2. července 2015

Řezník Pavel Havlíček, kritik Babiše

Díky čtenáři za odkaz!

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Reznik-Pavel-Havlicek-na-plna-usta-Z-lidi-typu-Andreje-Babise-se-stavaji-diktatori-Vite-jak-on-vyrabi-uzeniny-Lide-co-ho-volili-mi-rikaji-ze-by-si-dnes-ruku-usekli-381851

Řezník Pavel Havlíček na plná ústa: Z lidí typu Andreje Babiše se stávají diktátoři. Víte, jak on vyrábí uzeniny? Lidé, co ho volili, mi říkají, že by si dnes ruku usekli
1. 7. 2015 9:02

ROZHOVOR Klatovský řezník Pavel Havlíček se do povědomí českého národa dostal nejen coby hlasitý kritik řady výrobků Babišova Agrofertu. Své má však co říci i k samotné osobě ministra financí. Vystoupil také v diskusním pořadu Michaely Jílkové Máte slovo, a stává se tak i jedním ze symbolů odporu proti registračním pokladnám.


Vadí vám Babiš jako člověk, či jako ministr? Nebo jako tiskový magnát a někdo říká, že dokonce oligarcha?

Vadí mi v souběhu několika faktorů. Vadí mi jako ministr – s dobře známými kontakty na StB, protože velmi dobře vím, co byla StB zač. Za Hitlera se říkalo takové „firmě“ gestapo, neboli Geheime Staatspolizei, Státní tajná Bezpečnost. Policie si tehdy u nás říkala Bezpečnost. Naprosto totožná činnost, naprosto totožný smysl. U nás StB byla totéž, co za Hitlera gestapo. Vadí mi jako funkci ministra obsazující osoba s dobře známými zpravodajskými kontakty z dob komunistického impéria. Jak se mezi zpravodajci říká: „Žádný, rozuměj, náš agent není bývalý.“

(Pozn. red. : Bratislavský krajský soud v úterý potvrdil rozhodnutí soudu nižší instance z minulého roku, že Andrej Babiš se dostal do archivních svazků komunistické tajné policie StB neoprávněně. V nich byl evidován jako agent s krycím jménem Bureš. Verdikt je pravomocný. Vůči rozhodnutí soudu se tak již nelze odvolat. Andrej Babiš je tedy nařčení z vědomé spolupráce s StB zproštěn. Rozhovor vznikl ještě před vynesením verdiktu)

Vadí mi jako mediální magnát koncentrující ve svých rukách moc politickou, mediální i finanční, vadí mi obrovský korupční potenciál Babiše, z Babiše je skutečně oligarcha a leckdo v něm vidí i fašistické sklony. Babiš je typický levičák, který by rád všechno organizoval, řídil a reguloval, a protože by rád vše měl ve svých rukou, je evidentní, že je velmi náchylný k diktátorství. Z takových typů se totiž stávají diktátoři.

Masné a uzenářské výrobky jeho firem jsou prý také z masa jako ty vaše.
Podívejte, Babiš vytrvale z rádia, televize a svých vlastních novin zcela po levičácku do našich potenciálních zákazníků „hustí“, že živnostníci kradou. Dokonce prý čtyřikrát. A to docela sprostým a manipulativním způsobem. Víte, axiomy jsou jednoduchá tvrzení, která se nedokazují, jsou obecně přijímána za pravdivá. Jejich pomocí pak vytvoříte jednoduché definice a sdělení. Například, že živnostníci neplatí daně. A kdo platí daně, ten vítá špehovací systém EET. Jak asi myslíte, že k nám naši zákazníci chodí, pokud jim ministr financí pomocí takových axiomů předává sdělení, že živnostníci kradou?

Já netvrdím, že u Babišů v Kostelci nevyrábějí dobré a kvalitní věci. To umějí taky. Koneckonců tam pracují šikovní řemeslníci. Já tvrdím, že mají nařízeno vyrábět i vyložené odpornosti a že přeneseně slovy Karla Kryla „nám tu na rohu ulice vrah o morálce káže“.

Zákazník nechť si sám zváží, kdo je vlastně oním zlodějem... Živnostník, který v potu vydře deset tisíc měsíčně, které samozřejmě nepodlehnou zdanění ani u zaměstnance, anebo oligarcha, který vezme půl kila masa, za pomoci vakua jej masíruje s půl litrem vody, soli, di- a trifosforečnanů, karagenanem a dalšími želírujícími látkami, přidá modifikované škroby. Protože taková hmota už s masem nemá nic společného, je nutné ji dochutit glutamátem a disodnými solemi. A protože už ta divná hmota nemá ani barvu, musí se dobarvit zpátky na barvu masa drcenými broučky – košenilou. Takový kus něčeho prodá zákazníkům jako kilo uzené kýty bez kosti! Kdopak je tedy tím, kdo krade? A daně? Pokud vám dá stát miliardu dotací, snadno z ní osm set milionů vrátíte s velkou pompou jako daň. Hlavně o tom budete hodně mluvit. Všimněte si, že Babiš velmi rád a hodně opakuje, kolik platí daní, ale nemluví o tom, kolik jsme mu na ně dali ze společného na dotacích a investičních pobídkách.

Co říkáte dotacím jako takovým? Ať již ministerským, evropským nebo krajským...?

Dotace jako takové jsou prosté zlo! Dotacemi si my všichni platíme svého konkurenta, který by bez dotace neuspěl u zákazníka. My si tedy vlastně platíme, opět přeneseně řečeno, svého vlastního „kata“. Podívejte se třeba na uzeniny. Já musím vyrobit z masa za stovku nějaké vuřty nebo salám, a to samozřejmě nemůže stát méně než maso. Musí stát více, protože je v něm ztráta tepelnou úpravou, ale navíc je v něm energie, je v něm práce, obrovské zdanění státem... Na nízkou cenu se mohu dostat jedině dvojím způsobem. Buď výrobek budu okrádat náhražkou, anebo mi ho bude někdo dotovat. Babiš využívá obého! Nechává si ho dotovat a snižuje jeho kvalitu plněním náhražkami až na takovou míru, která se zcela vymyká představám široké veřejnosti. Já sám bych byl schopen podle jeho receptury vyrobit takové lužnické párky za cirka patnáct korun. V Kostelci už navíc zůstává marže na vstupní surovině a prodává je někde kolem padesáti korun. Spočtěte si sami, jakou marži nebo zisk na párcích z kuřecího separátu realizuje. A teď prosím pěkně, já musím odevzdávat daně – a není pravda, že je neodevzdávám. Odevzdává je každý živnostník – to jen Babiš potřebuje tvrdit, že je neplatíme – a z těch daní Babiš dostal dotace 4,5 milionu právě pro Kostelecké uzeniny.

Takže Babiš přijímá dvakrát. Zaprvé náhražkami zlevňuje výrobek, a to velmi tvrdě. Jak jsem řekl, uměl bych jeho párky vyrobit za patnáct korun. Plus marže a pokud přidáte 200 procent, dostáváme se na čtyřicet pět korun a poté 15 procent DPH a jsme na padesáti dvou korunách prodejní ceny i s daní pro velkoobchod!!! V distribuci se pak takový výrobek skvěle prodává za 65 korun i s marží konečného prodejce 25 procent. A nekupte to v akci!

Žádný živnostník si nemůže dovolit dvě stě procent zisku! Nikdo z nás! Musí kalkulovat a šetřit, protože se musí vejít s marží někde kolem pětadvaceti procent! Připadám si trapně takovým způsobem vypočítávat a porovnávat dílčí zisky, ale jinak to nepůjde. Dnešní společnost je Babišem a jemu podobnými neustále přesvědčována, že živnostník je parazit, neplatí daně a přehrnuje ve sklepě peníze, za které „bude druhým líp“. A ti druzí volili. Aby se měli líp.

A tohle má být spasitel, který nám jde zachraňovat státní rozpočet a mimochodem – během krize zvládnutý tak jako málokde a Sobotkova vláda v čele s Babišem z toho těží dodnes!!!

A teď si započtěte nejen dotaci Kosteleckým uzeninám, ale vyhrané tendry na dřevo, na propagaci turismu. Obrovská podpora biopalivům, a tím odbyt na výrobu zaručený zákonem. Chápeme vůbec, co se nám tu pod rouškou slibů děje? Nyní poslední rána – státní hmotné rezervy, skladování masa. První tendr byl zrušen, protože požadoval, aby zájemce, tedy soutěžitel, měl vlastní mrazírny. Na stížnost Babišova Animalka byl zrušen, do podmínek bylo zahrnuto, že nemusí mít vlastní mrazírny, a následně byl druhý soutěžitel vyřazen proto, že nesplnil kvalifikační požadavky. Je tohle normální? ANO, je, bude líp. A víme komu.

Řepka. Jak Babiš říká – já za to nemohu, to poslanci tak hlasují. To Kalousek, to ODS. Ale firmu postavil proto, že stát ten výrobek subvencuje. Tím pádem má zajištěný odbyt. Je to jako kdybych vyráběl kabanos a stát mým zákazníkům proplácel zpětně například dvacet procent. Taky budu říkat, že z toho nic nemám, že to mají zákazníci, že oni mají tu slevu. Ale já mám zařízený odbyt. Copak to nechápeme?

Proč vlastně nemáte značku regionální produkt? To jste takový rebel?
Dostal jsem nabídku, abych se zúčastnil soutěže Regionální potravina. Odmítl jsem, protože se musím věnovat prodeji a ne ježdění a prezentování někde před zbytečnými komisemi, chodit za úředníky, které si notabene musím také zaplatit. To je naprosto zbytečné! Úspěch výrobku je dostatečně schopen řešit trh a zákazník. Zákazník je dostatečně rozumný na to, aby zhodnotil, co mu chutná a co je dobré, a já jsem schopen zákazníkovi zodpovědět veškeré otázky, které jej mohou napadnout ve spojitosti s nákupem u mě. A pakliže by výrobce nebo prodavač za pultem nebyl schopen fundovaně odpovědět na jeho otázky, pak s takovým prodejcem prostě nebudu kamarád, ne? Vždyť to je tak jednoduché...

Myslíte, že bojkotem Babišových výrobků se něco dokáže? Český národ nerad bojkotuje a vůbec – než začne protestovat, to to vždy trvá.

Nejde o to, aby bojkot něco vyřešil. Bojkot však může velmi silně poukázat. Vyřešit mohou pouze regulérní volby. Bojkot nemá ambice něco řešit, bojkot chce poukázat, chce oslovit širokou masu lidí, aby se začínala o fenomén Babiš zajímat.

Nicméně přece ten bojkot může, pokud bude trvat delší dobu, tomu bojkotovanému uškodit.

Samozřejmě ve svém důsledku ano. Pokud by si třeba jen pouhých deset tisíc lidí napříč celou republikou nekoupilo nic od Babiše v hodnotě tisíc korun v jednom měsíci, a není to až tak nereálná částka, dostáváme se na propad tržeb deset milionů korun. A pokud si nekoupí od Babiše dvacet tisíc lidí, jde o dvacet milionů. Samozřejmě může mi kdokoliv namítnout, že tím budeme trestat chudáky jeho zaměstnance, ale to není pravda, takto to vůbec není! Jednak zaměstnanec má nárok na mzdu i v době prostojů – tedy pokud by vůbec nevyráběli, a jednak bych se ptal také jeho zaměstnanců, zda jim vadí poškozování živnostníků?

Ale druhá strana může argumentovat tím, že musí omezit příjem nových zaměstnanců, potažmo propouštět.

Ano, to je samozřejmě možné. Ale to se děje i na druhé straně. Buď budeme ohrožovat zaměstnance Babišovy, anebo Babiš ohrozí zaměstnance jiných, zaměstnance živnostníků, a ti jsou dohromady v rámci republiky velkými zaměstnavateli. Dalším mým protiargumentem bude, že pokud omezí výrobu Babiš, navýší ji ostatní výrobci včetně živnostníků. My rádi dáme práci druhým, pokud nebudeme muset platit dotace našemu konkurentovi...

Podnikatele prý chrání nejrůznější strany – Živnostníci, ODS, Svobodní, ČSSD, dokonce i KSČM... Co si má chudák člověk pak myslet, natož si vybrat... Nebo podle vás není na výběr?

Nebavme se o podnikatelích, bavme se o živnostnících. Ty žádné strany nechrání.

Vždyť tu ale je jedna partaj, která je vyloženě živnostenská.
To ale neznamená, že chrání živnostníky. To není pravda. Živnostník podléhá stejným zákonům jako zaměstnanec. Naprosto stejným. Žádná politická strana nemá právo někoho chránit. Může pouze zastupovat zájmy některé skupiny. Porovnáte-li si Zákoník práce se zákony, kterým je podřízen živnostník – už jenom v tom je nerovnováha – zaměstnanec je chráněn Zákoníkem práce – tam má zaměstnanec více práv než povinností – naopak více povinností má zaměstnavatel, tak na druhou stranu živnostník není žádným zákonem chráněn, ale naopak jsou mu kladeny povinnosti. Ne jedním zákonem, ale několika zákony, které mají přímou souvislost právě se živnostníkem. Ať již je to zákon o účetnictví, živnostenský a tak dále. Naopak živnostníci nepožívají výhod, jakých se dostává zaměstnanci, prostě proto, že pracují. Stát je pro nás jakýmsi zaměstnavatelem a nám zaměstnavatel neplatí dovolenou, nemocenskou, podpory...

Pokud bych měl přistoupit na pojmenování nějaké partaje, pak jedině Svobodní ve spolupráci s ODS a věřím, že i TOP 09 by se připojili a společně by hodili za hlavu levicové sociální inženýrství, které přináší jen závist, rozdělení společnosti na třídy a zlo. Chápejte, politik nemá dělat „dobro“. Politik má hlídat spravedlnost.

Nestává se z vašeho krámku, obchůdku, takové místo antibabišovské rebelie? A neočekáváte nějakou vendetu?

Já přece nerebeluji proti ničemu správnému. Já jsem na trhu jako živnostník celých 25 let a celá ta léta jsem prostě dřel fyzicky jako mezek, pouštím pot a krev, podřizuji se zákonům, ať přijdou jakékoliv. Dnes už ale pohár přetéká, už nemáme sílu, my, živnostníci, vláčet tu zátěž, kterou nám socialistický stát hází na záda. To už je prostě moc!

Co se Babiše týče, tam už já mám dokonce problém i s demokracií. Jistě jste registroval, jak se v Americe o našeho Babiše zajímá i bývalý elitní pracovník CIA a spekuluje o nelegálním prodeji zbraní. Dokonce jste to publikovali právě vy, ParlamentníListy.cz. Já vím, pro naše myšlení se taková informace zdá přitažená za vlasy. To však jen proto, že si neuvědomujeme, co se v době socialismu odehrávalo. A titíž lidé nám vládnou.

Po diskusním pořadu Máte slovo k vám do obchůdku začínají chodit lidé, kteří vám vyjadřují podporu. Ostatně jen za čas tohoto rozhovoru jich tu několik bylo, poprvé u vás nakoupili a poprvé se s vámi osobně setkali.

Není to s nárůstem zákazníků tak žhavé… Ale samozřejmě, objeví se i noví lidé. Je to spíše o tom, že zákazníci se mnou více mluví, protože vědí, co zastávám. Vědí, kdo jsem a co mohou ode mne očekávat. Těch nových sice mírně přibylo, ale zase není jich tolik, abych je nezvládl obsloužit a popovídat si, ale je hodně těch, kteří mě podporují, kteří o tom se mnou začínají mluvit, a já vím, že mi fandí. Fakt je, že hodně lidí mi píše. Stovky, tisíce... E-mailem, na Facebooku i SMS. Ano, objeví se samozřejmě tu a tam i negativní reakce, ale musím říci, že tak jedna negativní na možná tisíc pozitivních. Skutečně zanedbatelné množství. Ale i na ty odpovídám, ač jsou vždy prosté argumentů. Odepíšu i negativně reagujícím lidem a snažím se podat vysvětlení svého postoje, svého tvrzení. A musím říci, že bývám i úspěšný v takové diskusi. A za úspěch nepovažuji, když oponent přestane psát, ale když pochopí mé argumenty a logické závěry.

Jaká je ta negativní reakce?

Většinou jsou to velmi mladí lidé, studenti, životem nezkušení, které očaroval fenomén miliardáře. Úspěšného miliardáře, který vybudoval na zelené louce Agrofert. My víme, že ho nevybudoval, ale oni sami to nevědí. Oni nevědí, že Agrofert byl podnikem slovenského Petrimexu. Babiš jej získal už se zákazníky a kontakty za velmi podivných okolností. To jsou mladí idealisté, kteří jsou přesvědčeni, že kdo má stovku, chce druhou, kdo má tisíc, chce druhý, ale kdo má miliardu, nebude chtít miliardu druhou. Ale tak to není. To jen proto, že pro ně samotné už miliarda nepředstavuje hodnotu, ale pouhé slovo.

Hlavně však tisíce a tisíce lidí se mi hlásí s tím, že se dali nachytat, že ho volili, a píší mi, že by si nejraději nafackovali či ruku usekli. A já jim odpovídám, že všichni máme nárok na omyl a je důležité v příštích volbách svůj omyl napravit a skutečně nevolit žádné politické firmy, ale ideově pevně a jasně ukotvené partaje. Dostali jsme varování v podobě Bártových „VeVerek“, nevzali jsme si ponaučení a přišel Babiš. A jak říkám, jedině autentická pravice je schopna napravovat marasmus. A vážná spolupráce Svobodných, ODS A TOP 09 je toho schopna. Demokratickými a ukotvenými partajemi jsou i ČSSD a s demokracií v uvozovkách, ale s ideovým ukotvením jsou tu ještě komunisti.

ANO je však stále na vzestupu, jeho poslanci a zastupitelé prý makají.

Omyl! ANO není na vzestupu, je na sestupu! To, že má v průzkumech velkou podporu, neznamená, že je na vzestupu. Pokud se podíváte zpět na dlouhodobé průzkumy, zjistíte sestupnou tendenci. Navíc průzkumy nemůžete brát úplně vážně.

A jestli jeho politici makají? No ano, makají, makají. Třeba pan Faltýnek v televizi makal a prohlásil, že třeba v takovém Německu se finanční úřad podívá, zda náhodou řezník nemá ferrari, a pokud ho má, tak se ho zeptá, kde na něj vzal. A také pan Faltýnek prohlásil – protiústavní, neprotiústavní, stejně se to zavede! Tak takto makají, prosím.

To je přece mocenské ohrožení demokracie! Spousta lidí se s tím ztotožňuje. Ano, vždyť přece i Hitler měl obrovskou podporu v Německu! To, že se tím lidé ukájejí nebo ztotožňují, neznamená, že to je správné. Miliony a miliony lidí tleskaly Hitlerovi, Gottwaldovi, a jeden jako druhý mají na rukách krev. To, že zástupy lidí něco podporují, neznamená, že je to správné a my bychom se tomu měli podvolit. Ne! Já říkám ne! Já se nemohu podvolit něčemu, co tvrdí, že je jedno, zda protiústavní, neprotiústavní, stejně se to prosadí, protože ANO, my chceme!

A co třeba pan Komárek?

To myslíte toho kdysi tak agilního soudruha novináře za socialismu, to myslíte toho pana Komárka, jehož otec stál v 89. roce s magnetofonem na balkoně v ČKD vedle soudruha Štěpána? Na toho se mě, prosím, raději ani neptejte…

Řada lidí ale Andreje Babiše vidí jako pevného strážce státní pokladny, člověka, který hlídá peníze na Ministerstvu zdravotnictví.

Pane redaktore, spousty lidí viděly Hitlera jako pozitivní postavu, spousty lidí tleskaly Gottwaldovi jako pozitivní postavě. To, že někdo tomu tleská a považuje to za dobré, neznamená, že to je správné. ANO je Babiš, ANO je politická firma, ANO nemá žádné politické ideje, nemá žádný dlouhodobý politický program, nemá žádnou politickou ideu, a proto je pro mne nevolitelné. To je politická firma zřízená na budování kultu Babišovy osobnosti. A je řízená shora, čemuž i odpovídá stoprocentní zvolení předsedou. ANO je tu proto, aby pohlídalo dotační tituly pro Agrofert, protože Agrofert potřebuje peníze. Žalostně potřebuje peníze. Agrofert stál mnoho peněz na začátku devadesátých let. A investice se musejí vracet. I Agrofert musí vracet investice. To je úvaha, která se nabízí. Ptejme se, v čem je mylná?

Nemohu mluvit o jednotlivých, dílčích parametrech něčeho, co je špatné. Je to stejné, jako kdybych se sám sebe ptal a hledal, co dobrého a užitečného udělal soudruh Gottwald. Komunistická partaj je špatná a odmítám se zabývat tím, abych hledal nějaké drobnosti, které nedopatřením udělali správně.

V mezinárodním kontextu je tedy podle vás Andrej Babiš kdo? Kým je? Tento fenomén se v jiných státech podle vás také vidí?

Vidí. Mimořádné je to bohatství a koncentrace moci. Ano, často se to nevidí, protože demokracie se tomuhle brání. Neubránila se tomu italská demokracie. Proč asi mu v Americe, v CIA, začali říkat Babisconi?

Nedostáváme se tedy tím spíše na Východ?

Velký omyl! To západní Evropa se v dnešní době dostala jinam, než původně byla. Pod pojmem Západ si představujeme něco úplně jiného než to, co je na tomto geografickém západě reálně politicky budováno. To je normální socialismus a mnohem nebezpečnějším jej dělá fakt, že je roubován na demokracii. Stávají se velmi moderními socialismus, řízení shora, řízení veškerého dění, života, ekonomiky, regulace. To je prostě socialismus, a jako takový je silně devoluční, demotivační, potlačuje chuť k vlastní práci, protože lidé vědí, že rozhodovat o jejich profitu bude někdo jiný, nějaký úředník, někdo, kdo má moc rozhodovat o tom, co je dobré. Říká se tomu sociální inženýrství, zkráceně „dobroserství“.

Takže vlastně podle vás by komunisté mohli být spokojeni s tímto evropským vývojem?

Nebavme se tu o komunistech. Ti nemohou být spokojeni, protože toho sami nedosahují. Pokud by oni sami tohoto stavu dosahovali, byli by rádi. A šli by ještě dál. Jsou však rádi za tento stav, který jim relativně vyhovuje. Ne ale tím, že by se sami snažili o uchopení moci. To určitě ne, komunisti jsou komunisty, ať již jsou rudými nebo oranžovými. Čím vyšší moc státu, tím méně aktivity vlastních lidí.

V důsledku toho všeho pak čím méně jsou aktivní jednotliví obyvatelé, občané, tím více se daří oligarchům.

22 komentářů:

  1. Elita z toho má prdel...Jeden den panáčkují demonstrantí se šibenicí,druhý den někde jinde se hází rajčaty a vejci na JINOU demonstraci...třetí den svaz baráčníku a včelařu demonstruje za snížení jízdného na předražených ČD a tak pořád dokola...Každý individualista pak osaměle zcepení ve svém luxusním apartmá,které ještě po 20letech NEMÁ splacené...A dětičky na druhém konci zeměkoule se o umrtí dozví přes facebook VČAS,ale nestíhají,musí HÁKOVAT....

    OdpovědětVymazat
  2. dotace jako takove sou zlo většina jich konči na učtech a do vlastni firmy se da tak 20 procent

    OdpovědětVymazat
  3. Opakuji.Co na to říci.Babička nechtěla od žida ani kafe.A to před 60 lety.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protože žid kupoval od sedláků obilí s jedovatým námelem (proto taky nízká cena !), a to přimílal do pražené kávy jako náhražku, čímž zákazníka podváděl, tyl z jeho neznalosti, a dokonce občas někoho i otrávil. Proto ve hře o Maryše a kafi od žida, kterým otrávila manžela je prosto prostá skutečnost, která se doopravdy děla ! Nepřipomíná vám to náhodou nedávno pančovaný alkohol ? Taky zabíjel !

      Vymazat
    2. to je zajímavé.Žádné nadávky?

      Vymazat
    3. Kolik ti je chlapče?Přečti si to o Maryše.

      Vymazat
    4. Kolik mi je ? Musím se zeptat starého Metuzaléma, bude vědět víc.

      Vymazat
    5. Tvůj prapředek?

      Vymazat
    6. Prapředky nechávám na pokoji, užili si tady na Zemi galeje na můj vkus až příliš tuhé.

      Vymazat
    7. Jen škoda,že někteří jsou nepoučitelní.

      Vymazat
  4. Dobrý večer. Nedávno jsem poslechla znovu rozhovor na cesty k sobě s Andrejem Babišem z roku 2012, doporučuji: http://cestyksobe.cz/andrej-babis-aktualne-o-zivote/3787. Pokud se na situaci podíváme z pohledu Ivanky Adamcové, že vše je dobré, tak není vůbec co řešit. Hezký večer.

    OdpovědětVymazat
  5. V úvodu článku se mluví o někdejších tajných policiích, jak se jmenovaly a také jejich funkce. Musím se pousmát nad záměrem autora, znamená to, že dnes /!/ , když se to jmenuje jinak - BiS, nebo SiS, tak už to tu funkci represívní, špehovací, a udávací nemá?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to paradox, ale dnes se fízluje víc jak za bolševika ! A to si tu navzájem nalháváme, že máme demogracii a tu sametovou :-))))

      Vymazat
    2. Nechtěli jsme jít levou škarpou tak jdeme pravou.

      Vymazat
    3. A to jsme si dobrovolně z blbosti zvolili do vedení národnostní menšinu.A to ještě tu nejhorší.

      Vymazat
    4. Pro Anonymní 13. července 2015 16:19
      To ne. Jen jsme se nechali tou národnostní menšinou 17.listopadu ovčanskofórově zmanipulovat stejně jako v únoru 1948 !

      Vymazat
    5. No, a na policii ČR se nedávno provalilo, že si nechala tajně vyrábět programy na šmírování a zavirování nepohodlných stránek.Samozřejmě, že to hned dementovali, že si nic podobného nikde neobjednali. Začíná se z EU klubat jeden superpolicejní stát.

      Vymazat
    6. Tak podpořte www.nova-narodni-strana.cz

      Vymazat
  6. Kalousek by měl něco řezníkovi poslat. Nikdo neví kde je pravda ale to se dozvíme tak za 3 roky. Ještě bych dal Babišovi čas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych mu nedal ani minutu.To byl jeden z největších omyl národa.

      Vymazat
    2. Slováci byli v českých službách pro Čechy vždycky trojskými koni, Babiše nevyjímaje.

      Vymazat
    3. Jojo, my na Slováky chlebem, a oni na nás za to kamenem. Jsou velmi nevděční, když jim pomůžete. Nastavíte prst, a urvali by vám celou ruku.

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.