5. března 2014

Ukrajina: Petice "Antimajdan"

Dobrý den, posílám odkaz na článek na Protiproudu s možností podepsání petice. Reaguji tak tímto na Vaše  příspěvky na Orgonetu, týkající se dění na Ukrajině.

http://protiproud.parlamentnilisty.cz/svet/politika/spory/873-petice-antimajdan-nesouhlasime-se-lzivou-propagandou-k-ukrajinske-krizi-zadame-aby-se-ceska-republika-chovala-jako-suverenni-stat-nedame-se-manipulovat.htm

Orgonet: Samozřejmě, když už jsme se zde angažovali, tak se angažujme i dále, s peticí souhlasím.
Mimochodem, v Německu vyšel včera článek (teď honem nevím odkaz), že dosud lživou propagandu tam odhalovala jen blogosféra, ale že už i do německých masových médií se pomalu dostávají první střípky pravdy o Ukrajině. Tipuji, že naše média budou více zarytá, to už se asi opravdu bude muset psát po celém světě, aby se naši zpravodajci k tomu nebáli přidat. Pak ale budou řvát nejvíc hlasitě (:-))))))


Petice „Antimajdan“: Nesouhlasíme se lživou propagandou k ukrajinské krizi. Žádáme, aby se Česká republika chovala jako suverénní stát. Nedáme se manipulovat!

3. 3. 2014
Tisk článku
REDAKCE PROTIPROUD uveřejňuje text petice, pod kterou se mohou podepsat občané, kteří, tak jako my, jsou pobouřeni brutální mystifikační propagandistickou kampaní české vlády a veřejnoprávních médií.


Lži, mystifikace a pokrytectví politiků a médií – zvláště veřejnoprávních – dosahují nevídaných výšin. Jsme svědky pokusu totálně manipulovat českou veřejnost a vést ji k nenávisti a emocím, které mají charakter psychologické přípravy na válku. To, co se dnes u nás děje kolem ukrajinské krize, nemůžeme a nechceme nadále mlčky tolerovat a pouze nečinně přihlížet k vytváření atmosféry – zatím jen studené – války.
Dáváme proto veřejnosti k dispozici text petice, s níž se obrátíme na politiky a vedení veřejnoprávních médií (co dělají média soukromá, je věcí svědomí a odpovědností jejich majitelů) s následující výzvou. Může se pod ní podepsat každý občan, který sdílí následující postoje, obavy a přesvědčení.

Petice „Antimajdan“:

My, občané České republiky, kteří se nesmiřujeme s jednostranným postojem české vlády, vedoucích představitelů Evropské unie a vlády Spojených států amerických, jež ve spolupráci s hlavními sdělovacími prostředky zcela překrucují příčiny a podstatu ukrajinské krize, a staví tak svět před riziko nové studené války a nebezpečné konfrontace mezi Západem a Východem, se obracíme na českou vládu, parlament a vedení českých veřejnoprávních médií:

1) Nezamlčujte nadále našim občanům, že ukrajinskou krizi od počátku inspirovali, pomáhali organizovat, finančně a materiálně ji podporovali především vedoucí představitelé Evropské unie a USA.

2) Proto vás vyzýváme: Nemanipulujte veřejné mínění jednostrannými postoji, výroky a komentáři. Přestaňte předstírat, že státní převrat proti demokraticky zvolenému ukrajinskému prezidentovi, parlamentu a všem složkám státní moci lze čímkoliv ospravedlnit. Pokud ano, pak veřejně prohlaste, že demokratické zřízení v kterékoli evropské zemi lze „legitimně“ svrhnout ozbrojenými skupinami, které neuspěly ve volbách a své zájmy prosazují za použití zbraní násilím v ulicích.

3) Přiznejte české veřejnosti, že plnou odpovědnost za současné události a další pád Ukrajiny do ekonomické propasti, za uvržení milionů Ukrajinců do bídy a za prohloubení ekonomické krize Západu jednostrannými a nezdůvodnitelnými akty vůči Ruské federaci, nesou EU a USA.

4) Vaše podpora ukrajinským ozbrojeným bandám z Majdanu, v nichž byli aktivní nejen občané Ukrajiny, je otevřenou podporou mezinárodního terorismu a výsměchem všem principům demokratického právního státu, občanským právům a svobodám, jimiž se jinak tak hlasitě zaklínáte.

5) Veřejnoprávní média mají ze zákona povinnost informovat českou veřejnost objektivně a vyváženě. Místo toho jsme od počátku ukrajinské krize svědky jednostranné goebbelsovské propagandy namířené výhradně proti Ruské federaci a jejím demokratickým státním institucím a jejich představitelům, přestože se narozdíl od EU a USA chovaly až do okamžiku státního převratu mimořádně zdrženlivě. Místo objektivních informací jsme však svědky rozněcování vášní proti Rusku, zadržování pravdivých a vyvážených informací o přípravě a průběhu ukrajinského puče a rovněž o obraně přirozených životních zájmů Ruska a jeho občanů na území, které ovládli osnovatelé státního převratu na Ukrajině.

6) Žádáme proto, aby vláda, zastupitelské sbory a vedení veřejnoprávních médií začaly jednat tak, jak je v demokratické zemi jedině možné:
  • Aby informovaly veřejnost objektivně o ukrajinském konfliktu a jeho důsledcích.
  • Aby hájily zájmy České republiky jako suverénní země se suverénní zahraniční politikou, bez ohledu na to, co jim diktují zájmy aktuálně vládnoucích elit EU a USA.
  • Aby společně s představiteli Ruské federace hledaly diplomatické řešení současné krize, v níž budou zohledněny zájmy všech zúčastněných stran.
  • Aby přerušily veškeré kontakty s pučistickou ukrajinskou vládou a teroristy ovládanými státními institucemi a požadovaly návrat demokratických poměrů, včetně demokraticky zvolených představitelů politické a státní moci.
  • Aby v rámci svých možností a kompetencí působily na představitele EU a USA, aby tak aktivně bránily dalšímu zvyšování mezinárodního napětí jednostrannými kroky proti Ruské federaci.
Jen tak bude možné, abychom také my, občané České republiky, brali nadále vážně své demokraticky zvolené představitele a bez ohledu na politické preference je respektovali a uznávali. V opačném případě to budeme chápat jako vaše poselství, že způsob prosazování zájmů je možný nedemokratickými, teroristickými metodami ozbrojené ulice. Bude to pro nás signálem, co se skrývá za tím, co nazýváte „hodnotami Západu“, a jako návod, jak může postupovat ve volbách poražená menšina, pokud s regulérně zvolenými představiteli své země nesouhlasí.
Tomu ovšem nechceme věřit. Vyzýváme vás proto, abyste přijali veškerá možná účinná opatření k nápravě tohoto neregulérního stavu, jenž je výsměchem demokracii, občanským svobodám a hodnotám, na nichž naše civilizace dosud stála.

Za organiátory petiční akce, redakci Protiproud

Petr Hájek

šéfredaktor

13 komentářů:

  1. Podepsáno, naprosto souhlasím s textem
    Pav

    OdpovědětVymazat
  2. Včera 4.3. jsem to podepsal a bylo tam asi 1100hlasů dnes už 2150. Jen tak dál:) ale oni na nás stejně sero.. Světlo a lásku všem. Oldřich

    OdpovědětVymazat
  3. Chci se zeptat, mají tyto petice nějakou reálnou vyjednávací váhu? Musí se jimi ze zákona zabývat nějaké instituce, při posbírání dostatečného množství podpisů?

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem podepsal. Ne proto, že by Rusko a Janukovič byli nějací svatoušci, ale proto, že EU je dnes podle mě ještě horší a hlavně proto, že podle mě s Ukrajinou EU neměla v minulých letech vůbec žádné asociační či přístupové smlouvy začínat vyjednávat!!! Pokud tak EU učinila, tím zcela v rozporu s realitou EU uznala, že ta krajina naplňuje nejen demokratické, ale i společenské a rozvojové standardy vhodné k tomu, aby se Ukrajina stala v budoucnu členem EU!!! Takže když pak vypukly nepokoje na Majdanu, a politici EU začali říkat, že Janukovič není demokratický prezident (sic!!!!), tím EU jasně prokázala svou licoměrnost... Proč tedy EU loni s tímto "proradným nedemokratickým" prezidentem tedy vůbec vyjednávala jakoukoli asociační smlouvu? Podle mě tedy EU je jednoznačně hlavním viníkem událostí na Ukrajině v posledních měsících a je i vinna za ony lidské oběti... Merkelová, Barrosso a spol. to prostě nevedou dobře...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na vině je špatné hospodaření a obrovská korupce na Ukrajině...nesvádějte to na západ

      Vymazat
    2. "...nesvádějte to na západ" - to je dojemné, že se tu vyskytují taková prozřením nepolíbená hovádka

      Vymazat
  5. Naše média lžou více jak za bolševika. Tato naše demokracie je postavena opravdu na hlavu.Podle jejich lží si sem pozveme euromajdan na Václavák a uděláme si pořádek sami.😃😊😊
    Tak kdo chce vidět zprávy z druhé strany tak je nalezne zde: http://cs.gloria.tv/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to není demokracie ale démono-kracie neboli vláda krutých a zlých démonů !

      Vymazat
  6. http://vimeo.com/88192361
    - přestává sranda....

    OdpovědětVymazat
  7. Petice v ČR: Petice je podepisována občany tak, že na podpisové archy, z nichž každý musí obsahovat dostatečné určení konkrétní petice, kromě svého podpisu uvedou i své jméno, příjmení a bydliště. Podpisy pod petici lze shromažďovat na každém veřejně přístupném místě, k čemuž není potřeba jakéhokoliv povolení státního orgánu, nesmí však docházet k omezení dopravy nebo k rušení veřejného pořádku. Orgán, kterému je petice určena, je povinen ji přijmout a do 30 dnů na ni písemně odpovědět. Pokud obsah petice nespadá do jeho působnosti, musí ji příslušnému orgánu postoupit.Online petice (elektronická petice, internetová petice) je moderním, módním a mediálně výbušným druhem petic. Její výhodou je rychlost a nenáročnost šíření, za nevýhodu je označována právní nezávaznost online petice. Viz wikipedie: http://cs.wikipedia.org/wiki/Petice Takže internetová petice má spíše jen demonstrativní charakter, ale nikdo se jí nemusí zabývat. Museli bychom skutečně nechat podepisovat petice v ulicích.

    OdpovědětVymazat
  8. Stoprocentně souhlasím s petící, ale nepodepíšu. Pracuji ve státní správě a dcera se chystá na vysokou. Nerad bych skončil na pracáku.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.