21. července 2010

Regenerujte si zuby

O dovolené mám kupodivu málo času na větší překlady, tak jen něco krátkého zajímavého - třeba jak si uzdravit zubní kazy. Přírodní národy s nimi prý nemají problémy, i schválně obroušené zuby se jim zahojí ... Naši zubaři sice taky nabízejí nějaké nátěry na zalepení mírně porušené skloviny, ale tahle skořápková a kostivalová kúra podle Natural News by  asi mohla přinést trvanlivější výsledky. 
K překladu tohoto článku mě víceméně inspirovala jedna mladá maminka, co si stěžovala, že vlivem těhotenství a kojení se jí nějak "rozpadají zuby" ... třeba se to dá ještě zachránit, i když je to piplačka. Pokud to někdo vyzkoušíte/máte vyzkoušeno, dejte vědět ...

http://www.naturalnews.com/029112_teeth_regeneration.html

Zapomeňte na plomby, raději si regenerujte zuby
Kim Evans, Natural News, 1. 7. 2010

Máte-li zubní kaz, nemusíte hned spěchat dát si ho zaplombovat, nýbrž můžete se pokusit zub regenerovat. Naše těla se totiž neustále obnovují, a i když to není běžně známo, je možno regenerovat i zuby. Obnovit si zuby je bezpochyby lepší než nechat si je zaplombovat, protože většina dnešních plomb obsahuje buď rtuť (známý toxin, který poškozuje mozek a nervový systém), nebo estrogen (bílé plomby uvolňují estrogen a přispívají k hormonálním problémům).

Navíc je regenerace zubů snadná. Potřebujete pouze dvě věci: kořen kostivalu a skořápky z organických vajec. Skořápky se používají proto, že obsahují 27 minerálů a spoustu vápníku, takže je to ideální stavební materiál k regeneraci zubů. Složení vaječných skořápek se vlastně velmi podobá složení zubů a kostí. Kořen kostivalu se užívá proto, že urychluje růst kostí, zubů a tkání. To napovídá i český název „kostival“, slovensky "kostihoj".

Když si chcete regenerovat zuby, měli byste sníst jednu skořápku organického vejce denně. Nejlepší způsob, jak ji zkonzumovat, je rozmixovat skořápku na jemné částice s čerstvým ovocem na tzv. smoothie (pozn. překl.: Smoothie - hustý nápoj většinou jen ze samotného ovoce, v USA velmi oblíbený, něco jako naše přesnídávka, ale pije se to). Ideální je nápoj z banánu,  protože banán udrží částečky skořápky v suspenzi a neklesnou na dno sklenice. Vejce rozbijte a před mixováním povařte skořápku 5 minut ve vodě, aby se zničily případné patogeny.

Tímto tedy doplníte ve svém těle minerály a vápník. Dále je třeba používat na své zuby a dásně kořen kostivalu. Kořen může být čerstvý nebo sušený, pokud je sušený, mírně ho po 10 minut povařte, aby se rehydratoval. Pak rozmixujte asi palec kořene s pár lžícemi vody, aby vznikla tekutina. Tu převalujte v ústech a srkejte mezi zuby asi po 20 minut. Pak vyplivněte.

Pokud budete používat kořen kostivalu tímto způsobem jednou denně, pravděpodobně během pár týdnů uvidíte výsledky. Mnohé kazy se tímto způsobem mohou úplně uzdravit za 1 – 2 měsíce pravidelného denního ošetřování. A nejlepší na tom je, že když se zuby uzdraví, nemusíte si nechat dát na zbytek svého života do úst toxické kovy nebo látky narušující hormonální rovnováhu.

Poznámky: kořen kostivalu může klást vyšší nároky na játra, takže kdo má problémy s játry, měl by se mu vyhnout. Až se vaše zuby zregenerují, měli byste kostival přestat užívat, abyste to nepřehnali.


Česky o regeneraci zubů: http://pravekadieta.cz/2009/04/05/prevence-a-lecba-zubniho-kazu/

76 komentářů:

  1. No jo, ale nezničí se vařením ty látky (minimálně v kostivalu)? A co slepák a skořápky z vajec - to se mi nějak neslučuje...
    Ale jestli to funguje, tak klobouk dolů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zánět přívěšku slepého střeva od skořápek vajec je jen mýtus - koncentrovaná HCl v žaludku stačí rozložit nějaký spolknutý kousek skořápky, než by se dostal do střev.

      Vymazat
    2. když se skořápky umelou na mlýnku na kávu\elektrickém\..tak vznikne prášek
      jemný jako pudr..a s banánem by to mohlo jít...

      Vymazat
  2. Skvělý článek, jako náhodou se něco píše tady? http://www.novinky.cz/veda-skoly/207201-gel-na-regeneraci-zubu-muze-pripravit-dentisty-o-praci.html Že by něco na podobném principu ale dělají z toho velkou vědu? No asi to budu muset vyzkoušet.?! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. MOhl bych se zeptat, který druh kostivalu?

    OdpovědětVymazat
  4. Na orgonet chodím rád pro spoustu nformací a nechci vůbec zpochybňovat tento článek , ohledně schopnosti těla se regenerovat. Jen si dovolím pochybovat o tom, jak konzumací čehokoliv vařeného , tím méně vápníku , dojde k posílení jeho přítomnosti v tělě. Celý minulý režim a dodnes zabednění lékaři nám neustále opakovali, jak je důležité do sebe dostat vařené vitaminy a minerály. S dovolením - mléko jako zdroj vápníku je blbost atím méně skořápky važené či převařený kostival - již při 42°C se ničí všechny enzymy a další lázka tělu prospěšné.
    Jinak jistě dobrá snaha, jen prosím více přemýšlet.
    Bubu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. najprv si napisal ze pri 42 sa vsetko nici..a potom ze mame jest varene vitaminy a minerali....tak ako?varene ci nevarene?

      Vymazat
    2. Přečti si to ještě jednou a pořádně ;-) třeba to napodruhé pochopíš

      Vymazat
    3. Kritiků je vždycky dost, že. Nabídnete vlastní lepší zdroj informací? E.

      Vymazat
  5. Když je tolik ohlasů :-))), tak přidám vzpomínku z mládí. Vaječné skořápky roztlučené kladivem v hadříku na prášek se běžně dávaly rachitickým dětem jako zdroj vápníku, třeba v medu, i jen tak jako prevence, i mně je dávali. Jestli mi je i převařovali, to si nepamatuju. Slepáku se nemusíte bát, když je to na prášek. Mixovanou verzi neznám, ale mixér to myslím zvládne taky na jemno.
    Vaření je kvůli dezinfekci, minerální hodnota skořápky se tím nemění, a jestli se bojíte, že o něco přijdete, tak vypijte i odvar :-)))
    Minerály z vývaru (zeleninového, bylinného, masového) jsou pro tělo velmi přijatelné, vařením dokonce některé byliny získávají na účinnosti ... čtěte si třeba pana Janču a Zentricha.
    O druhu kostivalu se tam nemluví, asi běžný, co u nás roste v lese, dávám si ho na pohmožděniny a funguje výborně.

    OdpovědětVymazat
  6. zdravim
    chcem vyskusat navod na regeneraciu zubov. skrupina mi ale nejde rozmixovat na jemny prasok, len na taky hruby, povedzme ako piesok. doma som nasiel recept - sirup na zavapnenie kosti. podla neho sa vajecne skrupiny macaju v citronovej stave kym nezmaknu, potom sa scedia a vyluh sa zmiesa skvalitnym alkoholom a dochuti. myslite si,ze by tom mohlo v tomto pripade fungovat? nie som si isty ci citronova stava nemoze nejakym sposobom ovplyvnit vapnik v skrupine.

    OdpovědětVymazat
  7. Ano, ovlivní. Kyselina citronová převede vápník do roztoku (rozpustí). A ten roztok pak vypijete (rozumím-li správně) - žádný problém.

    OdpovědětVymazat
  8. TAké nemám nejlepší pocit z rozmixovaných skořápek a klukovi se zdá, že je má po požití napíchané na jazyku a drouho mu skřípají mezi zubama. V rodině máme již stařičký recepis, je to "lék na artrozu" a když jsem si to tu tak četla, bude to zároven i na ty zuby, takže tu je:
    (jen nemám dobrý pocit z toho cukru)
    štáva z 5-6 citronů bez pecek, 3-4 celá vejce i se skořápkou. Dát do sklenice a vložit dolů do lednice, každý den obracet
    po dobu 12ti dnů.
    Poté přidat:
    12 dkg cukru
    12 dkg medu
    0,25l alkoholu ( rumu )
    Vše rozmixovat, přecedit přes plátno a uschovat v lednici.
    Dávkování:
    po večeři vzít jednu polévkovou lžíci každý den (jani)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když si dáte po večeři polévkovou lžíci čehokoliv s cukrem a medem,tak budete za chvíli bez zubů.Zkuste raději místo takových příšerností kartáček na zuby.

      Vymazat
    2. Po večeři není před spaním Mirko. Je tu dost velký časový prostor zuby vyčistit.

      Vymazat
  9. Tak to se mi líbí. Vejce máme domácí, z vlastního chovu a kostival, teď jej bohužel nevyreju. Tak tedy počkám, až přijde jeho doba. Přece jen i on má svoje dny.
    Díky za skvělé informace, těším se na další

    Zullu

    OdpovědětVymazat
  10. tak se nekdo pochlubte jestli to fungovalo, ja to zkousim teprve par dnu

    OdpovědětVymazat
  11. má někdo pozitivní zkušenosti s tímto receptem? Co na to zuby?? :) Ladis.

    OdpovědětVymazat
  12. Moja skúsenosť...
    Vypadla mi plomba po cca 20-tich rokoch, so zubármi mám veľmi zlé skúsenosti, 1x vytrhol zdravý zub bez kazu nechtiac a 2x taktiež zdravý omylom. Chorý ostal a mám ho bezbolesti 24 rokov.
    Takže k zubárovi som sa nehrnul. Po každom jedle som si vymyl deravý zub a do diery ako "päsť" zub mal už len obvodovú sklovinu som si po každom umytí kvapol 1-3 kvp. 20% propolisu. Po mesiaci zub prestal bolieť a tak si vravím pomohlo mu to a preto budem v tom pokračovať. Plomba sa tam hýbala už dlho a okolie plomby sa rozpadlo preto vypadla. Po 4 mesiacoch propolisovania som musel na povinnú preventívnu kontrolu. Zubár konštatoval, že z 90% kráter v zube po plombe zarástol. V biocentre som kupil biomin H - tj. vaječné šrupiny upravené tak, že sú vo vode rozpustné 1 sáčok s raňajkami. Výsledok bol fascinujúci. Termín na opravu zubu som dostal o 3 mesiace. Zubár nič nevŕtal, len ofúkal, kvapol dezinfekciu a nalepil živicu a prehlásil "už som dôchodca 6 rokov ale toto som ešte nevidel, že niekomu zarastie diera v zube. Ten nápad som vyčítal so zborníka Medzinárodná konferencia o propolise. Kostihoj má podobné účinky robí sa zubná pasta s výťažkom kostihoja. Bohužial účinnej látky je v nej tak málo, že v nápise názvu pasty je určite viac farby. Tolko o paste. Najľahšie riešenie je kúpiť si veľmi kvalitnú Kostihojovú tinktúru od pána Kakaša 00421 905 445410 výsledok je istý. Terapeutická dávka 2 čajové lyžičky je bezpečná. Presvedčte sa v MIKA: Fytoterapia strana 253. Po raňajkách a pri ľahnutí propolis - dezinfikuje, cez deň 2-3x 3/4 čajovej lyžičky kostihojovej tinktúry. Výborný výsledok za polovičný čas. Do šrupín s octom cukor netreba, stačí med, rum nemusí byť môže byť aj vaječný likér - liečivá pochúťka. Hor sa dotoho - na zdravie!!!

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj,

    přidávám svou zkušenost...Začala jsem mixovat skořápky (z domácích vajec) s banánem a jogurtem - velká dobrota:-) a pro lepší pocit to chce jen nekousat a nechat rozmělnit v ústech. Tak uvidíme, co to udělá se zoubky :-D

    Jinak jistě si někteří vzpomenou, že se přidávaly skořápky zvířatům (psům)...s čímž jsem tedy teď opět začala ;-)

    OdpovědětVymazat
  14. No a nebudeš mít z těch skořápek spíše vodní kámen? Obsahují hodně vápníku, který patří k hlavní příčině vzniku zubního kamene. Rozuměj, abys nevylepšila jednu věc a nepokazila druhou ;)

    OdpovědětVymazat
  15. Diky za napad, i s propolisem, urcite vyzkousim. Ja mam zuby hodne dokazene, ale vzdycky jsem citila, ze musi byt cesta, jak je uzdravit sama - tak mi jde clanek pekne do cesty.

    Barekol dela cisty kostivalovy gel, kelimek asi za 50 korun, ja si ho davam na rany, i otevrene, a hoji uplne zazracne, takze ho v kombinaci s tim vapnikem vyzkousim i na zuby. Akorat teda nevim, jestli skorapky, jedno vajicko denne proste nesnim ani neudam..musela bych je kupovat, atd. Neco vymyslim :-)

    OdpovědětVymazat
  16. muj predchozi prispevek stale nebyl autorizovan

    OdpovědětVymazat
  17. ahoj lidi, konečně jsem našel nějakou naději. Byl jsem v září u mojí státní zubařky a odvrtala mi 3 zuby. Teď už mám vrtaných 7 zubů a to už se mi přestává líbit. Věděl jsem, že je něco špatně a tak jsem nechtěl čekat další půlrok na preventivku. Soukromý zubař konstatoval 10 kazů na vrtání. Od té doby úplně vyšiluju a nastudoval jsem o této promlematice vše, co jsem na internetu našel. Byl jsem na dentalni hygieně a čistím zuby vším co vůbec na čištění zubů existuje. K soukromému zubaři jdu za měsíc na sanaci, ale do té doby budu užívat BIOMIN-H, propolis a kostivalový kořen. Propolis jsem koupil tento http://ustni-spreje.heureka.cz/vcelpo-propolis-kapky-50-ml/ snad je to ten, o kterém zde píše anonymní slovák a píše se v něm že se má ředit 20-30 kapek na 100ml. Já dávám 30 kapek, což bude asi 30% roztok :-). Používám ho teď místo ústní vody po čištění zubů ráno a večer. Kostivalový kořen jsem koupil tento http://www.caje-byliny-koreni.cz/eshop/jednodruhove-byliny/rozvazovane-po-1kg/kostival-koren-rezany-1kg-373.html a ten vždy zaleju horkou vodou tak, jako čaj a pak přecedím. Bohužel se totiž rozbil mixér... Nevím jestli má význam ho vařit 10 minut. Převařená voda z kostivalu je černá jak asfalt :). Převaluju ji 1x denně v ústech 20 minut. Mám i ten kostivalový gel od Barekolu, ale nějak se bojím si ho dávat na zuby, když na to není dělanej, ale asi to zkusím taky. Já mám všechny ty drobné kazy jen v mezizubních prostorech, tak ten gel kdybych tam napajcoval mezizubní kartáčkem, by mohl fungovat asi lépe. Snad mi z toho nezčernaj zuby :D Za měsíc se ozvu, jak to dopadlo... a prosím ty, co to již zkusili, aby se pochlubili!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, určitě napiš jak jsi dopadl, možná to bude chtít delší čas, já to taky studuju a došla jsem ke stejnému postupu jako ty, jen ten kostival trochu přihřeju a pak to nechám jen tak třeba půl dne louhovat, nechci to převářet, možná by to šlo trošku rozbít v hmoždíři. věřím že je i jiná cesta něž si to nechat plombovat. L.

      Vymazat
    2. tak zatím jsem byl na zaplombování jednoho maličkého kazu, co prý už přesahoval sklovinu a podle zubaře toho má být na vrtání ještě hodně, jak už jsem psal... nejvíc mě teda děsí vrtání jedniček nahoře, kde prý mezi nima na obou zubech je kaz :-(

      byl to teprve měsíc co praktikuju tendle postup a zatím se nic nezměnilo evidentně, ale příště se zeptám zubaře aby to prohlídnul ještě než bude vrtat. co kdyby to zabralo... možná je dobře, že má tak narváno a objednací lhůty dlouhé... dává mi to možnost ještě zkoušet tudle alternativní léčbu

      jinak propolis už ani nepoužívám. mám elmex fluridovou ustni vodu a sensodyne ustni vodu a ty střídám...objednal jsem si kilo xylitolových bombonů, které cucám úplně po každém jídle. xylitol prý pomáhá podobně jako fluorid a bez nežádoucích účinků. je to přírodní sladilo co vyrovnává ph a bakterie ho nejsou schopné rozkládat, takže nevzniká kaz. navíc sladká chuť podněcuje tvorbu slin a tím se zuby čistí taky. kostivalovou drť jsem teda začal vařit podle návodu. kdo ví, jak by to mělo správně být... ještě dodám, že k biomin H užívám ještě tabletky s vitamínem D3 a tabletky s vitamínem K každý den. omezil jsem pečivo a obilný potraviny na úplné minimum a věci slazené cukrem taky. takže žádné cukroví, cola, sirupy, tyčinky, bagety, musli atd. skoro všechny semena a ořechy obsahují kyselinu fytovou a ta z těla tahá minerály a vitamíny, ze kterých se zuby skládají a řepný cukr tam je to jasný... potrava pro bakterie v hubě

      Vymazat
    3. tak je to měsíc a kaz mi to nevyléčilo. teď jsem měsíc nebral ten biomin H ale u kostivalu zůstávám a používám ho obden... nebude to tak takový zázrak, ale nepřestávám věřit, že to pomáhá ikdyž to třeba potrvá dýl

      Vymazat
    4. nedávno jsem byl po dlouhý době (cca 5let) u známýho zubaře.. upad mi kus zubu.. a našel mi ještě dva malý kazy. trochu mě ten ulomenej zub vystrašil, přecejen nejsem tak starej, aby se mi rozpadaly zuby.. takže jsem chytil menší záchvat ústní hygieny a když jsem mu říkal jak to čistím a vyplachuju ústní vodou a že chci zkusit kostival a propolis (takže pokud to nehoří, tak plomby nechci) jeho reakce byla: jestli si chceš odrovnat další zuby, tak si je čisti po každým jídle a vyplachuj ústní vodou. ikdyž jsem tušil, že ty ústní vody nejsou moc okej, tak mě to fakt dostalo. dle jeho vyjádření naleptávají poškozené zuby a stejně tak čištění po každém jídle - zejména po kyselých - přispívá k nadměrnému obrušování a narušování skloviny..

      Vymazat
  18. Elmex zubní pastu určitě nepoužívej, kazí nejen zuby, ale otupuje tě celkově. A vůbec zahoď všechny zubní pasty s fluorem. Vždyť ten začal používat první Hitler do pitné vody, aby byli lidé "poslušnější".
    Například tu doporučuju k přečtení http://www.novaduchovnicesta.cz/informace/a22-optimalni-stravovani-z-pohledu-bioenergii-i/. O fluoru je to hned jeden z prvních odstavců.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. neber si to vůbec osobně, ale na tydle články o fluoru kašlu. ať si vysazuje fluor někdo komu se zuby nekazí... teprve za rok nebo dva člověk zjistí, jak se mu tendle experiment vyplatil

      Vymazat
    2. Fluor zuby kazi ! A neopracuje ! Staci ked si do goodlu napises fluoride teeth a pozri sa na tie fotky... okrem toho, ze je to totalny humus... iba clovek co sa nema rad si otom nenastuduje poriadne a robi si zle...

      Vymazat
    3. vedecky clanek o fluoru :) doporucuji www.internimedicina.cz/pdfs/int/2001/05/03.pdf

      Vymazat
    4. Ludia skus radšej bunk.sol calc fluor.

      Vymazat
  19. Zdravím,
    má už někdo nějaké výsledky?Jak to zabírá?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ne. nezabírá to. zkouším to už půl roku

      Vymazat
    2. Ani nikdy zabírat nebude... sklovina je nebuněčná, tudíš není schopná regenerace.
      Pokud dojde ke kazivé lézi, která přesahuje polovinu tlouštky skloviny, je to indikace k preparaci a následnému zaplombování, tj.náhradě kazem ztracené zubní tkáně.
      Pokud je ale kaz ještě na počátku a nepřesahuje polovinu tloušťky skloviny, je ještě schopný remineralizace, tj.navrácení minerálů do povrchových vrstev skloviny, kde díky kazu nastala demineralizace, a to ze slin, kde se minerály přirozeně nachází, my tomu můžeme pomoci fluoridovými přípravky jako Elmex gel, fluoridový lak apod. a pak může dojít k zastavení kazu.
      Žádný kostihoj ani skořápky - absolutně neodborné a závádějící informace!

      Vymazat
    3. Sklovina se možná neobnovuje, ale zubovina ano, odontoblasty jsou schopné regenerace, pokud je ve stravě dostatek minerálů a živočišných tuků ve kterých se rozpustí a vstřebají do těla.Nejlepší je máslo z nepasterované smetany od krav na pastvě, fermentovaný rybí tuk a na minerály masokostní vývary dlouho tažené. Zkuste si přečíst antropologickou studii Westona Priceho - nutrition and physical degeneration, nebo knihu Vyživující tradice!

      Vymazat
  20. Musím se smát, protože takovej nesmysl co tady píšou jsem už dlouho nečet.
    1. pokud máte kaz ve sklovině, je možnost situaci zachránit.Lokálně dávat fluoridy(elmex gelee), nebo víckrát denně čistit zuby s jakoukoliv pastou s fluoridama( dnes už v každý paste). Jiným způsobem se to nedá zachránit. - situaci musí řešit zubař, né Vy!
    2. Složení amalgámu obsahuje rtut,to je pravda, ale rtuť v této podobě není pro člověka nic nebezpečnýho, protože rtuť je zde navázána takovými vazbami, že není možnost vyparování. Ta se vypařuje, pouze v době když se odvrtává, nebo vyplnuje. Pro pacienta ta chvilka není nijak toxická. Za rok se do ovduší ze sopek dostane 100 000 tun rtuti a to je mnohem větší problém.
    3. Kostival pri dlouhodobějším vnitřním užívání(což při každodenní prikládání na zub je) je karcinogenní
    4. Vápník, který je ve skořápce je zubům(z pohledu kazu) k ničemu - nemí možnost remineralizace, tak jak by si to asi autor článku představoval

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no a co si myslíte o používání propolisových kapek? já nyní střídám výplach naředěným propolisem a fluridovou ústní vodou... ráno propolis, večer ústní voda. mám ten propolis i ve spreji, tak ho stříkám i lokálně na místa, kde byl nalezen nějaký malý kaz

      je to poněkud frustrující, když se člověku udělaji kazy a jiné řešení než vrtačka, která zub dál poničí (vzniknou mikroprasklinky), neexistuje

      Vymazat
    2. Propolis má silné antibakteriální účinky, proto si s ním včely vyplňují různé skulinky v úlu, aby zde nevypukla nějaká infekce, proto chrání i vaše zuby před kazem, který způsobují taktéž bakterie. Dobrodruzi, kteří s kazem nejdou k zubaři, ale k šarlatánovi mívají většinou úsměv kubánské stařeny.

      Vymazat
    3. dakujem, konecne trochu rozumu do tojte prehliadky mytov

      Vymazat
  21. pokud se neodstrani zkazena tkan, nic nepomuze. Tohle je akorat dalsi vec, ktera zpusobi zhorseni stavu zubu. Dokud si lidi nebudou peclive pecovat o zuby, jak maji, musi se smirit s nasledky sveho konaní. Většina lidí bude radši půl hodiny vyplachovat něčím...než aby si mechanicky odstranila plak..a to je to důležité! Pokud nebudete perfektně čistit, pak žádné bylinky nepomůžou. Kazivbá tkáň se musí odstranit, jinak bude prokažovat zub dále až dojde k zánětu dřeně. Kaz je díra, kterou nemůžete ničím pořádně vyčistit, takže dojde k tomu, že i kdyby se proces kazivosti nějakým zázrakem zatavil, tak se vám ale do té díry bude usazovat další plak. A kaz bude stejně pokračovat a prohlubovat se. Takže je nutné nechat odstranit kazivou tkáň a poté nechat vtniklou "díru" zavřít. Nehledě k tomu, že je to virová záležitost a tudíž infekční a není ani vůči naším blízkým ohleduplné, aby po nás pili ze skleničky či dostali polibek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. copak si myslíte, že jsou lidi tak hloupí, aby léčili kaz jen vyplachování??? samozřejmě že čistím... čištím třeba i 30 minut a pak teprve něčím vyplachuju. a tou poslední větou chcete říct co? že mám umřít opuštěný nebo co? znám páry, kdy jeden trpí na kazy celý život a druhý vůbec... naprosto zbytečná informace.

      Vymazat
    2. co třeba toto? http://www.novinky.cz/veda-skoly/207201-gel-na-regeneraci-zubu-muze-pripravit-dentisty-o-praci.html

      já si myslím, že živý zub je schopný regerace.

      Vymazat
    3. Jo no, Novinky, něco jako Blesk, pokud věříte tomuhle, tak můžete věřit i práškům na zvětšení prsou a dalším ptákovinám. Kdyby to fungovalo, tak se o tom mluví všude, ale ještě se nenašel nikdo, komu by to pomohlo, možná tak Horst Fuks :) Je to jen oblbovák na lidi. Kdo má trochu vzdělání o fyziologii člověka, nebo jen zdravý rozum, tomuhle nemůže věřit.

      Vymazat
  22. Zuby se neregenerují!!!! Čistěte si je a nebudete muset číst tyhle bludy!

    OdpovědětVymazat
  23. málem jsem se počůral smíchy... sry... P.S. tomu opravdu někdo věří?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já věřím, že u malých kazů to možné je... klidně čůrej :D

      Vymazat
    2. Buď tomu rozumíš a víš, že to tak fyziologicky nefunguje, nebo prostě tomu jenom věříš a žiješ ve strašným omylu. Přesně pro Vás(věřící všemu) jsou všechny ty reklamy v televizi, proste jim sežerete uplně všechno a pokud možno do druhého dne i koupíte.

      Vymazat
    3. takových lidí, co ví všechno nejlépe, takových je... tydle výroky si z dovolením strčte do zadku, když mě ani trochu neznáte.

      Vymazat
  24. http://www.inspirawtion.com/lecba-zubniho-kazu.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle stránky už bohužel nefungují, asi je mamonáři "sestřelili". Jenže já je četl a co si z nich pamatuju je to, že hlavním viníkem zubních kazů je:
      1. konzumace obilovin v jakékoliv podobě a nejhorší má být pečivo, a z pečiva nejhorší to pšeničné. Překvapuje vás, že ne cukry? Ty sice taky, ale pšenice vede. Bílé pečivo má dokonce vyšší glykemický index než řepný cukr, takže diabetici pozor! Ne že by si diabetici moc pomohli s jiným pečivem, všechno má podobně vysoký glykemický index jako řepný cukr.
      2. akutní nedostatek vitamínu D
      Dokonce i když budeme obiloviny dál konzumovat, zubní kazy vůbec nemusíme mít, stačí dodávat tělu dostatek vitamínu D. Proto nemají Eskymáci zubní kaz, i když mívají obroušenou sklovinu - vitamínu D mají totiž dostatek ve svých úlovcích. Teď už bohužel i jedů.
      Samozřejmě si dál čistit zuby, bez toho to asi nebude moc fungovat, i když s běžnými pastami bych byl opatrný, hlavně je pěkný sajrajt. Existují zdravější alternativy - např. různé zubní oleje s bylinnými výtažky, urinoterapie (pro otrlé, ale opravdu funguje, a nejen na zuby - viz. Vilma Partyková), slabý roztok peroxidu vodíku (Hulda Regehr Clarková, autorka zappingu, taky doporučuje desinfikovat kartáček v alkoholu), MMS kapky (Jim Humble)...
      Nevím, jestli jsem všechno napsal správně, jestli to taky někdo četl a našel na mém komentáři nějaký nedostatek, ať ho prosím opraví.

      Vymazat
  25. http://www.amazon.com/Cure-Tooth-Decay-Cavities-Nutrition/dp/1434810607/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1364872092&sr=8-1&keywords=Cure-Tooth-Decay-Cavities-Nutrition&tag=qrsx7-20

    OdpovědětVymazat
  26. Tak na malé kazy to funguje. Aspoň mne. Na veľkom kaze nenastala zmena.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mne se nedavno pri kontrole dentistka, ke ktere bezne nechodim, podivovala nad tzv. spicim kazem, ktery se neprojevuje, neroste, jakoby se zastavil a co vim, mam ho tam dlouho. A moje pravid.zubarka se k tomu ani nevyjadruje. Takze to vidim ve vlastni puse, ze zub si umi poradit, kdyz mu pomuzeme.

      Jinak je tu v komentarich plno bludu, ale spise na strane takzvanych odborniku. Tudiz se priklanim k clanku, jako k moznosti, kterou lze, logicky spolu s pravidelnym cistenim, vyzkouset. Sliny jsou dulezita vec, proto proslinujte po kazdem jidle. Pasty jsou zbytecne, dulezite je cistit mezizubni prostory, takze kartacky. Jak to delaji prirodni narody? Podivejte se na ne, maji bile zuby, vrtacku neznaji, a co delaji? Zvykaji rostliny, tedy byliny, jako desinfekci, a hlavne nejedi to co my! Na strave zalezi nase celkove zdravi, tam to stejne zacina.

      Vymazat
    2. Metod je samozřejmě více. Drsná, ale účinná je od paní doktorky Partykové http://www.urinoterapie.eu/urinoterapie.htm
      Mimo jené i na zuby a zdarma.... snad až za zubní plomby budeme platit 500, tak příjde i na drsné metody.

      Vymazat
    3. Presne tak odbornikov na VŠ to učia tak, aby čo najviac oni zarobili a nie aby my sme mali zdravé zuby.

      Vymazat
  27. Ďakujem za tip na regeneráciu zubov, dala som sa na to :-) s malou obmenou pre vegetariánov - namiesto vaječných škrupiniek si dávam makové mlieko

    OdpovědětVymazat
  28. Je mi 32 let a nemam jediny kaz. Jediný a pro mě vcelku drasticky zasah zubarem bylo kdyz jsem mela jeste ve 22 letech přední dvojky mléčné a tak mi je vytrhly protože druhe zuby tam nebyly, Nechala jsem si navrtat 2 implantaty (draha zalezitost) ale lepší než si nechat obrousit zdrave zuby na korunku, teď po 10 letech zacinam mit pocit ze mam v zubu moudrosti kaz a opravdu nechci nechci vrtat. Mam z toho panickou hruzu a radsi zkusim cokoliv jen ne vrtání. Myslím si že zuby se dají regenerovat. Když to řeknu blbě a to nechci nikoho navadět protože vím že to není správné ale k zubaři jsem šla podruhé ve svých 22 letech. protože mi paní zubařka v mých 8 letech řekla přiď až ti vypadnou mléčné zuby a já tě pošlu na rovnátka:D:D:D no a oni nevypadli ani po tolika letech. Můj synovec si ve svych 2 letech narazil první dvě jedničky které mu začaly černat. Všude na internetu psali že se zuby budou muset vytrhnou a kolik maminek nešťastných tam psal že maj dítě po urazu bez zubu moje segra proprecela asi týden pak šla s malým k zubaři a ten ji řek že zub tam může zůstat i když bude černý jen aby se tam neudělal vaček že by pak musel ven. Malému synovcovi za po 3 měsícéch zub chytl druhý drch a zbělal. Stojím si zatím že zub se může zregenerovat a proto bych chtěla vědět jake pokroky mate s propolisem a kostivalem. Dekuju

    OdpovědětVymazat
  29. Před pár dny jsem si při důkladné prohlídce zubů kvůli oparu, který mám na tváři až u posledních stoliček, zjistila, že mám čtyři kazy. Malinké, ale jsou tam, jeden je taková tečka mezi dvěma horníma stoličkama, další tři jsou všechny na stoličkách na kousacích plochách, jenom takové tenké černé čárečky, ale myslím, že to kazy jsou. K zubákovi se mi moc nechce, protože co si pamatuji, tak každý mléčný zub s plombou (a já měla plomby jen ve stoličkách) mi půl roku, většinou už do čtvrt roku, vypadl. Ostatní vydržely déle, mám takový pocit, že některé nevypadly vůbec. Takže z tohoto důvodu jsem dnes obletěla celé okresní město, a po třech lékárnách mě lékárnice doporučila bylinkářství, kde jsem nakonec kořen kostivalu zakoupila. Kromě toho jsem si zakoupila karneol, nemohla jsem odolat :) Ten svůj jsem ztratila před pár lety.
    Průběžně sem budu psát, jak na tom jsem. Začnu s fotodokumentací, a po skončení experimentu (zatím jeho délku odhaduji na tři týdny, pokud uvidím výsledky, budu pokračovat až k vymizení kazů) sem pošlu celkovou dokumentaci.
    Inu, takže se uvidí.
    Jinak, netušíte, jakého původu jsou mraky nad Jeseníky, zvláště v okolí Králického Sněžníku? Když byl ten teplý týden, když pořád svítilo sluníčko, nějak často nám tu létala letadla zanechávající stopy na obloze dlouhou dobu po přeletu. Doufám, že se nás chemtrails netýká. Neví někdo více o situace v téhle části naší republiky?

    OdpovědětVymazat
  30. A ještě jedna věc. Dnes jsem v Rossmanu sháněla pastu bez fluoridu či jiné sloučeniny s fluorem. Z cca dva a půl metru regálů, kde byly v několika řadách zubní pasty, byla jediná bez fluoru. Byly tam poslední dvě. Je to smutný, fluor začal poprvé používat Hitler s účelem snadnějšího ovládnutí lidí. Zatím, leč to často je tvrzeno, jsem se nedopátrala věrohodné studie, která by došla k názoru, že je fluorid prospěšný. Naopak, studií, potvrzující pravý opak, vždy bylo a je dost!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mohla bych se zeptat, jaká pasta bez fluoru to byla? koupila jsem jednu s aloe vera v bio obchůdku, ale přišla mi docela drahá... tak třeba v rossmanu by byla nějaká levnější varianta... i když, teď jsem četla, že stačí namočit kartáček, dát na něj kardamon a taky se tím dají vyčistit zoubky :) prosím o odpověď na mail paja.hor@centrum.cz - moc díky!

      Vymazat
  31. Zuby se obnovují jednou za 7 let. Nevím zda k tomu pomohou skořápky - spíše ne, ale dostatečné množství přírodně získaných minerálu ze živé stravy - myšleno rostlinná, průmyslově neznečištěná, ano.

    OdpovědětVymazat
  32. Dobrý den,
    je to zajímavý článek. K tomu, co se tu píše, doporučuji ještě jiné stránky http://www.prevencezubnihokazu.cz Najdete tam informace, jak pečovat, stravovat se apod. aby jste netrpěli na zubní kazy :)

    OdpovědětVymazat
  33. Docelačasto me boli zoubek ale bojim se zubare;-)taky mam doma propolis ve spreji azatim muzu rict ze my pomohl vzdy kdyz se zoubek ozval...(kazda rada je prome dobra)

    OdpovědětVymazat
  34. mohu vam řici,že jakmile dostanete do zubů parodontózu,tak už vam nepomůže žadný připravek ani chemie ani přirodni produkt prostě vůbec nic bohužel.Nejlepši je prevence těch zubů,to se mohou ústa vyplachovat i vodou s propolisem,nebo vodou s MMS a podobně,toto funguje....

    OdpovědětVymazat
  35. kokosový olej - bělí zuby, dodává minerály a je zásaditý, tudíž proti kazu...převalování v ústech taky zbavuje ústní dutinu od bakterií

    OdpovědětVymazat
  36. kokos. olej je navíc i antibakteriální

    OdpovědětVymazat
  37. Dobrý den, nezkusil někdo Bylinnou ústní vodu Dr.Landy?

    OdpovědětVymazat
  38. Je tu někdo, komu to zabralo a vyléčil si větší kaz? Jak dlouho to trvalo? Ještě jak se zbavit doma zubního kamene a zubařů se už nemusím bát... Díky R.

    OdpovědětVymazat
  39. Mám super zkušenosti s oil pullingem.

    OdpovědětVymazat
  40. Asi se mnou odborně nebude souhlasit nikdo, ale mám "svůj" celoživotní styl péče o zuby a ve věku 52 let žádnou blombu, žádný kaz, a podle tvrzení okolí "krásné zuby". Tedy jako inspirace k diskusi: 1. Od dětství miluju mléko, smetanu, máslo (nekomentuju, jestli to má nebo nemá nějaký vliv), 2. Nikdy mi nechutnaly bombóny ani jiné sladkosti, i když pár, opravdu pár jsem jich v životě snědl, 3. Tatínek byl včelař, já jsem již 20 let včelař, takže med si dávám docela často (chleba s máslem a medem, nebo jen tak občas lžíci medu ráno nebo večer, 4. Občas si dám colu nebo kofolu, ty mám docela rád. Jinak miluju čistou vodu nebo to mléko, studené, 5. Nepiju kávu, nekouřím (ne z principu, prostě zkusil jsem a nikdy mě to nechytlo), 6. Zuby si během minutky přejedu kartáčkem, hodně měkkým, jen ráno, pro "krásu" a čistý dech, 7. K zubaři jsem nebyl 20 let, pak loni jedna kontrola s výsledkem, že není co řešit a opět nechodím, nechci ať mi tam někdo něco škrábe, 8. Miluju v zimě křoupat led (chodím po horách, tak když je žízeň, nebo jím sníh) ... Bla bla_ věřím, že něco mi dali rodiče v genech, něco to mléko, s čištěním to nepřeháním, nechávám zuby v klidu (v pastě jsou brusiva) - prostě mi to funguje, tak to nehodlám měnit a med mi zuby fakt neničí. Jak říkám, jen slova do pranice

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.