Cukrovka je pryč!
Měl jsem cukrovku II typu 7 let. Všichni mi říkali, že je nevyléčitelná. Taky se mi špatně hojily rány atd. Pak jsem si na internetu přečetl pár článků o tom, že cukrovku způsobuje olej, protože zalepuje buněčné membrány. Detaily si najděte, ale pointa je v tom, že po 7 mi letech na Inzulinu, od té doby, kdy jsem úplně přestal používat olej (jakýkoliv olej z obchodu, jako je slunečnicový atd a výrobky, ve kterých jsou oleje obsažené) jsem už rok zdravý, jím co chci, cpu se cukrem, sádlem, koláči a přestože jsem dokonce přibral, myslete si o tom co chcete -
CUKROVKA JE PRYČ!!!
Doktorka mi řekla, že mám přijít tak za půl roku, že jsem úplně v pořádku - žádný inzulín, žádné prášky, žádná dieta.
Asi nám někdo něco tají...
Těch článků o tomhle je hodně. Nic za to nedáte, když to zkusíte. PŘESTAT POUŽÍVAT OLEJ A VAŘIT SI VŠECHNO SAMI, NA SÁDLE, Z NORMÁLNÍCH POTRAVIN, ŽÁDNÉ POLOTOVARY! Třeba vám to taky zabere. Když jsem si pak udělal po nějaké době guláš na oleji místo na sádle, cukrovka se zase dočasně vrátila!
P. S. Orgonet: Díky za tip na téma, na které mám taky spadeno! Je to určitě pravda, píše se o tom hodně všude, i na největších světových webech o zdraví, Mercola a Natural News.
Klíčovou záležitostí je poměr mastných kyselin, které konzumujeme. Pro začátek a pro orientaci úryvek z Mercolova článku. Další si jistě vygooglujete (i česky) sami. Pokud máte vlastní zkušenosti, jsou srdečně vítány!
Výňatek z Mercoly, http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2002/03/13/omega3-fats-part-one.aspx
Překlad: OrgoNet
Důležitost správného poměru mezi omega-3 a omega-6
"Obecně naše strava obsahuje příliš mnoho tuků omega-6. Odborníci zkoumající podíl mastných kyselin omega-6 a omega-3 ve stravě se domnívají, že v rané lidské historii byl tento poměr asi 1:1. V současnosti Američané mají poměr mezi 20:1 a 50:1. Optimální poměr by se měl co nejvíce blížit k 1:1. Pro většinu z nás to znamená snížit příjem mastných kyselin omega-6 a zvýšit příjem omega-3.
Uvědomte si prosím, že veškeré tuky omega-6 a omega-9, které potřebujeme, získáme stravou. Nepotřebujeme brát žádné potravinové doplňky s těmito tuky. Mnohé přípravky, které vidíte ve zdravých obchodech, pouze zhoršují vaše zdraví, a nikoliv zlepšují, protože obsahují tuky omega-6, které zhoršují váš poměr mezi omega-6 a omega-3.
Silně doporučuji vyhýbat se slunečnicovému, kukuřičnému, sójovému, řepkovému a saflorovému oleji, i výrobkům obsahujícím tento olej. To znamená vyhýbat se i hydrogenizovaným a částečně hydrogenizovaným tukům, žádný margarín, žádný rostlinný olej, žádné směsi. Tyto oleje jsou plné omega-6 tuků a pouze zhoršují váš poměr mezi omega-6 a omega-3.
Přijatelnými oleji jsou vysoce kvalitní panenský olivový olej, kokosový olej, avokádo, a organické máslo, nebo ještě lépe organické máslo od pastvou živených krav.
Jinou cestou, jak zlepšit svůj poměr omega-6 : omega-3 je změnit typ masa, který jíte. Mohli byste konzumovat více zvěřiny, jako třeba srnčí a jelení, nebo jinou zvěřinu, která je chována výhradně na pastvě. Avšak to se těžko získává a všeobecně je to dražší než hovězí.
Protože veškerý dobytek je před porážkou krmen zrním, pokud konzumujete tradičně chovaný dobytek, i to vám zhoršuje poměr mezi omega-3 a omega -6.
Normálně je dobrým poměrem omega-6 : omega 3 poměr 2-3 :1. Čím nižší, tím lepší. Třeba pasený dobytek od Grassfed Organic má mnohem více omega-3 než ryby, od 3:1 po 0,16 :1, jak ukázala studie Iowské státní univerzity v r. 2001."