4. září 2012

Čína chystá novou světovou měnu krytou zlatem

Přišla mi dobrá zpráva od lidí kolem Matthewa: různé channelingové a vesmírné zdroje hovoří již dlouho o tom, že současná měna založená na dluzích bude nahrazena měnou krytou zlatem - a už je to asi opravdu tady!

Zdroj: http://www.indiavision.com/news/article/business/339477/china-launching-gold-backed-worldwide-currency--now-the-americans-will-have-to-find-a-reason-to-go-to-war-against-china-/

Čína vydává zlatem krytou světovou měnu – teď budou Američané muset hledat důvod k válce proti Číně!

30. srpna 2012
(Překlad: OrgoNet, mírně kráceno.)

Není pochyb, že americký dolar bude brzy historií. Čína přetavuje veškeré své zásoby zlata na malé jednokilogramové cihly, aby vydala novou globální zlatem krytou měnu. Je to zajisté strategická součást jejich nedávného naléhání na podpis nových obchodních smluv s Ruskem, Japonskem, Chile, Brazílií, Indií a Íránem. Džin je vypuštěn z láhve, USA jako obchodní velmoc a jeho dolar roztaje jako sníh. GATA nyní odhaduje, že 80% zlata, o němž se investoři domnívají, že je na určitých účtech, je dávno pryč, a většina pravděpodobně skončila v Číně.

Čína zahájila ambiciózní plán přetavit velké zlaté tyče na menší jednokilogramové v rozsáhlém měřítku. Chystá se významná událost, při níž dojde k rozkladu globálního obchodu a zcela jistě i globálního bankovního systému. Velký projekt přetavení zlata ukazuje na to, že Čína se připravuje na nový systém obchodování. V tomto procesu zřejmě vytvářejí základ pro nový monetární systém založený na zlatě, který podporuje obchodní platby. Nejprve bude používán pro obchod, později i v bankovnictví. Americký rezervní fond bude odložen stranou. Pohlížejme na tento čínský projekt jako na předběžný projekt předcházející kolapsu amerického dolarového systému založeného na dluhu. Číňané stěhují tisíce tun velkých zlatých prutů z Londýna, New Yorku a Švýcarska. Přetavují pruty tak, aby už nebyly váženy na unce, ale kilogramy. Malé přetavené kilogramové cihly budou skladovány v Číně. Není jasné, zda celý projekt přetavování se bude odehrávat pouze v Číně. Jsou jisté náznaky, že by se měly účastnit i švýcarské odlévárny, protože mají mnoho zkušeností a kapacity.

Zpráva o přetavování v Londýně je potvrzena mým nejlepším pramenem. Zdá se očividně jasné, že Číňané se připravují na zřízení nového obchodního systému, a spolu s tím na nový systém bankovních rezerv. Je možné, že učiní malé kilogramové zlaté cihly dostupnými pro maloobchodní investory a bohaté jednotlivce v Číně. Rozloží toxický americký systém rezerv pro bankovnictví. Západní a britský systém liber a uncí dostane významnou ránu. Již v roce 2010 se hodně mluvilo o wolframových pozlacených cihlách, které nahradily americké rezervní zlato ve Fort Knoxu. (Viz článek http://orgo-net.blogspot.cz/2011/06/americke-rezervni-zlato-ve-fort-knoxu.html

14 komentářů:

  1. vravela som :
    Na prijatie do zamestnania si v blízkej budúcnosti
    natrénujte v životopise vetu :
    "Již v mládí jsem miloval rýži". "
    Bed

    OdpovědětVymazat
  2. Stačí si spočítat světové zásoby investičního zlata a je jasné, že i kdyby jej Čína všechno skoupila, tak v objemech mezinárodního obchodu je to jen zlomek. Zlatem za své bankovky může ručit možná tak Česká republika ( nebýt toho, že už tu téměř žádné nezbylo ) , nikoliv takové obří ekonomiky, jako USA, Čína, Ruska a další. Navíc pokud by Čína začala vydávat měnu krytou zlatem, mohli by ostaní státy žádat směnu této měny zpět za zlato, což by i při obrovském zvýšení ceny zlata nemohla dlouhodobě udržet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle není tak úplně pravda. Pokud máte určité množství zlata a určité množství peněz, pak můžete přesně říci, jakým množstvím zlata je peněžní jednotka podložená. Jde to udělat při jakýchkoliv zásobách zlata. Zlatem se v minulosti platilo za zboží a za služby. Každý, kdo prodává zboží a služby tedy bude získávat příslušný ekvivalent zlata. Aby se to všechno mohlo rozjet, je nutné dohodnutým způsobem vymazat dluhy, které vznikly především díky matematicky nezdůvodnitelnému půjčování na úrok. Půjčování na úrok se stane minulostí, protože tohle se zlatem nefunguje. Aby celý ten systém byl globálně stabilní, musí dojít k prvotnímu přerozdělení zlata nebo jeho ekvivalentu. Nebo musí dojít k prvotním půjčkám, které ale v novém systému nemohou být založeny na úroku.

      Vymazat
    2. Tohle je ta správná úvaha!
      Alfa

      Vymazat
  3. Tuto zprávu vítám!
    Alfa

    OdpovědětVymazat
  4. No, ono nás to v podstatě "sejme" taky, ale už aby to bylo! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Úplně stejně rostlo ve 30. letech 20. století Japonsko a vládě USA se to nelíbilo pranic.
    Když vypukla po světové soutěži v devalvacích měn II. světová válka, vládě USA se stále nedřařilo ji "prodat" obyčejným američanům i mnoha senátorům.
    Odřízli proto Japonsko od ropných polí na jihovýchodě Asie a za jejich spřístupnění chtěli nesplnitelné: Aby Japonci opustili Mandžusko. Bez něj ale nebyli tehdy schopni na ostrovech vyprodukovat dostatek potravin.
    Počet Japonců v té době rychle stoupal už asi 50 let a bez Mandžuska by na ostroveh hrozil hlad. Rozhodli se proto svou kolonii v Číně nevydávat a přístup k ropě na jihovýchodě si vynutit.
    Věděli, že jsou slabší a proto se rozhodli zničit co největší část US flotily na vzálené základně - Pearl Harboru. Jen proto, aby získali čas k dozbrojení.
    Povedený a zničující útok na onu základnu paradoxně vyhovoval oběma stranám. Japonsko potřebovalo čas a USA zase naladit voliče do války.
    Možná (?))) i proto byly známky záměrů císařského Japonska bagatelizovány až ignorovány....
    A pak se tiskárny FEDu na válce napakovaly na příštích 50 let dopředu. Británie válečné doarové půjčky splácela až do 90. let 20. století.
    Co ve světle této úvahy a obdobných náznaků vlastně znamenalo 9/11? Ha? A chemtrails? Jde opět o to vyvolat nedostatek potravin a tentokrát globálně? podívejte se na tohle: http://www.blisty.cz/art/64808.html
    "Rok 2013 bude rokem vážné globální krize. Tato krize je předvídatelná a fakticky již propukla. Nevyhnutelně s ní bude konfrontován příští prezident Spojených států.
    Krize vznikla letošním extrémním počasím. Takřka 80% kontinentálních USA bylo postiženo suchem. Sucho však zasáhlo také Rusko a Austrálii. Úroda kukuřice zřejmě klesne na nejnižší úroveň od roku 1995. Ceny kukuřice a pšenice stouply v červenci zhruba o čtvrtinu, ceny sójových bobů přibližně o 17%.
    Vyšší ceny zrnin povedou ke zdražení potravin. Ve vyspělých zemích jsou takové ceny pro spotřebitele břemenem, ale většinou břemenem snesitelným. Američané v průměru vynakládají na potraviny jen asi 10% svého čistého příjmu, včetně jídel v restauracích. Podle průzkumu Gallupova ústavu průměrná rodina dnes utrácí za potraviny o třetinu méně než v roce 1969.
    Jenže v rozvojových zemích představuje jídlo jedinou rozhodující položku v rodinném rozpočtu. V chudých zemích je to typicky polovina veškerých výdajů - a především jde o chléb.

    Když v letech 2007-2008 stouply ceny obilí, vznikly hladové bouře ve třiceti zemích od Haiti po Bangladéš. Zákaz exportu pšenice po ruském suchu v roce 2010 vyvolal takzvané Arabské jaro.

    Od dob Gamala Abdala Násira egyptská vláda dotovala ceny chleba. Placka arabského chleba stála zhruba penci. Po roce 2000 však Mubarakova vláda zjistila, že nedokáže udržet krok s rostoucí cenou obilí.

    Egyptská populace se mezi lety 1950 a 1980 zdvojnásobila, vzrostla z 20 na 40 milionů; dnes dosahuje více než 80 milionů (podle letošního censu CAPMAS už 90 milionů - pozn. KD). Egypt se stal největším světovým dovozcem pšenice. Nárůst cen mezi lety 2007-2010 překročil možnosti státního rozpočtu a levný chléb zmizel z obchodů. Narůstala nespokojenost. 18. srpna arabsky hovořící novinář John R. Bradley dlouho žijící v Egyptě pro list The Spectator popsal, k čemu došlo poté: "Rozhovory nepočetných skupin káhirských anglicky hovořících elit byly rozhovorům mezi egyptskými masami vzdáleny celé světy... Hlavní naděje těch kdo se shromáždili na náměstí Tahrír byla shodná s revolucionáři v Tunisku: Že náhlá a radikální změna zázrakem přinese cenově dostupné potraviny."
    A co jestli ceny potravin opět stoupnou? Čína je zvlášť zranitelná inflací vyvolanou růstem cen potravin. Naděje na hojnou úrodu v USA vedly čínskou centrální banku ke zlevnění úvěru, ale teď musejí úřady rozhodnout, co dál."
    Taky se vám z nich chce zvracet???? Proč naše "letectvo" o počtu 11 strojů :o):o):o):o):o) občas nesestřelí nějaký ten Aluminizátor maskovaný za dopravní letadlo? Proč? Protože US agent zloděj Vondra.
    Zatím nashle.
    r.m.

    OdpovědětVymazat
  6. Ono je celkem jedno, kdo s tím začne. (Tedy může s tím začít jen ten, kdo to zlato má.) Důležité je změnit finanční systém, který je u zárodku všech dluhů. Ten, kdo podloží svou měnu zlatem, musí zákonitě odstranit i mechanismus úroku. Protože bez finančních podvodů a bez krutovlády nelze úrok používat. Matematicky to nefunguje.

    OdpovědětVymazat
  7. to r.m. : Zajímavá úvaha a pohled na věc. Poslal by jste mi více informací na mail p.sevel@email.cz ? :)

    OdpovědětVymazat
  8. Něco k tomu překladu. "Již v roce 2010 se hodně mluvilo o wolframových solných tyčích,..." Jednak "bar" se spíš v téhle souvislosti překládá jako cihla. V originále se tím "tungsten salted bars" nemyslí soli, ale spíš machinace ve smyslu "osolit". Wolfram je kov s podobnou měrnou hustotou. Finta spočívá v tom, že ty z USA dodané cihly obsahovaly uvnitř wolframové jádro, které bylo jen obalené zlatem. Dokud se ta cihla nerozdělá, tak se to nedá zjistit. Takže to přetavování na menší cihly je jednoduchý mechanismus, jak to zjistit a fiktivní skutečnost přecejchovat na pravou.

    (Tohle nezveřejňujte, jen opravte překlad ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, všude jinde (kromě článku o falešném zlatě ve Fort Knoxu) mám cihly, tady mi to nějak ulítlo. Neříká se náhodou taky u nás zlaté pruty, i když to jsou cihly?

      Vymazat
  9. to r.m. : to je velmi zajímavě sepsáno, palec nahoru
    Honza
    Brno

    OdpovědětVymazat
  10. unce =/= trojská unce. kokoti

    OdpovědětVymazat
  11. jen doplním r.m.
    11/9/2011 má prapříčinu v De Golovi. Ten chtěl v 1971 zlato za dolary. A protože by Americe nic nezbylo, "půjčili" si na 30 zlato od Němců a Japonců (krytí válečných reparací). Zlato bylo v tunelech od Wall Street dolů a dvojčata byla jen kricí manévr. Těch 30 let mělo vypršet pár týdnů poté. Jenže zlato se po známé explozi letadel !vypařilo!.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.