Tip od Alcyona, díky!!
"Úžasný rakouský dokument P.A.Straubingera o breatharianech, lidech žijících bez přijímání fyzické stravy. V dokumentu je několik klinických testů těchto lidí a následné vyjádření vědců, včetně fyziků."
Orgonet:
(Už to tu bylo 12. dubna, ale vzhledem k tomu, že potrava, kterou nás nechávají krmit naši vládcové, je stále méně poživatelná, možná někdo začne uvažovat o jednoduchém řešení (:-)))
Pracnějším řešením pak bude pěstovat si své jídlo sami, anebo si ho alespoň připravovat/vařit/péct sami (:-)))
15. září 2012
13. září 2012
Velký pozor při manipulacích s kyselinami!!!
Dobrý den,
dostat kyselinu citronovou do vzduchu jde i klasicky - hadr, rozprašovač. Není to však tolik dokonalé, část se opět přeměmí na pevnou složku.
Je NUTNÉ dávat veliký pozor při manipulacích s kyselinami---nelít na plechy kromě nerezu, na střešní tašky, na beton a rozhodně je nedávat do ostřikovačů auta a domácích mlhovačů. Hrozí přímo poškození zdraví, v lepším případě sežrání plechového mazlíka korozí, A pozor--reagují i s pozink. plechem a hliníkem!
Ty lžičky nevznikají na povel ani se to nedá naučit.Je to projev určitého stupně znalost při cestě za Poznáním a přijde to naprosto spontánně,"bez varování".Na tété úrovni však nejsem ani náhodou.
Zdraví vás. V.
Orgonet:
Děkuji V. a připojuji se k jeho varování při práci s kyselinou.
- Ocet páchne, takže odradí od vdechování či potřísnění se, ale kyselina citronová není cítit, takže se může zdát, že není třeba dávat pozor.
- Kyselina citronová v prášku může svádět k výrobě silné nebezpečné koncentrace.
- Když vypařujete nebo rozprašujete cokoliv takového, dejte maximální pozor, ať to sami nevdechujete, a hlavně ať se vám do toho nemůže připlést nikdo jiný!
- Pokud lejete na asfalt, tak jen tam, kde nikdo nechodí.
- Ocet mi zničil už několik rozprašovačů od různých tekutin, včetně koupeného tlakovacího, co rozprašuje sám, a to vždy za velmi krátkou dobu. Vždycky je v nich něco, co rezne, nebo se rozpustí.
- Taky mi načal pozinkovaný okenní parapet.
Takže fakt opatrně!
Stíhačky, kyselina citronová a umělý koloběh vody
Ahoj!
Už 3dny nám létají jižně od ČB stíhačky, určitě neunikly Tvé pozornosti.
Dnes letěly 2 přímo přímo nad mojí zahradou a tak nízko, že už to níž rozhodně nemohlo jít - v blízkosti jsou vysoké stromy. Nečekané a neuvěřitelné. Bylo to cca ve 14.30h. Takové to Torpédo, co popisuješ ve
vzpomínkách z dovolené z Itálie.
Od neděle hodně octuji a taky mi "něco" pracuje v kyblíku s vodou - až žasnu jak dobře, přitom "výroba" byla tak rychlá a jednoduchá. Myslíš, že to souvisí? Letěly nad tím. To by bylo lépe začít zveřejňovat své jméno:-)) a
názory o chemtrails.
Moc Tě zdravím a objímám a díky, že dál pracuješ na šíření informací!
P.M.
Orgonet:
Ahoj, taky Tě zdravím a objímám! Máš pravdu s těma stíhačkama!
Nad mou zahradou v ČB taky předevčírem (11.9.) lítaly, vypadaly stejně jako v Itálii, jednou ve dvojici a párkrát samostatně. Bylo krásně, odpoledne začali klimouši dělat bouřkové hrady ...
Lítání mohlo souviset s mými pokusy o rušení těchto hradů kyselinou citronovou, která má být lepší než ocet, což bylo třeba co nejdříve vyzkoušet!
Nic velkého, u nás na horkém parkovišti byla vylita jedna petka se 40g KC, a na zahradě jeden pekáč na sluníčko. Hrady se rozešly, a další se držely v uctivé vzdálenosti ... a stíhačky se asi byly podívat (:-)
Při dešti octování obvykle neprovozuju, ale včera se mi naskytla příležitost vařit na balkóně, (všichni obyvatelé bytu někam vypadli, jinak nesmím), a tak bylo za deště vyvařeno 100g KC ve dvou konvicích. Do 10 min. přestalo pršet, a začalo se klubat sluníčko.
Projasnění trvalo něco přes hodinku ...
A zrovna z té doby jsou satelitní fotky, na kterých je vidět dost velká díra ve spodní oblačné "žluté dece" v oblasti ČB. Možná byla způsobena právě mým "citrónováním". Možná jste k ní přispěli i jiní...
Klimateroristé ovládají umělý koloběh vody - všechny fáze probíhají současně na jednom místě. Umělým vypařováním nasávají vodu odspoda, nahoře ji srážejí (gel?) a ta padá jako déšť, většinou velké nepřirozené (gelové?) kapky. Současně vidíte, jak se zvedá nahoru mlha, tvoří oblačnost, a odshora prší. To za starých časů normálního počasí naprosto neexistovalo .. Jakmile se jim tento proces rozběhne, funguje zřejmě jen s malým dodáváním energie, něco jako efekt sifonu ...
Ocet či KC tenhle umělý koloběh naruší - zabrání tvoření nových mraků, rozpouští staré, a reakce se velmi rychle šíří, takže díra může dosáhnout několika desítek km. Zdá se mi, že KC se dostane do koloběhu pomaleji než ocet, ale vydrží tam déle a dosáhne do větší vzdálenosti ...
Už 3dny nám létají jižně od ČB stíhačky, určitě neunikly Tvé pozornosti.
Dnes letěly 2 přímo přímo nad mojí zahradou a tak nízko, že už to níž rozhodně nemohlo jít - v blízkosti jsou vysoké stromy. Nečekané a neuvěřitelné. Bylo to cca ve 14.30h. Takové to Torpédo, co popisuješ ve
vzpomínkách z dovolené z Itálie.
Od neděle hodně octuji a taky mi "něco" pracuje v kyblíku s vodou - až žasnu jak dobře, přitom "výroba" byla tak rychlá a jednoduchá. Myslíš, že to souvisí? Letěly nad tím. To by bylo lépe začít zveřejňovat své jméno:-)) a
názory o chemtrails.
Moc Tě zdravím a objímám a díky, že dál pracuješ na šíření informací!
P.M.
Orgonet:
Ahoj, taky Tě zdravím a objímám! Máš pravdu s těma stíhačkama!
Nad mou zahradou v ČB taky předevčírem (11.9.) lítaly, vypadaly stejně jako v Itálii, jednou ve dvojici a párkrát samostatně. Bylo krásně, odpoledne začali klimouši dělat bouřkové hrady ...
Lítání mohlo souviset s mými pokusy o rušení těchto hradů kyselinou citronovou, která má být lepší než ocet, což bylo třeba co nejdříve vyzkoušet!
Nic velkého, u nás na horkém parkovišti byla vylita jedna petka se 40g KC, a na zahradě jeden pekáč na sluníčko. Hrady se rozešly, a další se držely v uctivé vzdálenosti ... a stíhačky se asi byly podívat (:-)
Při dešti octování obvykle neprovozuju, ale včera se mi naskytla příležitost vařit na balkóně, (všichni obyvatelé bytu někam vypadli, jinak nesmím), a tak bylo za deště vyvařeno 100g KC ve dvou konvicích. Do 10 min. přestalo pršet, a začalo se klubat sluníčko.
Projasnění trvalo něco přes hodinku ...
A zrovna z té doby jsou satelitní fotky, na kterých je vidět dost velká díra ve spodní oblačné "žluté dece" v oblasti ČB. Možná byla způsobena právě mým "citrónováním". Možná jste k ní přispěli i jiní...
Klimateroristé ovládají umělý koloběh vody - všechny fáze probíhají současně na jednom místě. Umělým vypařováním nasávají vodu odspoda, nahoře ji srážejí (gel?) a ta padá jako déšť, většinou velké nepřirozené (gelové?) kapky. Současně vidíte, jak se zvedá nahoru mlha, tvoří oblačnost, a odshora prší. To za starých časů normálního počasí naprosto neexistovalo .. Jakmile se jim tento proces rozběhne, funguje zřejmě jen s malým dodáváním energie, něco jako efekt sifonu ...
Ocet či KC tenhle umělý koloběh naruší - zabrání tvoření nových mraků, rozpouští staré, a reakce se velmi rychle šíří, takže díra může dosáhnout několika desítek km. Zdá se mi, že KC se dostane do koloběhu pomaleji než ocet, ale vydrží tam déle a dosáhne do větší vzdálenosti ...
A další výhody KC: nemusíte nosit těžké lahve, prášek ze sáčku rozmícháte kdykoli v jakékoli vodě. Při vypařování KC nepáchne, není tak nápadná jako ocet. Ani vyvařování z konvice není cítit, ovšem samozřejmě páry nebudeme vdechovat ...
Jablečný ocet si taky určitě naložím, jablek mám víc než dost (:-)))
Tak octování a citrónování zdar, ale nepřehánějme, nechme si to na situace, kdy fakt potřebujeme, aby svítilo!
11 let od falešných teroristických útoků
Díky Janu Sedláčkovi za odkaz na svůj výborný článek, stručně a výstižně shrnující problematiku falešných teroristických útoků 11. 9. 2001, vhodný zejména pro ty, co jsou ochotni nově otevřít oči ...
Převzato:
http://jansedlacekjan.blog.idnes.cz/c/286888/Uz-11-let-uplynulo-od-falesnych-teroristickych-utoku-v-USA.htmlUž 11 let uplynulo od falešných teroristických útoků v USA…
… a mnozí lidé bohužel stále věří, že tyto útoky byly skutečně způsobeny teroristy.
Den, kdy byly provedeny útoky na New York a Washington. Den, ve kterém byly zničeny tři budovy Světového obchodního centra a poškozena budova Pentagonu. Den, kdy kvůli těmto útokům zemřelo zhruba 3000 lidí. 11. září 2001 bylo černým dnem pro celý svět. Zanedlouho po útocích se však začaly objevovat pochybnosti o pravdivosti oficiální verze útoku. Vedení USA mělo totiž hned po útocích jasno, kdo za útoky stojí- teroristé v čele s jakýmsi Usámou bin Ládinem. Zajímavé, že v tom měli jasno ještě dříve, než mohlo začít jakékoli vyšetřování. Ani později vytvořená speciální vyšetřovací komise nedošla k jinému závěru - nic jiného se ani nedalo čekat, protože vedení komise bylo zkorumpované a při prošetřování byly komisí záměrně vynechávány některé klíčové informace. Tím se důvěryhodnost oficiální teorie o útocích- už tak plné trhlin- ještě snížila a mnoho lidí po celém světě si začalo uvědomovat, jak to bylo doopravdy. Namátkou jsem vybral několik důkazů toho, že oficiální verze nemůže být pravdivá.
To byly jen některé z důkazů vyvracejících či zpochybňujících oficiální verzi. I když zde přispění teroristů nemůžeme vyloučit, je jasné, že tohle naplánovaly americké tajné služby.
Mnozí lidé se ptají, proč by americké tajné služby něco takového prováděly, popř. jaký užitek by z toho měly. Je to velice jednoduché- falešné útoky 11. září měly dva hlavní účely. Prvním účelem bylo to, že Američané se chtěli dostat k nerostnému bohatství ukrytému na blízkém a středním východě a právě tyto falešné útoky jim poskytly záminku k výbojům do těchto oblastí. Druhým účelem bylo vytvořit mezi běžnými lidmi strach z terorismu, aby si lidé nechali dobrovolně vzít svobodu. Tento účel rozeberu trochu podrobněji.
Právě kvůli 11. září došlo k rozsáhlému narušení lidských a občanských práv. Kvůli údajné hrozbě terorismu byly zpřísněny kontroly na letištích, byly zavedeny plošné kamerové systémy (mnohdy i schopné rozeznávat obličeje), navíc jsou zaváděny plošné odposlechy mobilních telefonů, atd. Určité skupiny lidí totiž chtějí vytvořit v prakticky celé vyspělé části světa totalitní systém, ve kterém by byl každý jednotlivec sledován. K něčemu takovému by se samozřejmě neodhodlali veřejně a najednou, protože by se lidé vzbouřili. Proto postupují vychytrale- nejprve v lidech vypěstují strach z terorismu a poté jim nabídnou něco, co jim zajistí bezpečí- pokud se vzdají části svých práv. Lidé na to samozřejmě přistoupí (a pokud se najde někdo, kdo proti tomu protestuje, tak jej ostatní považují za zastánce terorismu). Tímto způsobem lidé postupně přijdou o svá práva a v konečné fázi nastane totalitní systém známý jako NWO (new world order- nový světový řád). Tehdy si již lidé uvědomí, jakou chybu udělali, ale již to nebudou moci odvrátit, protože kdo se režimu postaví, bude odstraněn.
Zatím se nacházíme ve fázi, kdy ještě existují zbytky demokracie, ale pokud lidé nezačnou jednat jinak, demokracie zcela zmizí. Velkou hrozbou je Evropskou unií chystaný projekt Indect, prostřednictvím kterého bude sledována prakticky veškerá činnost každého občana EU. Spuštění projektu Indect je plánováno na konec roku 2013. Předpokládám, že do té doby bude proveden další falešný teroristický útok, který přiměje lidi, aby se dobrovolně vzdali své svobody.
Už Benjamin Franklin kdysi řekl: Ten, kdo se ve jménu bezpečí vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečí. Vskutku pravdivý výrok, který přesně popisuje, co se dnes děje. I když už od největších falešných teroristických útoků moderní doby uplynulo 11 let, stále se najdou lidé, kteří naivně věří oficiální verzi. Lidé, kteří si nechají ve jménu bezpečí vzít svobodu a nakonec nedostanou ani jedno, ani druhé…
- I když byly nárazy letadel do věží tak silné, že to zničilo černé skříňky, osobní doklady teroristů byly v troskách nalezeny nepoškozené.
- Přestože letadla narazila do horních částí věží, obě věže se zhroutily po výbuchu v jejich spodní části. Z technického hlediska je nemožné, aby podobné poškození horní části takto vysokých věží způsobilo takový výbuch v jejich spodní části, aby se sesula celá věž.
- Kromě dvojčat se zřítila také budova č. 7, údajně kvůli požáru způsobeném padajícími troskami jedné z věží dvojčat. Vzhledem ke konstrukci této budovy a k její vzdálenosti od dvojčat je něco podobného nemožné.
- Na videozáznamu pádu budovy č. 7 je patrné, že se tato budova zřítila volným pádem do svého půdorysu. To by bylo možné pouze v případě, že by všechny sloupy, kterými byla budova ukotvena do země, byly v jednom okamžiku zničeny, což nasvědčuje řízené demolici (něco podobného se stalo i u padajících dvojčat, ale u budovy č. 7 je to nejprůkaznější).
- Dalším důkazem o záměrné demolici dvojčat i budovy č. 7 jsou částice nanotermitu nalezené v prachu z padajících budov. Nanotermit je velmi silná výbušnina, se kterou by šla demolice těchto budov relativně nepozorovaně provést. Rozhodně se ale nejedná o látku, která by se jen tak náhodou vyskytla v prachu z nějaké padající budovy.
- I když do Pentagonu měl narazit Boeing 757 (tedy relativně velké letadlo), zůstal v Pentagonu jen poměrně malý otvor, který s velikostí letadla nekoresponduje. Navíc nebyly nalezeny téměř žádné trosky letadla, kterých by tam v případě nárazu Boeingu zůstalo velké množství- např. dva motory, které měly asi 3m v průměru a byly vyrobeny z materiálu, který tam rozhodně nemohl shořet. Je navíc podezřelé, že údajné letadlo narazilo zrovna do té části Pentagonu, kde se právě vyšetřovala ztráta 2,3 bilionu dolarů a nárazem byla většina podezřelých účtů zničena.
To byly jen některé z důkazů vyvracejících či zpochybňujících oficiální verzi. I když zde přispění teroristů nemůžeme vyloučit, je jasné, že tohle naplánovaly americké tajné služby.
Mnozí lidé se ptají, proč by americké tajné služby něco takového prováděly, popř. jaký užitek by z toho měly. Je to velice jednoduché- falešné útoky 11. září měly dva hlavní účely. Prvním účelem bylo to, že Američané se chtěli dostat k nerostnému bohatství ukrytému na blízkém a středním východě a právě tyto falešné útoky jim poskytly záminku k výbojům do těchto oblastí. Druhým účelem bylo vytvořit mezi běžnými lidmi strach z terorismu, aby si lidé nechali dobrovolně vzít svobodu. Tento účel rozeberu trochu podrobněji.
Právě kvůli 11. září došlo k rozsáhlému narušení lidských a občanských práv. Kvůli údajné hrozbě terorismu byly zpřísněny kontroly na letištích, byly zavedeny plošné kamerové systémy (mnohdy i schopné rozeznávat obličeje), navíc jsou zaváděny plošné odposlechy mobilních telefonů, atd. Určité skupiny lidí totiž chtějí vytvořit v prakticky celé vyspělé části světa totalitní systém, ve kterém by byl každý jednotlivec sledován. K něčemu takovému by se samozřejmě neodhodlali veřejně a najednou, protože by se lidé vzbouřili. Proto postupují vychytrale- nejprve v lidech vypěstují strach z terorismu a poté jim nabídnou něco, co jim zajistí bezpečí- pokud se vzdají části svých práv. Lidé na to samozřejmě přistoupí (a pokud se najde někdo, kdo proti tomu protestuje, tak jej ostatní považují za zastánce terorismu). Tímto způsobem lidé postupně přijdou o svá práva a v konečné fázi nastane totalitní systém známý jako NWO (new world order- nový světový řád). Tehdy si již lidé uvědomí, jakou chybu udělali, ale již to nebudou moci odvrátit, protože kdo se režimu postaví, bude odstraněn.
Zatím se nacházíme ve fázi, kdy ještě existují zbytky demokracie, ale pokud lidé nezačnou jednat jinak, demokracie zcela zmizí. Velkou hrozbou je Evropskou unií chystaný projekt Indect, prostřednictvím kterého bude sledována prakticky veškerá činnost každého občana EU. Spuštění projektu Indect je plánováno na konec roku 2013. Předpokládám, že do té doby bude proveden další falešný teroristický útok, který přiměje lidi, aby se dobrovolně vzdali své svobody.
Už Benjamin Franklin kdysi řekl: Ten, kdo se ve jménu bezpečí vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečí. Vskutku pravdivý výrok, který přesně popisuje, co se dnes děje. I když už od největších falešných teroristických útoků moderní doby uplynulo 11 let, stále se najdou lidé, kteří naivně věří oficiální verzi. Lidé, kteří si nechají ve jménu bezpečí vzít svobodu a nakonec nedostanou ani jedno, ani druhé…
Jan Sedláček|úterý 11. září 2012 04:44|karma článku: 28,74|přečteno: 2092 x
S pečivem jíme i část vlasů a nehtů
http://www.vitalia.cz/clanky/s-pecivem-jime-i-cast-vlasu-a-nehtu/
Potvrzeno: S pečivem jíme i část vlasů a nehtů
Dnes 0:00 Kateřina Čepelíková
Jakkoliv se nám to může zdát odporné, do pečiva i čeští výrobci přidávají látku E 920, L-cystein, která se nejčastěji vyrábí z vlasů a kopyt. Našli jsme výrobky, které ji obsahují.
Brojíme proti nadbytečné chemii v potravinách a usilujeme o návrat k přírodě. Boomfarmářských trhů i prodejen je toho důkazem. Dobře si vedou i bio produkty. Jenže není té přírody někdy tak trochu moc?
Bujará oslava narozenin, k jídlu vybrané lahůdky, zákusky a… chlebíčky s částmi lidských vlasů, prasečích štětin a kopyt. Všichni je baštíme a jak si pomlaskáváme. Bez legrace! Mávnete nad tím rukou s dovětkem: A jéje, bulvár pronikl i na Vitalii. Kdepak, naše údaje jsou potvrzené jak Josefem Příhodouz Ústavu sacharidů a cereálií VŠCHT, tak samotnými výrobci. Budete asi překvapeni, k jakým zjištěním jsme došli. Našli jsme dokonce továrnu v Číně, kde se paznehty a štětiny z prasat zpracovávají na prášek, který následně můžeme najít ve vekách, chlebu, strouhance i koblihách. K čemu E 920 slouží a proč se vyrábí z rohoviny?
Odkud se bere E 920?
Bílý prášek nese označení E 920, šikovní prodejci ho často maskují za na první pohled sympatičtější L-cystein. Ale jinak jde stále o jedno a totéž. „Patří mezi dvacet kódovaných aminokyselin, které představují základní stavební kameny peptidů a bílkovin naší planety,“osvětluje přírodní původ E 920 Jana Vrkoslavová ze Státního zdravotního ústavu. Nejvíce, celými čtrnácti procenty, je zastoupen v keratinech, což jsou bílkoviny podílející se na výstavbě epitelových tkání. Nejvíce ho ale máme ve vlasech, chlupech a nehtech. Zvířata jím disponují ve svých rozích, drápech a v peří.
K tématu si přečtěte: Éčko do pečiva se vyrábí z lidských vlasů nebo štětin prasat
Třebaže se to může zdát odpudivé, na základě nařízení Komise EU č. 1129/2011 ze dne 11. listopadu 2011, je v EU použití L-cysteinu povoleno. Používá se jak v kosmetickém průmyslu, do krémů proti stárnutí pleti, tak do krmiv pro užitková zvířata, v ochucovadlech potravin, konzervačních přípravcích ale i jako zlepšovač mouky.
Vlasy, končící v pečivu, pocházejí hlavně z čínských hlav
Převážná většina L-cysteinu se vyrábí v Číně rozpuštěním vlasů (např. z kadeřnictví), peří nebo prasečích štětin ve velkém množství koncentrované kyseliny chlorovodíkové. A když píšu velkém, tak myslím velkém, zde se rozhodně netroškaří. Společnost Wacker, jeden z největších producentů chemických přísad, uvádí, že k výrobě jednoho kilogramu L-cysteinu se spotřebuje dvacet sedm kilogramů kyseliny chlorovodíkové. Což je nejen škodlivé pro životní prostředí, ale podle nich zde vzniká i riziko šíření patogenů, jako je virus ptačí chřipky. Našli jsme jednoho ze zpracovatelů až v Šanghaji; podívejte se do fotogalerie, kde se rohovina rozpouští v kyselině a jak výsledný produkt vypadá.
VĚTŠÍ VELIKOST
E 920 neboli L-cystein
- Obsahuje E 920Autor:Vitalia.cz / Kateřina Čepelíková
- Obsahuje E 920Autor:Vitalia.cz / Kateřina Čepelíková
- Obsahuje L-cystein (E 920)Autor:Vitalia.cz / Kateřina Čepelíková
- Obě veky vyrábí Penam, obě obsahují L-cystein (E 920)Autor:Vitalia.cz / Kateřina Čepelíková
- Obsahují E 920Autor:chemievjidle.cz
- Obsahuje E 920 - výrobce už ji nevyrábíAutor:chemievjidle.cz
Obsahuje E 920 Autor: Vitalia.cz / Kateřina Čepelíková
Napadá vás, že v tomto případě byste přeci jen dali přednost čistě chemické látce před zpracovanými chlupy zamíchanými do housky? „Pokud jde o výrobu cysteinu, je možno ho vyrábět ze všech materiálů s keratinem, což jsou uvedená kopyta i vlasy. Jde tedy o izolaci a čištění, ale nikdy jsem neslyšel ani nečetl, že by se vyráběl synteticky,“ odpověděl nám Josef Příhoda.
Takový fenomén ale opravdu existuje. Vyrábí ho již zmiňovaná německá firma Wacker. Před zhruba deseti lety ji Federace německého průmyslu (BDI) dokonce za tento objev vyznamenala. Jako první totiž začali rozvíjet výrobní metodu, která se opírá o biotechnologie. Podle informací zaslaných přímo z centrály společnosti Wacker se jejich L-cystein vyrábí ze surovin rostlinného původu a anorganických stopových prvků, a to fermentací, tedy kvašením. Společnost navíc oficiálně uvádí, že u jiných výrobců je E 920 extrahováno zejména z čínských vlasů.
Při výrobě L-cysteinu ve Wackeru nevznikají žádná organická rozpouštědla, je založen na obnovitelných zdrojích a nevyrábí se z lidských ani zvířecích vlasů či chlupů. Je snadno rozpustný ve vodě a mírně rozpustný v alkoholu. Firma ho pro potravinářské účely produkuje pod názvem L-Cysteine hydrochloride monohydrate. Když ovšem prostudujete jakousi průvodku zvanou Bezpečnostní údajový list ES, najdete tam varování, které byste u přídatné látky do potravin jistě najít nechtěli: Dráždí oči, dýchací orgány a kůži.
Ve kterých českých výrobcích E 920 najdeme?
Ve většině případů není L-cystein „sypání“, které by samotní výrobci nakoupili a po lžičkách dávkovali do housek. Povětšinou je součástí předpřipravených směsí, ze kterých pekaři následně připraví naši snídani. A proč těsto nepřipraví pouze hnětením obyčejné mouky s kváskem a vodou?
„V oxidačním prostředí reaguje tato aminokyselina tak, že se její molekuly zdvojují a vytváří tzv. cystin. Tato oxido-redukční reakce je jedním z hlavních základů vytvoření pevného a pružného pšeničného těsta,“ říká Josef Příhoda a dodává: „Když se posílí oxidační prostředí, posílí se i pevnost a pružnost celé bílkovinné nosné struktury těsta.“ Pro většinou pekařských výrobků je pak žádoucí vytvořit pevné a pružné těsto, ale pro některé výrobky je vhodnější strukturu oslabit a získat těsto volnější. „Ve snaze standardizovat konzistenci těst pro jednotlivé druhy výrobků se již mnoho desetiletí používalo přídavku oxidačních prostředků. Například v Americe užíváním bromičnanu draselného, což se u nás nikdy nestalo. Poněkud později se pro některé výrobky začalo používat redukujících látek,“vysvětluje potravinářský odborník.
V počátcích se používal siřičitan sodný, tuto chemikálii však v našich krajích nahradil cystein. Najdete ho třeba ve vekách, které na náš trh uvádí společnost Penam. „E 920 je součástí zlepšujících přípravků, které používáme i my při výrobě běžného pečiva. Zlepšující přípravek je obsažen v běžném pečivu ve zhruba 1–2 %, což znamená, že samotný E 920 je pak obsažen ve finálním výrobku pouze ve stopovém množství,“ říká zástupce Penamu. V českých obchodech můžeme najít s L-cysteinem i pizzu od FrostFood, mazanec z Pekáren Hruška i buchty s tvarohem od DK Open. Všechny výrobce jsme oslovili s otázkou, jestli neuvažují o alternativě či vyřazení tohoto éčka ze svých produktů. Žádný z výrobců nám k tomu neměl co říci. E 920 obsahovala i směs na koblihy od společnostiUnimills, manažerka vývoje Dana Novotná nám však sdělila, že cystein v současné době již nepoužívají. Výrobu zmiňované směsi totiž před časem ukončili.
Čtěte dále: Škodlivá éčka neexistují, tvrdí potravináři
Přírodní, nebo vyroben biotechnologií? To nepoznáte
Jestli je L-cystein ve vámi zakoupeném pečivu vyrobený z kopyt, vlasů nebo německou biotechnologií, nemáte šanci poznat. Jak jsme si ověřili, o původu používané látky často nic netuší ani ti, kteří ji zpracovávají do svých výrobků.
Christoph Winterhalter, ředitel společnosti Wacker, na webových stránkách firmy uvádí, že jejich L-cystein se ve světě využívá v 15 % případů, ale protože je prý vyšší třídy než ten čínský, míří až na 25% pokrytí celosvětové poptávky.
Čínské vlasy, nebo chemie? Setřete pot z čela, dva chlebíčky na oslavě nás do penálu nepřivedou. Ale na druhou stranu, proč do sebe soukat výtažek z něčeho, čím oslíci ve východním Šanghaji brázdili tamní ulice, a co v kadeřnictví zametli na lopatku? Případně, co vyrostlo pod gumovými rukavicemi zdatných chemiků v Německu.
Kateřina Čepelíková
Sedmnáct let nejím krávy a čuníky a popelnici mám před domem, ne ve svém žaludku.
Vidět mě můžete 2× týdně na pilates, slyšet mě můžete na Frekvenci 1 a číst na Vitalia.cz.
12. září 2012
Matthew o 11. září 2001
K 11. výročí falešného teroristického útoku na New York, jehož zinscenování americkou vládou bylo již mnohonásobně prokázáno, ale lež dosud vládne, média dosud papouškují trapnou oficiální verzi o teroristickém útoku neexistující Al Kajdy, a 99,9% lidí tomu bezmyšlenkovitě věří ...
(Kdo si plete skalární zbraně a matematické "skaláry a vektory", může se poučit zde: http://orgo-net.blogspot.cz/2010/01/vseho-schopne-skalarni-zbrane.html)
(Kdo si plete skalární zbraně a matematické "skaláry a vektory", může se poučit zde: http://orgo-net.blogspot.cz/2010/01/vseho-schopne-skalarni-zbrane.html)
Z poselství 5. června 2004
Zdroj:
Překlad: OrgoNet
14. Nyní se zmíním o některých
faktech o 11. 9., která známe my z těchto stanic světla jako
pravdivá, a která lze ověřit těmi z vás, kteří jsou pokládáni
za odborníky ve svých oborech. Letadla byla dálkově řízena
systémy, které byly schopny překonat jakékoli ruční manévry
pilotů. Věže byly postaveny tak, aby odolaly síle jakéhokoli
letadla, které by do nich přímo narazilo. Věže se zřítily
řízenými demoličními opatřeními, výbušninami strategicky
rozmístěnými a odpálenými v časovaném rytmu. Svědkové
dosvědčují, že slyšeli výbuchy dříve, než věže spadly. Jak
Pentagon, tak letadlo, které se zřítilo, byly zasaženy
technologií skalárního paprsku. Pokud jde o Pentagon, tyto paprsky
byly namířeny na sekci, kam byla krátce předtím přestěhována
komunikační skupina. Následky přímého nárazu velkého
dopravního letadla do budovy nejvyšší rychlostí by pronikly
hlouběji a byly by daleko ničivější, než ukazují fotografie
destrukce. Dále, nikdo neviděl žádné letadlo přibližovat se k
budově a není možné, aby letadlo narazilo tak, jak ukazují
škody, a nikdo na zemi ho neviděl.
15. Je toho ještě více k úvahám,
pokud jde o to, co se stalo toho dne: Proč byli mnozí zaměstnanci
věží varováni před 11. zářím, aby ten den nechodili do práce?
Proč nebyly dodrženy standardní postupy pro zastavení letadel v
bezletových zónách, a zejména kolem Pentagonu, když už byly
zasaženy věže?
16. Proč byly trosky věží tak
rychle sebrány a odvezeny? Kde byly zbytky letadla, o němž se
tvrdí, že narazilo do Pentagonu, a proč v zadní sekci nebyla
nalezena žádná těla? Proč byly prohlášeny za zničené „černé
skříňky“, které jsou stavěny na to, aby snesly mnohem větší
žár a náraz, než dostaly? Proč bylo během jednoho či dvou dnů
identifikováno 19 teroristů, jejich jména, fotografie, a později,
když se ukázalo, že někteří jsou naživu, proč nebyla původní
zpráva změněna? Proč po informaci o prvním nárazu do věže
pokračoval amrerický prezident v návštěvě základní školy,
místo aby se okamžitě vydal na místo činu, aby jednal jako
zodpovědný hlavní velitel?
17. Mnohé další aspekty poukazují
rovněž na provinilé strany, které potřebovaly něco tak šokující
a tragické povahy, co by ospravedlnilo začátek „války proti
terorismu“. Tu prožíváte dnes, temní šíří své plány nejen
na oslabení obsazených zemí, ale všech zemí na cestě ke
globální kontrole. K té nedojde! Nejen já, ale i ostatní vysoké
světelné bytosti vám posílají toto ujištění skrze
respektované posly na planetě. Opakovaně vám říkáme, že je
třeba posílat energii lásky temným bytostem, protože láska je
nejmocnější léčivá síla vesmíru. Nikoli nenávist k nim, ale
soustředění se na protiklad jejich činů – na mír,
spravedlnost, laskavost, soucit, odpuštění, spolupráci – ukončí
temnotu na Zemi.
Jednoduchý návod na výrobu jablečného octa
Díky čtenáři za přínosný příspěvek! Výborný nápad, možná někteří právě řešíte vlastní jablečné nadělení, jako já na své zahrádce (:-))), spousta jablek se najde kolem menších silnic ... Petře, funguje to i v menším měřítku? Mám sud 250l...
Narazil jsem na tvůj blog nedávno, docela mě vzalo to, co jsi uveřejnil, když vidím dnes a denodenně chemické sračky na obloze, které nám padaj nahlavu. Uvažuji o výrobě orgonitu i octu.
Kupovat ocet a používat a utrácet za ocet v dávkách, ve kterých by to bylo potřeba, je finančně neúnosné pro mne i pro ostatní ,(momentálně jsem nepracující), pracující. Jde o to, že klasický ocet koupím 8kč/l. Když si ocet vyrobím sám, mám neomezené prostředky potřebné pro neutralizaci chemtrails. Když můžou pantátové na nas sypat tuny, proč nevytvořit funkční deštníky.
Jde mi o to, aby se tato informace dostala k co nejvíce lidem podobného smýšlení a to: OCET LZE VYROBIT JEDNODUŠE! Jde mi vpodstatě o přirozenou výrobu octu a to octovým kvašením. Tímto způsobem máme možnost pro vytvoření velkého množství, které je aktivní po dlouhou dobu i několik měsíců a bude ionizovat své okolí. O co jde - jde o výrobu jabléčného octu kvašením. Za pár dní nam začnou jablka padat doslovně na halvy a v zahradách hnít.
Do velkoobjemové nádoby cca 1000l dáme dostatečné množství ovoce (jablek) cca 300kg. Takovéto množství jablek se dá nasbírat poměrně velice rychle. Pro urychlení kvasného procesu se dá přidat cukr a ocet, nebo přímo kultura. Jen odhadem bych na zakrytí použil netkanou textilii proti octomilkám. Jinak na internetu se dozví člověk mnoho o výrobě ovocného octu. tímto způsobem se dá vyrábět velké množství a tekutina lze dolévat vodou s cukrem. Co se týče čistoty, použil bych cca třtinový nebo hnědý cukr, případně se dá úplně vypustit a proces se bude točit jen na ovocném cukru.
P. S. Orgonet: Na mnoha místech internetu se dočtete, jak je jablečný ocet zdravý, a jeho domácí výroba je jednoduchá, například zde: http://masaze-dana.cz/blog/category/recepty-a-navody/jablecny-ocet/
Mimochodem, jak tak koukám, celý web Masérka Danka je moc krásný, příjemný a poučný ...
Kupovat ocet a používat a utrácet za ocet v dávkách, ve kterých by to bylo potřeba, je finančně neúnosné pro mne i pro ostatní ,(momentálně jsem nepracující), pracující. Jde o to, že klasický ocet koupím 8kč/l. Když si ocet vyrobím sám, mám neomezené prostředky potřebné pro neutralizaci chemtrails. Když můžou pantátové na nas sypat tuny, proč nevytvořit funkční deštníky.
Jde mi o to, aby se tato informace dostala k co nejvíce lidem podobného smýšlení a to: OCET LZE VYROBIT JEDNODUŠE! Jde mi vpodstatě o přirozenou výrobu octu a to octovým kvašením. Tímto způsobem máme možnost pro vytvoření velkého množství, které je aktivní po dlouhou dobu i několik měsíců a bude ionizovat své okolí. O co jde - jde o výrobu jabléčného octu kvašením. Za pár dní nam začnou jablka padat doslovně na halvy a v zahradách hnít.
Do velkoobjemové nádoby cca 1000l dáme dostatečné množství ovoce (jablek) cca 300kg. Takovéto množství jablek se dá nasbírat poměrně velice rychle. Pro urychlení kvasného procesu se dá přidat cukr a ocet, nebo přímo kultura. Jen odhadem bych na zakrytí použil netkanou textilii proti octomilkám. Jinak na internetu se dozví člověk mnoho o výrobě ovocného octu. tímto způsobem se dá vyrábět velké množství a tekutina lze dolévat vodou s cukrem. Co se týče čistoty, použil bych cca třtinový nebo hnědý cukr, případně se dá úplně vypustit a proces se bude točit jen na ovocném cukru.
Velkoobjemová nádoba cca 1000l cca 1000kč
Jablka cca 300kg cca? dle možnosti sběru
Cukr 10kg (100g/l) cena cca 200kč
pro aktivaci se dá přidat ocet, případně kultura kvasných octových bakterii
Cenová kalkulace odhadem max 1500kč kvalitního a ZDRAVÉHO octu. Při koupi cca 700l octu l/8kč= 5600kč
Proces kvašení může probíhat od několik týdnů po několik měsíců. Vpodstatě proces funguje tak že ovoce uvolní cukry a další prospešné látky. bakterie z cukru vytvoří alkohol (klasická výroba domácí lihoviny) a za přístupu vzduchu bakterie vytvoří z alkoholu ocet.
Tak přeji hodně štěstí, čistoty života, svobody a lásky. Petr
Mimochodem, jak tak koukám, celý web Masérka Danka je moc krásný, příjemný a poučný ...
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)