog.

      Vymazat
    3. SU TO UCITELIA ;))) ucia nas byt v pritomnosti... ked IA hovori, ze BOH nema usi a potom vy ste BOHOVIA /JA mam "usi" fyzicke 2, potom som citliva a vnimava aj na hovorene SLOVO, ale viem si to vnutorne hravo spracovat.../. IA som zazila nazivo na prednaske a u mna je to o vibraciach, niekedy uz telepatii ako to C-LOVE-K nacituje a prijme do svojho ZIVOTA... IA hovori, ze ona si nechala sproste mluveni a tak to beriem, ze ona to tak ma aneriesim, je to o nej a ona vie preco to tak ma... mna tym uci vytvarat si svoj UHOL POHLADU... JE TO MILE a HRAVE " KRASOMLUVA" <3

      Vymazat
    4. A nebo z nich nedělejme bohy a přiznejme si, že jsou to taky lidi a jako takový mají právo se přeřeknout :-) já třeba nevim jak vy, ale já když mluvím před lidmi o něčem důležitém/ složitém tak mi myšlenky běhají od jednoho k druhému a nakonec je z toho uplný matlajs...

      Vymazat
  21. Orgo děkuji za články od Ivanky.Jsou nádherný a člověk hodně pochopí, když chce.

    OdpovědětVymazat
  22. Zdravím všetkých,

    naozaj dobrý článok s veľkou hodnotou. Iva má pravdu, no doplnil by som to ešte o 1 vyšší level - ako sa zachováte, keď na vás útočí váš človek, teda niekto vám blízky. Keď na vás vrieska niekto cudzí, zvládnuť to vyžaduje naozaj veľkú rozvahu a pokoj, ale keď to robí vaša manželka, mama, otec, svokor, teda niekto z rodiny, to už je potom naozaj vyšší stupeň...
    A naozaj platí to presne ako spomínali vyššie kolegovia, v terajšej dobe si toto duša prečíta, zaujme k tomu nejaké stanovisko a vesmír si ju prakticky hneď aj vyskúša. Prajem veľa sily a pokoja. Pavel K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je opravdu vysoký level. Jsem v té situaci se synem. Každý stojíme na opačné straně "barikády". V této době a politické situaci je to opravdové mistrovství to zvládnout. Plně se podepisuji pod Ivanku. S dětmi a vlasní rodinou je to výživné.
      Alenka

      Vymazat
    2. Myslím, že je dobré zachovat klid třeba počítáním do deseti...
      A záleží také na tom, zda-li jsou děti již dospělé, nebo právě prožívají pubertu...těch faktorů je více...
      Myslím, že je třeba také rozlišit názorové rozdíly a obyčejnou klackovitost...
      Já mám děti již dospělé a v mnoha ohledech se od nich mám co učit...jednak mluví od přirozenosti věcně správně, bez sprostých slov a víc mlčí a poslouchají, zkrátka vysoký level...a názorové rozdíly řešíme v klidu...
      M.

      Vymazat
  23. Trochu jiný pohled.

    Jak taková situace vlastně vznikla? Klíč vidím v tom, že paní Iva n e c h t ě l a sdělit druhé straně svou potřebu přejít na volnější režim a dohodnout si jiné podmínky spolupráce. Z nejasného důvodu se rozhodla, že nebude postupovat otevřeně a jednoznačne, svůj úmysl svému partnerovi /obchodnímu/ nesdělí a radši nechá vše na bohu.
    Tato netransparentnost a neochota jednat narovinu spustila ono "drama" o třech dějstvích, které pak následovalo.
    Jestliže nějaká dohoda léta běží a jedna ze stran pak změní podmínky, aniž by to předem projednala, je jasné že to vyvolá na druhé straně pobouření. Vzniklo něco nečekané, narušující zaběhlý řád. Vyvedení z míry.
    Jakoby si Iva testovala jak takové situace zvládneme. Mimochodem podobný postup použila i u své dcery /sama to popsala na jedné ze svých přednášek/.

    Ve svém životě jsem pracovala pilně jako Iva, pro druhé a mých služeb bylo stejně využíváno až zneužíváno - takže to dobře znám. Přesto, mně osobně je cizí vyvolávat dramata, neříkat otevřeně co chci a čekat, že to vyřeší bůh. Chápu, že u Ivy to může být jiné, ale nevidím to jako dobrý návod jak rozehrát situaci.
    Jistě však je to dobrý návod, jak ustát situaci. Ale lepší je takovou situaci nevytvořit.
    Zavádí to k úskočnosti /nezatelefonovat, aby bylo jasno na čem druhá strana je, ale pouze SMS - takové alibistické.../, k vytváření a udržování napětí a nečekaných reakcí /risk/ .

    Jinak chci ještě říct, že učení Ivy znám důkladně a s jejími názory na cca 98 % souhlasím, neb jsem učinila podobné zkušenosti,
    Někdo se ptal na fyzický útok - návod k obraně. Člověk se má bránit fyzicky, je-li napaden, ale nemá vytvářet nenávist, odpor v mysli, zlost /žádné negace/ - čili stejný postup jak uvádí Iva. V hlavě zachovat klid, nepodlehnout zlosti atd, soustředit se na obranu. Cvičí to východní bojová umění.
    MG

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi teda těžce nepochopila, o co jde, ale nevadí, času máš ještě fůru životů.

      Vymazat
    2. Souhlasím s Vámi, je to tak...otevřeným jednáním se dá takovýmto situacím předejít a nehrotit to...máte pravdu.
      Velmi s Vámi souzním, jak to popisujete...s paní Ivou mám shodu tak na 80 % - něco mám přece jen jinak, ale to je normální, každý jsme jiný.
      Hezký den všem...

      Vymazat
  24. Pochopila jsem velmi dobře, co Iva tímto chce demonstrovat. Vědomě ale nabízím jiný pohled. Vše zde na zemi má rub i líc. A protože většina se dívá na líc, ukazuji i tu skrytou stránku - pro úplnost, celistvý pohled.

    Kdo to opravdu četl, viděl to v mém komentu. Kdo straní Ivě, mohl se cítit dotčen. Bohužel mu to pak brání vidět i další úrovně tohoto příbehu, více přemýšlet a tím více nalézat sám sebe. Nebýt jen pouhým následovníkem.

    Předpokládám, že záměrem Ivy bylo na konkrétním příkladu nám předvést, jak většina z nás negativně reaguje na změnu, na to, co přichází, co nemáme v plánu, na reakci ega.

    Toto popisuje ve svém příběhu. Též s následky, které tento odmítavý přístup vzbouřeného ega vytváří.

    Zkrátka jak nám to zařídí naše ego a jak by mělo být postupováno v souladu s vyššími zákony, v harmonii a přijetí všeho, co přichází /ať je to cokoliv/, neboť vše je od boha a slouží to k našemu dobru... je to lekce celého učení Ivy v praxi, jak zvládat svou míru nesouhlasu se svým, zatím více-méně nevědomím božstvím.

    V souladu s tímto jsem také výše napsala, že jako návod k zvládnutí - výborné.

    Jako návod tvořit dramata, abych si případně ověřil, jak JÁ zvládám a on ne - nedoporučuji.

    Taktéž je mi jasné, že Iva jako vyspělejší duchovní bytost, musela předpokládat, jak bude druhá strana reagovat.Tím spíš, že svůj protipól léta zná. Že ona má v tomto jasnou převahu a může si proto tak trochu s druhou stranou hrát. Jeho reakce bude "na bíledni", očekávaná reakce s níž lze počítat.


    Jistě to byla pro něj cvičná lekce pokory a vďěčnosti za to, co má a co dostává i od Ivy. Možná, že i ona potřebovala být více oceněna.

    Účel byl splněn."On to nezvládl, tak jak se dalo očekávat a Iva nám to předvedla."
    Jinak ale platí, že všichni jsme jedno. Tak nač se vzájemně vytáčet ?, /proč se řezat do vlastní ruky - jak říká Iva?/

    Zdravím všechny a děkuji za obě reakce, zvláště pak Orgo-vi za zveřejnění.
    MG






    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.